معرفی جاذبه های گردشگری ایران
معرفی جاذبه های گردشگری ایران
کشور پهناور ما ایران، از ساحل خزر تا کرانه خلیج نیلگون همیشه فارس جاذبه های گردشگری، تاریخی و طبیعی زیبا و بی بدیلی را در دل خود جای داده است جاذبه‌هایی که شاید نظیر آن را در هیچ کجای دنیا نتوان دید برای آشنایی با این جاذبه ها با سایت گروه هتل های ایرانگردی و جهانگردی همراه شوید.
غار نمکدان قشم
غار نمکدان قشم بزرگترین غار نمکی جهان است و 6600 متر طول دارد. این غار در 90 کیلومتری شهر قشم و 2 کیلومتری ساحل واقع شده است. پس همزمان با ساحل‌گردی می‌توانید از این غار 570 ساله دیدن کنید.
طی تحقیقات انجام شده، تنفس از هوای داخل غار می‌تواند به بهبود بیماری‌های تنفسی مانند آسم کمک کند. مجسمه‌های نمکی شکننده، رودخانه‌های نمکی و خفاش‌های کوچک چیز‌هایی هستند که می‌توانید انتظار آنها را داشته باشید.
دخمه های زرتشتیان- ایرانگردی
دخمه‌های زرتشتیان
در آیین کهن زرتشت، هنگامی که شخصی فوت می‌کرد این ترس وجود داشت که بدن او توسط شیاطین آلوده شود. به همین دلیل، زرتشتیان بدن شخص را در بالای برج‌هایی با نام برج خاموشان یا برج سکوت قرار می‌دادند تا خوراک پرندگان شکاری شوند.
برج خاموشان یزد مکانی اسرارآمیز است که شما را کمی با دنیای مردگان آشنا می‌کند. این برج در 15 کیلومتری شهر یزد و در حوالی منطقه صفائیه روی یک کوه کم ارتفاع قرار گرفته است. شاید جالب‌توجه باشد که این روش تدفین تا قبل از دوره پهلوی رواج داشت اما در این دوره ممنوع شد.
بازدید از دو دخمه این برج یعنی دخمه بزرگ مانکجی و دخمه گلستان حدود 1 الی 2 ساعت زمان نیاز دارد اما برج سکوت یکی از جاهای دیدنی ایران است که قطعاً حسی متفاوت به شما خواهد داد.
روستای کندوان
کندوان یکی از زیباترین روستاهای ایران است. تاریخچه غار­های کندوان به هفت هزار سال پیش می‌رسد. اما حدود 700 سال پیش، زمانی که مغول‌ها به ایران حمله کردند، مردمان منطقه آذربایجان شرقی برای حفظ جان خود به سمت غار‌هایی فرار کردند که اکنون همانند کندوهای عسل در 18 کیلومتری شهر اسکو خودنمایی می‌کنند.
کندوان تنها روستای صخره‌ای جهان است که هم‌اکنون اهالی آن پذیرای گردشگران هستند. هنگامی که به این روستا نزدیک شدید، نفسی عمیق بکشید و از هوای بی‌نظیر آن لذت ببرید.
توجه ویژه گردشگران داخلی و خارجی به کندوان باعث شده اقامتگاه‌ها و هتل‌های زیادی در حوالی روستا ساخته شود؛ پس نیازی به نگرانی برای محل اقامت وجود ندارد. سوغاتی‌های این روستا همانند صنایع دستی، خشکبار و عسل می تواند تا مدت‌­ها خاطره خوش سفر را در یادتان باقی نگه دارد.
کاریز کیش
کاریز کیش یک شهر زیرزمینی با معماری تاریخی و یکی از خیره‌کننده‌ترین جاهای دیدنی ایران است. این کاریز در قلب تنها جزیره مرجانی دنیا قرار دارد. صدف‌ها و مرجان‌هایی با قدمت چند هزار ساله سقف شهر را پوشانده‌اند. تنها مسجد مرجانی جهان نیز با سقفی پر از سنگواره و فسیل دریایی در این شهر زیرزمینی ساخته شده است.
در سفر به این مکان دیدنی بازدید از موزه خلیج فارس، پایاب کهن قنات، چاه‌های کاریز، عکاس‌خانه و تصفیه‌خانه طبیعی آب را فراموش نکنید.
خاک این کاریز خواص درمانی داشته و در گِل‌درمانی مورد استفاده قرار می‌گیرد.
هوای قنات همیشه خنک است و در طول سال تغییری نمی‌کند. پس فرقی ندارد که در کدام فصل به کیش سفر می‌کنید، کاریز کیش همیشه یکی از جاهای دیدنی ایران است. پس از سرمایه گذاری‌های انجام شده جهت مرمت و بازسازی، حالا می­‌توان این کاریز را یک جاذبه توریستی بین‌المللی نامید.
دشت لوت
اگر می‌خواهید مرتفع‌ترین هرم‌های ماسه‌ای دنیا را از نزدیک لمس کنید کافی است به دشت لوت سفر کنید. این هرم‌ها از دور همانند آسمان­خراش‌هایی کلوخی هستند و برخی این منطقه را شهر ارواح می‌نامند.
این دشت 10 درصد از مساحت کشور ایران را تشکیل داده است. وسعت لوت باعث شده شما بتوانید از استان‌های خراسان جنوبی، سیستان و بلوچستان و کرمان به راحتی به این دشت دسترسی داشته باشید.
به علت رنگ تیره و خشکی سطح، مناطق مرکزی این دشت به مدت هفت سال گرم‌ترین نقطه کره زمین شناخته شده است. عمده جمعیت ساکن در دشت لوت در منطقه‌ای به نام شهداد زندگی می‌کنند.
بهترین جاذبه گردشگری دشت لوت منطقه کلوت‌ها نام دارد که در 43 کیلومتری شهداد قرار گرفته است. این دشت اولین میراث طبیعی ایران است که در یونسکو به ثبت رسیده است.
دره ستارگان قشم
شاهکار‌های طبیعی سرتاسر جزیره قشم را پوشانده‌اند. صخره‌های عجیب و غریب این دره باعث می‌شوند حس رفتن به مریخ را تجربه کنید.
این دره در 5 کیلومتری روستای برکه خلف واقع شده است. از نظر علمی فرسایش خاک باعث شکل‌گیری این دره شده است، اما اهالی روستا اعتقاد دارند این دره به دلیل افتادن یک ستاره روی زمین تشکیل شده است.
برای دیدن ستاره‌ها باید تا شب صبر کنید. دره ستاره‌ها بخشی از ژئوپارک قشم، تنها ژئوپارک خاور میانه است. بهترین زمان بازدید از این مکان دیدنی اواخر زمستان و اوایل بهار است.
رسیدن به بالای دره علاوه بر لذت تماشای چشم‌اندازی زیبا فرصت مناسبی برای گرفتن عکس به شما می‌دهد. برای رسیدن به این دره کافی است 25 دقیقه با ماشین به سمت جاده جنوبی حرکت کنید و پس از تماشای غار‌های خربس و ساحل طلایی به دره برسید.
شوشتر؛ پایتخت سازه‌های آبی جهان
شوشتر شهری کوچک اما تاریخی در شمال استان خوزستان است و 90 کیلومتر از اهواز فاصله دارد.
دو رودخانه کارون و دز از این شهر عبور می‌کنند و سازه‌های آبی شوشتر از جمله دیدنی های ایران هستند که در فهرست جهانی یونسکو به ثبت رسیده‌اند.
قدمت این سازه‌های آبی به دوران حکومت داریوش هخامنشی بازمی‌گردد. مردمان آن دوره مجموعه‌ای هوشمند از پل‌ها، کانال‌ها، بند‌ها و تونل‌های بزرگ را برای جهت‌دهی به آب طراحی کرده‌اند.
از جمله مکان‌‌های دیدنی این شهر می‌توان به نهر داریون، برج کلاه فرنگی، آرامگاه یعقوب لیث صفاری، منطقه حفاظت شده کرایی، پل بند لشکر، خانه مستوفی، قلعه سلاسل، پل بند شادروان، خانه معین التجار، باغ خان و مسجد جامع اشاره کرد.
راحت‌ترین راه سفر به این شهر استفاده از قطار است و بهترین زمان سفر به این منطقه اواخر زمستان و اوایل بهار است.
زیگورات چغازنبیل
زیگورات چغازنبیل یکی از اولین جاذبه‌های گردشگری ایران است که در یونسکو به ثبت رسیده است.
چغازنبیل در نزدیکی شوش در استان خوزستان قرار دارد. قدمت این زیگورات به 13 قرن قبل از میلاد و تمدن ایلامی‌ها باز‌­می‌گردد. زمانی که کارکنان شرکت نفت ایران و انگلیس در سال 1935 مشغول حفاری برای یافتن چاه نفت بودند، با آجر‌هایی کتیبه‌دار رو‌به‌رو شدند که بعد‌ها باعث کشف چغازنبیل شد.
معبد زیگورات بخشی به جا مانده از یک شهر باستانی چند‌طبقه است. بنا‌هایی در این شهر تاریخی کشف شده‌اند که در گذشته به عنوان ساعت و زمان‌شمار مورد استفاده قرار می‌گرفته‌اند.
بنای اصلی شهر نیز در ­واقع یک رصدخانه یا تقویم آفتابی بوده است. زیگورات‌ها بنایی مقدس بودند و به همین دلیل در ساخت آنها از بهترین مصالح استفاده شده است. این زیگورات مربعی‌شکل یکی از قدیمی‌ترین تصفیه‌خانه‌های آب ایران را در دل خود جای داده است. اگر به این مکان دیدنی سفر کردید حتما از کتبیه‌ها و سنگ‌نوشته‌ها دیدن کنید.
غار کتله‌خور
غار کتله‌خور در نزدیکی شهر گرماب، در فاصله 155 کیلومتری جنوب زنجان واقع شده است.
در مناطق ترک‌نشین به کوه‌های کم‌ارتفاع کتله می‌گویند. این غار بر روی یکی از این کتله‌ها قرار دارد و خورشید از پشت آن طلوع می‌کند، به همین دلیل به آن کتله خورشید یا کتله‌خور می‌گویند.
غار کتله‌خور در سال 1331 توسط تعدادی از کوهنوردان به ثبت رسید اما زمان کشف آن به مدت‌ها قبل باز‌می‌گردد.
این غار به­ دلیل طولانی بودن دهلیز ورودی، کوتاهی سقف و مشکلات عبور و مرور تا مدت‌ها مورد بی‌توجهی قرار گرفت. خوشبختانه در سال 1365 گروهی از زبده‌ترین غارنوردان همدانی با بررسی دقیق غار متوجه شدند که قدمت این غار به 120 میلیون سال قبل باز‌می‌گردد.
شاید عجیب‌ترین نظریه در مورد این مکان دیدنی اتصال آن به غار علی‌صدر همدان باشد. غار کتله‌خور 7 طبقه دارد که شما اجازه دارید از 3 طبقه آن بازدید کنید.
در سفر به این غار زیبا می‌توانید مجسمه‌ای که به تندیس عروس و داماد معروف شده است را تماشا کنید. بهترین زمان بازدید از کتله‌خور فصل بهار و تابستان است.
خانه‌های تاریخی کاشان
کاشان در 250 کیلومتری جنوب تهران واقع شده است و برخی از زیبا‌ترین بنا‌های تاریخی و جاهای دیدنی ایران را در خود جای داده است. باغ فین، خانه طباطبایی‌ها، خانه بروجردی‌ها، خانه عامری‌ها، خانه عادل، خانه مرشدی، خانه عباسیان، خانه منوچهری و خانه راهب تنها برخی از زیبا‌ترین جا‌های دیدنی ایران هستند که در این شهر 7000 ساله همچون ستاره‌ای درخشان، معماری باشکوه بنا­‌های ایرانی را به رخ گردشگران می‌کشند.
سقف‌های نفیس، نقاشی‌های دیواری هنرمندانه و حیاط‌هایی پر از درخت انار همان چیزی است که شما در خانه‌های تاریخی و چشم‌نواز این شهر خواهید یافت. محله سلطان امیر­احمد یکی از دیدنی‌ترین مناطق ایران است که قطعا از دیدن آن لذت خواهید برد.
خانه بروجردی‌ها شباهت زیادی به خانه طباطبایی‌ها دارد. دلیل این شباهت علاقه پسر بروجردی به دختر طباطبایی بود. شرط پدر دختر برای این وصلت فراهم کردن خانه‌ای مانند خانه خود برای دخترش بود. برخی از این خانه‌ها اکنون به عنوان مهمانسرا پذیرای گردشگران هستند. پس در سفر به شهر کاشان می‌توانید حس زندگی در این خانه‌ها را تجربه کنید.
بهترین زمان برای بازدید از کاشان فصل بهار است. در فصل بهار بوی گلاب از زمین و آسمان فضایی را ایجاد می‌کند که احساس می‌کنید شهر با گلاب شست‌و‌شو داده شده است.
قلعه بابک
قلعه بابک یک دژ تاریخی در 13 کیلومتری شهر کلیبر از توابع استان آذربایجان شرقی است. قلعه بابک در زمان ساسانیان ساخته شده است. زمانی که عباسیان به این منطقه حمله کردند، بابک خرمدین رهبری مردم را به دست گرفت و 20 سال در این دژ با متجاوزان مبارزه کرد.
قلعه بابک به قلعه جمهور و قلعه بَذ نیز معروف است. این دژ تاریخی در کوهی به ارتفاع 2300 متر ساخته شده است. راه رسیدن به قلعه بابک از میان مسیر پرفراز و نشیب در دل کوه‌ها می‌گذرد.
اگرچه برای رسیدن به دژ باید تلاش زیادی کنید اما لذت پیمودن این مسیر با چشم‌انداز‌هایی به دل طبیعت سرسبز آذربایجان کمتر از لذت رسیدن به خود دژ نیست. در میانه مسیر چشمه‌ای وجود دارد که آب خنک آن گوارای وجودتان خواهد شد.
قلعه بابک در میان کوه‌های سر به فلک کشیده و تپه‌های مه‌آلود پنهان شده است و جنگل‌های بکر ارسباران زیبایی طبیعی خاصی به این منطقه داده­‌اند.
اگر در فصل تابستان از این قلعه دیدن کنید با چادر‌های ایل شاهسون مواجه خواهید­ شد. مردم خونگرمی که استراحت کوتاه در میان آنها فرصتی برای خیره شدن به منظره بی‌نظیر طبیعت خواهد بود.
پس از رسیدن به بالای قلعه متوجه خواهید شد که چرا فتح این قلعه کار دشواری بوده است. منطقه گردشگری آینالو یک ساعت با قلعه بابک فاصله دارد و اگر خوش‌شانس باشید می‌توانید مارال و آهوی وحشی را از نزدیک ببینید.
زیارتگاه چَک‌چَک یزد
چَک‌چَک یا چکچکو یکی از زیارتگاه‌های مهم زرتشتیان در 43 کیلومتری شهرستان اردکان است و یکی از جاهای دیدنی ایران است که کمتر شناخته شده است.
نام جالب این مکان دیدنی از صدای قطره‌های آبی که از صخره می‌چکد بر‌گرفته شده است. این زیارتگاه هر ساله از 24 خرداد به مدت 4 روز پذیرای نیایش زرتشتیان است.
چک‌چک در واقع مأمنی برای نیک بانو، دختر یزدگرد ساسانی بوده است. او برای فرار از دست اعراب به این مکان پناه برده است. مسیر رسیدن به این زیارتگاه کمی دشوار است پس اگر قصد بازدید از آن را دارید باید بگوییم که راهی نسبتا سخت در پیش دارید.
برخی از بومیان این زیارتگاه را با نام پیر سبز می‌شناسند. منظور از پیر سبز درخت چنار تنومندی است که در ورودی چک‌چک قرار دارد و به روایتی عصای نیک بانو بوده است.
این زیارتگاه مکانی مقدس محسوب می‌شود و اگر بخواهید به آیین زرتشتیان احترام بگذارید باید در هنگام ورود کفش خود را درآورده و کلاه بر سر بگذارید. با توجه به موقعیت کویری اردکان یزد، بهترین زمان سفر به این مکان دیدنی اوایل بهار و پاییز است.
جزیره هرمز
جزیره هرمز در 16 کیلومتری بندرعباس سرزمین رنگ‌ها لقب گرفته است و یکی از زیباترین و خاص‌ترین جاهای دیدنی ایران است. خاک سرخ و کوه‌هایی به رنگ زرد، سفید و قرمز شما را با منظره‌ای بی‌نظیر روبرو خواهند کرد.
لذت گشت‌و‌گذار در جزیره به تنهایی می‌تواند یک سفر خاطره‌­انگیز را برای شما رقم بزند. پس از رسیدن به بندرعباس می‌توانید با قایق‌های تندرو اسکله حقانی به جزیره هرمز برسید.
جالب‌ترین چیزی که در نگاه اول توجه شما را جلب خواهد کرد کوهی سرخ‌رنگ است که محلی‌ها خاک آن را گِلَک گذاشته‌اند. طعم غذا‌هایی که در جزیره هرمز خواهید خورد با مزه تمام غذا‌های دنیا متفاوت است. دلیل این تفاوت استفاده از ادویه‌ای به نام سوراغ است که از همین خاک سرخ تهیه شده است.
این جزیره به دلیل خاک‌های رنگی خود بهشت زمین‌شناسان نام گرفته است. لحظه رویارویی شما با خاک های رنگارنگ جزیره و آب آبی خلیج همیشه فارس زیبایی وصف‌ناپذیری را به ارمغان می‌آورد.
این جزیره در برهه‌ای از تاریخ توسط پرتغالی‌ها اشغال شد که نتیجه این اشغال احداث بزرگترین دژ ایران بود. دره‌­­ی سکوت یکی از مناطق دیدنی این جزیره است که اگر دست خود را چند دقیقه در آب آن قرار دهید روی دستتان لایه ای از بلور نمکی شکل می‌گیرد.
قدم زدن در نیمه دوم سال در ساحلی اسرارآمیز و دیدن طلوع و غروب خورشید در کنار طیف‌های رنگی بی‌نظیر، جزیره هرمز را به یکی از زیباترین جزایر جهان تبدیل کرده است. از جمله دیدنی‌های هرمز می‌توان به دره رنگین‌کمان، دره مجسمه‌ها، موزه دکتر احمد نادعلیان، و فرش هرمز اشاره کرد.
بیستون و طاق بستان
کرمانشاه 3000 اثر تاریخی دارد که 716 مورد از آنها جزو آثار ملی به ثبت ‌رسیده‌اند. در این میان یک اثر منحصربفرد به ثبت جهانی رسیده است. این مکان دیدنی بیستون نام دارد که در 30 کیلومتری شمال شرقی شهر کرمانشاه واقع شده است. قرارگیری این جای دیدنی در مسیر جاده ابریشم باعث شده تا توجه پادشاهان زیادی به آن جلب شود. بیستون با زیبایی چشم‌گیر خود، سنگ‌نوشته‌ها و کتیبه‌های باستانی زیادی دارد که شما را میخکوب خواهند کرد. تاریخ‌نگاران زیادی وصف این شهر باستانی و حجاری‌های بیستون و طاق بستان را در کتاب‌های خود ذکر کرده‌اند.
سنگ‌نوشته داریوش کبیر نقش برجسته او و اهورا مزدا را در خود جای داده است. تندیس هرکول، اسطوره یونان باستان، از دیگر نقوش بیستون به شمار می‌رود. دیواره فرهاد کوه‌تراش عاشقانه‌ای است در دل سنگ که نگاه عشاق امروزی را به خود می‌دوزد. برجسته‌ترین اثری که می‌توان در طاق بستان تماشا کرد تصویر آخرین پادشاه ساسانی است. کتیبه شکارگاه گراز، تاج‌گذاری خسرو پرویز و اردشیر دوم نیز در دل کوه کنده‌کاری شده‌اند.
آرامگاه شیخ‌الرئیس بوعلی سینا
یکی از مهمترین جاهای دیدنی همدان، آٰرامگاه پزشک و فیلسوف بزرگ جهانی بوعلی سینا بوده که هر مسافری که به همدان سفر میکند حتما از این بنای زیبا و از این آرامگاه مهم بازدید می‌کند.
موقعیت جغرافیایی آرامگاه بوعلی سینا
ابن سینا کیست؟
ابن سینا زاده‌ی ۳۵۹ هجری خورشیدی در بخارا و درگذشته‌ی ۴۱۶ در همدان، پزشک، شاعر، فیلسوف و دانشمند بزرگ ایران‌زمین است. او نویسنده‌ی کتاب شفا و القانون فی الطب یکی از معروف‌ترین آثار تاریخ پزشکیو بسیاری دیگر است.

اگر رساله‌های کوچک و نامه‌های وی را نیز به شمار بیاوریم، به ۲۵۰ عدد بالغ می‌شود و تقریبا مشتمل بر همه موضوعاتی است که در قرون وسطی می‌شناختند. البته تعدادی از بهترین کتب ابن سینا در حمله‌ای که به اصفهان شد، از بین رفت. جرج سارتن در کتاب تاریخ علم، ابن سینا را مشهورترین دانشمند ایران زمین می‌شناسد.
به دلیل آنکه در آن عصر، عربی زبان رایج آثار علمی بود، ابن سینا و سایر دانشمندان ایرانی که در آن روزگار می‌زیستند ‏کتاب‌های خود را به زبان عربی نوشتند. بعدها بعضی از این آثار به زبانهای دیگر از جمله فارسی ترجمه شد.‏
افزون بر این، ابن‌سینا در ادبیات فارسی نیز دستی قوی داشته‌است. بیش از ۲۰ اثر فارسی به او منسوب است که از میان آنها انتساب دانشنامه علائی و رساله نبض بهاو مسلم است. آثار فارسی ابن‌سینا، مانند سایر نثرهای علمی زمان وی، با ‏رعایت ایجاز و اختصار کامل نوشته شده‌است.
آثار فراوانی از ابن‌سینا به جا مانده و یا به او نسبت داده شده که فهرست جامعی از آن‌ها در فهرست نسخه‌های مصنفات ‏ابن سینا آورده شده‌است. این فهرست شامل ۱۳۱ نوشته اصیل از ابن سینا و ۱۱۱ اثر منسوب به او است که البته بسیاری از این رسالات و کتاب‌ها در چندین مجلد تالیف شده است.
بنای آرامگاه شیخ‌الرئیس ابن سینا که یکی از جاهای دیدنی استان همدان است، در میدان بوعلی سینا در مرکز شهر همدان واقع شده است. این بنا در ضلع غربی خیابان بوعلی شهر همدان قرار دارد. این مکان روزگاری منزل ابوسعید دخدوک از دوستان ابن سینا بوده که اکنون نیز در کنار او به خاک سپرده شده است. این محل در آن زمان در کنار شهر قرار داشته و تا اواخر قرن سیزدهم هجری نیز معماری بنا همانند چهارطاقی کوچکی به عنوان مقبره بر مزار آن دو قرار داشته است.
چون این چهارطاقی به مرور زمان فرسوده و در حال تخریب بود، یکی از شاهزاده‌های قاجار به نام «نگار خانم» دختر «شاهزاده عباس میرزا» ولیعهد «فتحعلی شاه» درصدد تجدید این بنا و تعمیر آن برآمد. به دستور وی به جای این چهارطاقی قدیمی، گنبدی از آجر ساخته شد و دو سنگ، یکی روی مزار ابن سینا و دیگری روی مزار ابوسعید قرار گرفت. پس از ساختن این بنای جدید، سنگ قبرهای قدیمی در سرسرای آرامگاه جدید قرار داده شدند.
در شمال آرامگاه، خانه‌های مسکونی و در قسمت جنوب آن حیاط آرامگاه قرار داشت. کتابخانه‌ی آرامگاه که ۶۴۹ جلد کتاب داشته، به قرائت‌خانه‌ی ابوعلی سینا موسوم بوده است. در داخل آرامگاه در اطراف سنگ قبر بوعلی سینا و ابوسعید، نرده‌ی چوبی کوتاهی ساخته شده بود.
اعضای انجمن آثار ملی ایران تصمیم گرفتند که بنای جدید آرامگاه بوعلی بر اساس معماری قدیم و جدید ساخته شود. در نتیجه در خرداد ماه سال ۱۳۲۴، طراحی نقشه‌ی این بنا بین مهندسان و فارغ‌التحصیلان رشته‌ی معماری به مسابقه گذاشته شد. بین طرح‌های ارائه شده، طرح آقا‌ی مهندس «هوشنگ سیحون» مورد قبول جناب مهندس محسن فروغی و آندره گدار که جزو افرادی بود که زمان بسیاری را در ایران جهت شناخت معماری ایران سپری کرده و مدیر کل فنی موزه‌ی باستان شناسی ایران بود واقع شد و به عنوان جایزه نیز اجرای این پروژه به ایشان واگذار شد.
طرح مزبور از «گنبد قابوس» یکی از عظیم‌ترین شاهکارهای معماری عصر ابن سینا، مقبره‌ی قابوس ابن وشمگیر شاعر و خوشنویس اقتباس شده است که از امیران سلسله زیار و حاکم طبرستان و گرگان بود. اگرچه سبک معماری این دو بنا بسیار با هم تفاوت دارد ولی می‌توان ایده‌ی اولیه معمار بنا را از این بنای باشکوه دانست.
زمان ساخت مقبره‌ی کنونی ابن سینا
یکی از تفاوت‌های ظاهری مقبره‌ی ابن سینا با گنبد قابوس در این است که گنبد قابوس ده ستون و آرامگاه ابن سینا ۱۲ ستون دارد. این دوازده ستون در واقع نشانگر ۱۲ دانشی هستند که ابن سینا بر آنها احاطه داشته است. والبته معماری بنای مقبره ی ابن سینا تنها برداشتی ظاهری از بنای گنبد قابوس است که به شیوه ی مدرن اجرا شده است و گویی ساختار بنای گنبد قابوس را بیننده به چشم می‌بیند. یعنی فاصله‌ی بین ستون‌ها در گنبد ابن سینا، باز و در گنبد قابوس بسته است. آرامگاه بوعلی نصف ابعاد گنبد قابوس است.
در اواسط سال ۱۳۲۶ هجری شمسی، انجمن آثار ملی تصمیم به اجرای طرح ساختمان آرامگاه گرفت. در آن هنگام مهندس سیحون برای تکمیل مطالعات خود به پاریس سفر کرده بود. پس از آگاهی از تصمیم انجمن در خرداد سال ۱۳۲۸، طرح‌های اجرایی آرامگاه را به‌ عنوان پایان‌نامه به دانشکده هنرهای زیبای پاریس ارائه و سپس در تیر‌ ماه همان سال آن را برای اجرا به انجمن ارسال کرد. در اوایل سال ۱۳۲۸ بین انجمن آثار ملی ایران و شرکت ساختمان‌های کشور (شرکت نسبی مهندس ابتهاج و شرکا) قرارداد قطعی ساختمان بسته شد و در خرداد‌ ماه همان سال، کار بنای ساختمان آرامگاه آغاز شد.
پس از تخریب مقبره‌ی قدیمی و گشودن قبر ابن‌سینا و ابو‌سعید، جمجمه و بخش‌های باقی‌مانده از استخوان‌های ابوعلی سینا و ابوسعید با حضور افراد معتمد و موثق، پس از تهیه‌ی صورت‌جلسه، در جعبه‌های مخصوص گذاشته شده و مهر و موم شدند تا پس از ساخت بنای جدید، مجددا دفن شوند.
ساخت بنای آرامگاه در سال ۱۳۳۰ به پایان رسید و در بهمن‌ ماه همان سال به نمایندگان انجمن آثار ملی، تحویل داده شد. در روز پنجشنبه یازدهم اردیبهشت ماه سال ۱۳۳۱ هجری شمسی با حضور آقایان جهانسوز فرماندار همدان، ابطحی رئیس فرهنگ، ایزدیار بازرس فنی، رئیس شهربانی، نماینده انجمن آثار ملی و برخی از روحانیان پس از معاینه و بازدید، لاک و مهر جعبه‌های محتوی استخوان‌های ابوعلی سینا و ابوسعید دخدوک، استخوان‌ها با دقت کامل و رعایت موازین شرعی و آداب و رسوم معمول، کفن و دفن شد. قبر «ابوعلی سینا» در سمت راست مدخل آرامگاه و در سمت چپ او، قبر «ابوسعید دخدوک» قرار گرفته است.
جمجمه‌ی ابن سینا
در حیاط شرقی آرامگاه، روبروی در ورودی، در مقابل خیابان «بوعلی»، قبر شاعر ملی ایران «ابوالقاسم عارف قزوینی» قرار دارد.
تصویری که از ابن سینا در نسخه‌های کهن، در کتابخانه‌ها وکلیساها، در نسخه‌های قدیم کتاب‌های اروپایی و ترجمه‌های لاتین آثار او موجود است اصالت ندارد و بیشتر بر پایه‌ی حدس و گمان است. به همین جهت انجمن آثار ملی تصمیم گرفت مجسمه‌ای از او تهیه کند. برای همین لازم بود بر اساس مآخذ و مدارک موجود، تصویری از ابن سینا طراحی شود.
از این رو، کمیسیون‌های متعددی از دانشمندانی که با آثار شیخ و شرح حال او آشنایی داشتند تشکیل شد و با توجه به اطلاعاتی که درباره‌ی او به قلم خود وی و نیز شاگردش «ابوعبید» و همچنین نوشته‌ی «بیهقی» در تتمه‌ی «صوان الحکمة» به‌دست آمده است، تصمیم بر این شد که تصویری از او به وسیله‌ی مجسمه‌ساز مشهور، آقای «ابوالحسن صدیقی» تهیه شود.
استاد «صدیقی»، تصویری تمام‌چهره از ابن سینا تهیه کرد که در بیست و یکمین جلسه‌ی هیأت مؤسسین انجمن آثار ملی، تصویب شد. قرار بر آن شد که همین تصویر، مبنای تهیه‌ی مجسمه‌ی ابن سینا نیز قرار بگیرد. سر انجام، در دی ماه ۱۳۲۸ خورشیدی، نیم‌رخی از چهره‌ی او طراحی شد.
مدتی بعد، از طرف انجمن آثار ملی به استاد «ابوالحسن صدیقی» مأموریت داده شد تا با توجه به تصویر تمام رخ ابن سینا، مجسمه‌ی ایستاده‌ای از او بسازد تا در میدان «بوعلی» در شهر همدان نصب شود. این کار نیز به عهده‌ی استاد صدیقی گذاشته شد. حاصل کار، مجسمه‌ا‌ی شد به ارتفاع سه متر و ده سانتی‌متر و عرض ۹۰ سانتیمتر و به وزن تقریبی چهار تُن. نیمی از این تندیس، از سنگ یکپارچه‌ی مرمر سفید قم تهیه شده و هم اکنون بر روی پایه‌ای در میدان «بوعلی» در انتهای خیابان «بوعلی» همدان قرار دارد.
از کارهای دیگری که کمیته‌ی جشن هزاره‌ی «ابوعلی سینا» برای بزرگداشت او انجام داد، تأسیس کتابخانه‌ای در جوار آرامگاه وی بود. در این مورد، نظر اعضای انجمن این بود که چون «ابن سینا» فیلسوف و دانشمندی جهانی است، لازم است که همه‌ی محافل علمی جهان در تأسیس کتابخانه‌ی او مشارکت داشته باشند. از این رو در سال ۱۳۲۹ خورشیدی، با تهیه‌ی یک اطلاعیه به زبان‌های فارسی ، عربی، فرانسه و انگلیسی، از همه‌ی مؤلفان، مؤسسات فرهنگی و ناشران ایرانی و خارجی درخواست شد که کتاب‌هایی به انجمن آثار ملی ارسال کنند.
در نتیجه، کتاب‌های گوناگون علمی، تاریخی، ادبی و همچنین کتاب‌هایی که درباره‌ی «ابن سینا» یا از آثار آن بزرگمرد بود، از کشورهای مختلف به انجمن آثار ملی فرستاده شد. هم اکنون ۴۳۴۲ جلد کتاب فارسی و عربی در کتابخانه‌ی ابن سینا موجود است که سی جلد از آن‌ها از کتاب‌های خطی است و برخی از آنها بسیار نفیس و قابل‌توجه است. ضمنا ۵۹۰ جلد کتاب به زبان‌های فرانسه، انگلیسی، آلمانی و... نیز در کتابخانه وجود دارد.
ویژگی‌های بنای آرامگاه
ارتفاع هر پایه‌ی برج از کف زیرین آرامگاه تا زیر گنبد، نزدیک به ۲۳ متر است. پهنای (عرض) هر پایه در پایین ۱/۱۷ متر و در بالا ۹۲ سانتی‌متر است. گنبد مخروطی‌شکل آن نزدیک به ۶ متر ارتفاع دارد. ارتفاع اطاق اصلی آرامگاه ۶/۱۰ و ارتفاع کلی بنا (از کف تا انتها) بیش از ۲۸ متر است.
در میان ۱۲ پایه برج، تخته سنگ مرمر یکپارچه‌ای به چشم می‌خورد که طول آن ۲/۵۵ و عرض آن بالغ بر یک متر است و کتیبه‌ای به خط ثلث بر آن نوشته‌اند. تخته‌سنگ فوق از آثار برجسته و مهمی است که در بنای باشکوه آرامگاه به ‌کار برده‌اند زیرا در ضمن انجام عملیات مربوط به ساخت آرامگاه، تخته‌سنگ بزرگ تهیه‌شده برای این منظور در یک مرحله شکست و دوباره مجبور شدند سنگ فعلی را از کنار دریاچه‌ی ارومیه تهیه کرده و به همدان بیاورند.
در قسمت بالای دیوارهای داخلی محوطه‌ی مربع‌شکل آرامگاه، بیست بیت قصیده‌ی معروف «عینیه» که از آثار ادبی شیوای ابن سینا در حکمت و فلسفه به ‌شمار می‌آید و حکیم آن را در کمال فصاحت و بلاغت راجع به مراحل مختلف سیر روح انسانی و ارتباط آن با عالم جسمانی سروده است، بر روی ۴۰ لوح سنگی از سنگ مرمر هر کدام به طول ۱/۱۰ متر و عرض ۰/۵ متر به خط ثلث برجسته نوشته شده است.
آرامگاه ابوعلی سینا دارای دو تالار (شمالی و جنوبی) است. در حال حاضر تالار جنوبی به عنوان موزه، به محل نگهداری سکه، سفال، برنز و سایر اشیای کشف شده مربوط به هزاره‌های قبل از میلاد و دوران اسلامی اختصاص یافته و در تالار شمالی کتابخانه‌ای مشتمل بر ۸ هزار جلد کتاب خطی و چاپی نفیس ایرانی و خارجی و غرفه‌هایی مربوط به آثار ابوعلی سینا و شعرا و نویسندگان همدانی نگهداری می‌شود. در غرفه آثار بوعلی، عکسی از جمجمه‌ی او در معرض دید گذاشته شده که گمان می‌رود به هنگام تخریب مقبره‌ی قدیمی تهیه شده است.
بر بالای در منتهی به خیابان سمت رودخانه بر لوح مرمرین، یک رباعی از بوعلی (که به اشتباه به عمر خیام نسبت داده‌اند) نوشته شده است.
هرچند که بنای این آرامگاه باشکوه به سال‌های اخیر بازمی‌گردد، اما با وجود این، نه تنها از هر لحاظ با مجلل‌ترین بناهای تاریخی کشور برابری می‌کند بلکه از لحاظ رعایت اصول مهندسی و نکات فنی ساختمانی، بر بیشتر آثار تاریخی کشور برتری دارد.
مکمل این بنا، بوستانی به شکل نیم‌دایره با فضای سبز است و تندیسی از ابوعلی سینا در حالی که کتابی در دست دارد، در ضلع شرقی میدان نصب شده است. ارتفاع پیکره بیش از ۳ متر، عرض آن ۹۰ سانتی‌متر و وزن آن ۴/۵ تُن است که از سنگ مرمر سفید قم به صورت یکپارچه توسط هنرمند معاصر «ابوالحسن صدیقی» به سفارش انجمن آثار ملی تهیه و به شهر همدان اهدا شد. در قسمت پایه مجسمه بر روی لوح سنگی ابیاتی به خط نستعلیق نوشته شده است
جنگل گیسوم
گیسوم از جاهای دیدنی اسالم و جنگلی فوق‌العاده زیبا، بکر و ۸۰ هکتاری است که در فاصله ۹۰ کیلومتری جاده رشت به آستارا و ۱۵ کیلومتری جنوب تالش قرار دارد و یکی از روستاهای توابع بخش پره‌سر شهرستان تالش محسوب می‌شود و به‌دلیل وجود یک روستا دقیقا با همین اسم در‌ آن منطقه، به این نام خوانده می‌شود.
منطقه‌ تفریحی گیسوم صرفا منطقه‌ای جنگلی نیست؛ چراکه در کنار آن، یک فضای بکر ساحلی وجود دارد که در آنجا می‌توانید ساعت‌ها به تماشای دریا و زیبایی‌های آن بنشینید. وجود جنگل و دریا کنار هم که هرکدام دنیایی از زیبایی را در خود جای می‌دهد، منطقه‌ گیسوم را به یکی از جذاب‌ترین و اصلی‌ترین مقصدهای گردشگران تبدیل می‌کند. پتانسیل بسیار بالای این منطقه، حدود ۱۵ سال پیش مورد توجه شهرداری تالش قرار گرفت و سرمایه‌گذاری‌های صورت گرفته، به‌شکل‌گیری یکی از مناطق بی‌نهایت جذاب تفریحی جنگلی و ساحلی کشور منجر شد.
جنگل گیسوم در محور رشت به آستارا و ۱۰ کیلومتر مانده به جاده اسالم به خلخال قرار دارد. (موقعیت جنگل گیسوم روی نقشه)
برای سفر به گیسوم باید وارد مسیر رشت به آستارا شد. در این مسیر حدودا ۲۳ کیلومتر بعد از پونل می‌توانید وارد گیسوم شوید.
ساحل گیسوم
گیسوم یکی از معدود مناطق شمال کشور است که جنگل و دریا در فاصله بسیار کمی از هم قرار دارند. جاده مستقیمی که از میان جنگل عبور می‌کند، منظره‌ای بسیار رویایی دارد؛ در دو سمت این جاده درختان زیبای سر به فلک کشیده قرار دارند و در افق آن آبی دریا موج می‌زند. ساحل شنی آرام و زیبای گیسوم برای همه نوع گردشگری جالب و لذت بخش است و امکانات رفاهی آن این لذت را بیشتر می‌کند.
اسب سواری و قایق سواری در ساحل گیسوم
علاوه بر اینکه می‌توانید در جنگل‌ گیسوم به پیک نیک و پیاده‌روی بپردازید، حتی می‌توانید با پیاده روی یا اسب سواری در جنگل تفریح کنید یا به ساحل گیسوم بروید و ضمن تماشای دریای خزر، با جت‌اسکی به دل دریا بزنید! این نکته را نیز در نظر داشته باشید که در پارک جنگلی گیسوم، خوراکی‌های فوق‌العاده خوش‌مزه‌ای را می‌توانید امتحان کنید. از گوجه سبز و ماهی کبابی گرفته تا بلال کبابی، آش و بسیاری دیگر از خوراکی‌ها را می‌توانید در این منطقه‌ی فوق‌العاده جذاب، مزه کنید. امکان خریداری سوغاتی‌های رایج مناطق شمال کشور نیز در گیسوم وجود دارد.
درختان بلند و حیوانات جنگل گیسوم
جنگل‌ گیسوم از نظر پوشش گیاهی و جانوری یک زیست بوم بسیار جذاب و هیجان‌انگیز است. ساعت‌ها می‌توانید در این جنگل گردش کنید و از تماشای درختان، گیاهان و جانوران متنوع آن لذت ببرید. حدود ۷۶ گونه‌ی گیاهی مختلف در این جنگل وجود دارد که البته، با توجه به جنس خاک مناطق شمالی کشور احتمالا این گیاهان را در سایر نقاط شمالی ایران بتوانید پیدا کنید. گونه‌های جانوری جنگل گیسوم نیز از تنوع بسیار بالایی برخوردار هستند. جانورانی مثل بز کوهی، گرگ، پلنگ، خرس قهوه‌ای، خرگوش، قرقاول و... در این جنگل زندگی می‌کنند و می‌توانید آن‌ها را در منطقه‌ تفریحی گیسوم ببینید؛ البته باید حواستان را حسابی جمع کنید تا از مواجهه با حیواناتی مثل پلنگ، گرگ یا خرس اجتناب کنید.
ییلاقات ماسال
ماسال، شهر کوچکی در شمال غرب رشت، مرکز استان گیلان است. ییلاق‌های این منطقه با آب و هوایی پاک و بی‌نظیر، فضایی بکر و مه‌آلود، آرامش وصف‌نشدنی، آبشارهای بلند و مراتع سرسبز بی‌انتها، فرصت قدم زدن روی ابرها را در اختیار شما می‌گذارند. هر سال، مسافران بسیاری برای گذراندن یک تعطیلات آرام و به‌دور از شلوغی شهر، به ییلاقات ماسال پناه می‌آورند؛ منطقه‌ای که بدون شک، بخشی از بهشت در ایران و یک تابلوی نقاشی سورئالیستی است. در ادامه با ما همراه باشید تا شما را با ییلاقات ماسال، بهترین فصل سفر به این منطقه، جاذبه‌های گردشگری و امکانات آن آشنا کنیم.
شهر ماسال در ۶۰ کیلومتری شهر تالش و ۵۵ کیلومتری رشت، مرکز استان گیلان قرار دارد. این شهر تا تهران، حدود ۳۸۰ کیلومتر فاصله دارد و برای رسیدن به آن باید حدود پنج ساعت رانندگی کنید. ماسال، پس از رودبار، دومین شهر مرتفع استان گیلان است. پس از عبور از شهر ماسال از طریق یک جاده پرپیچ‌و‌خم که از میان شهر می‌گذرد، به ییلاقات ماسال می‌رسید که در هر یک از آن‌ها، دنیایی از شگفتی وجود دارد.
ماسال، سرزمین آبشارهای بلند، جنگل‌ها و رودخانه‌های پر آب است و برخی افراد، ییلاق‌های آن را با کلبه‌های رنگارنگ کج ایستاده روی تپه‌ها می‌شناسند. دو رودخانه خالکایی و رود مرغک، مهم‌ترین رودهای ماسال هستند. خالکایی از قله مرتفع و ۳,۱۵۰ متری شاه معلم سرچشمه می‌گیرد و پس از طی کردن ۴۰ کیلومتر، از داخل شهر می‌گذرد. یک پارک ساحلی نیز در کنار رودخانه خالکایی قرار دارد که مکانی محبوب برای وقت گذراندن است. مردم شهر ماسال، بسیار مهربان و مهمان‌نواز هستند. زبان اهالی ماسال، تالشی است و بیشتر آن‌ها به حرفه کشاورزی و دامداری مشغول هستند.
برای رسیدن به ییلاقات ماسال، باید از طریق جاده قزوین - رشت به‌سمت رشت حرکت کنید. قبل از اینکه به رشت برسید (حدود ۲۰ کیلومتری)، به‌سمت جاده فومن بروید تا پس از عبور از فومن و سپس صومعه‌سرا به روستای کلیدبَر برسید. مسیر را به‌سمت روستای طاهرگوراب ادامه دهید و سپس به‌سمت ماسال بروید. پس از ورود به ماسال، از بلوار بلندی عبور می‌کنید و درست از همان جاده، ییلاقات ماسال آغاز می‌شود. پس از حدود یک ساعت رانندگی در این جاده به بام سبز ماسال می‌رسید و تا جایی که چشم کار می‌کند، سرسبزی می‌بینید.
ییلاق اولسبلنگاه
ییلاق اولسبلنگاه، بی‌شک زیباترین ییلاق ماسال است
ییلاق اولسبلنگاه، بی‌شک زیباترین ییلاق ماسال است. این ییلاق در ارتفاع ۱,۴۹۰ متری از سطح دریا و ۲۷ کیلومتری شمال غرب شهر ماسال قرار دارد و بر فراز آن، می‌توان کل شهر ماسال و تالش را زیر پای خود دید. آب‌وهوای این ییلاق به‌حدی خوب است که بومیان نیز برای گذراندن روزهای گرم تابستان به آنجا می‌روند. نام این ییلاق از دو بخش «اولَس» و «بِلَنگاه» به‌معنای «محل روییدن درخت ممرز» تشکیل شده است. درخت ممرز، اولس یا «شَرَم» بین ۱۵ تا ۲۵ متر رشد می‌کند و در جنگل‌های هیرکانی دیده می‌شود. این درخت تنها در ارتفاعات بالای ۶۰۰ متر با درختان راش و بلوط دیده می‌شود. برگ‌های درخت ممرز در پاییز زرد می‌شوند و در نیمه دوم زمستان می‌ریزند.
ییلاق اولسبلنگاه، جزو مناطق محافظت‌شده است و ساخت‌وساز در این منطقه تنها با مصالح چوبی امکان‌پذیر است؛ به همین دلیل این ییلاق، کلبه‌های چوبی، سقف‌های حلبی رنگی و بافت قدیمی خود را حفظ کرده است. از امکانات این ییلاق می‌توان به قصابی و دکه‌های کوچکی اشاره کرد که گوشت تازه، نان، تخم‌مرغ، خوراکی‌ها و محصولاتی مانند شیر، کره و پنیر محلی را به شما عرضه می‌کنند.
اولسبلنگاه نام روستایی ییلاقی و یکی از جاهای دیدنی ماسال است که در میان ارتفاعات کو‌ه‌های تالش جای گرفته است. این ییلاق در ارتفاع ۱,۴۸۹ متری از سطح دریا قرار دارد و از زیبایی سحرانگیزی برخوردار است. ییلاق اولسبلنگاه مناظر بی‌بدیل و چشم‌اندازی تماشایی دارد.
وجه تسمیه اولسبلنگاه
اولسبلنگاه که به‌صورت اولاسبلانکا و اولسبلانگاه نیز نوشته می‌شود؛ واژه‌ای تالشی است که از دو بخش اولَس و بِلَنگاه تشکیل شده است. اولس به معنی درخت مَمرَز و بِلَنگاه به معنی جای بلند است، بنابراین اولسبلنگاه یعنی محل رویش درخت ممرز.
اولسبلنگاه یکی از روستاها و ییلاقات سرسبز ماسال به شمار می‌رود که در ۵۰ کیلومتری غرب رشت واقع است. این روستا از جمله ییلاقات میان‌کوهی ماسال است که در ارتفاعات کوه‌های تالش قرار دارد.
فاصله تهران تا ماسال اولسبلنگاه: از راه آزادراه قزوین-رشت حدود ۶ ساعت
آدرس: حدود ۲۵ کیلومتری شمال غرب ماسال (مشاهده روی نقشه)
برای رسیدن به روستای ییلاقی اولسبلنگاه باید جاده جنوبی خروجی از ماسال را در پیش بگیرید و ۲۵ كیلومتر در جاده‌ای كوهستانی ولی هموار برانید. اگر از سمت بندرانزلی قصد سفر به این منطقه را دارید، از طریق جاده زیبای آبكنار می‌توانید به اولسبلنگاه بروید.
اقیانوس ابری، یکی از دیدنی‌های روستای اولسبلنگاه است
سراسر ییلاق اولسبلنگاه مملو از سرسبزی و طراوت است که با کلبه‌های چوبی، گله‌های اسب‌های وحشی و اهلی و گاوهای اهالی روستا به مانند تابلوی نقاشی خیره‌کننده می‌ماند. زیبایی اولسبلنگاه وقتی دوچندان است که غرق در ابرهای مخملی سپید و نرم می‌شود. هنگامه اقیانوس ابری اولسبلنگاه بهار و تابستان، یعنی از اواسط اردیبهشت ماه تا پایان تابستان است. بهترین زمان دیدن این منظره رویایی ماه‌های اردیبشهت و خرداد است.
زیبای جادویی این منطقه تنها به اولسبلنگاه ختم نمی‌شود. اگر مسیر این روستا را ادامه دهید به یکی دیگر از ییلاقات ماسال به نام سوئه چاله خواهید رسید. بعد از آن نیز روستا مرتفع گیلوان چشم‌انتظار شما است که می‌توانید در این روستا از بنای یادگار میرزا کوچک‌ خان جنگلی دیدن کنید. ارتفاعات آلاله نیز از دیگر نقاط دیدنی این منطقه و مکانی مناسب برای عکاسی و ثبت لحظات به‌یادماندنی است.
اولسبلنگاه در هر هنگامه و فصلی زیبایی سحرانگیز خود را دارد. بهترین زمان سفر به این ییلاق رویایی بهار و تابستان است. پیشنهاد می‌دهیم از اواسط اردیبهشت‌ماه و بعد از پایان گرفتن بارش‌های بهاری به این منطقه سفر کنید.
در پاییز طبیعت ییلاقی این منطقه چهره‌ای رنگارنگ و زیبا به خود می‌گیرد و بسیار تماشایی و دیدنی است. اولسبلنگاه در فصل زمستان و پاییز هوای بسیار سردی است و چنانچه در این زمان قصد سفر داشتید لباس گرم و تجهیزات لازم را به‌همراه داشته باشید.
درباره ما
شرکت سرمایه گذاری ایرانگردی و جهانگردی در اواسط سال 1379 با هدف جذب گردشگران و مسافران داخلی و خارجی ، برگزاری تورهای داخلی و خارجی و تورهای ویژه بازنشستگان کشوری ، احداث و بهره برداری از رستوران های شهری و بین شهری ، سرمایه‌گذاری، مشارکت و جلب سرمایه های داخلی و خارجی و .. تاسیس گردید .
این مجموعه اولین و بزرگترین گروه زنجیره ای خدمات اقامتی و پذیرایی کشور با عنوان تجاری «گروه هتل های ایرانگردی...
شرکت سرمایه گذاری ایرانگردی و جهانگردی
تهران، خیابان ولیعصر، روبه روی سه راهی توانیر، بن بست شمس، پلاک 3، کد پستی 1516746313
تلفن رزرواسیون
فکس واحد اداری
02182475618
پست الکترونیک گروه هتلهای ایرانگردی و جهانگردی
©2024 ITTIC, All Right Reserved