رزرو هتل
آب انبار شش بادگیری، آب‌انبار ۵ ستاره یزد
بیش از ۱۰۰ آب انبار در شهر یزد وجود دارد که آب انبار شش بادگیری به خاطر تعداد بادگیرهای آن از همه معروف‌تر و از جاهای دیدنی یزد است. برای شهر کویری مثل یزد آب اهمیت زیادی داشته است و به همین خاطر آب انبارهای زیادی در این شهر دیده می‌شود.
آب انبار شش بادگیری یزد که نامش در فهرست آثار ملی هم ثبت شده در دوران قاجار ساخته شده است. ۳ بادگیر این بنا قدیمی و ۳ بادگیر دیگر جدید هستند. این آب‌ انبار هم مانند تمام آب انبارهای دیگر، خزینه، گنبد، پاشیر و بادگیر دارد. هر کدام از این بخش‌ها کارکردهای مختلف داشته‌اند. خزینه برای نگهداری آب در دل زمین، بادگیر برای خنک نگه داشتن آب در خزینه، گنبد روی خزینه برای تمیز نگه داشتن آب و پاشیر راهرویی بوده برای برداشتن آب.

فاصله هتل جهانگردی یزد تا آب انبار شش بادگیری 3/6 کیلومتر -7 دقیقه


استان: یزد شهر: یزد
آدرس: استان یزد، یزد، خیابان دهم فروردین، محله تل یزد، کوچه شش بادگیر

آتکشده یزد، میزبانی آتش ۱۵۰۰ ساله
آتشکده یزد محل نگهداری آتش مقدس زرتشتی در شهر یزد و نیایشگاه زرتشتیان ساکن در این شهر است. قدمت این آتشکده به دوران پهلوی می‌رسد؛ هرچند آتشی كه در آن می‌سوزد، بيش از ۱۵۰۰ سال روشن مانده است. در واقع، آتش موجود در آتشکده زرتشتیان یزد، یکی از سه آتش باستانی و مقدس پیروان زرتشت از دوره ساسانیان بوده که همچنان روشن و شعله‌ور است.
آتشکده یزد یکی از نمادهای شهر یزد و بخشی از میراث فرهنگی و تاریخی این شهر کهن و نمونه‌ای از همزیستی ادیان گوناگون در کنار یکدیگر محسوب می‌شود. این آتشکده در تاریخ ۲۲ شهریور ۱۳۷۸ هجری شمسی در فهرست آثار ملی ایران به ثبت رسید و امکان بازدید از آن برای گردشگران وجود دارد.

فاصله هتل جهانگردی یزد تا آتشکده زرتشتیان 3/4 کیلومتر - 6 دقیقه

استان: یزد شهر: یزد
آدرس: استان یزد، شهر یزد، بلوار شهید منتظر قائم، خیابان آیت الله کاشانی

خانه ابویی
یکی از زیباترین عمارت‌های تاریخی که بازدید از آن خالی از لطف نیست، خانه ابویی است. در سال ۱۳۱۱ خورشیدی عملیات ساخت این خانه به یکی از مشهورترین معمارهای یزدی، استاد محمودی داده شد. خانه ابویی آن‌ قدر زیبا و باشکوه ساخته شد که حتی با گذشت سال‌ها، هنوز که هنوز است حوض خانه‌ها و بادگیرهای عمارت ابویی تماشایی هستند.
این عمارت در حال حاضر توسط سازمان میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری زاهدان مرمت و بازسازی شده و به کارگاه هنرهای بومی و سنتی زاهدان تغییر کاربری داده است. خانه ابویی در سال ۱۳۷۷ در فهرست آثار ملی ایران به ثبت رسید.

فاصله هتل جهانگردی زاهدان تا خانه ابویی 3/7 کیلومتر - 10 دقیقه

استان: سیستان و بلوچستان شهر: زاهدان
آدرس: استان سیستان و بلوچستان، زاهدان، خیابان شریعتی
زندان اسکندر یا مدرسه ضیائیه
زندان اسکندر سالهاست که در فهرست جاذبه های گردشگری یزد قرار دارد. مدرسه ضیائیه یا زندان اسکندر در محله فهادان یزد قرار دارد. در دل کوچه پس کوچه‌های بافت تاریخی یزد که قدم بزنید به این محله می‌رسید. زندان اسکندر در لیست آثار ملی ثبت شده و یادگاری از قرن هفتم است.
در ساخت این مدرسه که بیشتر به زندان اسکندر معروف است فقط از خشت خام استفاده شده و هیچ کاشی‌کاری در آن دیده نمی‌شود. گچ‌بری‌ها و رنگ‌ آبی و لاجوردی روی خشت‌ها از تزئینات این بنا هستند.
به رسم معماری کویری، بنای مدرسه دور تا دور یک حیاط مرکزی قرار گرفته و در وسط آن هم چاهی عمیق وجود دارد که به یک سرداب می‌رسد.

فاصله هتل جهانگردی یزد تا زندان اسکندر 6/5 کیلومتر - 14 دقیقه


استان: یزد شهر: یزد
آدرس: استان یزد، یزد، محله فهادان، کوچه‌ رخت­شوی‌­خانه، کوچه‌ حمام نو

آب ‌انبار سردار بزرگ
آب انبار سردار بزرگ از باشکوه‌ترین جاهای دیدنی قزوین است. گنبد بلند آجری آن که دارای نورگیر هایی روی بدنه است، با مخروطی کوچک فیروزه‌ای روی گنبد، جلوه باشکوهی به ساختمان بخشیده است. بلندترین بخش آب انبار سردار بزرگ، ارتفاعی حدود ۲۹ متر از سطح زمین دارد. علاوه بر بادگیر مرکزی آب انبار، چهار روزنه مشبک نیز جهت تهویه در گنبد آن تعبیه شده است. دو سمت ورودی آب انبار را سکوهایی سنگی جهت نشستن و استراحت شکل داده است. جهت دسترسی به آب، لازم است که حدود ۱۲.۵ متر از پله‌های سنگی پایین بروید. این راهرو در آخر به کانال مشهور راه شیر منتهی می‌شود که سقف قوسی شکل دارد. تزئینات آجری، رسم‌بندی، کاشی‌کاری‌های زیبا و طاق‌نمای میانی باعث زیبایی هرچه بیشتر آب انبار سردار بزرگ شده است. حجم مخزن این آب انبار چیزی بیش از سه هزار متر مکعب می‌باشد. آب انبار سردار بزرگ، با عنوان بزرگترین آب انبار تک گنبدی جهان، از جاهای دیدنی قزوین است که حتماً باید از آن دیدن نمایید.

استان: قزوین شهر: قزوین
آدرس: .
آب انبار معصوم خانی
آب‌ انبارها در شهرهای کویری و حاشیه کویر اهمیت بسیاری داشتند. در گذشته خبری از یخچال‌های خانگی نبود. فراهم‌کردن یک لیوان آب خنک هم حتی کار دشواری بود. به همین خاطر در جای‌ جای شهر، آب‌ انبارهای مختلفی به وجود می‌آمد.آب انبار معصوم خانی یکی دیگر از جاهای دیدنی نایین به حساب می‌آید. این آب‌انبار را می‌توان معروف‌ترین آب‌ انبار تمام شهر دانست.آب انبار معصوم خانی در محله‌ای با نام چهل دختران قرار دارد. در زیر این آب‌ انبار بزرگ، مخزنی استوانه‌ای شکل به قطر ۱۸ متر و عمق ۱۲ متر قرار دارد. برای دسترسی به این آب‌ انبار باید ۶۴ پله به‌سمت پایین بروید. این تعداد پله تقریبا معادل یک ساختمان ۶ طبقه است.
آب انبار معصوم خانی در سال ۱۳۲۲ با حمایت مالی فردی با نام حاج میرزا محمد علی خانی معصومی تکمیل شد. این آب‌ انبار با شماره ۱۱۵۸۸ در فهرست آثار ملی به ثبت رسیده است. آب انبار معصوم خانی یک بار در سال ۱۳۶۷ فرو ریخت اما با همت مردم همانند روز اول بازسازی شد. بازدید از فضای داخلی این آب‌ انبار امکان‌پذیر نیست و فقط گردشگران می‌توانند از پوسته بیرونی آن دیدن کنند.

فاصله هتل جهانگردی نائین تا آب انبار معصوم خانی 1/7 کیلومتر - 6 دقیقه


استان: اصفهان شهر: نائین
آدرس: نائین، محله چهل دختران، کنار دروازه چهل دختران

آتشکده آتشکوه محلات
آتشکده آتشکوه از دیگر آثار باستانی شهر محلات و از مهم ترین آثار به جا مانده از دوره ساسانیان است که در پنج کیلومتری جاده نیم‌ور و در نزدیکی روستای آتشکوه نیم‌ور قرار گرفته است. عظمت این بنا به حدی است که بی‌شک از برترین آتشکده‌های زرتشتیان جهان به شمار می‌رود.

استان: مرکزی شهر: محلات
آدرس: .
آتشکده آمل
آتشکده آمل مربوط به دوره ساسانیان است و در آمل، محله پائین بازار، در شهر قدیم (عوام کوی) واقع شده و این اثر در تاریخ ۶ اردیبهشت ۱۳۵۴ با شمارهٔ ثبت ۱۰۶۰ به‌عنوان یکی از آثار ملی ایران به ثبت رسیده است. آتشکده آمل با توجه به ویژگی های خاص معماری در شمار بناهای قرن نهم هجری قمری است و در مقایسه با سایر برج های این دوره از وسعت قابل ملاحظه ای برخوردار است.

ساختمان این بقعه شامل بدنه چهار گوشه و برج مخروطی شکل است و در قسمت فوقانی بدنه دارای مقرنس های تزیینی است. آتشکده بصورت چهار گوشه و گنبد مخروطی است و گنبد آن دو پوش می باشد كه هر دو پوش آن در اثر زلزله و عوامل جوی منطقه خراب شده است. عمده تزیینات بنا طاق و قوس و قرنیس های آجری و كاشی كاری در قسمت فوقانی است.

نکته جالب در بنای این برج، کاربرد آجرهای با ابعاد و اندازه های مختلف است، با توجه به شکل کلی و شباهت بسیار آن با برج ها و آتشکده های شناخته شده در ایران، از آثار قرن هشتم هجری یا نهم یعنی دوره ساسانیان دانسته شده است. این گنبد مدور و به شکل برجی است. جسد شمس آل رسول محمد بن محمود آملی با نام کامل شمس الدین محمد بن محمود آملی از دانشمندان پزشک شهیر ایرانی در داخل این آتشکده به خاک سپرده شده است.

در منطقه آمل قدیم که قسمت ساسانی آن به عوام کوی معروف بود در زمان ساسانیان به همراه بازار آمل قرار داشت، که در آن زمان بازار آمل و دژ ساسانی و آتشکده بنا شد و از آن زمان آتشکده و بازار باستانی آمل به جای ماند و دژ ساسانی بر اثر هجوم اعراب در صدر اسلام به کلی خراب شد.

فاصله جهانگردی خزرشهر تا آتشکده آمل 40/8 کیلومتر - 47 دقیقه

استان: مازندران شهر: آمل
آدرس: آمل، محله پائین بازار

آتشکده آناهیتا (قلعه دختر)
آتشکده آناهیتا کرمان که با نام‌های قلعه کهنه و قلعه دختر نیز شناخته می‌شود، از دیدنی های کرمان است و قدیمی‌ترین اثر تاریخی این شهر به شمار می‌رود. این قلعه در شرق کرمان و بر فراز صخره‌هایی از سنگ قرار دارد و از خشت خام و گل رس ساخته شده است. ساختمان‌های این قلعه به دو بخش مجزا تقسیم می‌شوند. بخش اول بر فراز قلعه ی نسبتا مرتفع جنوب‌ شرقی قرار دارد که سابقا قلعه کوه نامیده می شد و به‌علت وضعیت طبیعی از قلعه مجزا است و بخش دوم نیز روی تپه‌ی کوتاه‌تری قرار دارد که به قلعه دختر موسوم است.

فاصله جهانگردی کرمان تا آتشکده آناهیتا 6/7 کیلومتر - 25دقیقه



استان: کرمان شهر: کرمان
آدرس: ایران، استان کرمان، شرق کرمان، خیابان انقلاب، کنار پارک انقلاب

آتشکده سیاهگل ایوان
بنای آتشکده مربوط به دوره ساسانیان است که در ۱۵ کیلومتری جنوب غربی روستای سرتنگ و در مسیر رودخانه خروشان کنگیر ایوان قرار دارد. این بنا یکی از سالم ترین آتشکده های دوران قبل از اسلام در استان می باشد. این بنا روی چهار پایه ساخته شده و دارای گنبدی یک جداره می باشد.

استان: ایلام شهر: سرتنگ
آدرس: .
آتشکده موشکان
آتشکده موشکان در فاصله ۳ کیلومتری شهر سرابله قرار دارد که مربوط به دوران ساسانیان است. این آتشکده از ملات ساروج و سنگ ساخته شده است که در طول زمان بر اثر حوادث مختلف تخریب گردیده است که در سال ۱۳۸۲ زیرزمین آتشکده مذکور توسط اداره کل میراث فرهنگی و گردشگری استان با طاق های قوسی شکل بازسازی گردیده است.

استان: ایلام شهر: سرابله
آدرس: .
آرامگاه ابوعلی سینا
آرامگاه طبیب، شاعر و عارف ایرانی، ابوعلی سینا، که شهرت جهانی دارد در میان میدانی به همین نام واقع است. میدانی بیضوی با درختان چنار کهنسال و آب‌نماهایی الهام‌گرفته از باغ‌های ایرانی، تفرجگاه زیبایی را به وجود آورده است. طرح و نقشه‌ی بنا از روی قدیمی‌ترین بنای تاریخ‌دار اسلامی یعنی برج قابوس بن وشمگیر در شهر گنبد کاووس اقتباس شده است. تالار جنوبی آرامگاه به‌عنوان موزه، محل نگهداری سکه، سفال و اشیای کشف‌شده‌ی مربوط به هزاره‌های قبل از میلاد است. در تالار شمالی، مجموعه‌ای نفیس از کتاب‌های خطی و آثار بوعلی سینا گردآوری شده است.

فاصله جهانگردی علیصدر تا آرامگاه ابوعلی سینا 75/3 کیلومتر - 1:12 دقیقه

استان: همدان شهر: همدان
آدرس: همدان، میدان ابوعلی سینا

آرامگاه اوحدی مراغه ای
آرامگاه شیخ رکن‌الدین مراغه‌ای یکی از مهم‌ترین آثار تاریخی و آرامگاه‌های موجود در مراغه است که در میان جاهای دیدنی استان آذربایجان شرقی قرار دارد. این آرامگاه در ۳۰ بهمن سال ۱۳۸۶ هجری شمسی با شماره ۲۱۰۸۰ ثبت ملی شد. در کنار آرامگاه، موزه‌ ایلخانیان مراغه قرار دارد که بازدید از آن و آرامگاه می‌تواند برای علاقه‌مندان به تاریخ، ادبیات و شعر، معماری و حتی عرفان جذاب و قابل‌ توجه باشد.
مقبره رکن‌الدین اوحدی، محل دفن رکن‌الدین ابوالحسن مراغی مشهور به اوحدی مراغه‌ای، عارف و شاعر پارسی‌گوی مشهور دوره ایلخانی است که مثنوی معروف جام جم به او تعلق دارد. این آرامگاه در میان باغی سرسبز و زیبا قرار گرفته که بدون شک سبب دلنشین‌ شدن فضا و چشم‌ انداز آن شده است.
مقبره رکن‌الدین اوحدی در سال ۱۳۵۲ هجری شمسی توسط کمیته‌ای به نام تجدید بنای مقبره اوحدی (جمعی از معماران) مورد بازسازی قرار گرفت. در وسط باغ، گنبد زیبایی از بتن به‌جای آرامگاه قبلی ساخته و سنگ مقبره قبلی به موزه کنار آرامگاه منتقل شد. در حال حاضر مکان مقبره در وسط باغ خودنمایی می‌کند

فاصله هتل جهانگردی تبریز تا آرامگاه اوحدی مراغه ای 146 کیلومتر - 2:17 دقیقه

استان: آذربایجان شرقی شهر: مراغه
آدرس: استان آذربایجان شرقی، مراغه، خیابان دانشسرا، روبه‌روی بیمارستان سینا

آرامگاه باباطاهر عریان
آرامگاه باباطاهر عریان، عارف، شاعر ایرانی‌ تبار و دوبیتی سرای اواخر سده چهارم و اواسط سده پنجم، در همدان قرار گرفته است. این آرامگاه در میدانی به همین نام در شمال همدان قرار دارد. این اثر در سال ۷۶ در فهرست آثار ملی ایران به ثبت رسیده است.

در سطح محوطه‌ی داخلی آرامگاه، کاشی‌کاری معرق و تزئینات بسیار ظریفی به کار رفته که جلوه‌ی خاصی به قسمت‌های داخلی مزار داده است. اشعار باباطاهر با لهجه ی ملايری یا با لهجه‌ای از زبان لری سروده شده‌اند.در محوطه ی داخلی این آرامگاه، ۲۴ دوبیتی روی ۲۴ قطعه سنگ زیبا حک شده و در قسمت پایین اطراف محوطه داخلی مزار، نصب شده است.

فاصله جهانگردی علیصدر تا آرامگاه بابا طاهر عریان 72/9 کیلومتر - 1:04 دقیقه

استان: همدان شهر: همدان
آدرس: استان همدان، همدان، میدان باباطاهر

آرامگاه پیر خاموش
آرامگاه پیر خاموش با قدمتی که به دوره سلجوقیان بازمی‌گردد، مدفن یکی از علما و عرفای قرن هفتم هجری با نام پیرخموش مرند است. در ابتدا محوطه این بقعه ده‌ها هزار متر مربع مساحت داشت که متاسفانه با دست‌اندازی مردم و ساخت‌و‌ساز، این وسعت امروزه به کمتر از ۱۰۰ متر مربع می‌رسد. همچنین بخش‌هایی ارزشمند از بقعه مانند کاشی‌های آن غارت شده است. این اثر به‌عنوان یکی از جاهای دیدنی مرند، در تاریخ ۱۸ اسفند ۱۳۸۷ با شماره ثبت ۲۵۱۹۴ در فهرست آثار ملی ایران به ثبت رسید و در سال‌های اخیر به همت اداره میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری بازسازی شد.

فاصله هتل جهانگردی مرند تا آرامگاه پیر خاموش 4/6 کیلومتر - 11 دقیقه

استان: آذربایجان شرقی شهر: مرند
آدرس: استان آذربایجان شرقی، مرند، خیابان هفت تیر شرقی، کوچه صمصامی
آرامگاه سعدی
آرامگاه سعدی معروف به سعدیه محل زندگی و دفن سعدی، شاعر برجستهٔ پارسی‌گوی است. این اثر را محسن فروغی طراحی کرده است.
این آرامگاه در انتهای خیابان بوستان و کنار باغ دلگشا در دامنهٔ کوه در شمال شرق شیراز قرار دارد. در اطراف مقبره، قبور زیادی از بزرگان دین وجود دارند که بنا به وصیت خود، در آنجا مدفون شده‌اند. از جمله مهمترین‌های آن می‌توان شوریده شیرازی را نام برد که آرامگاهش به وسیله رواق به آرامگاه سعدی متصل شده‌ است. آرامگاه شیخ مشرف الدین بن مصلح الدین سعدی شیرازی در تاریخ ۲۰ آبان ۱۳۵۳ به شمارهٔ ثبت ۱۰۱۰٫۳ در انجمن آثار ملی به ثبت رسیده‌ است.

فاصله جهانگردی شیراز تا آرامگاه سعدی 3/9 کیلومتر - 10 دقیقه

استان: فارس شهر: شیراز
آدرس: استان فارس، شیراز، انتهای خیابان بوستان، کنار باغ دلگشا

آسیاب آبی اشکذر
آسیاب آبی اشکذر یکی از بزرگ‌ترین آسیاب‌های تاریخی در ایران است که قدمت سبک معماری، مقرنس‌های داخل و تزیینات بنای آن، به دوره صفویه می‌رسد. دالان ورودی آسیاب شیب‌دار است و در حدود ۵۶ متر طول دارد. پس از عبور از دالان به صحن ورودی هشت ضلعی آسیاب می‌رسید که گنبدی با معماری اصیل ایرانی و مقرنس‌های هندسی دارد.
آسیاب آبی اشکذر در فهرست آثار ملی به ثبت رسیده است. این بنا سال‌ها زیر خاک مدفون بود تا در سال‌های اخیر به همت اهالی این منطقه بنای آسیاب را از زیر شن‌های روان بیرون آوردند و بازسازی کردند. بخش‌های مختلف آسیاب آبی اشکذر شامل تنوره و سنگ‌های زیرین و زبرین می‌شود. این آسیاب در شهرستان اشکذر در شمال غربی یزد قرار دارد.

فاصله هتل جهانگردی یزد تا آسیاب آبی اشکذر 24/5 کیلومتر - 29 دقیقه



استان: یزد شهر: اشکذر
آدرس: استان یزد، ۲۰ کیلومتری یزد، اشکذر، بلوار سیدالشهدا، جنب حسینیه سفید اشکذر

آسیاب آبی ریگاره
آسیاب آبی ریگاره، در محله محمدیه شهر نایین بنا شده است و به‌ عنوان یکی از شاهکارهای معماری و تاریخی شهر محسوب می‌شود. در محوطه اصلی آسیاب در عمق ۲۵ متری، شاهد فضاهای متعددی نظیر اتاق‌ها، محل اصطبل و محل قرار گرفتن سنگ‌های آسیاب و تنوره خواهید بود.

فاصله هتل جهانگردی نائین تا آسیاب آبی ریگاره 3/4 کیلومتر - 8 دقیقه



استان: اصفهان شهر: نائین
آدرس: استان اصفهان، نائین، محله محمدیه، جنب بهشت فاطمیه
ارژنگ قلعه
قلعه ارژنگ یا ارژنگ قلعه که از جاهای دیدنی طالقان است، در جنوب روستای میناوند در شهرستان طالقان قرار دارد و قدمت آن به دوره‌های پس از اسلام می‌رسد. قلعه، بالای کوه ارژنگ قرار دارد و با توجه به موقعیت سوق‌الجیشی آن به نظر می‌رسد که دژ دیده‌بانی یا مرکز فرماندهی، محلی بوده است. قلعه ارژنگ از نظر قدمت به دوره اسماعیلیان تعلق دارد و در حال حاضر، اثر زیادی از آن باقی نمانده است.
برای رسیدن به روستای میناوند باید از روستای باریکان طالقان بگذرید. در ادامه به جاده‌ای خاکی می‌رسید. تا حد امکان مسیر را با خودرو بروید و سپس باقی مسیر را پیاده طی کنید. پیاده‌روی از سمت شمال شرقی شامل مسیری طولانی، ولی ساده و با شیب ملایم می‌شود. مسیر پاکوب آن در طول راه به‌ خوبی مشخص شده است. علاوه بر این، برخی افراد از ارتفاعات جنوبی قلعه که با نام خراسان کول و زرده چال شناخته می‌شود، برای بازدید از قلعه استفاده می‌کنند. از بالای قلعه نمایی از دریاچه سد طالقان و همچنین ارتفاعات کوه البرز مشاهده می‌شود.

فاصله هتل جهانگردی دیزین تا ارژنگ قلعه 170 کیلومتر - 3:00 ساعت

استان: البرز شهر: طالقان
آدرس: استان البرز، شهرستان طالقان، روستای میناوند

ارگ بم
ارگ بم، بزرگ‌ترین مجموعه خشت و گلی جهان، از مهم‌ترین جاهای دیدنی کرمان می‌باشد. قدمت این ارگ عظیم به دوران پیش از میلاد مسیح بر می‌گردد و از قدیمی‌ترین مراکز شهرنشینی در جهان شناخته می‌شود. این مجموعه عظیم با مساحتی در حدود 180 هزار مترمربع بر روی صخره‌ای عظیم و طبیعی ساخته شده که برای حفاظت از آن در برابر حمله‌های احتمالی، دور تا دور آن خندق‌هایی حفر شده‌است. بلندترین عمارت این مجموعه دارای 5 طبقه بوده که محل سکونت و حکومت حاکم بوده است. پس از ورود اسلام نیز دو مسجد و یک زورخانه به مجموعه ارگ بم اضافه گردیده‌است. این ارگ زیبا و فوق‌العاده که مقصد تعداد بسیاری از توریست‌ها، جهانگردان و گردشگران می‌باشد در فهرست میراث جهانی یونسکو به ثبت رسیده‌است. همچنین به شماره 519 در فهرست آثار ملی ایران ثبت شده‌است. در زلزله بم در سال 1382 بیش از نیمی از این مجموعه عظیم تخریب شد که پس از گذشت سال‌ها همچنان روند مرمت آن ادامه دارد

فاصله جهانگردی کرمان تا ارگ بم 196 کیومتر - 2:26 دقیقه
فاصله جهانگردی بم تا ارگ بم 2/8 کیلومتر - 6 دقیقه

استان: کرمان شهر: بم
آدرس: ایران، استان کرمان، بم، جنوب رودخانه‌ی پشت‌رود (رودخانه‌ی بم)

ارگ بهارستان
ارگ بهارستان که در بیرجند به باغ زرشکی نیز شهرت دارد از آثار دوره افشاریه است. این ارگ در استان خراسان جنوبی و در خیابان منتظری شهرستان بیرجند قرار دارد. از جمله رویدادهای تاریخی این بنا پناهنده شدن لطفعلی‌خان زند و دیگر همراهان وی در این ارگ بوده است.
بنای تاریخی ارگ بهارستان یکی از بزرگ‌ترین و باشکوه‌ترین باغ‌های ایرانی بوده که متاسفانه سال‌ها قبل از شناسایی و ثبت آن در فهرست آثار ملی بخش گسترده‌ای از آن توسط نهادهای مختلف دولتی و نیمه‌دولتی مجزا شد و آنچه از این باغ باشکوه باقی مانده کوشکی نیمه ویران و فضاهای مخروبه است. ارگ بهارستان در سال ۱۳۷۹ با شماره ۳۶۸۳ در فهرست آثار ملی ایران به ثبت رسید.

فاصله هتل جهانگردی بیرجند تا ارگ بهارستان 2/7 کیلومتر - 6 دقیقه

استان: خراسان جنوبی شهر: بیرجند
آدرس: استان خراسان جنوبی، بیرجند، خیابان منتظری، محدوده کوچه پست قدیم
ارگ تاریخی گوگد
ارگ گوگد یکی از جاهای دیدنی گلپایگان محسوب می‌شود که امروزه کاربری آن به هتل تغییر کرده است. این بنای تاریخی که دومین سازه خشتی آجری بزرگ ایران به حساب می‌آید و قدمتش به ۴۰۰ سال پیش باز می‌گردد، در تاریخ ۱۱ بهمن ۱۳۷۸ با شماره ثبت ۲۵۷۴ به‌عنوان یکی از آثار ملی ایران به ثبت رسید. ارگ گوگد در سال‌های اخیر بازسازی شده است و محلی عالی برای تماشای گوشه‌ای از تاریخ و معماری ایرانی به حساب می‌آید و برای این منظور لزومی ندارد که حتما مهمان هتل باشید.
ارگ تاریخی گوگد دومین بنای خشتی و گلی ایران به شمار می‌رود که به‌ دلیل قرارگیری در مسیر جاده ابریشم، کاربری آن کاروان‌سرا بوده است اما در زمان‌ جنگ به‌ عنوان دژ نظامی استفاده می‌شد.

فاصله هتل جهانگردی گلپایگان تا ارگ تاریخی گوگد 11/6 کیلومتر - 13 دقیقه


استان: اصفهان شهر: گلپایگان
آدرس: استان اصفهان، شهرستان گلپایگان، شهر گوگد، خیابان آیت‌الله گلپایگانی

ارگ تبریز
ارگ تبریز (ارگ علی‌شاه) به بازمانده‌های ایوان جنوبی ارگ علیشاه در شهر تبریز گفته‌ می‌شود. بنای نخستین ارگ به سده هشتم هجری بازمی‌گردد که بنای بزرگ ناتمامی با هدف اولیه ساخت مسجد ساخته شد. در سال‌های بعد با استفاده از دیواره‌های به جا مانده از بنای نخستین مسجد، قلعه‌ای نظامی به جای آن ساخته شد که سال‌ها به عنوان باروی نظامی و بخش جنوبی دیوار شهر مورد استفاده قرار گرفته‌ است. استفاده از این بنا به عنوان قلعه نظامی به ویژه در دوران قاجار تا پایان دولت خود مختار مشهود بوده‌ است. در زمان حکمرانی سلسله قاجار با افزودن پیوست‌های گوناگون از جمله کارخانه ریخته‌گری توپ، عمارت کلاه فرنگی و ساختمان سربازخانه بنای نظامی تکمیل شد. بخش‌های اضافه شده به دیوارهای نخستین در دوران پهلوی تخریب شد و بخش‌هایی نیز در دوران پس از انقلاب تخریب گردید.
امروزه تنها دیواره جنوبی ارگ پا بر جا مانده‌ است که در ساعاتی از روز برای بازدید عموم آزاد است.

فاصله هتل جهانگردی تبریز تا ارگ تبریز (علیشاه) 13/6 کیلومتر - 27 دقیقه

استان: آذربایجان شرقی شهر: تبریز
آدرس: استان آذربایجان شرقی، تبریز، ضلع جنوبی تقاطع امام خمینی و خیابان فردوسی، نزدیکی محدوده میدان ساعت

ارگ راین
کرمان با قدمتی طولانی پر از ارگ، دژ و آثار تاریخی می‌باشد. یکی دیگر از ارگ‌های موجود در کرمان، ارگ راین بوده که نسبت به ارگ بم سالم‌تر باقی مانده‌است. این ارگ که از زمان ساسانیان برجای مانده در شهر کرمان واقع شده‌است. فضاهای موجود در این ارگ شامل حاکم‌نشین، خانه‌های اعیانی و عامه‌نشین، آتشکده، انبار، سربازخانه، اصطبل و غیره می‌باشد. نقشه این ارگ تقریباً مربع شکل بوده و دارای چند برج است. ارگ راین با مساحتی در حدود 22 هزار مترمربع، سومین بنای خشتی بزرگ جهان بعد از ارگ بم و ارگ مورچه خورت می‌باشد. این ارگ که در جنوب غربی شهر راین واقع شده از مهم‌ترین قطب‌های گردشگری این شهر می‌باشد. ارگ راین که به شماره 12867 در فهرست آثار ملی ایران ثبت شده، هر ساله مقصد بسیاری از گردشگران داخلی و خارجی می‌باشد.

فاصله جهانگردی کرمان تا ارگ راین 109 کیلومتر - 1:22 دقیقه

استان: کرمان شهر: راین
آدرس:
ایران، استان کرمان، شهر راین،‌ انتهای خیابان درب بهشت راین-کرمان، ارگ راین


ارگ کریم خانی
ارگ کریمخانی یا زندان کریم خان از جاذبه‌های دیدنی شهر شعر و ادب است. این بنای باشکوه و زیبا را کریمخان زند معروف به وکیل الرعایا در سال ۱۱۸۰ هجری قمری بنا کرد. وی بعد از به قدرت رسیدن و انتخاب شیراز برای مقر فرمانروایی خود، تصمیم گرفت به مانند میدان نقش جهان اصفهان، میدانی وسیع در شمال شیراز قدیم بسازد. این میدان در گذشته توپخانه نام داشت که در ضلع شمال آن دیوانخانه کریمخان، در ضلع شرقی میدان بازار وکیل و چندین کاروان‌سرا، در جنوب میدان حمام و مسجد وکیل، در جنوب غربی آن باغ و در غرب میدان، ارگ و اندرونی قرار داشت.
ارگ کریمخانی در دوره قاجار، دارالحکومه حاکمان محلی بود
ارگ کریمخان در طی زمان کاربری‌های گوناگونی به خود دیده است. روزگاری این ارگ مکان زندگی و سلطنت کریمخان محسوب می‌شد. بعد از فتح شیراز توسط آقا محمد خان قاجار، به‌دلیل خصومت و دشمنی که با کریمخان داشت
دستور تخریب برخی از بناهای کریمخانی را صادر کرد و به‌ دنبال این تصمیم، تعدادی از بناهای عصر زندیه از جمله حصار شهر تخریب شدند. خوشبختانه بنای ارگ از تخریب محفوظ ماند و از آن به‌ عنوان دارالحکومه امرایی استفاده شد که از طرف حکومت مرکزی به امیری و استانداری فارس برگزیده شده بودند.

فاصله جهانگردی شیراز تا ارگ کریم خانی 6/8 کیلومتر - 18 دقیقه

استان: فارس شهر: شیراز
آدرس: استان فارس، شیراز، خیابان کریمخان زند، نبش میدان شهدا

ارگ کلاه فرنگی
این ارگ در شهر بیرجند واقع شده و در دوره قاجار ساخته شده است. از نام های دیگر این بنا می توان به ارگ حسام الدوله، قصر بی بی عروس و ارگ سرکار اشاره نمود. شکل این بنا 6 ضلعی بوده و راس آن مخروطی شکل و از موادی مانند آجر و آهک و گل در ساخت این بنا استفاده شده است.

فاصله هتل جهانگردی بیرجند تا ارگ کلاه فرنگی 2/6 کیلومتر - 9 دقیقه

استان: خراسان جنوبی شهر: بیرجند
آدرس: استان خراسان جنوبی، بیرجند، خیابان شهید مطهری

باغ صدری تفت
باغ صدری را با نام باغ نمیر نیز می‌شناسند. این باغ یکی از زیباترین و بزرگ‌ترین باغ‌های اطراف شهر یزد به شمار می‌رود. قدمت این باغ به دوره زندیه می‌رسد و بنای آن را به فرمان «صدر العلما»، یکی از پادشاهان زندیه ساخته‌اند. برای رسیدن به این باغ زیبا که از نمونه باغ‌های ایرانی است، باید از کوچه‌ای باریک گذر کنید تا به محوطه اصلی باغ برسید. عمارتی بزرگ با تالار و طاق نماهای زیبا در این باغ وجود دارند.
باغ صدری با دو بادگیر بلند، بلندترین بادگیرهای شهر تفت را دارد و ارتفاع ساختمان عمارت آن نزدیک به ۲۳ متر است. از دیگر بخش‌های این عمارت می‌توان به قسمت‌های بهارنشین و زمستان‌نشین اشاره کرد. حوض سنگی زیبای میان باغ نزدیک به ۱۰۰ فواره دارد که در گذشته بدون استفاده از قدرت برق کار می‌کردند. امروزه بخش تابستان‌نشین عمارت باغ صدری به هتل تبدیل شده است و از گردشگران علاقه‌مند، پذیرایی می‌کند. برای رفتن به این باغ باید به محله گلابدان در شهرستان تفت بروید.

فاصله هتل جهانگردی یزد تا باغ صدری تفت 21/4 کیلومتر - 22 دقیقه

استان: یزد شهر: تفت
آدرس: استان یزد، تفت، خیابان امام خمینی، محله گلابدان

باغ عفیف آباد
باغ عفیف‌ آباد یا باغ گلشن از باغ‌های تاریخی و مکان های دیدنی شیراز به شمار می‌رود و ویژگی‌های معماری چندین دوره (هخامنشی، ساسانی و قاجاریه) را در خود دارد. این باغ که در ۱۰ خرداد ۱۳۵۱ با شماره ۹۱۳ به ثبت ملی رسید، اکنون تحت اختیار سازمان عقیدتی سیاسی ارتش جمهوری اسلامی است. باغ زیبای عفیف آباد به‌ دلیل قرار داشتن یکی از بزرگ‌ترین موزه‌های نظامی خاورمیانه در آن رنگ و بویی کاملا نظامی به خود گرفته و در گوشه و کنار آن می‌توانید انواع ادوات نظامی و حتی تانک و توپ‌های بسیار قدیمی را مشاهده کنید.

فاصله هتل جهانگردی شیراز تا باغ عفیف آباد 10/3 کیلومتر - 20 دقیقه

استان: فارس شهر: شیراز
آدرس: استان فارس، شیراز، انتهای خیابان عفیف آباد

باغ ملی مشهد
مشهد درست وسط یکی از شلوغ‌ترین و پرترددترین مراکز تجاری و مسکونی مشهد است. درواقع اولین پارک تفریحی مشهد است که در حاشیه خیابان قدیمی ارگ احداث شده و در گذشته با آب یکی از قنات های مشهور مشهد مشروب می شده است. اکنون باغ ملی به صورت پارک محلی درآمده است، اما در عین حال به دلیل قدمت ازاهمیت خاصی برخوردار است. بخش‌های مختلف این پارک با انواع چنارهای قدیمی و درختان مختلف و گونه‌های گیاهی و گلکاری و چمن و فضای سبز مزین شده است.
در این مکان در واقع محل ارگ شهر بود، محمود سیستانی مالک آن بوده است. قنات رکن‌آباد، یکی از قنات‌های مشهور شهر، نیز از این باغ می‌گذشت. در حال حاضر این بوستان بزرگ و باصفا با آب‌نما و درختان بلند به مکانی زیبا و خاص در شلوغی و هیاهوی وسط شهر تبدیل شده است. در دل این باغ سزسبز تندیس‌هایی از مشاهیر علم و ادب و عرفان به چشم می‌خورد. باغ در حال حاضر در تملک شهرداری است.


استان: خراسان رضوی شهر: مشهد
آدرس: .
باغ منظریه (کنسولگری انگلیس)
کنسولگری انگلیس با قدمتی که به دوره قاجار بازمی‌گردد، از جمله جاهای دیدنی بیرجند است و در روستای منظریه قرار دارد. این اثر در تاریخ ۲۵ اسفند ۱۳۷۹ با شماره‌ی ثبت ۳۳۳۹ به‌ عنوان یکی از آثار ملی ایران به ثبت رسید. مجموعه ساختمان کنسولیاری در داخل باغی مصفا واقع شده است. این مجموعه به علت اینکه در شیب کوهپایه‌های باقران قرار گرفته است، برای استفاده از زمین، ‌با استفاده از کرسی چینی سنگی در فواصل مختلف زمین را هموار و مسطح کرده‌اند. با توجه به نحوه ساخت و طرح و نقشه مجموعه می‌توان گفت که روح معماری اروپایی به همراه عناصر معماری ایرانی در این مجموعه، بهم درآمیخته است. تاریخ ساخت بنا به دوره پهلوی باز می‌گردد.

فاصله هتل جهانگردی بیرجند تا کنسولگری انگلیس 7/6 کیلومتر - 13 دقیقه

استان: خراسان جنوبی شهر: بیرجند
آدرس: استان خراسان جنوبی، بیرجند بخش مرکزی، در فاصله ۵۰۰ متری از بلوار پیامبر اعظم، روستای منظریه

باغ و عمارت اکبریه
این باغ در روستای اکبریه واقع شده است که در شهر بیرجند می باشد. این باغ در سال 2011 میلادی در یونسکو به ثبت رسیده است. این باغ نیز مربوط به دوره ی قاجار بوده و از چند عمارت ساخته شده است که معروف ترین آن حشمت الملک نام دارد که دارای دو طبقه مجزا می باشد. این باغ دارای چشم اندازی بسیار زیبا بوده و توانسته است نظر بسیاری از گردشگران را به خود جلب نماید.

فاصله هتل جهانگردی بیرجند تا باغ اکبریه 2/3 کیلومتر - 6 دقیقه

استان: خراسان جنوبی شهر: بیرجند
آدرس: استان خراسان جنوبی، بیرجند، انتهای خیابان معلم، میدان موزه

باغ و عمارت رحیم آباد
باغ و عمارت رحیم آباد به دلیل خصوصیات ویژه معماری و تزیینی در باغ های ایرانی جایگاه ویژه ای دارد. این مجموعه از باغ، استخر، عمارت اصلی، انبارهای متعدد، حوض خانه، اتاق های خدمه و نگهبانان، اصطبل، حصار و برج های نگهبانی شکل گرفته است. طبقه اول عمارت شامل دو تالار وسیع و اتاق های منفرد است. اصلی ترین بخش این عمارت را تالار آیینه آن تشکیل می دهد.
این عمارت در سال ۱۳۱۵ هـ. ق به فرمان اسماعیل خان احداث و به عنوان دارالحکومه مورد استفاده قرار گرفت. این بنا در سال ۱۳۸۰ ش توسط میراث فرهنگی از بنیاد مستضعفان و جانبازان خریداری و در بهار ۱۳۸۱ ش به یک مجموعه فرهنگی شامل سفره خانه سنتی، مجتمع کارگاه های ثابت هنرهای سنتی تبدیل شد.

فاصله هتل جهانگردی بیرجند تا باغ و عمارت رحیم آباد 3/2 کیلومتر - 7 دقیقه

استان: خراسان جنوبی شهر: بیرجند
آدرس: استان خراسان جنوبی، بیرجند، خیابان پاسداران، چهل متری ۱۵ خرداد
بافت تاریخی بوشهر
بافت تاریخی بوشهر یا بافت قدیمی بوشهر، شامل چهار محله‌ی بهبهانی، دهدشتی، کوتی و شنبدی است که در دل شهر بوشهر قرار گرفته‌اند و از جاهای دیدنی بوشهر محسوب می‌شود. وسعت این بافت حدود ۳۸ هکتار است و از منحصر‌به‌فردترین و جالب‌ترین بافت‌های مسکونی ایران به‌ حساب می‌آید. با قدمتی که به دوره‌ی حکومت نادر شاه افشار برمی‌گردد. بافت تاریخی بوشهر دارای بناهایی زیبا مانند عمارت‌ها، کنسولگری کشورهای مختلف، مساجد، کلیسا، بازار قدیمی و کوچه‌های زیبا است.

فاصله هتل جهانگردی دلوار بوشهر تا بافت تاریخی بوشهر 2/6 کیلومتر - 6 دقیقه

استان: بوشهر شهر: بوشهر
آدرس: استان بوشهر، بوشهر، بافت ساحل دریا، خیابان ساحلی

برج تهمینه
برج آرامگاهی میدانک یا برج تهمینه از مهم‌ترین آثار تاریخی و جاهای دیدنی کرج در نزدیکی گچسر است که در فهرست آثار ملی ایران قرار دارد. این سازه تاریخی که قدمت آن به دوره تیموری می‌رسد، شامل بنایی هشت ضلعی با گنبد مخروطی می‌شود که در یک طرف آن ایوانی قرار دارد. برج مزبور به‌ عنوان یک جاذبه فرهنگی در دل طبیعت زیبای جاده چالوس و در نزدیکی جاده اصلی به حساب می‌آید که دسترسی به آن به‌ راحتی امکان‌ پذیر است.
برج آرامگاهی میدانک که با نام برج تهمینه شناخته می‌شود، یکی از بناهای تاریخی جاده چالوس به شمار می‌رود. این برج، مدفن یکی از قلعه‌بانان یا اعضای خاندان پادوسپان است که از حکام محلی منطقه رویان در حد فاصل قرن‌های هشتم تا نهم هجری قمری بود.
برج تاریخی تهمینه در تاریخ ۱۴ فروردین ۱۳۵۷ با شماره ثبت ۱۵۹۶ به‌ عنوان یکی از آثار ملی ایران به ثبت رسید و از آنجا که در نزدیکی جاده اصلی قرار دارد، بازدید از آن به‌ راحتی و به رایگان امکان‌پذیر است.
برج تهمینه شبیه بناهای دوره مغول ساخته شده است و در ردیف برج‌­های آرامگاهی قرن هفتم هجری قرار می­‌گیرد. بنای سنگی برج شامل مقبره‌ای با پلان هشت ضلعی و ایوانی پیش‌ آمده در سمت غرب می‌شود. عرض این ایوان حدود سه متر است و با ضخامت دیوارهای طرفین به ۶۰ متر می‌رسد. فضای داخلی برج دارای پلان مربعی‌ شکل است که چهار قوس فرو رفته آن در هر ضلع، پلان چلیپایی را در ذهن تداعی می‌کند.
تزییناتی از جمله کاربندی و قطاربندی‌ در فضای ایوان و بقعه به چشم می‌خورد که کاربندی هشت ضلعی است و به دایره تبدیل می‌شود و در نهایت سقف مدوری تشکیل می‌‌دهد. نمای بیرونی بنا دارای تزیینات محراب‌ مانند است که بالای آن تزیینات گوشواره ایجاد شده است.

فاصله هتل جهانگردی دیزین تا برج تهمینه 23/2 کیلومتر - 29 دقیقه

استان: البرز شهر: کرج
آدرس: استان البرز، کیلومتر ۶۰ جاده کرج - چالوس، روستای میدانک

برج خاموشان یا دخمه زرتشتیان
برج خاموشان یزد در ۱۵ کیلومتری جنوب شرقی یزد قرار دارد. این بنا، دخمه یا دادگاه زرتشتیان بوده است. زرتشتیان طبق آیین و سنت خود، اموات خود را در دخمه‌ها قرار می‌دادند تا طعمه کرکس‌ها شوند. سپس استخوان های به جای مانده از اجساد را داخل فضای میان تهی دخمه می‌ریختند. این برج بر بلندای کوهی در منطقه صفائیه یزد قرار دارد.در انتهای دخمه اجساد آقایان قرار می‌گرفت، دایره میانی متعلق به خانم‌ها بوده و در نوار بعد از این دایره میانی اجساد کودکان را قرار می‌دادند. وسط این دخمه‌ها چاه بسیار بزرگی وجود دارد که استخوان‌های باقی مانده از اجساد را در آن می‌ریختند.

فاصله هتل جهانگردی یزد تا دخمه زرتشتیان 13/1 کیلومتر - 15 دقیقه



استان: یزد شهر: یزد
آدرس: استان یزد، شهر یزد، ۱۵ کیلومتری جنوب شرقی یزد، حوالی منطقه صفائیه

برج طغرل (مهماندوست)
برج طغرل که با نام‌های برج معصوم‌‌زاده و برج مهماندوست نیز شناخته می‌ شود، از جاذبه‌های تاریخی و جاهای دیدنی دامغان به‌ شمار می‌رود و در بخش جنوبی روستای مهماندوست قرار دارد. با قدمتی که به دوره سلجوقی بازمی‌گردد، اهمیت این سازه بیشتر به‌خاطر داشتن طاق نما و قطار مقرنس آجرکاری است. برج طغرل در تاریخ ۱۲ اسفند ۱۳۱۵ با شماره ثبت ۲۷۷ به‌عنوان یکی از آثار ملی ایران به ثبت رسید.

فاصله جهانگردی دامغان تا برج طغرل 22/4 کیلومتر - 22 دقیقه

استان: سمنان شهر: دامغان
آدرس: ایران، استان سمنان، دامغان، جنوب روستای مهماندوست، بین روستای مهماندوست و روستای امام آباد

برج قربان
برج قربان با قدمتی که به قرن هفتم یا هشتم هجری باز می گردد، از جاهای دیدنی همدان بین چهار باغ شهید مدنی و خیابان طالقانی، جنب دبیرستان ابن سینا است. این بنا مدفن حسن بن عطار حافظ ابو العلا همدانی و امرای سلجوقی است.
این برج در تاریخ ۱۳۵۴/۳/۲۸ و به شماره۱۰۷۸/۳ در فهرست آثار تاریخی و ملی ایران به ثبت رسیده‌ است.

فاصله جهانگردی علیصدر تا برج قربان 76/2 کیلومتر -1:13 دقیقه

استان: همدان شهر: همدان
آدرس: استان همدان، همدان، بین چهارباغ شهید مدنی و خیابان طالقانی جنب دبیرستان اندیشه

برج مدور مراغه
بناهایی موسوم به گنبد از مهم‌ترین جاهای دیدنی مراغه هستند. یکی از آن‌ها با نام گنبد مدور مراغه از یادگارهای دوره سلجوقی است. این بنا که با نام برج مدور مراغه نیز شناخته می‌شود، در فاصله ده متری شمال گنبد کبود مراغه بنا شده ‌است. از این گنبد به‌عنوان دومین مزار از قبرهای پنج‌گانه مراغه یاد می‌شود که فرد مدفون در آن ناشناخته است. با پلانی مدور، این گنبد شامل دو طبقه سردابه و فضای اصلی می‌شود و با استفاده از مصالح سنگ‌های آهکی و حجاری‌شده، آجرهای خشتی و ساروج ساخته شده است. روی کتیبه برج به خط کوفی، تاریخ احداث سال ۵۶۳ هجری دیده می‌شود اما درباره نام بانی و مدفون داخل آن هیچ‌گونه اطلاعی در دست نیست. درب‌ ورودی‌ برج با نقوشی‌ مشابه‌ نمای‌ اصلی‌ گنبد سرخ‌ مراغه آذین‌ شده‌ است‌ و در آن می‌توان ترقی و تکامل نمای مینایی را طی دوران کوتاه میان زمان احداث این بنا و ساخت گنبد سرخ مشاهده کرد. این اثر ارزشمند در سال ۱۳۱۰، با شماره ۱۳۶ در فهرست آثار ملی ایران به ثبت رسید.

فاصله هتل جهانگردی تبریز تا برج مدور مراغه 146 کیلومتر - 2:15 دقیقه



استان: آذربایجان شرقی شهر: مراغه
آدرس: استان آذربایجان شرقی، مراغه، خیابان موسوی

برج هشتل
برج هشتل مجموعه عظیم پنج برج آرامگاهی است که در 5 کیلومتری شرق آمل از جاده بابل، در روستای هشتل واقع شده است. این برج ها یکی از خاص ترین مکان های تاریخی هستند که به شکل مثلث کنار هم چیده شده اند. بزرگترین برج آن مربوط به یکی از سرداران میرقوام الدین مرعشی، سر سلسله ی مرعشیان است.

شهرت این سردار به دلیل مقاومتی ست که در زمان حمله تیمور از خود نشان داد. سردار سپاه میر قوام الدین جان خود را برای حفاطت مردمش در مقابل حمله چنگیز از دست داده است. بنای اصلی بقعه چهار ضلعی است که مسجدی متصل به آن است و ایوانی در جلوی مسجد ساخته شده است. بنای اصلی از داخل چهار گوشه است. در هر یک از اضلاع یک طاقنمای بلند است.

با چهار گوشواره گود، چهار ضلعی تبدیل به دایرۀ کامل شده و بر روی این دایره، گنبدی بلند نوک تیز زده اند. نمای خارجی بنا چهار ضلعی است که میان هر یک از اضلاع طاقنمای بزرگی است. بالای هر یک از بدنه ها سیزده قرنیس سینه کفتری است.

گنبد بنا از خارج از نوع گنبدهای زاویه دار مخروطی است سه گنبد دیگر در گورستان به بقعه متصل است. برج هشتل در تاریخ 1382/05/07 به شماره 9351 در فهرست آثار ملی کشور به ثبت رسیده است.

فاصله جهانگردی خزرشهر تا برج هشتل 35/6 کیلومتر - 41 دقیقه

استان: مازندران شهر: آمل
آدرس: برج هشتل مجموعه عظیم پنج برج آرامگاهی است كه در ۵ كیلومتری شرق آمل از جاده بابل، در روستای هشتل واقع شده است.
برج کبوتر خانه میبد
برج کبوترخانه در شهر میبد شکلی استوانه‌ای با معماری جالب توجه دارد. در گذشته از کود جمع آوری شده در این بنا در صنایع مختلف مانند کشاورزی استفاده می‌کردند. در حال حاضر این برج هشت متری را بازسازی و به یکی از جاذبه‌های گردشگری در شهر میبد تبدیل کرده‌اند.
بیش از ۴۰۰۰ لانه کبوتر در این برج به‌ صورت مستطیلی و با ابعاد ۲۰ در ۲۰ سانتی‌متر وجود دارند. این بنای نفوذ ناپذیر با مقرنس‌های زیبا فضایی بسیار دنج برای پرندگان دارد. در ساخت برج کبوتر خانه از خشت خام و گل استفاده کرده‌اند و در بخش‌هایی از آن گچبری‌های زیبا به چشم می‌خورد. قدمت این بنا به‌ درستی مشخص نیست اما بعضی از باستان‌شناسان عمر آن را بیش از ۱۰۰۰ سال می‌دانند. برای بازدید از این بنای تاریخی باید به میدان فرمانداری شهر میبد بروید.

فاصله هتل جهانگردی یزد تا برج کبوتر خانه میبد 52/7 کیلومتر - 51 دقیقه

استان: یزد شهر: میبد
آدرس: استان یزد، میبد، بلوار بسیج، جنب فرمانداری
بش قارداش
بنای آرامگاهی بش­قارداش از آثار برجستۀ دورۀ قاجاری در شهرستان بجنورد است که طرح كلي پلان آن از يك گنبدخانه در وسط و دو اتاق كوچك­تر در طرفین تشكيل شده که ورودی آنها در ضلع غربی است. در جلوي هر ورودی ايواني با قوس جناقي وجود دارد که در طرفین آن مناره­ای ساخته­اند. سراسر نماي غربي بنا، روي ستون­ها و نيز گنبد با كاشی­های فیروزه­ای و هفت رنگ تزئین شده است. این بنا آرامگاه سردار مفخم، حاکم منطقه شمال خراسان در دوره قاجار است.

استان: خراسان شمالی شهر: بجنورد
آدرس: .
بقعه حمدالله مستوفی
آرامگاهی به یادگار مانده از دوره ایلخانی که قدمت آن حدود ۷۰۰ سال است. حمدالله مستوفی از نویسندگان و تاریخ‌نگاران مشهور دوره ایلخانی‌ست که مولف نزهه‌القلوب و ظفرنامه می‌باشد. بقعه حمدالله مستوفی قزوین، با سبک معماری آذری خود شناخته می‌شود. این بنا دارای گنبدی فیروزه‌ای رنگ و مخروطی‌ست که کتبیه‌ای به خط ثلث، آثار و شجره‌نامه حمدالله مستوفی را معرفی می‌کند. این بنا در ۲۰ بهمن‌ماه ۱۳۱۸ شمسی در فهرست آثار ملی کشور ثبت شد.

استان: قزوین شهر: قزوین
آدرس: .
بقعه شیخ صفی الدین اردبیلی
یکی از معروف ترین جاهای دیدنی اردبیل که می توانید از آن دیدن کنید بقعه ی شیخ صفی الدین اردبیلی است. این بقعه از جمله آثاری است که در فهرست آثار ملی ایران به ثبت رسیده و همچنین در فهرست میراث جهانی یونسکو هم این بقعه ثبت شده است. این مجموعه بسیار نفیس و با ارزش که در نوع خود مجموعه ای بی نظیر محسوب می شود و قسمت های مختلف از قبیل چینی خانه، جنت سرا، خانقاه، چله خانه، شهیدگاه، چراغ خانه و حرمخانه را در خود جای داده است. این جاذبه در میدان عالی قاپو اردبیل قرار دارد و مدفن «شیخ صفی‌الدین»، موسس فرقه‌ی صفویه است که پس از فوت ایشان در سال ۷۵۳ هجری قمری، به همت «صدرالدین موسی»، فرزند وی ساخته شد.

استان: اردبیل شهر: اردبیل
آدرس: .
بناي عمارت مفخم
عمارت مفخم بزرگترين و شاخص­ترين اثر تاريخي دروۀ قاجار در استان خراسان شمالی است که در اوایل دهۀ 1300 هجری قمری بدستور يار محمدخان شادلو معروف به سردار مفخم، حاکم منطقه شمال خراسان، به عنوان محل سکونت وی و خانواده­اش ساخته شده است. اين بنای مجلل 34 اتاق با دو تالار بزرگ دارد. نمای اصلی ساختمان در سمت جنوب است که سراسر آن به زیباترین وجهی با انواع فنون كاشيكاري معرق، معقلي، هفت رنگ و با طرح­ها و نقوش انساني، حيواني، اسليمي، ختايي و هندسي زینت یافته است. مصالح بکار رفته در بنا آجر با ملات گچ است و هر طبقه ساختمان داراي دو ايوان شمالي و جنوبي مي باشد، سرتاسر بنا با کاشي هاي خشتي و هفت رنگ زيبا در اندازه و شکل هاي مختلف به رنگهاي فيروزه اي، زرد، صورتي، بنفش، سفيد، سبز، سرخ و سياه کاشي کاري شده و هر ستون با طرح و نقش خاص خود زينت داده شده است. نماي بيروني ساختمان تصاويري از دو فرشته بالدار، چهره هاي انساني، نقاشي از گل و گياه و پرنده، طبيعت و طرحهاي هندسي سده 13 را به تماشا مي گذارد. اين بناي تاريخي با شماره 952 در فهرست آثار تاريخي به ثبت رسيده است. بنای عمارت مفخم پس از مرمت و احیا به موزه بزرگ باستان شناسی و مردم شناسی استان تبدیل شده است.

استان: خراسان شمالی شهر: بجنورد
آدرس: .
بنای تاریخی خواجه خضر
این بنای تاریخی از مکان های با ارزش این استان محسوب شده و در شهر بیرجند واقع شده است زمان ساخت این بنا به دوران قاجاریه بر می گردد و دارای یک ایوان با نمای آجری می باشد. این بنا همچنین دارای دو طبقه می باشد و به طور قرینه ساخته شده است این بنا به خاطر آرامگاه هایی که در اطراف آن قرار داشته دارای ارزش فراوانی می باشد و به دلیل داشتن قدمتی بسیار، تعداد زیادی از مسافران برای دیدن این منطقه به این مکان سفر می کنند.

فاصله هتل جهانگردی بیرجند تا بنای تاریخی خواجه خضر 2/1 کیلومتر - 6 دقیقه

استان: خراسان جنوبی شهر: بیرجند
آدرس: استان خراسان جنوبی، بیرجند، خیابان شهید منتظری

بنای سه گنبد
بنای سه گنبد ارومیه، نام برجی در جنوب‌ شرقی شهر ارومیه مرکز استان آذربایجان‌غربی در ایران است. بنای سه گنبد ارومیه آرامگاه بوده و در سال ۵۸۰ قمری و یکی از جاذبه های گردشگری و جاهای دیدنی ارومیه می باشد . مقبره یا برج آجری سه گنبد متعلق به قرن ششم هجری بوده و در مدخل بنا کتیبه به خط کوفی باقی مانده است.


فاصله هتل جهانگردی ارومیه تا بنای سه گنبد : 1/6 کیلومتر - 5 دقیقه

استان: آذربایجان غربی شهر: ارومیه
آدرس: ارومیه، خیابان جانبازان (استاد برزگر)
پاسارگاد
مجموعه میراث جهانی پاسارگاد مجموعه‌ای از سازه‌های باستانی برجای‌مانده از دوران هخامنشی است که در شهرستان پاسارگاد در استان فارس جای گرفته‌ است.
این مجموعه دربرگیرنده ساختمان‌هایی چون آرامگاه کوروش بزرگ، مسجد پاسارگاد، باغ پادشاهی پاسارگاد، کاخ دروازه، پل، کاخ بارعام، کاخ اختصاصی، دو کوشک، آب‌نماهای باغ شاهی، آرامگاه کمبوجیه، ساختارهای دفاعی تل تخت، کاروانسرای مظفری، محوطهٔ مقدس و تنگه بلاغی است.
این مجموعه، پنجمین مجموعه ثبت‌ شده در فهرست آثار میراث جهانی در ایران است که در نشست یونسکو که در تیرماه سال ۱۳۸۳ در چین برگزار شد به دلیل دارا بودن شاخص‌های فراوان با صد در صد آرا در فهرست میراث جهانی به ثبت رسید.
پاسارگاد در دشتی بلند به بلندای ۱۹۰۰ متر از سطح دریا، در حصار کوهستان جای گرفته‌ است. در سده هفتم قمری، اتابکی از سلغریان پارس در نزدیکی آرامگاه کورش بزرگ مسجدی ساخت که در آن از سنگ کاخ‌ها استفاده شده‌ بود. به مناسبت جشن‌های ۲۵۰۰ ساله شاهنشاهی ایران در سال ۱۹۷۱ این سنگها دوباره به جاهای اصلی خود باز گردانده شدند. کاخ محل سکونت، بی تردید نشان از تأثیر و نقش معماری یونانی دارد. گویا هنگامی که کوروش در سال ۵۴۵ پیش از میلاد سارد (پایتخت لیدی، شهری در غرب ترکیهٔ امروزی) را به تصرف درآورد به شدت تحت تأثیر بناهای مرمرین شاهان لیدی قرار گرفته‌ است. چه بسا او همان زمان شماری از اساتید اهل لیدی را در پاسارگاد به کار گماشته‌ است.


فاصله جهانگردی شیراز تا پاسارگاد 134 کیلومتر - 1:24 دقیقه
فاصله جهانگردی تخت جمشید تا پاسارگاد 99/1 کیلومتر - 1:21 دقیقه


استان: فارس شهر: پاسارگاد
آدرس: استان فارس، ۱۳۰ کیلومتری شیراز، مرودشت، مجموعه پاسارگاد

پست خانه قدیم
این بنا در ابتدا در دوره قاجاریه به عنوان غور خانه مورد استفاده قرار می گرفته و بعدها تا سال ۱۳۶۱ به عنوان پست و تلگراف بیرجند بوده و تا سال ۶۲ کاملا تخلیه شده و متروکه می گردد و در سال ۱۳۸۵ توسط سازمان میراث فرهنگی مرمت گردیده و در قالب ساختمان اداری پایگاه میراث فرهنگی بافت تاریخی شهر بیرجند احیاء شده است.
این بنا از جمله بناهای دو اشکوبه می باشد که ورودی آن در ضلع شرقی واقع شده و دو ضلع شمالی و غربی بنا نیز بصورت دو اشکوبه می باشد.طبقه اول ضلع شمالی دارای اتاقها و دالانهایی می باشد که ارتباط به طبقه دوم ضلع شمالی از طریق پلکان متصل به دیوار شرقی و پلکان ضلع غربی امکان پذیر است طبقه دوم ضلع شمالی نیز همانند طبقه اول آن دارای اتاق ها و دالانهایی می باشد.
زیباترین و جالب توجه ترین قسمت بنا ضلع غربی آن می باشد که دارای تزئینات آجرکاری به شیوه رگ چین و از نوع خفته و راسته و طرح لوزی برجسته با آجرهای قالبی تزئینی نقش وار می باشد.

فاصله هتل جهانگردی بیرجند تا پست خانه قدیم 2/1 کیلومتر - 5 دقیقه

استان: خراسان جنوبی شهر: بیرجند
آدرس: استان خراسان جنوبی، بیرجند، خیابان شهید منتظری
پل بریم
پل بریم گچساران که به دوران ساسانیان تعلق دارد، در مسیر ارتباطی خوزستان به فارس و روی رودخانه شیو احداث شده است و تا دوره اسلامی مورد استفاده قرار می‌گرفت. بنای پل شامل طاق‌هایی کمانی‌ شکل و به هم پیوسته می‌شود. این پل تاریخی که در فهرست آثار ملی ایران با شماره ۴۴۰۰ به ثبت رسیده است، از جاهای دیدنی استان کهگیلویه و بویراحمد به حساب می‌آید.

فاصله هتل جهانگردی یاسوج تا پل بریم 99/3 کیلومتر - 1:29 دقیقه



استان: کهکیلویه و بویر احمد شهر: کهگیلویه
آدرس: استان کهگیلویه و بویراحمد، باشت، ۸ کیلومتری قسمت شرق شهرستان باشت، جنب روستای چم بلبل

پل پاتاوه
پل پاتاوه از آثار تاریخی و جاهای دیدنی استان کهگیلویه و بویراحمد است که سابقه باستانی دارد. این اثر تاریخی به احتمال بسیار، در دوره خود یکی از مراکز پرتردد محسوب می‌شده است. وجود پل‌های تاریخی که در دوره‌های بعد در کنار پل پاتاوه ساخته شده است نشان می‌دهد که این مکان در دوره‌های تاریخی بعد هم از مکان‌های ارتباطی استراتژیک محسوب می‌شده است. پل پاتاوه روی رودخانه بشار، از جاذبه‌های چشمگیر این منطقه است که در کنار پل‌های دیگر روستای پاتاوه، چشم‌اندازی زیبا را به وجود آورده است. پل پاتاوه که با نام های پل تخت شاه نشین و پایه پل نیز شهرت دارد، در روستای پاتاوه از توابع شهرستان یاسوج قرار گرفته است. در مورد سابقه این پل اختلاف نظر وجود دارد. برخی کارشناسان پل پاتاوه را بازمانده‌ای از دوره ساسانی می‌دانند و برخی دیگر این اثر را قدیمی‌تر از دوره ساسانی دانسته و براین عقیده‌اند که پل از دوره حاکمیت هخامنشیان برجای مانده است.

فاصله هتل جهانگردی یاسوج تا پل پاتاوه 58/7 کیلومتر - 54 دقیقه



استان: کهکیلویه و بویر احمد شهر: پاتاوه
آدرس: استان کهگیلویه و بویراحمد، پاتاوه

پل تاریخی زمان خان
پل تاریخی زمان خان در مجاورت شهر سامان در استان چهارمحال و بختیاری واقع شده است. این پل يکي از بناهای با ارزش و قديمي استان چهار محال و بختیاری است که دارای دو دهانه و ۳۰ متر طول است و بر روی سه پایه سنگی طبیعی بنا شده و در ۲۹ کيلومتري شمال شهرکرد قرار دارد. در ادوار گذشته ايلات و عشاير بختياري از روي پل تاریخی زمان خان، آمد و شد می کردند. این پل به دست يکی از روسای عشاير به نام زمان خان احداث شده است. این منطقه دارای آب و هوای معتدل و بسیار لطیف و پاکیزه است و در روزهای تعطیل پذیرای سیل گردشگران می باشد.

فاصله هتل جهانگردی شهرکرد تا پل تاریخی زمان خان 28/4 کیلومتر - 33 دقیقه

استان: چهارمحال و بختیاری شهر: سامان
آدرس: استان چهارمحال و بختیاری، سامان

پل تاریخی سردار
پل تاریخی سردار در محور جنوب غربی حومه شهر زنجان بر روی رود خانه زنجانرود واقع گردیده است و در سال ۱۳۳۳ هجری قمری توسط ذوالفقار خان اسعد الدوله پسر حسین قلی خان نظام العداله ساخته شده است .

این پل در گذشته به دلیل نزدیکی آن به دروازه جنوبی شهر به پل دروازه قلتوق نیز معروف بوده است.تاریخ ساخت بنای پل سردار بر روی بدنه داخلی بزرگترین طاق و در داخل قاب آجر چینی شده زیبا که ذکر مقدس یا علی بصورت قرینه آن را در بر گرفته، نقش شده است .

از دیگر نکات قابل توجه پل سردار، تزیینات کاشی و آجری، نمای شرقی آن است که در پل های دیگر کمتر مشاهده می شود. در ضلع شرقی پل، تزیینا تی با کاشی بر بالای دهلیزها و نوارهایی از کاشی در اطراف دهانه های پل وجود دارد که نوار دهانه وسطی، یک نوار ۲۵ سانتی متری از کاشی و آجر لعاب دار است و نوار دهانه های جانبی، یک ردیف ۵ سانتی متری از کاشی به رنگ آبی است. در ضلع جنوبی دهانه وسطی، در یک کادر مستطیل شکل، کتیبه ای از آجر برجسته وجود دارد که در دو طرف آن، تاریخ ۱۳۳۳و عبارت یاعلی به خط کوفی نوشته شده است. این بنا به شماره ۱۴۸۵ به ثبت تاریخی رسیده است.
این پل از جمله آثار با ارزش اواخر دوره قاجار می باشد. این اثر به شماره ۱۴۸۵ در فهرست آثار ملی به ثبت رسیده است .

فاصله جهانگردی زنجان تا پل تاریخی سردار 6/1 کیلومتر - 13 دقیقه

استان: زنجان شهر: زنجان
آدرس: زنجان، بر روی رودخانه زنجان رود

پل تاریخی گاران
پل گاران که با نام پل کردلان نیز شناخته می‌شود، در فاصله‌ی ۱۰ کیلومتری شمال شرقی شهرستان مریوان و در جاده‌ی گاران-تیژتیژ قرار دارد و از جمله بناهای تاریخی و جاهای دیدنی مریوان به شمار می‌آید. در ساخت این پل از سنگ، ساروج، آجر و سنگ‌های تراشیده استفاده کرده‌اند و پنج دهنه دارد که دو دهنه‌ی آن در وسط رودخانه ساخته شده است. در گذشته با کمک این پل، ارتباط بین اسلام‌دشت و گاران در شهرستان مریوان آسان‌تر صورت می‌پذیرفت. همچنین با استفاده از این پل، سنندج به شهر مریوان متصل می‌شد. گفته می‌شود قدمت این سازه‌ی تاریخی متعلق به دوران حکومت ساسانیان است و تا سال ۱۳۲۰ از آن استفاده می‌شد. پل گاران، در دوران حکومت صفویان و در زمان حکومت والیان اردلان، مورد مرمت و بازسازی قرار گرفت و در فهرست آثار ملی ایران نیز به ثبت رسیده است.

فاصله جهانگردی مریوان تا پل تاریخی گاران 25/1 کیلومتر - 35 دقیقه



استان: کردستان شهر: مریوان
آدرس: استان کردستان، ۱۰ کیلومتری از شمال شرقی مریوان، جاده‌ی گاران-تیژتیژ

پل خواجو
این پل را همچنین پل شاه، پل بابا رکن‌الدین و پل حسن‌بیگ (نام پل قبلی که در زمان شاه‌ عباس تخریب شد و این پل به جای آن ساخته شد) هم نامیده‌اند و از بناهای شاه عباس دوم صفوی است که در سال ۱۰۶۰ هجری قمری بنا شده‌ است. در میانه پل خواجو، ساختمانی مخصوص، که به بیگلربیگی شهرت دارد بنا شده‌ است که برای اقامت موقتی شاه صفوی و خانواده او ایجاد شده بود و هم اکنون نیز وجود دارد و طاق‌های آن دارای تزئینات نقاشی بسیار زیبایی است و در واقع پل خواجو به خاطر معماری و تزئینات کاشیکاری آن از دیگر پلهای زاینده رود مشهورتر است.درازای پل ۱۳۳ متر و پهنای آن ۱۲ متر است. این پل را به نامهای دیگری نیز خوانده‌اند ولی به سبب قرار گرفتن در محله خواجو به پل خواجو معروف است.در قسمت شرق رودخانه زاينده رود و پل خواجو از آثار دوره صفويه در سال 1060 هجري ، مصادف با زندگي شاه عباس دوم احداث شده است . پل خواجو در طراحي قديم براي چندين منظور در نظر گرفته شده است. قسمت فوقاني براي حركت سريع و عبور كالسكه ها و چهارپايان بوده در حالي كه بخش تحتاني عمدتاً براي حركت آرام و توقف و تأمل عابرين پياده، بوده است. قسمت زيرين تماماً از سنگ و ملات ساروج ساخته شده و دهانه هاي عبور آب به صورت بند با تخته هاي قطور چوبي قابل كنترل بوده و با بستن كامل دهانه ها سطح آب در قسمت غربي پل بالا آمده و درياچه كوچكي را به وجود مي آورد. در سمت شرقي ، پلكانهاي سنگي انسان را تا حد تماس با آب به پائين هدايت مي كند. ضمن اينكه اين پلكانها خود، محلي براي نشستن و لذت بردن از مناظر طبيعي مي باشد. در قسمت مركزي پل، عمارت بيگلربيگي در طبقه فوقاني و در دو طرف، راهروي پل براي پذيرائي و تشريفات رسمي ساخته شده است كه اطاقهاي آن در دوره هاي مختلف با نقوش رنگ طلائي تزئين گرديده است.

فاصله هتل جهانگردی نایین تا پل خواجو 148 کیلومتر - 1:42 دقیقه

استان: اصفهان شهر: اصفهان
آدرس: استان اصفهان، اصفهان، انتهای جنوبی چهار باغ خواجو و در انتهای شرقی خیابان کمال‌الدین اسماعیل اصفهانی
پل سرچشمه روستای مردق
پل سرچشمه روستای مردق روی رودخانه مردق که از ارتفاعات سهند جاری می‌شود، بنا شده است و از مهم‌ترین و سالم‌ترین پل‌های تاریخی آذربایجان‌ شرقی محسوب می‌شود. این پل در زمان صفویان ساخته شده است اما معماری آن تحت تاثیر دوران ایلخانی است. پل مردق سه دهانه دارد که دهانه‌ میانی بزرگ‌تر از دهانه‌های دو طرف است و طاق جناغی آن را با آجرهای قرمز بومی ساخته‌اند. خود پل نیز از سنگ‌های بومی این منطقه بنا شده است که از معدن سنجان استخراج شده‌اند. در این پل به‌منظور عبور آب‌های طغیانی و زیبایی بیشتر، دو چشمه طاق کوچک هم وجود دارد. در گذشته، پل مردق راه ارتباطی مراغه با شهرهای میانه و هشترود بود و امروزه یکی از دیدنی های مراغه به شمار می‌‌رود. این پل تاریخی دارای ۴۲ متر طول، ۴.۵ متر عرض و ارتفاع ۶.۸ متر از کف رودخانه است. این اثر در تاریخ ۱۷ اسفند ۱۳۸۱، با شماره ثبت ۷۵۴۰ به‌عنوان یکی از آثار ملی ایران به ثبت رسید.

فاصله هتل جهانگردی تبریز تا پل سرچشمه روستای مردق 162 کیلومتر - 2:32 دقیقه



استان: آذربایجان شرقی شهر: مراغه
آدرس: استان آذربایجان شرقی، مراغه، ۱۲ کیلومتری جاده قدیم مراغه به هشترود، در ضلع شرقی روستا مردق

پل شاپوری ( پل شکسته)
در نزدیکی فلک الافلاک و در جنوب آن اثر تاریخی ارزشمندی قرار دارد که به پل شاپوری یا به زبان محلی "طاق پیل اشکسه "شهرت پیدا کرده است. قدمت این پل به دوره ی ساسانی بر می گردد و 321 متر طول و 10 متر ارتفاع داشته است. این پل از 28 چشمه طاق و 27 پایه پل تشکیل شده بود که اکنون فقط 5 چشمه طاق از آن ها باقی مانده است. پل شاپوری راه ارتباطی غرب استان لرستان با شرق و از آن جا به خوزستان و تیسفون بوده است. این پل با شماره ی 1058 در فهرست آثار ملی قرار گرفته است.

فاصله جهانگردی خرم آباد تا پل شاپوری 14 کیلومتر - 28 دقیقه

استان: لرستان شهر: خرم آباد
آدرس: استان لرستان، خرم آباد، ضلع جنوبی قلعه فلک الافلاک، جنوب شهر خرم آباد
پل شاه‌ عباسی (پل دختر کرج)
پل شاه عباسی که با نام‌های پل دختر کرج و پل سلیمانیه نیز شناخته می‌شود، روی رودخانه‌ی کرج ساخته شده است. در دوره صفوی، این پل را روی باقی‌مانده‌ی پلی قدیمی که از دوره‌ی سلجوقی به‌جای مانده بود و ری و قزوین را به یکدیگر پیوند می‌داد، ساختند. از این رو می‌توان نیز سبک پل‌های صفوی را در این سازه مشاهده کرد. این اثر با نام پل دختر کرج با شماره ۳۵۰۱ در تاریخ ۲۵ اسفند ۱۳۷۹ در فهرست آثار ملی ایران به ثبت رسید.

فاصله هتل جهانگردی دیزین تا پل شاه عباسی 88/9 کیلومتر - 1:21 دقیقه

استان: البرز شهر: کرج
آدرس: استان البرز، روی رودخانه کرج - چالوس

پل فرهاد آباد
پل فرهاد آباد در ۴۵ کیلومتری شمال غرب قروه، در روستای فرهاد آباد قرار دارد. با هشت دهانه، این پل ۸۰ متر طول دارد و از آجر ساخته شده است. تاریخ ساخت پل مشخص نیست؛ اما با توجه به نوع معماری، به‌نظر می‌رسد در دوران صفویه احداث شده باشد. در زمان حکومت خسروخان اول، مقارن با حکومت زندیه پل تعمیر شد و در دوره حکومت قاجار نیز توسط فرهاد میرزا معتمد الدوله، عموی ناصر الدین شاه، حاکم وقت کردستان، مورد مرمت و بازسازی کامل قرار گرفت. این اثر که از جاهای دیدنی قروه به شمار می‌رود، در تاریخ ۲۵ اسفند ۱۳۷۸، با شماره ثبت ۲۶۴۷ به‌عنوان یکی از آثار ملی ایران به ثبت رسید.

فاصله جهانگردی سنندج تا پل فرهاد آباد 127 کیلومتر - 1:48 دقیقه

استان: کردستان شهر: قروه
آدرس: استان کردستان، ۴۵ کیلومتری شمال غرب قروه، روستای فرهاد آباد

پل گاودوش آباد اوغان
پل گاودوش آباد اوغان میان روستاهای گاودوش آباد و اوغان قرار دارد و از دیدنی های سراب در استان آذربایجان شرقی به شمار می‌رود. با قدمتی که به دوره صفوی بازمی‌گردد، این پل را با استفاده از مصالحی مانند سنگ و آجر ساخته‌اند. پل گاودوش آباد اوغان ۳۱ متر طول، ۶ متر عرض و ۵.۴ متر ارتفاع دارد و با برخورداری از سه دهنه، چهار میل در دو طرف آن قرار گرفته‌اند. در تاریخ ۲۴ تیر ۱۳۸۲، این پل با شماره‌ی ۹۱۸۳ در فهرست آثار ملی ایران به ثبت رسید.

فاصله هتل جهانگردی سراب تا پل گاودوش آباد اوغان : 11/1 کیلومتر - 28 دقیقه

استان: آذربایجان شرقی شهر: سراب
آدرس: استان آذربایجان شرقی، ۸ کیلومتری شهر سراب، میان روستاهای گاودوش آباد و اوغان
پل لاتیدان
پل تاریخی لاتیدان که به طولانی ‌ترین پل تاریخی ایران نیز شهرت دارد در سال 1372 بر اثر وقوع سیلاب در نزدیکی روستای نیم کار شهرستان خمیر از خاک بیرون آمد. این پل با 500 سال قدمت و طول یک کیلومتر دارای 233 دهانه بوده که امروزه تنها 33 دهانه آن سالم و بیش از 200 متر آن قابل احیاء است. این پل در زمان شاه عباس اول و در جریان احداث جاده کاروان رو ساخته شده و نقش موثری در نقل و انتقال نیرو و تدارکات برای باز پس گیری منطقه خلیج فارس از استعمارگران پرتغالی داشته است.

فاصله هتل جهانگردی میناب تا پل لاتیدان 212 کیلومتر - 2:50 دقیقه

استان: هرمزگان شهر: خمیر
آدرس: استان هرمزگان، بندرستان، شهرستان بندر خمیر

تپه حسنلو
تپه باستانی حسنلو با قدمتی بیش از هفت هزار سال قبل از میلاد مسیح در نقده استان آذربایجان غربی قرار دارد و نمادی از تاریخ کهن ایران است. این تمدن در دوران پیش از تاریخ شکل گرفت و اوج اقتدار خود را در دوران تاریخی طی کرد و متاسفانه در آتش خصم دشمنان خود سوخت و به تلی از خاکستر تبدیل شد.
معروف‌ترین اثر باستانی یافت‌شده از این محل، جام زرین حسنلو است که حدود ۳۰۰۰ سال قدمت و ۹۵۰ گرم وزن دارد. منطقه تاریخی حسنلو در سال ۱۳۴۴ هجری شمسی به شماره ۴۸۵ در فهرست آثار ملی ایران به ثبت رسید.
ساکنان اولیه تپه حسنلو احتمالا قوم مناعی (مانائی) بوده‌اند که تمدن وسیع و درخشانی از خود به یادگار گذاشته‌اند. از اشیای مکشوفه در این تپه چنین به نظر می‌رسد که آثار مفرغی آن‌ها کاملا قابل مقایسه با آثار مفرغی لرستان یعنی قوم کاسی است و شاید قرابتی بین این دو قوم موجود باشد.

از قوم مناعی و محل سکونت آن‌ها که سرزمین‌های جنوبی دریاچه ارومیه بوده، یادی در تورات شده است و قوم مناعی را قوم «مان» نیز گفته‌اند.
قلعه حسنلو طی تهاجم دشمن در هزاره اول پس از میلاد به‌طور ناگهانی طعمه ی حریق شد و بناهای آن به ‏یکباره فرو ریخت. بقایای اجساد بسیاری از ساکنان شهر در حالی پیدا شد که بسیاری سرشان قطع یا ضربات سنگینی به سرشان وارد شده بود و برخی دست و پا نداشتند و دست‌کم یک نفر هم کاملا از وسط دو شقه شده بود. بررسی‌های باستان‌شناسان نشان داد، اکثر قربانیان زنان و کودکان و افراد مسن بودند که ظاهرا مهاجمان نمی‌توانستند آن‌ها را به‌عنوان برده به‌ اسارت بگیرند. به‌ همین‌ دلیل، با بی‌رحمی تمام قتل‌ عامشان کردند.
این محوط باستانی ضمن ارائه توالی فرهنگی دشت‌های سولدوز و اشنویه از اواسط دوره نوسنگی به‌ بعد، به‌خاطر یافته‌ها و داشته‌های دوره‌های سوم، چهارم و پنجم خود، ملاک گا‌ه‌نگاری و طبقه‌بندی عصر آهن در بخش اعظمی از ایران به حساب می‌آید. علاوه بر این، تعداد و تنوع آثار مکشوفه از قبیل جام زرین، ساغر نقره، پلاک‌‏های سینه، انواع اشیای سفالی و استخوانی و مفرغی و همچنین معماری خارق‌العاده، این محوطه را تبدیل به یک اثر منحصربه‌فرد کرده‌ است.

در اثر کاوش‏‌های صورت ‏‌گرفته، بیش از ۱۴ هزار اثر باستانی از حسنلو به دست آمده که مهم‌ترین آن‌ها جام زرین حسنلو است که اسرار تمدن فاخری را به جهان معرفی کرده است. منطقه تاریخی حسنلو در سال ۱۳۴۴ هجری شمسی به شماره ۴۸۵ در فهرست آثار ملی ایران به ثبت رسید

فاصله هتل جهانگردی ارومیه تا تپه حسنلو 83/9 کیلومتر - 1:06 دقیقه


استان: آذربایجان غربی شهر: نقده
آدرس: استان آذربایجان غربی، ۹ کیلومتری شمال شرقی شهرستان نقده، بین روستاهای امین‌لو و حسنلو

تپه حصار دامغان
تپه‌های باستانی یکی از دیدنی‌های دنیای باستان هستند. تپه‌هایی که رازهای نهفته و اسراری کهن را در لایه‌ لایه‌ی گذشته‌ی خود پنهان کردند و کندوکاو آن‌ها شگفتی‌های زیادی از گذشتگان و زندگی آن‌ها در اختیار قرار می‌دهند. تپه حصار نیز یکی از این دیدنی‌های ایران باستان است که برای علاقه‌مندان به باستان‌شناسی و محوطه‌های این چنینی یکی از مکان‌های مناسب است.

فاصله جهانگردی دامغان تا تپه حصار 4/6 کیلومتر - 12 دقیقه



استان: سمنان شهر: دامغان
آدرس: ایران، استان سمنان، دامغان، جنوب‏ شرقی دامغان، روستای حیدرآباد

تپه دلازیان (هفت تپه)
تپه دلازیان که با نام هفت تپه نیز شناخته می‌شود، مربوط به دوران پارینه‌سنگی است و در جنوب سمنان، منطقه میرک قرار دارد. طبق کاوش‌های انجام شده، به‌نظر می‌رسد میرک بزرگ‌ترین و منحصربه‌فردترین منطقه میراثی ایران و حتی خاورمیانه در دوره پارینه‌سنگی میانی است و از آن آثار معماری خشتی سنگی مربوط به دوره ماد (نوشیجانی) به‌دست آمده است. این تپه باستانی با شماره ۱۷۰۲ در فهرست آثار ملی ایران به ثبت رسیده است و در زمره جاهای دیدنی سمنان قرار دارد.

فاصله هتل جهانگردی سمنان تا تپه دلازیان 14/5 کیلومتر - 21 دقیقه

استان: سمنان شهر: سمنان
آدرس: ایران، استان سمنان، سمنان، جنوب سمنان، منطقه میرک

تپه قلعه خندان
تپه قلعه خندان مربوط به دوره ی ساسانیان و دوران‌های تاریخی پس از اسلام است .
این اثر در تاریخ ۲۰ بهمن ۱۳۶۴ با شمارهٔ ثبت ۱۷۰۱ به‌ عنوان یکی از آثار ملی ایران به ثبت رسیده‌ است.
وجود یک معبر مخفی زیرزمینی حدفاصل محوطه باستانی قلعه خندان تا شهر استرآباد و امکان ذخیره آذوقه و مواد غذایی در آن معبر، یکی از ویژگی‌های شگفت‌انگیز این اثر تاریخی پر راز و رمز محسوب می‌شود که درگذشته مورد استفاده بسیاری از ساکنان شهر استرآباد بوده‌ است.
همچنین طبق اسناد تاریخی موجود و بررسی‌های انجام‌شده، این تپه و قلعه آن در دوران باستان، منطقه‌ای تدافعی بوده که ۱۲ برجک دیده‌بانی در اطراف آن قرار داشته‌ است.

فاصله جهانگردی ناهار خوران تا تپه قلعه خندان 12/1 کیلومتر - 19 دقیقه

استان: گلستان شهر: گرگان
آدرس: استان گلستان، گرگان، میدان مازندران، جبهه جنوبی خیابان عدالت
تپه هگمتانه
هگمتانه که یکی از آثار ارزشمند و مهم ایران کهن به شمار می‌آید، شهری تاریخی با قدمتی بالغ بر ۳۰۰۰ سال است و از جاهای دیدنی همدان به شمار می‌رود. این مجموعه‌ی عظیم و باشکوه، در تاریخ ۲۴ شهریور سال ۱۳۱۰ و با شماره‌ی ۲۸ به ثبت ملی رسیده است.
شهر تاریخی هگمتانه به دلیل قرار‌گیری در دل تپه‌ای وسیع، به تپه‌ی هگمتانه معروف است و در داخل شهر همدان امروزی و در دو طرف خیابان اکباتان قرار دارد. وسعت تپه‌ی مذکور که از آن به عنوان پهناورترین تپه‌ی باستانی ایران یاد می‌شود، بالغ بر ۳۰ هکتار است که با توجه به احتساب قسمت‌هایی که در گذشته بخشی از تپه‌ی باستانی بوده ولی به دلیل ساخت‌وسازهای صورت گرفته‌ی امروزی به عمارات مسکونی تبدیل شده است، از ۴۰ هکتار نیز تجاوز خواهد کرد.

فاصله جهانگردی علیصدر تا تپه هگمتانه 74/3 کیلومتر -1:08 دقیقه

استان: همدان شهر: همدان
آدرس: استان همدان، همدان، خیابان اکباتان

تخت جمشید
تخت جمشید یا پارسه (یا پرسپولیس، پرسه‌پلیس، هزارستون، صدستون یا چهل‌منار) نام یکی از شهرهای باستانی ایران است که طی سالیان پیوسته، پایتخت باشکوه و تشریفاتیِ پادشاهی ایران در زمان امپراتوری هخامنشیان بوده‌ است. در این شهر باستانی کاخی به نام تخت جمشید وجود دارد که در دوران زمامداری داریوش بزرگ، خشایارشا و اردشیر اول بنا شده‌ است و به مدت حدود ۲۰۰ سال آباد بوده‌ است. در نخستین روز سال نو گروه‌های زیادی از کشورهای گوناگون به نمایندگی از ساتراپی‌ها یا استانداری‌ها با پیشکش‌هایی متنوع در تخت جمشید جمع می‌شدند و هدایای خود را به شاه پیشکش می‌کردند.
در سال ۵۱۸ پیش از میلاد بنای تخت جمشید به عنوان پایتخت جدید هخامنشیان در پارسه آغاز گردید. بنیانگذار تخت جمشید داریوش بزرگ بود، البته پس از او پسرش خشایارشا و نوه‌اش اردشیر یکم با گسترش این مجموعه به گسترش آن افزودند.


فاصله جهانگردی شیراز تا تخت جمشید 56/7 کیلومتر - 1:02 دقیقه
فاصله جهانگردی تخت جمشید تا تخت جمشید 1/8 کیلومتر - 3 دقیقه

استان: فارس شهر: پاسارگاد
آدرس: استان فارس، مرودشت، ۵۷ کیلومتری شمال شیراز

تل آتشین دارستان بم
تل آتشین دارستان بم سایتی باستان‌شناسی است که در زمره دیدنی های بم قرار دارد و در ۳۰ کیلومتری شرق ارگ قدیم بم واقع شده است. این منطقه از روستاهای اولیه پیش از سفال یا بی‌سفال در جنوب شرق ایران به ‌شمار می‌رود و در آن بقایای معماری چشمگیر خشتی، ابزار‌های سنگی، یک مورد اسکلت دفن شده و... یافت شده است. قدمت این منطقه به هزاره هفتم قبل از میلاد مسیح می‌رسد.

فاصله جهانگردی بم تا تل آتشین دارستان بم 208 کیلومتر - 2:36 دقیقه

استان: کرمان شهر: بم
آدرس: ایران، استان کرمان، بم، ۳۰ کیلومتری شرق ارگ قدیم بم، بخش دارستان

تل خسرو
تل خسرو که با نام تپه خسرو نیز شناخته می‌شود، از جاهای دیدنی یاسوج است که سابقه آن به هزاره پنجم پیش از میلاد باز می‌گردد. مردم محلی تپه را متعلق به کیخسرو پادشاه کیانی می‌دانند.
تل خسروی که امروزه تل خسرو ناميده مى‌شود، از جاهای دیدنی استان کهگیلویه و بویراحمد در جنوب شهر ياسوج است که در فاصله‌اى کمتر از ۵ کيلومترى آن قرار دارد. تل خسرو، تپه‌ای با ارتفاع ۲۰ متر است که بلندترین و مهم‌ترین محوطه باستانی این دره شمرده می‌شود که تنها محوطه استقراری و سکونت دایم این دره محسوب می‌شود. این تپه که ۱۵۰ متر درازا و ۱۲۰ متر پهنا دارد، در دهه ۸۰ خورشیدی به وسیله باستان‌شناسان مورد کاوش قرار گرفت و نشان داد قدمتی چندین هزار ساله دارد. پایین‌ترین لایه‌های این تپه باستانی آن را مربوط به هزاره پنجم پیش از میلاد و بالاترین لایه‌ آن، مربوط به یک قلعه قاجاری است. بیشترین ارتفاع تپه مربوط به نیمه شمالی و شمال شرق آن است. طیف وسیعی از بقایایی فرهنگی به‌ خصوص سفالینه‌های نارنجی و خاکستری، ابزار سنگی، قطعات شکسته، خشت پخته و... در سطح محوطه تا شعاع ۵۰ متری آن مشاهده شده است.

فاصله هتل جهانگردی یاسوج تا تل خسرو 8/5 کیلومتر - 14 دقیقه

استان: کهکیلویه و بویر احمد شهر: کهگیلویه
آدرس: استان کهگیلویه و بویراحمد، یاسوج، روستای تل خسرو

حافظیه
حافظیه یا آرامگاه حافظ نام مجموعه‌ای آرامگاهی در شمال شهر شیراز و در جنوب دروازهٔ قرآن است که آرامگاه حافظ شیرازی را در خود جای داده است. مساحت حافظیه ۲ هکتار بوده و از ۲ صحن شمالی و جنوبی تشکیل یافته است و این صحن‌ها توسط تالاری از یکدیگر جدا شده‌اند. این مجموعه ۴ در ورودی خروجی دارد که در اصلی در سمت جنوب آن، دو در در سمت غرب و یک در، در سمت شمال‌ شرق مجموعه قرار گرفته‌ است.
تالار حافظیه که از آثار دورهٔ زندیان است، ۵۶ متر طول و ۸ متر عرض دارد و از ۲۰ ستون سنگی، هر کدام به ارتفاع ۵ متر تشکیل شده‌ است. این تالار پیش‌تر شامل ۴ ستون و ۴ اتاق بوده است که بعدها اتاق‌ها از محدودهٔ آن حذف شده‌اند. در سمت شرق و غرب تالار ۲ اتاق، یکی متعلق به سازمان میراث فرهنگی و دیگری مربوط به دفتر آرامگاه وجود دارد. شیوهٔ معماری این تالار متأثر از معماری دوره‌های هخامنشیان و زندیان است.

فاصله جهانگردی شیراز تا حافظیه 4/4 کیلومتر - 12 دقیقه

استان: فارس شهر: شیراز
آدرس: استان فارس، شیراز، حدفاصل چهار راه ادبیات و چهار راه حافظیه، روبروی ورزشگاه حافظیه

حمام حاج عسگرخان
حمام حاج عسگرخان در بافت قدیمی قم و قسمت شمالی راسته بازار واقع شده است و بر طبق کتیبه‌ای که بر روی ورودی حمام نصب شده، ساخت آن به سال ۱۲۱۶ هجری قمری، یعنی اوایل دوران قاجار و همزمان با سلطنت فتحعلی شاه قاجار، برمی‌گردد. این مجموعه از سه بخش تشکیل شده که دو بخش آن مربوط به حمام و یک بخش چاله حوض است. دارای دو گنبد بوده که زیر گنبد اول رختکن و زیر گنبد دوم محل اصلی شستشو قرار دارد و چاله حوض تقریباً تخریب گردیده است. با تغییراتی که در سیستم حرارتی و روشنایی این مجموعه ایجاد شده، این حمام همچنان به فعالیت خود ادامه می‌دهد و مردم محلی از آن استفاده می‌کنند.

استان: قم شهر: قم
آدرس: .
حمام سنتی حاج داداش
همانطور که پیش از این نیز اشاره شد، در شهر زنجان فقط یک حمام وجود دارد که بر روی ۴ ستون سنگی بنا شده است و نام آن هیچ نیست جز حمام سنتی حاج داداش. حمامی که اطلاع دقیقی از معمار خلاق و هنرمند آن در دست نیست اما به گفته مردم محلی و اهالی قدیمی شهر، نام این حمام از سازنده آن یعنی فردی به نام حاج داداش الهام گرفته شده است. به هر حال هر که بوده، واقعا باید به او دست مریزاد گفت.
کافیست شما گل میخ‌های آهنی و گچ کاری‌های سقف این حمام را تماشا کنید تا خودتان به خوبی متوجه این موضوع شوید. در ساخت حمام سنتی حاج داداش از آجر، سنگ تراورتن، ملات گچ، ساروج، آهک و کاشی استفاده شده است. کاشی‌های فیروزه‌ای، زرد و آبی رنگ حوض حمام واقعا جلوه‌ای رویایی به آن بخشیده‌اند. جالب است بدانید که ستون‌های مارپیچی و خیره کننده حمام سنتی حاج داداش توسط هنرمندانی خبره از شهر همدان تراش شده‌اند. ناگفته نماند که آب مورد نیاز حمام از طریق چاه‌های مختلفی تامین می‌شد که به صورت مستقیم به داخل حوض راه دارند.

فاصله جهانگردی زنجان تا حمام (رستوران سنتی)حاج داداش 4/7 کیلومتر - 11 دقیقه

استان: زنجان شهر: زنجان
آدرس: زنجان، خیابان انقلاب، وسط بازار زنجان، مقابل مسجد آیت‌الله قایمی

خانه اشرف‌ الملوک نبئی وند
خانه‌ اشرف ‌الملوک نبئی وند که با نام‌های خانه‌ حیدرانلو و خانه اشرف الملوک نبی وند نیز شناخته می‌شود، از جاهای دیدنی مراغه در بافت قدیمی شهر است و در نزدیکی مسجد تاریخی شیخ بابا قرار دارد. با قدمتی که به اواخر حکومت قاجاریان و اوایل حکومت پهلوی بازمی‌گردد، این عمارت دو طبقه با پلانی مستطیل شکل و به‌صورت قرینه ساخته شده است. از جمله زیبایی‌های بنا می‌توان به ستون‌های سنگی تعبیه شده در نمای اصلی اشاره کرد. این اثر در تاریخ ۷ مهر ۱۳۸۱، با شماره ثبت ۶۲۱۹ به‌عنوان یکی از آثار ملی ایران به ثبت رسید.

فاصله هتل جهانگردی تبریز تا خانه اشرف‌ الملوک نبئی وند 146 کیلومتر - 2:17 دقیقه


استان: آذربایجان شرقی شهر: مراغه
آدرس: استان آذربایجان شرقی، مراغه، خیابان خواجه نصیر شمالی، کوچه خان، پلاک ۷۸

خانه تاریخی ابو
یکی از بناهای تاریخی و بسیار زیبای شهر که در میان جاذبه های استان لرستان خودنمایی می کند، خانه ابو در شهر خرم آباد است که قدمت آن به اواخر دوره قاجار و اوایل دوران پهلوی نسبت داده شده است. این عمارت بنای ساخته شده از آهک، خشت، سنگ و چوب است و تمامی بازشو ها، پنجره ‌ها و درهای آن آبی رنگ هستند. سبک معماری این بنا، شاه نشین پنج دری و اتاق های سه دری بوده که از دو بخش تابستانه و زمستانه تشکیل شده است.
این عمارت در اواسط دوران قاجاریه ساخته شد و به قاضی منطقه تعلق دارد، یعنی قاضی میرزا محسن قاضی، که از دو بخش جنوبی و شمالی تشکیل شده است. این عمارت دو طبقه، دو ورودی دارد به همراه سالنی بزرگ، مهمانخانه و همچنین اتاق های بیشماری که سبک معماری بی نظیری دارند. در شهریور ماه ۱۳۷۸، این بنا در میان آثار ملی ایران ثبت شد.

فاصله جهانگردی خرم آباد تا خانه ابو 4/9 کیلومتر - 14 دقیقه

استان: لرستان شهر: خرم آباد
آدرس: لرستان، خرم آباد، محله درب باباطاهر (دَربُو طاهر)، خیابان امام، دوازده برجی، روبروی قلعه فلک الافلاک
خانه تاریخی امامی
خانه تاریخی امام در محله تاریخی کلوان قرار گرفته و متعلق به دوران صفویه است. بنای این خانه در دوران قاجار نیز تغییراتی را در فضاها و معماری خود داشته است. این خانه در قدیم از چندین خانه تشکیل میشده است و در دوران حکومت قاجاریان به‌عنوان خانه امام جمعه شهر نایین یعنی خاندان امامی‌ها و محمد سعید امامی استفاده می‌شده است.
در حال حاضر اداره میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری در خانه تاریخی امامی مستقر می باشد.

فاصله هتل جهانگردی نایین تا خانه تاریخی امامی 1/6 کیلومتر - 5 دقیقه



استان: اصفهان شهر: نائین
آدرس: استان اصفهان، نایین، بلوار شهید مطهری، میرزابیگی، مسجد جامع 12
خانه تاریخی هومن
خانه تاریخی هومن دارای طرح اولیه بسیار زیبایی به شکل مربعی می باشد. این خانه در دو طبقه احداث شده است. جالب است بدانید که این خانه از بخش شمال و جنوب دارای درب های ورودی است و هر طبقه از این بنای تاریخی دارای دو اتاق در جهت غربی و اتاقی تودرتو در شرق و راهرویی در جهت شمالی-جنوبی در میانه می باشد.
همچنین یکی دیگر از جلوه های جالب معماری این خانه این است که خانه تاریخی هومن دارای یک در شمالی است که دقیقا از پشت این در، یک پلکان چوبی شما را به طبقه دوم این خانه می رساند و این راه پله رابطی بین این دو طبقه است.
ایوانی کوچک نیز در طبقۀ دوم و در جنوب غربی بنا ساخته شده که چشم‌انداز زیبایی برای ساکنان خانه فراهم ساخته است. مصالحی که در ساخت این بنا به کار رفته اند در پی با سنگ لاشه و ملات آهک هستند و دیوار های بنا با خشت خام و قاب در ها و پنجره ها و همچنین گوشه های دیوار ها با آجر ساخته شده اند.
سطوح داخلی و خارجی این بنا به وسیله گچ اندود شده اند و نمای بیرونی بنا به خاطر وجود قاب های آجری و سفید کاری های موجود، باعث زیبا تر و شکیل تر شدن این بنا شده اند.
تمامی درب ها و پنجره های خانه هومن به جز درب ورودی از جنس چوب هستند، هرچند که در برخی از آنها به مرور زمان تغییراتی نیز ایجاد شده است. سقف های خانه تاریخی هومن دارای خرپای چوبی می باشد و با ورق های شیروانی یا همان ورق گالوانیزه پوشانده شده اند.
خانه تاریخی هومن توسط باغچه هایی مملو از درختان میوه پوشیده شده است و دور تا دور این خانه را درختان میوه در بر گرفته اند. همچنین لازم به ذکر است که خانه تاریخی هومن دارای پنجره های زیبایی رو به باغ است که به همین علت این خانه را از نوع خانه های برون گرا می نامند که از اواخر دوره قاجار بنای آنها در کشور ایران رایج گردیده است.
دکتر احمد هومن متولد 1285 شمسی در تهران می باشد که مالک خانه تاریخی هومن است. وی فردی حقوق‌ دان و سیاستمدار ایرانی بود. او مدتی معاون نخست ‌وزیر و سرپرست وزارت دربار بود و او برادر محمود هومن است.
همانطور که گفتیم، دکتر احمد هومن مدتی وزیر دربار حکومت پهلوی دوم بود و بنا به گفته اهالی میگون فردی مردمی و خیر بود و در عمران و آبادانی روستای میگون فراوان می‌ کوشید.
در واقع صاحب و سازنده اولیه این بنا، شخصی به نام دکتر احمد هومن بوده‌ است و امروزه مالک آن فردی به نام یحیی مافی می باشد که یحیی مافی بلا فاصله پس از خرید این خانه، آن را مرمت و بازسازی نمود.

فاصله جهانگردی میگون تا خانه تاریخی هومن 5/2 کیلومتر - 10 دقیقه


استان: تهران شهر: میگون
آدرس: استان تهران، ۳۵ کیلومتری شمال شرق تهران، جاده شمشک به میگون، شهر میگون

خانه تقوی
خانه تقوی‌ها یکی از جاهای دیدنی گرگان است که در دوره قاجار ساخته شد و به حاج محمدتقی تقوی تعلق داشت. این خانه تاریخی و بسیار زیبا بیش از ۱۰ حیاط اصلی و فرعی دارد و شاخصه‌های معماری اقلیم شمال ایران را می‌توان در گوشه‌وکنار آن مشاهده کرد. ساختمان‌های این خانه اغلب دو طبقه هستند و جالب اینکه كف طبقه دوم از جنس چوب است تا بار كمتری بر سقف طبقه زیری وارد شود. همچنین این ساختمان‌ها اغلب یک متر بالاتر از سطح زمین ساخته شده‌اند و زیر آن‌ها خالی است تا از نفوذ رطوبت به داخل بنا جلوگیری شود.

فاصله جهانگردی ناهارخوران تا خانه تقوی 11/6 کیلومتر - 22 دقیقه



استان: گلستان شهر: گرگان
آدرس: ایران، استان گلستان، گرگان، خیابان امام خمینی، آفتاب ۱۵، جنب امامزاده نور

خانه حاج آقا علی
این خانه با قدمتی که به ۱۳۰ سال می‌رسد، زیربنایی بالغ بر هفت هزار متر مربع دارد و با معماری زیبا و ایرانی، یکی از بزرگ‌ترین و زیباترین خانه‌های خشتی و سنتی جهان به‌ شمار می‌آید. این خانه توسط حاج آقا علی معروف به زعیم الله رفسنجانی (بزرگ‌ترین تاجر ایرانی آن دوره) در سال ۱۱۳۶ هجری خورشیدی بنا شد و در گذشته به خانه وقفی شهرت داشت. با چهار بخش اصلی حوضخانه، شاه نشین، پاییزی و زمستانی، خانه شامل ۸۶ اتاق (هفت دری، پنج دری، سه دری و پستو) می‌شود. چهار حیاط، راهروهای سرپوشیده و روباز و سه هشتی قسمت‌های ارتباطی خانه بوده‌اند.

فاصله هتل جهانگردی رفسنجان تا خانه حاج آقا علی 7/6 کیلومتر - 12 دقیقه

استان: کرمان شهر: رفسنجان
آدرس: استان کرمان، ۶ کیلومتری جنوب شرقی رفسنجان، روستای قاسم‌آباد

خانه دکتر مصدق
خانه دکتر مصدق یا قلعه احمدآباد نام قلعه‌ای خشتی در روستای احمدآباد در بخش مرکزی شهرستان نظر آباد در استان البرز است. این اثر تاریخی که در فهرست آثار ملی ایران قرار دارد، جزو جاهای دیدنی کرج به حساب می‌آید. مصدق بعد از کودتای ۲۸ مرداد ۱۳۳۲ به تحمل چهار سال حبس محکوم شد و سپس برای ۱۰ سال در خانه خود در روستای احمد آباد در حصر بود و سرانجام در همین خانه به خاک سپرده شد. در حال حاضر (سال ۱۴۰۱) امکان بازدید از این جاذبه تاریخی وجود ندارد.
خانه تاریخی دکتر مصدق در احمدآباد یکی از این خانه‌های تاریخی خاص و از جاذبه های گردشگری استان البرز است. دکتر مصدق سال‌ها پیش قلعه احمدآباد را در روستای احمدآباد بنا کرد. او ۱۰ سال پایانی عمر خود را در این خانه سپری کرد که پس از مرگش به خانه ابدی دکتر تبدیل شد.
این مجموعه تاریخی در واقع یک خانه باغ و قلعه است که بیش از ۱۵۰ سال از عمر آن می‌گذرد. در حال حاضر، آسیب زیادی به خانه دکتر مصدق وارد شده است و نیاز به مرمت دارد. همچنین باید اقداماتی برای تعیین حد و مرز خانه در نظر گرفته شود. در واقع، بعد از ثبت قلعه باغ دکتر مصدق اقدامات مرمتی اولیه در جداره‌ها و قسمت‌های داخلی بنای آجری آن انجام شد. در قالب این اقدامات کانال‌های دفع رطوبت در پایین بنا زده شد و به مرور زمان بر اساس اعتبارات سالانه ی مصوب اقدامات حفاظتی، مرمتی و اضطراری روی این بنا صورت گرفت.

فاصله هتل جهانگردی دیزین تا خانه دکتر مصدق 150 کیلومتر - 2:13 دقیقه

استان: البرز شهر: نظرآباد
آدرس: استان البرز، شهرستان نظرآباد، دهستان احمدآباد

خانه رجبی
خانه‌ رجبی یکی از خانه‌های تاریخی شهر سمنان است که در میدان ابوذر غفاری، خیابان ابوذر غفاری قرار دارد. این خانه در اواسط دوران قاجار ساخته شده و متعلق به خانواده‌ی رجبی (کلانتر وقت سمنان) بود. این خانه شامل یک حیاط مرکزی، باغچه،...

فاصله هتل جهانگردی سمنان تا خانه رجبی 4/7 کیلومتر - 11 دقیقه


استان: سمنان شهر: سمنان
آدرس: ایران، سمنان، خیابان ابوذر غفاری

خانه طاهری
یکی از جاذبه های دیدنی شهر سمنان وجود خانه های قدیمی آن با قدمت بیش از ۱۰۰ سال است. این بناهای تاریخی به علت رونق تجارت در شهر سمنان به ویژه در دوران قاجار شکل گرفته اند که در آن افراد متمکن خانه هایی زیبا و دیدنی احداث کردند که در حال حاضر این خانه ها به مجموعه ای از خانه های تاریخی شهر تبدیل شده و نماد معماری دوران قاجار محسوب می شود. یکی از این خانه های تاریخی بسیار زیبا ، خانه طاهریان است. این خانه تاریخی در خیابان ابوذر وکوچه شهید محمد علی مهدوی در فاصله کمی از خانه رجبی قرار گرفته است . خانه طاهریان که متعلق به دوره قاجاریه بوده و قسمت اعظم آن مرمت شده در تملک سازمان میراث فرهنگی است . این خانه دارای ورودی بسیار زیبایی است که با یک هشتی کوچک و چند پله به حیاط مرکزی راه دارد. خانه دارای دو حیاط بوده که حیاط اصلی ابتدا و حیاط فرعی در پشت خانه قرار داشته و درگوشه ای از آن مطبخ خانه قرار گرفته. از جمله زیبایی های این خانه می توان به استفاده از قوس های فراوان فضاهای مختلف نام برد.

فاصله هتل جهانگردی سمنان تا خانه طاهری 5/1 کیلومتر - 11 دقیقه

استان: سمنان شهر: سمنان
آدرس: سمنان، محله اسفنجان، خیابان ابوذر، کوچه شهید محمدعلی مهدوی
خانه مشروطه
این بنا در حدود تاریخ ۱۲۴۷ هجری خورشیدی (۱۸۶۸ میلادی) توسط حاج ولی معمار تبریزی ساخته شده‌ است.
حاج ولی معمار، معمار تبریزی که ساکن روسیه بود، در سال ۱۲۴۷ خورشیدی و پس از بازگشت به ایران، بنای خانهٔ مشروطه را بنیان نهاد. این بنا با ۱۳۰۰ متر مربع مساحت، در دو طبقه ساخته شده‌ است. از ویژگی‌های منحصر به فرد خانهٔ مشروطه می‌توان به پنجره‌های ارسی، درب‌های منبت‌ کاری‌ شده، غلام‌ گردش، کلاه‌ فرهنگی و نورگیر اشاره کرد. تمامی پنجره‌های بیرونی خانه ارسی‌های تمام قدی می‌باشند که با رنگ‌های سرخ و سبز و سفیدشان بازی نور و رنگ را از درون خانه دیدنی‌تر می‌کنند.

فاصله هتل جهانگردی تبریز تا خانه مشروطه 13/9 کیلومتر - 23 دقیقه

استان: آذربایجان شرقی شهر: تبریز
آدرس: استان آذربایجان شرقی، تبریز، خیابان شهید مطهری، روبروی مسجد جامع، خانه مشروطه

خانه ملاصدرا
"خانه‌ی تاریخی ملاصدرا که در انتهای بافت قدیمی روستای کهک، در جنوب استان قم واقع گردیده و در زمان صفویه ساخته شده، یکی از بهترین جاهای دیدنی قم است. این خانه متعلق به محمد بن ابراهیم یحیی شیرازی ملقب به صدرالمتالهین و معروف به ملاصدرا از مشهورترین و بزرگترین فلاسفه و حکمای اسلامی و ایرانی در سده‌ی یازدهم هجری قمری است. ملاصدرا پس از اتمام تحصیلات عرفانی و فلسفی خود به مدت ۱۵ سال در این مکان زندگی کرد.

در ساخت این بنا از مصالحی نظیر گل، خشت خام، تیرهای چوبی و گچ استفاده شده است. خانه‌ای زیبا با سقف گنبدی شکل که دارای گچ‌بری‌های ساده است و نور از طریق شیشه‌های رنگی به داخل آن راه می‌یابد. فضایی دلنشین و قدیمی که روح را به پرواز در می‌آورد."

استان: قم شهر: قم
آدرس: .
خورهه محلات
سایت تاریخی خورهه از جمله مهم‌ترین آثار بر جای مانده از دوران باستان ایران زمین است. مطالعات و تحقیقات انجام شده در این سایت تاریخی و آثار یافت شده در این دشت و ارتفاعات خورهه،‌ نشان می‌دهد که سابقه تمدن و قدمت این منطقه به هزاره دوم قبل از میلاد می‌رسد.

استان: مرکزی شهر: محلات
آدرس: .
دبستان پروین اعتصامی
مدرسه پروین اعتصامی مربوط به پهلوی است و در چالوس، خیابان امام خمینی، روبروی کلانتری شماره ۱۱ واقع شده است. این اثر در تاریخ ۱۵ اسفند ۱۳۸۵ با شماره ثبت ۱۷۹۰۷ به‌عنوان یکی از آثار ملی ایران به ثبت رسیده است و از جمله جاهای دیدنی چالوس محسوب می‌شود.

فاصله جهانگردی چالوس تا مدرسه پروین اعتصامی 8/2 کیلومتر - 14 دقیقه

استان: مازندران شهر: چالوس
آدرس: مازندران، چالوس، خیابان امام خمینی، روبروی کلانتری شماره ۱۱

درخت سبز کیش (درخت انجیر معابد کیش)
درخت سبز کیش که از آن با نام‌ درخت انجیر معابد کیش نیز یاد می‌شود، یکی از کهنسال‌ترین درختان لور جزیره به‌شمار می‌رود. عمر این درخت لور احتمالا بین ۵۰۰ تا ۶۰۰ سال برآورد می‌شود. بر شاخه‌های این درخت، گره‌هایی با نخ یا پارچه زده شده است که در نگاه اول آن را مقدس می‌نمایاند. گروهی از مردم بر این باور هستندکه این درخت شگون دارد و به همین دلیل به قصد برآورده شدن نیازشان پارچه‌هایی به شاخه‌های آن می‌بندند. فضای سبز پیرامون درخت را نیز مجموعه درخت سبز می‌نامند و سرسبزی محوطه، نرده‌های چوبی و پیاده‌روهای این مجموعه، مناطق شمالی کشور را در ذهن تداعی می‌کند. این مجموعه در مجاورت دو جاذبه مهم گردشگری کیش واقع شده است و دو درب ورودی دارد؛ یک درب آن با ورودی شهر باستانی جزیره مشترک است و ورودی دیگر آن در مجاورت آب انبار سنتی قرار دارد. مجموعه درخت سبز با آلاچیق‌های زیبا برای استراحت و بازدید رایگان گردشگران بازسازی شده است. مسیرهای پیاده‌روی با چراغ‌های فانوسی شکل در میان فضای همیشه سبز با گل‌های کاغذی رنگارنگ، شما را به سوی جاذبه اصلی این مجموعه می‌برد. در این مجموعه نمازخانه، رستوران فصلی، بوفه و سرویس بهداشتی نیز وجود دارد.

آدرس: .
دروازه ارغونشاه
دروازه ارغونشاه، تنگه‌ای است به نام دربند کلات که ورودی اولیه به شهرستان کلات از این مکان انجام می‌گرفته‌ است همچنین به دربند ارغونشاه نیز معروف است. شهر کلات دارای دو در ورودی اصلی به نام دربند ارغونشاه و دیگری تونل ورودی اولیه شهر است که از سمت مشهد وارد کلات می‌شوند. این دروازه، ورودی اصلی دژ کلات است که در سمت غرب آن قرار دارد. به دلیل جایگاه مهمی که در کلات داشته تاسیسات و استحکامات دفاعی در آن ایجاد شده است. براساس شواهد موجود این دروازه مربوط به دوره ایلخانی بوده که در زمان نادرشاه افشار مرمت شده است

استان: خراسان رضوی شهر: کلات
آدرس: .
دروازه ارگ سمنان
بنای اصلی ارگ شهر سمنان در زمان بهمن میرزا بهاء الدوله فرزند فتحعلی شاه قاجار حاکم سمنان احداث گردید. این بنا که در واقع ارگ دولتی و مقر حکومتی سمنان در دوران قاجاریه محسوب میشد، شامل دو دروازه است که دروازه جنوبی آن در اثر گسترش شهر ازمیان رفته و بنای دروازه شمالی (دروازه فعلی) موجود می باشد. ساخت این بنای تاریخی در سال ۱۳۰۲ هجری قمری به پایان رسیده است ارگ سمنان دارای تزیینات آجرکاری وکاشی کاری بی نظیری است که درمیدان ارگ سمنان واقع شده است.

فاصله هتل جهانگردی سمنان تا دروازه ارگ سمنان 3/5 کیلومتر - 8 دقیقه

استان: سمنان شهر: سمنان
آدرس: استان سمنان، سمنان، میدان ارگ
دروازه قرآن
دروازه قرآن یکی از دروازه‌های به جای مانده از دوره‌های قدیم در شیراز است که امروزه به عنوان یکی از آثار تاریخی این شهر به حساب می‌آید.
در قدیم شیراز دارای ۶ دروازه بوده است. هم اکنون در شیراز دروازه‌ای به جز دروازه قرآن وجود ندارد اما مردم شیراز هنوز به محل دروازه‌های قدیمی اشاره می‌کنند که عبارتند از:
دروازه قرآن، دروازه اصفهان، دروازه سعدی، دروازه قصابخانه، دروازه کازرون، دروازه شاه داعی الی اله گلشن شیراز، در مدخل تنگ الله اکبر با دروازه‌ای روبرو هستیم، که به دروازه قرآن معروف شده است. این دروازه به دستور عضدالدوله دیلمی ساخته شده است. وجه تسمیه آن بخاطر قرآنی است، که به دستور امیر در آن گذاشته شده بود تا مسافرین به سلامت از زیر آن عبور کنند. این طاق به مرور زمان به خرابی رفت، تا این که در زمان کریم خان زند از نو ساخته شد و قرآن معروف به هفده من، منسوب به خط سلطان ابراهیم نوه شاهرخ تیموری در اطاقک بالای آن گذاشته شد. قران مذکور در حال حاضر در موزه پارس شیراز نگهداری می‌شود. این دروازه با نابخردی شهرداری شیراز در سال۱۳۱۵شمسی با دینامیت ویران شد.
بار دیگر این دروازه با بلند نظری یکی از بازرگانان معروف شیراز بنام حسین ایگار در سال ۱۳۲۸ شمسی تجدید بنا گردید. در اتاقکهای کناری این بنا، ایگار و همسرشان دفن گردیده‌اند.

فاصله جهانگردی شیراز تا دروازه قرآن 5/2 کیلومتر - 12 دقیقه

استان: فارس شهر: شیراز
آدرس: استان فارس، شیراز، ورودی شیراز از سمت مرودشت

دژ برازجان (کاروانسرای مشیرالملک)
دژ برازجان که با نام کاروانسرای مشیرالملک نیز شناخته می‌شود، یکی از جاهای دیدنی برازجان به شمار می‌آید و با بنایی مستحکم مقابل میدان اصلی شهر قرار دارد. پیشینه‌ بنا به دوره‌ی قاجاریه باز می‌گردد و در سال ۱۲۵۰ خورشیدی به دست حاج میرزا ابوالحسن خان مشیرالملک شیرازی، از نیکوکاران وقت شیراز و با هزینه‌ای معادل چهل هزار تومان ساخته شد. دژ برازجان چهار برج دارد و از ۶۸ اتاق تشکیل می‌شود. معماری این بنا به عهده حاج محمد شیرازی بوده است.

فاصله هتل جهانگردی دلوار بوشهر تا دژ برازجان (کاروانسرای مشیرالملک) 64/3 کیلومتر - 55 دقیقه

استان: بوشهر شهر: برازجان
آدرس: استان بوشهر، بوشهر، برازجان، میدان اصلی

دو گور دوپا
ستون‌های دوگور دوپا از آثار تاریخی روستای شوش در شهرستان باشت و در ۴۵ کیلومتری گچساران است
اثر تاریخی دوگور دوپا در روستای شوش واقع در ۷ کیلومتری شهرستان باشت است. راه رسیدن به روستای شوش سختی خود را دارد. برای رسیدن به این روستا باید از مسیری خاکی و ناهمواری عبور کرد. در این منطقه دو ستون سنگی سفید‌ رنگ قرار دارد که باستان‌شناسان سابقه آنها را به دوره ساسانی رسانده‌اند. این ستون‌ها بر فراز تپه‌ای بزرگ و مشرف به دشتی وسیع قرار دارند. ارتفاع هریک از ستون‌ها به نظر ۲متر است. اما در جزییات اندازه آنها با هم متفاوت است. اگر هر دو ستون را به طور دقیق اندازه‌گیری کنیم متوجه می‌شویم که این ستون‌های سنگی در فاصله ۵۰ سانتیمتری از یکدیگر واقع شده‌اند و ستون شرقی ۲ متر و ستون غربی نیز ۱۹۰ سانتی‌متر ارتفاع دارد. ستون‌های سنگی اثر تاریخی و باستانی دوگور دوپا از سنگ آهک شیری رنگ یکپارچه‌ای تراشیده شده‌اند و جنس آنها از ساروج است. حریم این اثر تاریخی از سوی اداره میراث فرهنگی و گردشگری استان کهگیلویه و بویراحمد تعیین شده و مورخان، محققان و گردشگران زیادی هرساله از آن دیده می‌کنند تا مطالعات علمی و تحقیقی خود را به صورت میدانی دنبال کنند.

فاصله هتل جهانگردی یاسوج تا دو گور دوپا 104 کیلومتر - 1:36 دقیقه

استان: کهکیلویه و بویر احمد شهر: کهگیلویه
آدرس: استان کهگیلویه و بویراحمد، جاده اصلی گچساران به شیراز، حدود ۶ کیلومتری شهر باشت، روستای شوش

روستای تاریخی کندوان
روستای کندوان در دامنه‌های کوهستانی کوه سهند و در جوار رودخانه کندوان قرار دارد. از این روستای دیدنی می‌توان با نام جاذبه تاریخی و طبیعی به‌ طور هم‌ زمان نام برد. پیدایش این روستا در طول سالیان دراز بر اثر فعالیت کوه آتشفشانی و تغییر شکل گدازه‌ها در سرما اتفاق افتاده است و صخره‌های کله قندی شکل در طول زمان، محل استقرار ساکنان مختلف در دوره‌های تاریخی متنوع شده‌اند. منطقه کوهستانی روستای کندوان بسیار زیبا، خوش آب و هوا و سرسبز است و رودها و نهرهای فراوان در اطراف این روستا جریان دارند. روستای کندوان خالی از سکنه نیست و ساکنان آن هم‌چنان در خانه‌های سنگی اقامت دارند. روستای کندوان را با نام روستای کله قندی نیز می‌شناسند از قدمت روستای کندوان اطلاع دقیقی در دست نیست اما بیشترین احتمال به شروع سکونت در این روستا پس از حمله مغولان به ایران تعلق دارد. بنا بر این فرضیه ساکنان روستاهای اطراف کندوان پس از حمله مغولان به لابه‌لای صخره‌های این روستا پناه آوردند و در این مکان مخفی شدند. پس از گذشت سال‌ها افراد زیادی به اقامت در این خانه‌های سنگی ادامه دادند و روستای کندوان به مرور زمان کاملا شناخته شد.
روستای کندوان در ۱۸ کیلومتری شهر اسکو و ۶۲ کیلومتری شهر تبریز واقع است.

فاصله هتل جهانگردی تبریز تا روستای کندوان : 64/8 کیلومتر - 1:13 دقیقه


استان: آذربایجان شرقی شهر: اسکو
آدرس: آذربایجان شرقی، شهرستان اسکو، بخش مرکزی، دهستان سهند، روستای کندوان

روستای تمین
تمین روستایی در شهرستان میرجاوه و در استان سیستان و بلوچستان قرار دارد. این روستا که یکی از جاهای دیدنی میرجاوه به شمار می‌رود، تابستان‌های خنک و زمستان‌های سردی دارد. علاوه بر قلعه تمین با قدمتی حدود ۲۵۰ سال و قبرستان تمین که در فهرست آثار ملی کشور به ثبت رسیده است، می‌توانید از جاذبه‌هایی همچون چشمه آب معدنی موسی، چله‌خانه و... بازدید کنید.
تفتان در تاریخچه و تمدن مردم اطراف این آتشفشان نیمه‌فعال، نقش مهمی دارد. این قله یکی از قلل مرتفع ایران به حساب می‌آید که باعث ایجاد تنوع آب و هوایی در بلوچستان و متعاقبا سکونت انسان‌ها و شکل‌گیری تمدن تفتان شده است. روستای تمین نیز تحت‌تاثیر همین موضوع دارای آثاری از قبیل تپه‌های باستانی، قبرستان باستانی، چله خانه، معماری صخره‌ای، آسیاب‌های آبی، قلعه‌ها و قبرستان هفتاد ملا، کوره‌های ذوب فلز در نواحی مختلف و غارهای باستانی است که تمام این آثار بیانگر تمدنی عظیم در این روستا و سایر روستاهای اطراف تفتان هستند. امروزه باستان‌شناسان آثار و تمدن اطراف تفتان را با توجه به شواهد و مدارک علمی و باستانی بین ۸۰,۰۰۰ تا ۱۰۰,۰۰۰ سال تخمین زده‌اند.
معماری صخره‌ای تمین با مساحتی بالغ بر ۴۰۰۰ مترمربع در نوع خود در سطح کشور کم‌نظیر است و طبق اسناد باستان‌شناسی، قدمت چنین سازه‌های معماری به اواخر دوره ساسانی و اوایل دوره اسلامی باز می‌گردد. این معماری صخره‌ای در چهار قسمت در دل کوه کنده شده و سقف اتاق‌های آن به‌ شکل گنبدی است که هر یک ستون و فضاهای الحاقی دارند. معماری مزبور به معماری‌های صخره‌ای میمند کرمان و کندوان شباهت دارد. جالب است بدانید که دمای خانه‌های صخره‌ای در تمین به حدود ۲۰ تا نهایتا ۲۵ درجه سانتی‌گراد می‌رسد.

همچنین در نزدیکی روستای تمین از قبرستان هفتاد ملا در روستای روپس هم میتوان دیدن نمود.

فاصله هتل جهانگردی میرجاوه تا روستای تمین 51/9 کیلومتر - 45 دقیقه
فاصله هتل جهانگردی زاهدان تا روستای تمین 132 کیلومتر - 1:41 دقیقه

استان: سیستان و بلوچستان شهر: میرجاوه
آدرس: استان سیستان و بلوچستان، شهرستان میرجاوه، ۶۵ کیلومتری جنوب غرب میرجاوه

روستای چم
روستای چم در نزدیکی شهر تفت قرار دارد و آن را با نام پایتخت زرتشت نشینان ایران می‌شناسند. گر چه آب و هوای روستای چم گرم و خشک است، پوشش گیاهی خاص و یادگارهای تاریخی‌ آن، سبب جذب گردشگران به این روستا می‌شود. اگر به گشت‌و‌گذار در روستاهای تاریخی علاقه دارید، در سفر به یزد حتما به این روستا سری بزنید.
مردم روستای چم به سبک سنتی زندگی می‌کنند و پوشش بانوان آن در مناسبت‌ها، لباس‌های رنگارنگ با سرپوش و خلخال‌های دست‌ ساز است.
مردان این روستا نیز لباس‌های پنج تکه محلی می‌پوشند که شامل سربند، پیراهن، روپوش، شلوار و کفش می‌شود. پوشش سنتی اهالی این روستا در جشن‌ها و مراسم رسمی، توجه گردشگران را به خود جلب می‌کند.

فاصله هتل جهانگردی یزد تا روستای چم 16/4 کیلومتر - 18 دقیقه

استان: یزد شهر: تفت
آدرس: استان یزد، تفت، 5 کیلومتری تفت
روستای خرانق
روستای خرانق یکی از مناطق منحصر به‌ فرد در نزدیکی شهر یزد است که جاذبه‌های تاریخی و طبیعی زیادی دارد. منطقه حفاظت شده دره انجیر با پوشش جانوری گسترده و منابع طبیعی ارزشمندی مانند معادن سنگ آهن و اورانیوم در اطراف این روستا، اهمیت این آبادی را دو چندان می‌کنند. این روستا در محیطی کوهستانی با آب و هوایی متفاوت از سایر نقاط یزد، قرار دارد و از ییلاق‌های خوش آب و هوا در نزدیکی یزد به شمار می‌رود.
روستای خرانق در حال حاضر به دو بخش تقسیم می‌شود که بخش قدیمی یادگارهای تاریخی قابل‌ توجهی در خود جای داده است. از مهم‌ترین بناهای تاریخی روستای خرانق می‌توان به قلعه خرانق، کاروانسرای خرانق، بقعه مشهدک، مزار بابا خادم، پل، حمام، آب‌ انبار، مسجد جامع و منارجنبان خرانق اشاره کرد. در قلعه ۴۵۰۰ ساله این روستا خانه‌های دو و سه طبقه دیده می‌شوند. قدمت پل خرانق با توجه به نشانه‌های موجود، به دوره اشکانیان می‌رسد و تنها برای انتقال آب از آن استفاده می‌شده است.

فاصله هتل جهانگردی یزد تا روستای خرانق 79 کیلومتر - 1:04 دقیقه

استان: یزد شهر: اردکان
آدرس: استان یزد، اردکان، ۷۰ کیلومتری شرق اردکان، جاده اردکان - طبس

روستای سریزد
روستای سریزد از تاریخی‌ترین مناطق دیدنی اطراف یزد است که قدمت آن به حدود ۲۵۰۰ سال پیش می‌رسد. باستان‌شناسان با کنکاش در محوطه این روستا به سفال‌ها و اشیای تاریخی برجسته‌ای دست یافته‌اند و با مطالعه آن‌ها اوج شکوفایی این روستا را مربوط به دوران حکومت سلجوقیان، ایلخانیان و صفویان می‌دانند. این منطقه را با عنوان نخستین محل شکل‌گیری تمدن در یزد می‌شناسند.
با قدم زدن در کوچه‌های روستای سریزد می‌توانید از بناهای تاریخی متعددی دیدن کنید. برجسته‌ترین آثار تاریخی این روستا شامل قلعه سریزد، دروازه فرافر و کاروانسرای سریزد می‌شوند. قلعه سریزد یادگار از دوره ساسانیان است و مهم‌ترین بنای تاریخی این روستا به شمار می‌رود. در گذشته دورتادور این قلعه، خندق حفر کرده‌اند و ۶ کوچه دسترسی به آن را از بخش مسکونی روستا میسر کرده است. اگر به بازدید از مناطق تاریخی علاقه دارید، در سفر به یزد تماشای روستای سریزد را از دست ندهید. این روستا در ۵۰ کیلومتری جنوب شرقی یزد و در نزدیکی مهریز قرار دارد.

فاصله هتل جهانگردی یزد تا روستای سریزد 46/6 کیلومتر - 40 دقیقه

استان: یزد شهر: مهریز
آدرس: استان یزد، ۵ کیلومتری شهرستان مهریز، روستای سریزد

روستای فهرج
روستای فهرج از زیباترین روستاهای نزدیک به یزد به شمار می‌رود. آب و هوای این روستا نیمه بیابانی و ارتفاع آن از سطح دریا در حدود ۱۲۷۰ کیلومتر است. این روستا به‌دلیل بافت تاریخی و بناهای قدیمی، مورد توجه گردشگران قرار می‌گیرد. باستان‌شناسان قدمت این منطقه را متعلق به زمان پیش از ورود اسلام به ایران می‌دانند اما بعضی از مورخان نیز عمر این روستا را در حدود ۵۰۰۰ سال برآورد می‌کنند.
کمپ کویری فهرج با امکانات مناسب از گردشگران علاقه‌مند پذیرایی می‌کند. به‌جز دیدنی‌های طبیعی روستای فهرج، جاذبه‌های تاریخی برجسته‌ای نیز در این روستا قرار دارند. قلعه فهرج به قرن‌های ۱۰ و ۱۱ هجری قمری تعلق دارد و از زیباترین چشم‌اندازهای روستای فهرج به شمار می‌رود. مسجد جامع فهرج نیز با مناره گلی و دو شبستان، از دیگر جاذبه‌های تاریخی این روستا است. قدمت این مسجد به نیمه اول قرن اول هجری می‌رسد. از دیگر دیدنی‌های تاریخی این روستا می‌توان به آب‌انبار حسینیه با قدمت پیش از اسلام، مجموعه تاریخی شهدای فهرج که مدفن مسلمانان در گذشته بوده است، مسجد تاریخی علاقبندی و تکیه علاقبندی اشاره کرد. از مسجد و تکیه علاقبندی در حال حاضر تنها خرابه‌هایی به جا مانده است. روستای فهرج در مسیر بزرگراه یزد - بافق قرار دارد.

فاصله هتل جهانگردی یزد تا روستای فهرج 38/2 کیلومتر - 30 دقیقه



استان: یزد شهر: یزد
آدرس: استان یزد، بخش مرکزی شهرستان یزد، جنوب شرقی شهر یزد، ۲۲ کیلومتری جاده بافق - یزد

زیارتگاه چک چک (پیر سبز)
زیارتگاه چک چک در شمال غربی یزد و در نزدیکی شهر اردکان از مهم‌ترین جاذبه‌های تاریخی در این استان به شمار می‌رود و شهرتی جهانی دارد. این زیارتگاه در دامنه کوهی به همین نام قرار گرفته است و در میان مردم محلی با نام پیر سبز چک چک نیز شهرت دارد. درباره قدمت این بنا اطلاع دقیقی در دست نیست، اما زیارتگاه چک چک از با اهمیت‌ترین زیارتگاه‌های زرتشتیان است. بنابر روایت‌های نقل شده، این مکان محل اختفای نیک بانو یکی از دختران یزدگرد سوم ساسانی بوده که پس از فرار از دست دشمنان در آن پنهان شده است. افسانه‌های زیادی در رابطه با کوه تناور ورودی زیارتگاه و جاری شدن چکه‌های آب از این کوه نیز وجود دارد.
عده‌ای دیگر از زرتشتیان این زیارتگاه را با توجه به قرار داشتن آن در بلندی و ساختار آن، به‌عنوان یکی از معابد آناهیتا می‌شناسند و قرار گرفتن آن به‌ سمت شرق را برای اجرای آیین نیایش نور در زمان طلوع خورشید می‌دانند. ورودی زیارتگاه چک چک به دهانه غار شباهت دارد و شامل یک محوطه باز، ساختمان آتشکده و پنج طبقه نامنظم پلکانی می‌شود. روی در طلایی رنگ ورودی، تصویر یک سرباز هخامنشی به چشم می‌خورد. آب‌هایی که از سقف این زیارتگاه سنگی می‌چکد را در ظرف‌هایی جمع می‌کنند و زرتشتیان برای تبرک آن را می‌نوشند.

فاصله هتل جهانگردی یزد تا زیارتگاه چک چک 101 کیلومتر - 1:19 دقیقه

استان: یزد شهر: اردکان
آدرس: استان یزد، ۴۳ کیلومتری شرق اردکان

ساختمان شهربانی میرجاوه
شهربانی میرجاوه از دیدنی‌ های این شهر است. میرجاوه به واسطه مرزی بودنش در دوران پهلوی یکی از شهرستان های تجاری پر رفت و آمد بود که باقیمانده ساختمان هایی چون گمرک و شهربانی و پست گویای این حقیقت است. ساختمان شهربانی میرجاوه ساختمانی است تاریخی مربوط به دوره پهلوی اول که امور اداره شهر در آن صورت می پذیرفته است. پس از شروع به کار، خط راه ‌آهن کویته-زاهدان در نقطه مشترک دو کشور ایران و پاکستان شهر میرجاوه شکل گرفته و به تدریج با احداث مجموعه ‌هایی از ساختمان ‌های اداری و دولتی و شخصی گسترش یافته است. به منظور حفظ نظم و امنیت شهر نوپای میرجاوه این مرکز پلیس شهری راه ‌اندازی شد. ساختمان گمرک نیز ساختمانی صد ساله است که مسئولیت عبور و مرور کالاها به داخل و خارج از کشور را عهده دار بوده است. این ساختمان به همراه ساختمان قدیمی اداره پست میرجاوه متعلق به اواخر دوره قاجار هستند.

فاصله هتل جهانگردی میرجاوه تا ساختمان شهربانی میرجاوه 500 متر - 2 دقیقه



استان: سیستان و بلوچستان شهر: میرجاوه
آدرس: استان سیستان و بلوچستان، میرجاوه، خیابان فرخی سیستانی، روبروی ایستگاه راه آهن
سنگ نبشته خرم آباد
این اثر تاریخی سنگی، کتیبه ای است که به خط کوفی و روی قطعه سنگ بزرگی به ارتفاع سه و نیم متر نوشته شده است. قدمت آن به قرن ششم و دوره ی سلجوقیان می رسد. این سنگ نبشته یا برد نوشته به زبان کوفی و فارسی است و این طور به نظر می رسد که حکم امیر ابوسعید برسق است. این اثر در شرق خرم آباد و در خیابان شریعتی قرار دارد.

فاصله هتل جهانگردی خرم آباد تا سنگ نبشته 6/9 کیلومتر - 14 دقیقه

استان: لرستان شهر: خرم آباد
آدرس: استان لرستان، خرم آباد، بلوار شریعتی
سنگ‌ نگاره لاخ مزار
سنگ‌ نگاره لاخ مزار مربوط به دوران پیش از تاریخ ایران باستان تا دوران‌های تاریخی پس از اسلام است و از جاهای دیدنی بیرجند به شمار می‌آید. این سنگ‌نگاره در شهرستان بیرجند، روستای کوچ قرار دارد و در تاریخ ۹ آبان ۱۳۷۷ به‌ عنوان یکی از آثار ملی ایران به ثبت رسیده است. خط این مجموعه با خط سنگ نگاره‌های کال‌جنگال همسان می‌نماید.

فاصله هتل جهانگردی بیرجند تا سنگ‌ نگاره لاخ مزار 29/7 کیلومتر - 30 دقیقه

استان: خراسان جنوبی شهر: بیرجند
آدرس: استان خراسان جنوبی، بیرجند، روستای کوچ

سی‌وسه‌ پل
سی‌وسه‌ پل یا پل الله‌وردی خان، پلی است با ۳۳ دهانه، ۲۹۵ متر طول و ۱۴ متر عرض، که توسط الله‌وردی خان اوندیلادزه بر روی زاینده‌رود در شهر اصفهان و همزمان با حکومت شاه عباس صفوی ساخته شده است و محل برگزاری مراسم جشن آب‌پاشان و همچنین مراسم خاج‌شویان ارامنهٔ اصفهان در دورهٔ صفویه بوده است. اندیشهٔ بنای سی و سه پل در سال ۱۰۰۸ هجری قمری و در دوازدهمین سال سلطنت شاه عباس یکم به وجود آمد و در سال ۱۰۱۱ هجری قمری، الله وردی خان اوندیلادزه گرجی، سردار مشهور او مأمور اتمام ساختمان پل گردید.در سفرنامه‌های سیاحان اروپایی آن دوران به برگزاری این جشن اشاره‌هایی شده است. در این جشن که در ۱۳ تیرماه هر سال برگزار می‌شد مردم با پاشیدن آب و گلاب روی یکدیگر در این مراسم شرکت می‌کرده‌اند.ارامنه جلفای اصفهان هم مراسم خاج شویان خود را در محدوده همین پل برگزار می‌کرده‌اند. این پل یکی از شاهکارهای معماری و پل‌سازی ایران محسوب می‌شود و از زیبایی و عظمت منحصر به فردی برخودار است.
پرسی سایکس، سی‌وسه‌ پل را یکی از پل‌های درجه اول جهان خواند، شاردن آن را شاهکار معماری و شگفت آفرین و دن گارسیا آن را از بهترین آثار معماری ایران خواند. و به قول لرد کرزن انسان هیچ انتظار ندارد برای دیدن آنچه که روی هم رفته می‌توان آن را باشکوه‌ترین پل دنیا نامید، ناچار از مسافرت به ایران باشد.دن گارسیا در این باره می‌نویسد: این پل نیز از بناهای الله وردی خان اوندیلادزه گرجی است و با اینکه دشمنان و حاسدانش می‌گویند این بنا با پول ساخته شده است، نمی‌توانند انکار کنند که بانی، شخص اوست. اما باور عموم مردم که حقیقت نیز همان است، این است که الله وردی خان پل را به خرج خود ساخته است.
یکی از شعرای دورهٔ صفویه به نام شیخ علی نقی کمره‌ای تاریخ بنای پل را در شعری به تاریخ سال ۱۰۰۵ هجری به حساب آورده‌ است و این سال، درست هم‌زمان با روزهایی است که خیابان بی‌همتای چهارباغ هم ساخته شده‌ است. سی وسه پل، چهارباغ عباسی را به چهارباغ بالا متصل می‌کند. این اثر در تاریخ ۱۵ دی ۱۳۱۰ با شمارهٔ ثبت ۱۱۰ به‌عنوان یکی از آثار ملی ایران به ثبت رسیده‌ است.بر اساس نظر کارشناسان زمین‌شناسی و میراث فرهنگی پایه و فونداسیون این پل به گونه‌ای طراحی شده که استحکام آن در رطوبت بیشتر است. بنابراین اگر خشکی رودخانه در دراز مدت ادامه یابد، امکان خطر برای سی و سه پل وجود دارد

فاصله هتل جهانگردی نایین تا سی و سه پل 144 کیلومتر - 1:50 دقیقه

استان: اصفهان شهر: اصفهان
آدرس: استان اصفهان، اصفهان، میدان انقلاب، خیابان چهارباغ

شهر باستانی حریره
شهر باستانی حریره با ۱۲۰ هکتار مساحت، به سده ۵ تا ۱۰ هجری قمری تعلق دارد و در شمال جزیره کیش واقع شده است. برخی از بخش‌هایی که تا به امروز در این شهر کشف شده‌اند، شامل مجموعه‌ی ساحلی، خانه‌ اعیانی، حمام، مسجد و قنات‌های قدیمی می‌شود. اشیای باارزش تاریخی مکشوف در این منطقه نشان از غنای فرهنگی و شکوفایی جزیره کیش پس از افول بندر تجاری سیراف دارد. شهر باستانی حریره در تاریخ ۱ شهریور ۱۳۷۶ با شماره‌ی ۱۸۸۶ در فهرست آثار ملی ایران به ثبت رسیده است.

آدرس: .
شهر زیرزمینی کاریز
شهر زیرزمینی کاریز که با نام‌های قنات کیش و کاریز کیش نیز خوانده می شود، بیش از ۲۵۰۰ سال قدمت دارد و مساحت آن بیش از ۱۰۰۰۰ متر مربع وسعت است. این مجموعه، هرگز یک شهر زیرزمینی تاریخی نبوده است و در اصل شبکه‌ای از مسیرهای زیرزمینی محسوب می‌شود که توسط ایرانیان برای هدایت و تامین آب ساکنان جزیره حفر شده است. این قنات در عمق ۱۶ متری زیر زمین قرار دارد و سقف آن پوشیده از صدف و مرجان‌هایی است که به نظر کارشناسان قدمتی معادل ۲۷۰ تا ۵۷۰ میلیون سال دارند.

آدرس: .
شهر سوخته
شهر سوخته بر اساس یافته‌های باستان شناسی از قدیمی‌ترین تمدن‌های جهان به شمار می‌رود. این شهر به دلیل ظرفیت‌های برجسته تاریخی و حجم بالای آثار مکشوفه، منطقه‌ای ارزشمند برای باستان شناسان و علاقمندان به تاریخ است. در سفر به شهر سوخته به موزه‌ای بزرگ و صحرایی وارد می‌شوید که هر گوشه آن گنجی در خود نهفته دارد.
در منطقه وسیع شهر سوخته، جاذبه‌های تاریخی زیادی به چشم می‌خورند، گرچه با توجه به ارزش بالای این شهر، می‌توان گفت که شهر سوخته در میان دیگر جاذبه‌های گردشگری ایران مهجور مانده است. آب و هوای گرم و خشک و شرایط اقلیمی سیستان و بلوچستان و کمبود امکانات رفاهی در این خطه از دلایل عدم توجه کافی گردشگران به شهر سوخته هستند.
شهر سوخته یکی از بزرگ‌ترین شهرهای ایران باستان و از مهم‌ترین تمدن‌های شرق فلات ایران نیز بوده است و اطلاعات جامعی در خصوص فرهنگ، اقتصاد و اجتماع ایران باستان در دشت سیستان ارائه می‌دهد. در بررسی‌های باستان شناسی در شهر سوخته و مطالعات گسترده تاریخ شناسان در این خطه، سیر تحول چشمگیری در زمینه‌های بازرگانی داخلی، تجارت خارجی، شهر نشینی و معماری، پزشکی، هنر، کشاورزی، جانور شناسی، زمین شناسی و همه علوم وابسته به این موارد، در این منطقه به چشم می‌خورد.

فاصله هتل جهانگردی زاهدان تا شهر سوخته 167 کیلومتر - 2:00 ساعت

استان: سیستان و بلوچستان شهر: زابل
آدرس: استان سیستان و بلوچستان، جاده زابل به زاهدان، ۵۶ کیلومتری زابل

شهر کهنه دهدشت
این محدوده تاریخی که در کنار شهر جدید دهدشت قرار دارد و آن را بلاد شاپور نیز می نامند، با وسعت ۴۰ هکتار، قدمت تاریخی آن دستکم به دوران صفویه بر می گردد. این شهر که روزگار پر رونقی را پشت سر گذاشته دارای برج و بارو و ارگ بوده که هم اکنون بخشهایی از آن باقی مانده است. شهر دارای آب و هوای گرمسیری است و معماری آن نیز از معماری عصر صفوی الهام گرفته است.

فاصله هتل جهانگردی یاسوج تا شهر کهنه دهدشت 166 کیلومتر - 2:44 دقیقه

استان: کهکیلویه و بویر احمد شهر: دهدشت
آدرس: استان کهگیلویه و بویراحمد، شهرستان کهگیلویه، دهدشت
شیر سنگی
شیر سنگی همدان از جاذبه‌های باستانی و دیدنی های همدان است که در یکی از میدان‌های شهر قرار دارد. این مجسمه که بعد از گذشت سالیان دراز به شیر شباهت کمتری دارد، در زمان اسکندر مقدونی، برای یادبود یکی از سرداران محبوب اسکندر به نام هفایستیون و به دستور خود او ساخته شد. متاسفانه در طول سال‌ها این مجسمه مورد کم‌لطفی مردم و جنگاوران قرار گرفته است، تا جایی که در ابتدا دو مجسمه شیر سنگی وجود داشت که در دروازه شهر قرار داشتند که یکی از این شیرها تخریب شد و دیگری پنجه‌ی دستش شکسته شد. بعد از آن تا مدت زیادی این مجسمه روی زمین بود و مردم به آن آسیب می‌رساندند تا سال ۱۳۲۸ که مهندس هوشنگ سیحون آن را در محل فعلی نصب کرد. بازدید از این مجسمه رایگان است.

فاصله جهانگردی علیصدر تا شیر سنگی 77/1 کیلومتر - 1:15 دقیقه


استان: همدان شهر: همدان
آدرس: همدان، میدان سنگ شیر

طاق بستان
طاق بستان یکی از مکان های دیدنی استان کرمانشاه است که در فاصله 12 کیلومتری از غرب کرمانشاه قرار دارد و یک مجموعه زیبا و بی نظیر از سنگ نوشته و نقش و نگار هایی است روی سنگ حجاری شده‌اند. این سنگ نگاره‌ها صحنه های مربوط به صحنه های تاجگذاری، نواختن چنگ و شکار کردن خسرو پرویز و همچنین تاجگذاری شاپور دوم و سوم و اردشیر دوم را نشان میدهد. این اثر تاریخی ارزشمند در فهرست آثار ملی ایران ثبت شده، اما بسیار جالب است بدانید که بوی دنده کبابی و کباب که از نزدیکی از اثر تاریخی به مشام میرسد باعث شده است که سازمان جهانی یونسکو این اثر تاریخی زیبا را در فهرست سازمان جهانی ثبت نکند. اما باز هم با این حال طاق بستان یکی از مهمترین جاهای دیدنی کرمانشاه در بهار است و به هیچ وجه نباید دیدن آن را از دست بدهید.

استان: کرمانشاه شهر: کرمانشاه
آدرس: .
طاق و قلعه هلاکو
طاق و قلعه هلاکو بنایی است آجری و متعلق به دوران حکومت مغول‌ها که از مکان های دیدنی مرند محسوب می‌‌شود و در ۲۷ کیلومتری آن قرار دارد. این سازه در دشتی وسیع به نام هلاکو یا الاکی واقع شده است و مردم محلی آن را با نام کاخ هلاکو می‌شناسند. از این سازه مغولی تنها بخش‌های محدودی از جمله پی‌های سنگی، دیوارهای قطور، بدنه‌ای از طاق مدخل و سربنا باقی مانده‌اند. از تزیینات بازمانده می‌توان به کتیبه‌‌ای به خط کوفی و مزین به کاشی‌های فیروزه‌ای و آجر اشاره کرد.

فاصله هتل جهانگردی مرند تا طاق و قلعه هلاکو 5/1 کیلومتر - 11 دقیقه

استان: آذربایجان شرقی شهر: مرند
آدرس: استان آذربایجان شرقی، ۲۷ کیلومتری مرند
عمارت امیریه
عمارت امیریه یکی از بناهای تاریخی بازمانده از دوره قاجار به شمار می‌آید. از این عمارت به‌ عنوان ساختمان بلدیه یا شهرداری استفاده می‌کردند. به‌ واسطه معماری بومی و قدمت تاریخی، عمارت امیریه در فهرست آثار ملی ایران نیز به ثبت رسیده است.
عمارت امیریه طبق گفته‌های عبدالکریم مشایخی در سال ۱۳۱۷ ه‍جری قمری، به همت احمد خان دریابیگی، حکمران کل بنادر و جزایر خلیج فارس احداث شد. زمین آن را از تاجر بوشهری به نام جمشیدیان خریداری کردند و تا سال ۱۳۱۹ هجری شمسی تکمیل شده است. این عمارت در اوایل حکومت رضاشاه به‌ عنوان ساختمان بلدیه (شهرداری) فعالیت داشت. در ۱۹ اردیبهشت ۱۳۷۸، عمارت امیریه با شماره ثبت ۲۳۱۹ به‌ عنوان یکی از آثار ملی ایران به ثبت رسید. در حال حاضر شورای شهر بوشهر در این عمارت مستقر است.

فاصله هتل جهانگردی دلوار بوشهر تا عمارت امیریه 2/2 کیلومتر - 4 دقیقه

استان: بوشهر شهر: بوشهر
آدرس: استان بوشهر، بوشهر، خیابان ساحلی، پارک خلیج فارس، محله کوتی

عمارت باغ سراب
عمارت باغ سراب یا باغ ایرانی سراب از جاهای دیدنی شاهرود در استان سمنان مربوط به دوران قاجاریه می باشد که امروزه توجه برخی مسافران علاقه مند به اماکن تاریخی را به خود جذب می کند، این عمارت زیبا با معماری قجری در پارکی دلنشین واقع شده است، از دیدنی های اطراف عمارت باغ سراب می توان به پارک بلوار و پل سرچشمه شاهرود در نزدیکی این جاذبه اشاره کرد.

فاصله جهانگردی شاهرود تا عمارت باغ سراب 1 کیلومتر - 4 دقیقه



استان: سمنان شهر: شاهرود
آدرس: ایران، سمنان، شاهرود، اطراف سرچشمه
عمارت باقری رفسنجان
عمارت باقری رفسنجان با قدمتی که به اواخر حکومت قاجاریان بازمی‌گردد، از خانه‌های قدیمی و جاهای دیدنی رفسنجان به‌شمار می‌رود. این اثر مساحتی بالغ بر ۲۰ هزار متر مربع و زیربنایی نزدیک به ۲ هزار و ۶۰۰ متر مربع دارد و در دو طبقه و به‌صورت ویلایی سه ایوانه ساخته شده است. با معماری سنتی، ساختمان را با آجرنماهایی هنرمندانه و سقف‌ها را با نقش‌ و نگارهای زیبا تزیین کرده‌اند. این اثر در تاریخ ۷ مهر ۱۳۸۱، با شماره ثبت ۶۱۲۶ به‌عنوان یکی از آثار ملی ایران به ثبت رسید.

فاصله جهانگردی رفسنجان تا عمارت باقری 1 کیلومتر - 4 دقیقه



استان: کرمان شهر: رفسنجان
آدرس: ایران، استان کرمان، رفسنجان، خیابان امام خمینی، روبروی شیرینی فروشی حاج خلیفه

عمارت دهدشتی بوشهر (موزه تاریخ پزشکی خلیج فارس)
عمارت دهدشتی در دوره قاجار، توسط حاج غلامحسین دهدشتی احداث شد. از آنجا که وی تاجر روغن بود، این بنا با عناوین عمارت دهدشتی و عمارت روغنی مشهور شد. اسناد تجاری زیادی در این خانه تاریخی پیدا شده‌اند که هم‌ اکنون به‌ صورت طبقه‌ بندی‌ شده، در سازمان میراث فرهنگی نگهداری می‌شوند. بعضی از اسناد به خط برجسته سیاق است و قدمت برخی از تمبرهای اسناد به ۲۰۰ سال پیش می‌رسد. این تمبرها مربوط به کشورهای بریتانیا، هندوستان و آلمان و نیز عصر قاجار است. عمارت دهدشتی کاربری تجاری و مسکونی داشته است. این بنا از سال ۱۳۷۷ توسط میراث فرهنگی بوشهر مرمت شد و در حال حاضر میزبان موزه تاریخ پزشکی خلیج فارس است.

فاصله هتل جهانگردی دلوار بوشهر تا عمارت دهدشتی بوشهر (موزه تاریخ پزشکی خلیج فارس) 2/5 کیلومتر - 5 دقیقه

استان: بوشهر شهر: بوشهر
آدرس: استان بوشهر، بوشهر، خیابان انقلاب، ضلع شمال غربی مسجد امام، پشت بانک مسکن شعبه مرکزی

عمارت عالي قاپو اصفهان
کاخ عالی قاپو از زیباترین بناهای تاریخی به جا مانده از دوران حکومت صفویان و از مشهورترین جاهای دیدنی اصفهان است. کاخ یا عمارت عالی قاپو در ضلع غربی میدان نقش جهان اصفهان و مقابل مسجد شیخ لطف الله قرار دارد. در گذشته از عمارت عالی قاپو با نام‌های دولتخانه مبارکه نقش جهان و قصر دولتخانه نیز یاد می‌کردند. کاخ عالی قاپو ۱۸۰۰ متر مربع مساحت، ۶ طبقه و ۳۸ متر ارتفاع دارد. عالی‌ قاپو تنها بنایی است که نسبت به سایر بناهای پیرامون میدان پیش‌آمدگی دارد و در زمان خود نمادی از قدرت حکومتی به شمار می‌رفت و با معماری زیبا بر پایه چوب، از بزرگ‌ترین و باشکوه‌ترین بناهای آن دوران محسوب می‌شد.

فاصله هتل جهانگردی نایین تا عمارت عالی قاپو اصفهان 142 کیلومتر - 1:57 دقیقه


استان: اصفهان شهر: اصفهان
آدرس: استان اصفهان، اصفهان، میدان نقش جهان

عمارت گلشن
عمارت گلشن یکی دیگر از دیدنی‌های دوره‌ قاجار و جاذبه های گردشگری بوشهر است که در خیابان ساحلی، محله‌ی بهبهانی قرار دارد. این عمارت فقط ۱۰ متر از دریا فاصله دارد. در اطراف آن ساختمان‌های بافت قدیم بوشهر قرار گرفته است. این بنا ۱۷۰ سال پیش ساخته شده است و مربوط به تاجری به نام آقای گلشن بوده که از آن استفاده مسکونی - تجاری می‌کرده است. عمارت گلشن ۳ طبقه دارد که طبقه اول آن را آب انبار، حمام، دستشویی، آشپزخانه و مکانی برای خدمه تشکیل می‌دهد. طبقه دوم و سوم برای سکونت، پذیرایی و امور تجاری بوده است. عمارت گلشن در اسفند ماه ۱۳۷۷ ثبت ملی شده است و خوشبختانه میراث فرهنگی همواره از این بنا حفاظت می‌کند.

فاصله هتل جهانگردی دلوار بوشهر تا عمارت گلشن 10/6 کیلومتر - 16 دقیقه

استان: بوشهر شهر: بوشهر
آدرس: استان بوشهر، بوشهر، خیابان ساحلی، محله بهبهانی

عمارت و باغ امیر
عمارت باغ امیر یکی از خانه‌های تاریخی شهر سمنان است که در خیابان باغ فردوس این شهر قرار دارد. این بنا در دوران قاجار، بین سال‌های ۱۲۷۵ تا ۱۲۸۵، توسط استاد معمارباشی و به دستور میرزا آقا فامیلی احداث شده است.

فاصله جهانگردی سمنان تا عمارت و باغ امیر 3/4 کیلومتر - 7 دقیقه


استان: سمنان شهر: سمنان
آدرس: ایران، سمنان، سمنان، خیابان باغ فردوس


عمارت کازرونی
عمارت کازرونی یکی دیگر از بناهای مربوط به دوران قاجار و جاهای دیدنی بوشهر است. این عمارت در محله‌ی قدیمی بهبهانی قرار دارد و مالک آن فردی به نام محمدرضا کازرونی، از تاجران مشهور شهر است. این عمارت در ۱۰ مهر ماه ۱۳۸۰ با شماره‌ی ۴۰۴۵ در فهرست آثار ملی ایران به ثبت رسید. از ویژگی‌های خانه‌های این منطقه (و هم عمارت کازرونی) می‌توان به چند طبقه و مرتفع بودن آن‌ها اشاره کرد که مردم در گرمای طاقت‌ فرسای تابستان به طبقات بالا پناه می‌بردند.

فاصله هتل جهانگردی دلوار بوشهر تا عمارت کازرونی 2/8 کیلومتر - 5 دقیقه

استان: بوشهر شهر: بوشهر
آدرس: استان بوشهر، بوشهر، محله‌ی قدیمی بهبهانی

عمارت‌ چشمه‌ علي
ايالت‌ قومس‌ و شهر دامغان‌ مورد توجه‌ اولين‌ پادشاه‌ قاجار بود و به‌ همين‌ جهت‌، آغامحمد خان‌ و فتحعلي‌ شاه‌ در چشمه‌ علي‌ دامغان‌ ساختمان‌هاي‌ زيبايي‌ بنا كردند كه‌ در سال‌هاي‌ اخير مرمت‌ شده‌اند. عمارت‌ چشمه‌ علي‌ شامل‌ دو قسمت‌ است‌؛ يكي‌ عمارت‌ قراول‌ خانه‌ كه‌ بنايي‌ خشتي‌ است‌ و معماري‌صفوي‌ دارد و در زمان‌ آغا محمد خان‌ قاجار نيز مورد استفاده‌ بود و ديگري‌ بنايي‌ دو طبقه‌ و آجري‌ است‌ كه ‌شالوده‌ سنگي‌ دارد و در داخل‌ يك‌ درياچه‌ طبيعي‌ قرار گرفته‌ است‌. اين‌ بنا به‌ دوره‌ فتحعلي‌ شاه‌ مربوط‌ است‌.

فاصله هتل جهانگردی سمنان تا عمارت چشمه علی 144 کیلومتر - 1:38 دقیقه
فاصله هتل جهانگردی دامغان تا عمارت چشمه علی 31/8 کیلومتر - 27 دقیقه

استان: سمنان شهر: دامغان
آدرس: ایران، استان سمنان، بزرگراه ۷۰ آسیا، ۳۰ کیلومتری شمال غرب دامغان

غار پبده
"غار پیده در ۲۲ کیلومتری شهرستان لالی در مسیر جاده‌ای که به سمت آبشارهای کسد می‌رود قرار دارد؛ و از غارهای آهکی کشور است. یکی از این مهمترین غارهای استان خوزستان و بلکه ایران است.
قدمت غار به دوره ما قبل تاریخ (عصر حجر) بر می‌گردد که در سال ۱۹۴۹ با مطالعات پروفسور گیرشمن فرانسوی کشف و مورد بررسی قرار گرفت."

استان: خوزستان شهر: لالی
آدرس: .
غار تاریخی کرفتو
غار کرفتو با شهر دیوان‌دره حدود هفتاد کیلومتر فاصله دارد. این غار تاریخی را می‌توان هم جزء غارهای طبیعی به حساب آورد و هم در لیست غارهای دست‌کند انسان، نامش را ذکر کرد. چرا که در زمان‌های مختلف تاریخی، انسان‌ها در کرفتو ساکن بوده‌اند و تغییراتی در غار پدید آورده‌اند. البته طبیعت نیز در این دوران‌ها بی‌کار ننشسته و تغییرات قابل توجهی به غار داده است. غار کرفتو را به عنوان طولانی‌ترین غار ایران نیز معرفی می‌کنند.

فاصله جهانگردی سنندج تا غار تاریخی کرفتو 160 کیلومتر - 2:38 دقیقه

استان: کردستان شهر: دیوان دره
آدرس: استان کردستان، ۴۶ کیلومتری جنوب غربی تکاب، ۵ کیلومتری غرب روستای یوزباش کندی

غار چهل چاه
غار چهل‌ چاه با بیش از ۱۴۰۰ سال قدمت، در فاصله ۱۰۰ متری از غار چنشت، در روستای چنشت از توابع شهرستان سربیشه قرار دارد و از غارها و جاذبه های گردشگری استان خراسان جنوبی به شمار می‌رود. در این غار استخوان اجساد ۱۴ مرد، زن و کودک مشاهده شده است. به نظر می‌رسد پس از پناه بردن این افراد به داخل غار، در آن را با گل، اندود کردند و راه فرار آن‌ها را بسته اند.

فاصله هتل جهانگردی بیرجند تا غار چهل چاه 57/4 کیلومتر - 53 دقیقه

استان: خراسان جنوبی شهر: بیرجند
آدرس: استان خراسان جنوبی، شهرستان سربیشه، دهستان نهارجان بخش مود، روستای چنشت

قبر جنرال بوشهر
احتمال داده می‌شود که این آرامگاه مدفن یکی از فرماندهان ارتش انگلستان باشد که در لشکرکشی بریتانیا به جنوب ایران، در واقعه هرات در سال ۱۸۵۶ میلادی به‌ دست نیروهای ایرانی کشته شد. نام این ژنرال انگلیسی به‌ درستی روشن نیست و بر سر آن میان گزارش‌‌ نویسان اختلاف است. برخی منابع می‌گویند این مقبره کتیبه‌ای به زبان انگلیسی داشته که روی آن نوشته شده بوده است: اینجا آرامگاه ژنرال د-ت-د-م است که به‌ دست وحشیان جنوب ایران کشته شد.
برخی این مقبره را مدفن ژنرال اترام دانسته‌اند و برخی آن را متعلق به ژنرال استاکر ذکر کرده‌اند. در حالی که ژنرال استاکر در جنگ کشته نشد بلکه در ۴ فروردین ۱۲۳۶ در بوشهر خودکشی کرد. ژنرال اترام نیز در کلیسای وست‌مینستر در بریتانیا مدفون است. نویسنده فرهنگ بوشهر حدس می‌زند این مکان مقبره ژنرال استاپفورد است که در جنگ خوشاب در ۱۹ بهمن ۱۲۳۵ کشته شد.

فاصله هتل جهانگردی دلوار بوشهر تا قبر جنرال بوشهر 2 کیلومتر - 6 دقیقه

استان: بوشهر شهر: بوشهر
آدرس: استان بوشهر، بوشهر، خیابان امام خمینی

قلعه استوار
درباره قلعه ی استوار میگون در کتاب "قلاع اسماعیلیه در البرز" نوشته دکتر ستوده و در حاشیه کتاب تاریخ گیلان و طبرستان ظهیرالدین مرعشی با تصحیح و تحشیه ی دکتر منوچهر ستوده و بعضی از منابع دیگر سخن رفته است و هنوز بقایای قلعه استوار میگون در بالای کوه عروسک "استوار" باقی است.از جمله دلایل قلعه بودن این مکان اسامی تپه ها و صخره های اطراف می باشد. مثل "قلادوش" "قلا = قلعه" و قلهک و کوچه باغ معروف "قلعه باغ" در کنار قلعه استوار یک غار طبیعی به صورت تالار وجود دارد. ظاهراً از آن برای برج دیده بانی استفاده می شد. چون مشرف به تنگه میگون است و تنگه میگون در گذشته یکی از راههای طبرستان مازندران به ری بوده است. این غار طبیعی که دارای سه طبقه می باشد و دالانهای آن به هم ارتباط دارند و هر کدام دارای دریچه های دیده بانی می باشند. شواهد نشان می دهد که این دریچه ها ساخته ی دست انسان است. قدمت قلعه استوار به زمان مازیار و فرقه اسماعیلیه باز می گردد.

فاصله جهانگردی میگون تا قلعه استوار 5/2 کیلومتر - 10 دقیقه



استان: تهران شهر: میگون
آدرس: استان تهران، ۳۵ کیلومتری شمال شرق تهران، جاده شمشک به میگون، شهر میگون
قلعه الموت
قلعه الموت که محلی‌ها به آن قلعه حسن نیز می‌گویند، از قلعه‌های مشهور و خاص ایران است. منطقه الموت یکی از جاهای دیدنی قزوین است که اسرار بسیاری را در خود نهان دارد. الموت که نام آن با اسماعیلیان پیوند خورده است، به عنوان پایگاهی نظامی برای حکومت حسن صباح استفاده می‌شد. هرچند در کتب تاریخی از قلعه الموت به عنوان زندان یاد می‌شود، لیکن کاوش‌های باستانی حاکی از آنند که این منطقه، محل زندگی افراد خاصی بوده است. قلعه الموت با دو هزار متر مربع مساحت، در بلندای صخره‌ای به ارتفاع ۲۱۶۳ متر ساخته شده است. قلعه الموت از هر چهار جهت با پرتگاه محاصره شده است. تنها راه ورودی قلعه الموت در ضلع شمال شرقی آن قرار دارد. این قلعه در سال ۶۵۴ قمری به فرمان هلاکو به آتش کشیده‌ شد. پس از آن، این قلعه بعنوان زندان به کار گرفته شد. ویرانه‌هایی که امروزه از قلعه الموت به جای مانده است، در ۱۲ بهمن سال ۱۳۸۱ به عنوان آثار ملی کشور ثبت شده است.

استان: قزوین شهر: قزوین
آدرس: .
قلعه امام مریوان
قلعه امام مریوان که با نام‌های قلعه ایمام و قلعه هلوخان نیز شناخته می‌شود، در فاصله‌ سه کیلومتری جنوب شرقی شهر قرار دارد. این قلعه در زمان حکمرانی اردلان‌ها در دوران صفوی، روی کوهی با ارتفاع ۱۶۰۰ متر به نام کوه امام، مشرف به دشت و شهر فعلی مریوان ساخته شد. در سال ۹۰۲ هجری شمسی، سرخاب بیگ اردلان قلعه را از نو بنا نهاد و پس از آن به مدت سه قرن مقر اصلی حکومت‌های محلی بابان و اردلان‌ها بود. متاسفانه به دلایلی بخش اعظمی از این میراث کهن از بین رفته است و تنها آثاری از پله و آب انبار آن باقی مانده است. این بنای تاریخی از مکان های دیدنی مریوان محسوب می‌شود و در سال ۱۳۹۰، در فهرست آثار ملی کشور به ثبت رسید.

فاصله هتل جهانگردی مریوان تا قلعه امام 10/6 کیلومتر - 28 دقیقه

استان: کردستان شهر: مریوان
آدرس: استان کردستان، ۳ کیلومتری از جنوب شرقی مریوان

قلعه بمپور
قلعه بمپور که معروف‌ترین قلعه بلوچستان است، زمانی بسیار طولانی مرکز حکومت کرمان و بلوچستان بود. بنا بر تحقیق باستان‌شناسان قدمت این قلعه به دوره‌های ساسانی و اشکانی برمی‌گردد. قلعه بمپور در زمان پادشاهان سلجوقی نیز مورد استفاده بود. هرچند مردم بلوچستان بر این باورند که این قلعه توسط نادرشاه افشار ساخته شده است. البته نادر شاه اجازه ساخت قلعه‌ایی را در منطقه بمپور به نصیرخان براهویی داد؛ اما بنای قلعه بمپور بسیار کهن‌تر از آن است. در سال ۱۹۶۰ میلادی، خانم بئاتریس، دیرینه‌شناس انگلیسی بخشی از سراشیبی تپه زیر قلعه بمپور را مورد کاوش قرار داد و آثاری از دوران آغازین تاریخ به دست آورد.

فاصله هتل جهانگردی زاهدان تا قلعه بمپور 350 کیلومتر - 3:58 دقیقه


استان: سیستان و بلوچستان شهر: ایرانشهر
آدرس: استان سیستان و بلوچستان، ۲۴ کیلومتری غرب ایرانشهر، بخش بمپور، ۱ کیلومتری شمال بمپور

قلعه بهستان
«کهن دژ» یکی از جاهای دیدنی ماهنشان و از جمله ۲۰ قلعه تاریخی منطقه است. این قلعه در استان زنجان و در نزدیکی روستای بهستان قرار دارد؛ به همین دلیل، به آن «قلعه بهستان» نیز می‌گویند. نام دیگر این جاذبه،‌ «قلعه دیو» است؛ چراکه گذشتگان معتقد بودند دیوها روی تخته سنگ‌های مسطح بالای ستون‌های قلعه که ظاهری عجیب نیز دارد، استراحت می‌کنند. این قلعه در کنار رود قزل‌اوزن و دقیقا پایین جاذبه معروف دیگری به نام «دودکش‌های جن» ماهنشان قرار دارد. ظاهر قلعه نیز برخلاف سایر قلعه‌های باستانی، کمی مرموز به‌نظر می‌رسد و داخل همین دودکش‌های جن ساخته شده است. قلعه بهستان در سال ۱۳۵۶ در فهرست آثار ملی به ثبت رسید.

مادها از طریق کناره‌های رودخانه قزل‌اوزن وارد فلات ایران شدند و در روستاهایی مانند مادآباد در ۱۵ کیلومتری شهر ماهنشان استقرار یافتند. وجود قلعه‌های دفاعی مثل قلعه بهستان در ۱۲ کیلومتری ماهنشان، معماری زیبا و هنرمندانه‌ این اقوام را به نمایش گذاشته است. تا پیش از این، گفته می‌شد که قدمت قلعه بهستان به دوره ساسانیان یا به گفته برخی دیگر از کارشناسان، به دوره‌ هخامنشیان برمی‌گردد؛ ‌اما بررسی‌های تازه‌تر نشان داده است که تاریخ این دژ به دوره مادها می‌رسد. قلعه بهستان یکی از قلعه‌های متعدد تاریخی شهرستان ماهنشان است که دوران استفاده و رونق آن تا دوره‌های اسلامی و قرن پنج تا هفت هجری قمری تخمین زده می‌شود. سفال‌هایی در این قلعه پیدا شده‌اند که مربوط به دوران اسلامی است. وجود سفال‌های بدون لعاب ساده و تنها دارای شکل‌های هندسی و همچنین کشف قطعات سفال‌هایی با زیرلعاب‌هایی با رنگ سبز و کرم، حیات در این قلعه را تا قرون پنجم هجری قمری، مصادف با دوره اسلامی به‌خوبی به اثبات می‌رساند.

با توجه به مطالعات و پژوهش‌های انجام‌گرفته درباره قلعه‌های تاریخی استان زنجان و گمانه‌زنی در قلعه‌های دیگر این استان، می‌توان چنین نتیجه گرفت که قلعه روستای بهستان در گام اول به‌عنوان مرکز سیاسی و اداری منطقه و در گام دوم، به‌عنوان محل استقرار حاکم منطقه ساخته شده است. به‌نظر می‌رسد که با توجه به شرایط خاص آن زمان، حاکمان با نیت برخورداری از مکانی مستحکم و تدافعی، اقدام به ساخت قلعه بهستان کرده‌اند.

فاصله جهانگردی زنجان تا قلعه بهستان 98/9 کیلومتر - 1:43 دقیقه

استان: زنجان شهر: ماهنشان
آدرس: استان زنجان، شهرستان ماهنشان، روستای بهستان

قلعه بی‌ بی مینو
قلعه بی‌بی مینو یا هزاره یکی از آثار تاریخی دوره قاجاریه و جاهای دیدنی میناب در استان هرمزگان، در جنوب ایران است. این قلعه تا اواخر دوره قاجاریه مرکز حکومت محلی بوده‌ است و در اطراف آن، خندقی کنده شده بود. آن زمان همیشه صد سرباز مسلح در قلعه مستقر بوده و نگهبانی می‌داده‌اند. در حال حاضر، از این قلعه مخروبه و متروکه ای باقی مانده‌ است.

قلعه هزاره میناب سال ۱۳۸۱به شماره ۹۵۵۳ در فهرست آثار ملی به ثبت رسیده‌ است.

فاصله هتل جهانگردی میناب تا قلعه بی بی مینو 3/1 کیلومتر - 9 دقیقه

استان: هرمزگان شهر: میناب
آدرس: استان هرمزگان، میناب

قلعه تاريخى بوشهر (عمارت ملك)
دیرینگی بافت‌ تاریخی‌ بوشهر، به‌ دوره‌ی‌ حکومت‌ نادرشاه‌ افشار برمیگردد که‌ در آن‌ هنگام‌ با تأسیس‌ پایگاه‌ دریایی‌ نادرشاه‌ در خور شرقی‌ بوشهر موسوم‌ به‌ خور نادری‌، بندر بوشهر از یک‌ روستای‌ کوچک‌ ماهیگیری‌ به‌ یک‌ بندر مهم‌ تبدیل‌ گردید. مادام‌ دیولافوا در سفر اول‌ خود به‌ بوشهر به‌ کشتی‌هایی‌ اشاره‌ می‌کند که‌ به‌ احتمال‌ زیاد بازمانده‌ی‌ کشتی‌های‌ نادرشاه‌ بوده‌اند. از آن‌ تاریخ‌، رونق‌ و آبادانی‌ آن‌ ادامه‌ یافت‌ و در دوره‌ی‌ زندیه‌ به‌ دلیل‌ نزدیکی‌ به‌ پایتخت‌ ایران‌ در شیراز اهمیت‌ این‌ بندر دوچندان‌ شد. بافت‌ قدیم‌ بوشهر از شرق‌، شمال‌ و سمت‌مغرب‌ به‌ دریا محدود است‌ و از جنوب‌ به‌ خیابان‌ لیان‌ فعلی‌ محدود است.

فاصله هتل جهانگردی دلوار بوشهر تا عمارت ملک 10/4 کیلومتر - 15 دقیقه

استان: بوشهر شهر: بوشهر
آدرس: استان بوشهر، بوشهر، محله بهمنی، خیابان ماهینی، کوچه ملک

قلعه تاریخی بیرجند
این قلعه بزرگ در دوران صفویه در بیرجند احداث شده است. در بعضی از منابع در مورد این قلعه این‌گونه نوشته شده است که این قلعه هسته اولیه شهر بیرجند محسوب می‌شود.
در زمان‌های قدیم در بیرجند تعدادی قلعه، ارگ و بناهای بزرگ وجود داشته که در سده چهاردهم خورشیدی آثاری از آن‌ها باقی مانده است. هدف از ساخت این قلعه، دفاعی و نظامی بوده است، به طوری که از دوره صفویه تا قاجاریه مردم بیرجند را از تهاجم دشمنان خارجی به ویژه ترکمن‌ها و ازبک‌ها محافظت کند. ساکنین این قلعه در گذشته نگهبانانی بودند که وظایفی همچون تامین امنیت و رساندن اخبار را بر عهده داشتند. با توجه به این که این قلعه در بافت قدیمی شهر ساخته شده است، از بلندای این قلعه می‌توانید گوشه‌هایی از بافت قدیمی شهر بیرجند را نیز در اطراف قلعه تماشا کنید.

فاصله هتل جهانگردی بیرجند تا قلعه بیرجند 4/1 کیلومتر - 12 دقیقه



استان: خراسان جنوبی شهر: بیرجند
آدرس: استان خراسان جنوبی، بیرجند، خیابان جمهوری، میدان امام حسین

قلعه تاریخی چرام
این قلعه تاریخی در شمال غرب و مشرف بر تپه ای ۱۲متری و گرد واقع شده که از همه طرف بر شهر چرام احاطه دارد در پایین قلعه حمامی زیبا با معماری زیبای اسلامی ایرانی بنا شده که زیبایی خاص و کم نظیری دارد. وارد قلعه که میشوی بنای زیبای اسلامی ایرانی آن چشمانت را مینوازد و بر بام آن که میشوی طبیعت زیبا و اطراف آن با زمینهای حاصلخیز کشاورزی و کوههای سرسبز اطراف آن چشم و روح را مینوازد.

فاصله هتل جهانگردی یاسوج تا قلعه تاریخی چرام 161 کیلومتر - 2:43 دقیقه

استان: کهکیلویه و بویر احمد شهر: چرام
آدرس: استان کهگیلویه و بویراحمد، چرام

قلعه تاریخی روستای تل بابونه
از چشمه زیبای بلقیس و آب زلال چشمه سیاه که بگذریم وارد روستای فشیان و بعد وارد روستای تل بابونه میشویم نرسیده به آن قلعه ای زیبا چشم ها را به خود خیره میکند، قلعه ای زیبا با معماری زیبای اسلامی که بر بام آن وارد میشوی طبیعت زیبای زمینهای حاصلخیز کشاورزی، کوهها و تپه های سر سبز، آسیاب ها و رودخانه وجود دارد که باعث شده هر ساله گردشگران زیادی از آن دیدن نماید.

فاصله هتل جهانگردی یاسوج تا قلعه تاریخی روستای تل بابونه 168 کیلومتر - 2:51 دقیقه

استان: کهکیلویه و بویر احمد شهر: کهگیلویه
آدرس: استان کهکیلویه و بویر احمد، شهرستان کهکیلویه، روستای تل بابونه
قلعه تپه لادیز
در جنوب غربی میرجاوه - سیستان و بلوچستان روستایی تاریخی به اسم لادیز با دارا بودن یکی از قدیمی‌ترین آثار تاریخی به نام قلعه لادیز چشم انتظار حضور گرم شما عزیزان است. این قلعه با نام‌های دیگری از جمله قلعه ارباب‌ها، قلعه اربابی‌ها و قلعه تپه لادیز میان مردم بومی شناخته می‌شود.
قلعه لادیز به دلیل سکونت داشتن افرادی با نام فامیلی اربابی به قلعه اربابی معروف شد. زمان ساخت این مکان تاریخی به دوره اشکانیان برمی‌گردد که امروزه از آن بنای باشکوه، تنها خرابه‌ای به یادگار مانده است. قلعه ارباب‌ها روی صخره‌های سنگی در حاشیه روستای لادیز بنا شد پی این بنا از سنگ‌های بزرگ و دیوارهای خشتی بنا گردید و قرن‌ها همچنان روی پای خود استوار مانده است

فاصله هتل جهانگردی میرجاوه تا قلعه تپه لادیز 18/5 کیلومتر - 18 دقیقه
فاصله هتل جهانگردی زاهدان تا قلعه تپه لادیز 98/6 کیلومتر - 1:08 دقیقه

استان: سیستان و بلوچستان شهر: میرجاوه
آدرس: استان سیستان و بلوچستان، میرجاوه، روستای لادیز
قلعه تیس (قلعه پرتغالی ها چابهار)
قلعه تیس که با نام قلعه پرتغالی‌ها نیز شناخته می‌شود، با قدمت بیش از دو هزار سال، از جاهای دیدنی چابهار به شمار می‌رود و در دهانه خلیج چابهار و بر فراز تپه‌ای مشرف به جاده چابهار - تیس جای گرفته است. با ابعاد ۲۴ متر در ۹۵ متر، مصالح به کار رفته در ساخت قلعه، آجر، سنگ و گچ محسوب می‌شوند. در ورودی قلعه در بخش شرقی قرار دارد و هشتی بزرگ با اتاق‌های بسیار و ایوان‌‌های خصوصی از ویژگی‌های معماری آن هستند. هشتی که شباهت بسیاری به کاروانسراهای شاه عباسی دارد و در زمان شاه سلیمان صفوی ساخته شده است.

فاصله هتل جهانگردی زاهدان تا قلعه پرتغالی ها 625 کیلومتر - 7:19 دقیقه



استان: سیستان و بلوچستان شهر: چابهار
آدرس: استان سیستان و بلوچستان، ده کیلومتری چابهار

قلعه جمشیدی (قلعه گبری)
قلعه جمشیدی یا قلعه گبری از دیگر آثار باستانی شهر محلات است که از ایران کهن به یادگار مانده است. این قلعه در بین دیگر قلعه‌های تاریخی در برابر حملات و نفوذ دشمن جان نسبتا سالمی به در برده است و زمانی باعث نجات مردم این زاد و بوم شده است. از ویژگی‌های منحصر به فرد این اثر تاریخی می‌توان به وسایل ضدحریق ویژه، دروازه‌ای چوبی برای حفاظت و تالاری بر روی قلعه با امکان حضور ۲۰ نفر تیرانداز در جهات مختلف اشاره کرد.

استان: مرکزی شهر: محلات
آدرس: .
قلعه چالشتر
قلعه چالشتر در استان چهار محال و بختیاری تلفیقی از معماری دوران قاجار با معماری اروپایی است كه با ستون هایی ایستاده از سنگ و نقش برجسته‌های دیدنی خودنمایی می‌كند. قلعه چالشتر در پنج كیلومتری شهركرد به عنوان یك اثر باشكوه از نظر معماری و هنری حجاری در ایران است. این قلعه در منطقه چالشتر واقع شده كه در دوره صفویه مركز حكمرانی چهارمحالی‌ها بوده كه به وسیله كلانتران روستاها و مناطق تحت سیطره، خود را كنترل می‌كردند و پس از انتصاب حسین قلی خان به عنوان ایلخان بختیاری، در اواسط حكومت ناصرالدین شاه، حكمرانان این منطقه از حاكمیت بر چالشتر خلع و به زمین داران بزرگ تبدیل شدند. مجموعه قلعه تاریخی چالشتر كه به قلعه خانی مشهور می‌باشد، ‪ ۱۱۰‬سال پیش در چالشتر احداث شده و در یكی از سرستونهای سنگی این مجموعه ، تاریخ ساخت آن به سال ‪۱۳۲۱‬هجری قمری حك شده است. مجموعه تاریخی چالشتر شامل سر در سنگی، خان‌نشین، اندرونی، حمام، انبارها و اصطبل ها است و قلعه ی عیانی و خان‌نشین این مجموعه تاریخی دارای ‪ ۳۸‬ستون سنگی با سر در و ایوان می‌باشد. از آثار سنگی منقوش این مجموعه قلعه شامل نقوش افسانه‌ای و اسطوره ای، زندگی روزمره، گل وگیاه، گل و گلدان، گل و مرغ، نقوش پیچش گیاهی و نقوش فرشته است و این نقوش به صورت ماهرانه و زیبا خلق شده و در برخی موارد به صورت برجسته حجاری شده است. قلعه چالشتر به عنوان یکی از آثار تاریخی و گردشگری استان چهارمحال و بختیاری واقع در شهرکرد، مجموعه ای از تاریخ، هنر و زیبایی را در خود جای داده است.

فاصله هتل جهانگردی شهرکرد تا قلعه چالشتر 9 کیلومتر - 14 دقیقه

استان: چهارمحال و بختیاری شهر: شهرکرد
آدرس: استان چهارمحال و بختیاری، ۵ کیلومتری شهرکرد، شهرستان چالشتر، خیابان باستان، قلعه چالشتر
قلعه خورموج
خورموج یکی از شهرهای استان بوشهر است که در فاصله ۸۰ کیلومتری آن قرار دارد. از مهم‌ترین آثار تاریخی این شهر، قلعه خورموج است که برخلاف نامش، تنها شامل یک برج می‌شود. این برج بازمانده، مجموعه‌ای بزرگ است که حدود یک و نیم قرن پیش ساخته شد، مجموعه‌ای از فضاهای معماری نظیر عمارت مرکزی و قراول خانه و اصطبل. قلعه خورموج در فهرست آثار ملی ایران نیز به ثبت رسیده است. قلعه خورموج یکی از مهم‌ترین جاهای دیدنی بوشهر در خورموج است و با نام قلعه‌ محمدخان دشتی نیز شناخته می‌شود. از این قلعه که پیشتر ابعادی بزرگ‌تر و بخش‌های بیشتری داشت، امروزه تنها یک برج بازمانده است. در دوران شکوه خود، قسمتی از مجموعه به نام قلعه محمدخان دشتی و قسمت دیگر آن به نام قلعه جمال خان معروف بود. قلعه‌ محمدخان دشتی که روزگاری بلندترين بنای شهر خورموج محسوب می‌شد و از همه‌ نقاط شهر نمايان بود، اکنون در ساخت‌و‌سازهای شهری گم شده است. متاسفانه خطراتی اين اثر ملی را تهديد می‌کند.

فاصله هتل جهانگردی دلوار بوشهر تا قلعه خورموج 81/3 کیلومتر - 1:08 دقیقه

استان: بوشهر شهر: خورموج
آدرس: استان بوشهر، خورموج، خیابان شهید مطهری

قلعهٔ دختر فیروزآباد
قلعهٔ دختر فیروزآباد در شش کیلومتری جاده فیروزآباد به شیراز در دامنه کوهی مشرف به جاده قرار دارد که پس از طی مسافتی حدود ۳۰۰ متر می‌توان به قلعه رسید. جورجینا هرمان در کتاب تجدید حیات هنر و تمدن در ایران باستان، می‌نویسد: اردشیر ساسانی احتمالاً این قلعه را در اواخر دوران اشکانیان و زمانی که هنوز بر اردوان پنجم، آخرین شاه دودمان اشکانیان، خروج نکرده بود ساخته‌ است.
این قلعه حصین در سه سطح ساخته شده بود و ورود به آن از نازلترین سطح از طریق پلکانی مارپیچ که به حیاط اصلی تراس میانی می‌رسید صورت می‌گرفت. سه طرف حیاط را اتاقهای چهارگوش دارای طاق ضربی در بر گرفته بود و طرف چهارم به تراس فوقانی که روی آن ساختمان کاخ اصلی واقع شده بود، منتهی می‌گردید. تمامی کاخ را یک ایوان بزرگ دارای طاق ضربی و دو ایوان کوچکتر در دو سو تشکیل می‌داد. ایوان بزرگ که ۱۴ متر پهنا و ۲۳ متر درازا داشت به یک اتاق مرکزی که سقف آن به شیوه‌ای تازه، یعنی گنبد پوشانده شده بود منتهی می‌گشت. در جناحین این اتاق گنبد دار، اتاقهای اضافی قرار گرفته و کل آنها در داخل یک دیوار خارجی مدور جای داشت.


فاصله جهانگردی شیراز تا قلعه دختر فیروزآباد 104 کیلومتر - 1:33 دقیقه

استان: فارس شهر: فیروزآباد
آدرس: استان فارس، شهر فیروزآباد، جاده کوار به سمت فیروزآباد
قلعه دزک
قلعه دزک از جاهای دیدنی شهرکرد است و در جنوب شرق روستای دزک قرار دارد. واژه دزک از دو بخش دز یا دژ و ک تصغیر تشکیل شده است. دژک در واقع به معنی دژ کوچک بوده و برای استفاده نظامی ساخته شده بود.
این قلعه از لحاظ معماری یکی از تاریخی‌ترین و زیباترین قلعه‌ها و مکان های دیدنی استان چهارمحال و بختیاری در نزدیکی شهرکرد است، زیرا این استان چندین قلعه دارد که همگی دارای قدمت تاریخی هستند. قلعه دزک از مهم ترین پایگاه‌ بختیاری‌ها در زمان مشروطیت و در زمان فتح تهران بود.
قلعه، عمارت و منزل مسکونی چندین نسل از ایلخانان بختیاری بوده است. این قلعه که در حال حاضر ۲۰/۵۰۷۶ مترمربع وسعت دارد در سال ۱۲۹۲ قمری توسط امیرمفخم بختیاری پسر امامقلی خان حاجی ایلخانی از خوانین بزرگ هفت لنگ بختیاری بنا شد. قلعه دزک ابتدا شامل اسکلت بنا و طبقه همکف بوده و قسمت‌های دیگر ساختمان که شامل عمارت و طبقه دوم و حیات خلوت و تزیینات ساختمان است، به تدریج بر ساختمان افزوده و تکامل یافت

فاصله هتل جهانگردی شهرکرد تا قلعه دزک 37/7 کیلومتر - 43 دقیقه

استان: چهارمحال و بختیاری شهر: شهرکرد
آدرس: استان چهارمحال و بختیاری، ۳۲ کیلومتری جنوب شرق شهرکرد، جنوب شرق روستای دزک
قلعه رامرود
قلعه رامرود با بنایی چند ضلعی و نامنظم، در ۹۵ كيلومتری جنوب غربی شهرستان زابل و در محدوده تاسوكی قرار دارد. محمد اعظم سيستانی در كتاب سيستان بعد از اسلام، در مورد این قلعه آورده است که قلعه فرخ، قلعه ترقون و خرابه‌های كندرک در امتداد قلعه رامرود هستند و آثار تاريخی آن‌ها متعلق به بعد از دوره تيموری است. وجود سفال‌های دوره ايلخانی و دوره تيموری و همچنين كشف چينی‌های آبی، سفيد و ظروف‌ زرین‌فام دوره صفوی در اين منطقه نشان از آبادانی آنجا در آن زمان دارد.

فاصله هتل جهانگردی زاهدان تا قلعه رامرود 126 کیلومتر - 1:29 دقیقه

استان: سیستان و بلوچستان شهر: زابل
آدرس: سیستان و بلوچستان، زاهدان، ۹۵ کیلومتری جنوب‌ غرب زابل، ناحیه تاسوکی

قلعه زاغه (زاخه)
این دژ در شهرستان کوهدشت و در بخش رومشگان واقع شده و تماماً از سنگ ساخته شده است.سبک و نوع طاق آن با سایر آثار موجود در استان متفاوت است سنگهای بکار گرفته شده در این بنا بصورت حجاری شده و قلوه سنگ می باشد . دمورگان این اثر را از آثار دوره ایلامی می داند اما بنا بیشتر خصوصیات معماری ساسانی را دارد . بیشتر قسمتهای آن در زیر خاک مدفون است .
به احتمال زیاد در قسمت جنوبی آن آتشکده ای وجود داشته است.

فاصله جهانگردی خرم آباد تا قلعه زاغه 129 کیلومتر - 2:15 دقیقه

استان: لرستان شهر: کوهدشت
آدرس: استان لرستان، شهرستان کوهدشت، بخش رومشگان

قلعه سام
"محوطه باستانی قلعه سام در شهرستان شیروان چرداول، در نزدیکی روستا چم بور از توابع بخش هلیلان واقع شده است. این مجموعه از سه بخش مرتبط به هم در عین حال با فاصله و مستقل شکل گرفته است. این مجموعه از نظر دوره ای در یک دوره از تاریخ که احتمالاً حد فاصل اوخر دوره پارت ها و اوایل دوره ساسانی می باشد، ایجاد شده است.
معماری این قلعه جنبه نظامی و دفاعی داشته است،زیرا قلعه در صعب العبور ترین بلندی های کوه بنا شده است چون طرح و نقشه ای از پیش نداشته،طراح یا معمار برجها،اتاقها و ورودی ها را با توجه به موقعیت طبیعی صخره ها احداث کرده است.

بطور کلی معماری قلعه به سبک معماری دوره ساسانیان ساخته شده است.مصالح ساختمانی ای که برای ساخت آن مورد استفاده قرار گرفته است عبارتند از: سنگ، گچ، ساروج، ملات، گچ و در بعضی جاها نیز گل بکار رفته است."

استان: ایلام شهر: چرداول
آدرس: .
قلعه سرباز
قلعه سرباز با قدمتی که به دوره قاجار بازمی‌گردد، در سرباز، جنب ناحیه انتظامی شهر واقع شده است. از این قلعه به‌عنوان یکی از مهم‌ترین قلعه‌های بلوچستان و جاهای دیدنی سرباز یاد می‌شود که به‌وسیله حاکمان محلی ساخته شده است. این اثر در تاریخ ۲۵ مهر ۱۳۸۳ با شماره‌ی ثبت ۱۱۲۱۶ به‌ عنوان یکی از آثار ملی ایران به ثبت رسید.

فاصله هتل جهانگردی زاهدان تا قلعه سرباز 431 کیلومتر - 5:12 دقیقه

استان: سیستان و بلوچستان شهر: سرباز
آدرس: استان سیستان و بلوچستان، سرباز، جنب ناحیه انتظامی شهر سرباز

قلعه شوش
"قلعهٔ شوش قلعه‌ای است که توسط ژاک دمورگان فرانسوی برای سکونت باستان‌شناسان فرانسوی در نزدیکی آرامگاه دانیال نبی در شوش بر روی تپه‌ای تاریخی بناشده‌است. از مهم‌ترین آثار بدست آمده از این تپه‌ها، می‌توان به مجسمهٔ معروف ملکه ناپیر اسوستون، لیوان مشهور سفالی شوش به رنگ نخودی و نقش بزکوهی و قانون حمورابی اشاره کرد.

این قلعه دارای نقشه‌ای قرون‌وسطایی است و توسط فرانسویها با استفاده از نیروی کار ایرانی و نظارت خاندان فیلی که امنیت ساخت را بر عهده داشتند و مصطفی دزفولی ساخته شده‌است. ساخت قلعه با استفاده از آجرهای کاخ داریوش هخامنشی (کاخ آپادانای شوش) و تعدادی از آجرهای منقوش به خط میخی چغازنبیل که ناشی از تخریب قسمتهایی از این بناها بوده انجام شده‌است. پیگیری‌ها و مکاتبات دولت ایران برای بازپس‌گیری (اسناد و مدارک) قلعه فرانسوی‌ها که بر روی تپه آکروپل ساخته شده بود منجر به تحویل اسناد و مدارک این قلعه در سال ۱۳۷۳ از سوی دولت فرانسه به ایران شد.[۱] نقشهٔ قلعه ذوزنقه‌شکل است، که قاعدهٔ کوچک آن در سمت شمال واقع شده و دور تا دور آن را راهرویی احاطه کرده و چند ردیف اتاق به سمت حیاط، بر گِرد آن قرار گرفته‌است. برج شمال‌غربی قلعه مربع‌شکل و برج شمال‌شرقی، دایره‌شکل است."

استان: خوزستان شهر: شوش
آدرس: .
قلعه فلک الافلاک
قلعه فلک الافلاک بر بلندای تپه ای باستانی و طبیعی، در مرکز شهر خرم آباد واقع شده است. این اثر ارزشمند دارای هشت برج و دو حیاط مستطیل شکل می باشد ارتفاع بلندترین دیوار تا سطح تپه 5/22 متر و مساحت کلی آن 5300 متر مربع است . پلان بنا به صورت هشت ضلعی نامنظم است. ورودی آن در جبهه شمالی و در برج جنوب غربی ساخته شده است که عرض آن10/2و ارتفاع آن3متر است در ساخت این بنا از مصالحی چون خشت ،آجر(قرمز و بزرگ) ،‌ سنگ و ملات استفاده شده است.از نکات قابل تامل در این بنای سترگ وجود چاه قلعه به عمق42 متردر حیاط اول و گریزگاه اضطراری در حیاط دوم می توان اشاره نمود. از زمان برپایی بنا در عهد ساسانی تا دوره های متاخر الحاقاتی به آن اضافه شده است(به خصوص دوره صفوی و قاجاری)این اثر همان دژ معروف شاپورخواست می باشد که در تاریخ ذکر شده است.به لحاظ موقعیت استراتژیکی خود در قرن 4 ه.ق به عنوان مقر حکومت آل حسنویه و گنجور این سلسله درزمان آل بویه درآمد.از قرن ششم هجری پس از ساخته شدن شهر جدید خرم آباد این قلعه نیز به نام خرم آباد معروف شد.احتمالا نام فلک الا فلاک در دوره قاجار بر آن اطلاق شده است. از بدو شکل گیری این بنای عظیم و دیدنی تا به حال دارای کاربریهای سیاسی ، نظامی ، خزانه سلطنتی ، مقر حکومتی ، پادگان نظامی ، زندان سیاسی داشته است. اکنون نیز به عنوان موزه باستان شناسی، مردم شناسی و آزمایشگاه مرمت اشیا وچایخانه سنتی از آن استفاده می شود . این بنای کم نظیر مربوط به دوره ساسانی وبه شماره 883 در فهرست آثار ملی ایران به ثبت رسیده است .

فاصله جهانگردی خرم آباد تا قلعه فلک الافلاک 5/4 کیلومتر - 17 دقیقه

استان: لرستان شهر: خرم آباد
آدرس: استان لرستان، خرم آباد، خیابان دوازده برجی (خیابان امام)

قلعه فورگ
قلعه فورگ از جاهای دیدنی بیرجند است و در ۱۱۰ کیلومتری شرق بیرجند و در روستای فورگ از توابع شهرستان درمیان در فاصله ۵ کیلومتری قرار دارد. وجود مناطق کوهستانی زیاد باعث شده است که اسماعیلیان در مبارزه با حکومت عباسیان در این قلعه‌ها زندگی می‌کردند و در مبارزات خود، چندین سال به دلیل ساخت قلعه‌های صعب العبور پیروز شدند.همچنین قلعه‌های مرتفع و مستحکمی در اکثر مناطق این شهرستان و سایر شهرهای جنوبی خراسان ساخته و باقی گذاشتند.
در این محل فداییان مطلق را تحت تعلیم و آموزش‌های مخصوص قرار می‌دادند. فداییان مطلق گروهی بودند که حتی اسم نداشته و پس از ترک قلعه برای انجام ماموریت نام‌شان عوض می‌شد و به اسم مستعار برای مبارزه با تفکرات حکومت مرکزی تلاش می‌کردند. اساس تعلیم فداییان به این صورت بود که بتوانند دشمن را غافل‌گیر کرده، یک یا دو ضربه کارد به او زده و قبل از این‌‌ که دیگران به خود بیایند، ناپدید گردند. هر چند نسبت دادن قلعه فورگ به اسماعیلیه باید با احتیاط صورت گیرد زیرا قلعه‌های اسماعیلیه دارای مشخصات ویژه‌ای هستند و عظمت و مشخصات ظاهری قلعه فورگ با قلعه‌های اسماعیلی متفاوت است.

فاصله هتل جهانگردی بیرجند تا قلعه فورگ 93/8 کیلومتر - 1:07 دقیقه

استان: خراسان جنوبی شهر: بیرجند
آدرس: استان خراسان جنوبی، شهرستان درمیان، روستای فورگ

قلعه لشتان
بندر لنگه یکی از شهرهای استان هرمزگان است که مکان های تاریخی دیدنی بسیاری دارد. بندر لنگه قلعه ای دارد که سال ها قبل به دست پرتغالی ها بوده است و بسیار قلعه ی زیبا و پر رمز و رازیست . قلعه لشتان نام قلعه‌ای است بر فراز کوه شاهینکوه در بخش مرکزی شهرستان بندر لنگه. قلعه لشتان در شش کیلومتری شمال شرقی شهرستان بندر لنگه و در شمال روستای بارچاه واقع شده‌ است. تاریخ بنای این قلعه به سدهٔ نهم هجری بر می‌گردد. قلعه لشتان در دوران گذشته و در جنگ های محلی نقش مهمی داشته ‌است. برخی نیز عقیده دارند این قلعه در عهد هخامنشی احداث شده و بیش از2000 سال قدمت دارد

فاصله هتل جهانگردی میناب تا قلعه لشتان 303 کیلومتر - 3:55 دقیقه

استان: هرمزگان شهر: بندر لنگه
آدرس: استان هرمزگان، 6 کیلومتری شمال شرقی بندر لنگه
قلعه مانداگارانا (تپه یالدور) یا قلعه تاریخی مرند
قلعه مانداگارانا یکی از بزرگ‌ترین نشانه‌های قدمت تاریخی شهر مرند است که در محدوده شرقی شهر قرار دارد و از جاهای دیدنی استان آذربایجان شرقی محسوب می‌شود. این قلعه باستانی ۶ هزار ساله خاک بی‌توجهی مسئولان شهرستان مرند را می‌خورد در شرایطی که گردشگران جهانی به‌دنبال کشف چنین فرصت‌های باستانی هستند، این جاذبه گردشگری در شهر مرند زیر تلی از خاک به فراموشی سپرده شده و رفته رفته به خرابه‌ای تبدیل شده است.
قلعه مانداگارانا یا تپه مرند که با نام تپه یالدور نیز شناخته می‌شود، مربوط به هزاره چهارم قبل از میلاد تا دوران‌های تاریخی پس از اسلام است. این اثر در تاریخ یک فروردین ۱۳۴۷ هجری شمسی با شماره ۷۸۶ به‌عنوان یکی از آثار ملی ایران به ثبت رسید.

فاصله هتل جهانگردی مرند تا قلعه مانداگارانا 5/1 کیلومتر - 10 دقیقه


استان: آذربایجان شرقی شهر: مرند
آدرس: استان آذربایجان شرقی، مرند،‌ چایکنار شرقی، کوی شهید میراسلام سید باقری، کوچه سیدلر
قلعه محمدیه (عاشورگاه)
قلعه محمدیه یکی از معروف‌ترین بناهای نایین است که در بالای کوهی مشرف به محله محمدیه احداث شده است. بر طبق نظر کارشناسان و بنا بر موقعیت سوق‌الجیشی این قلعه، احتمالا از آن به‌عنوان دژ دفاعی استفاده می‌شده است. شکوه این قلعه چنان زیاد است که از جای‌جای محله محمدیه می‌توانید ابهت آن را تماشا کنید. قدمت این قلعه را مربوط به دوران پیش از اسلام می‌دانند و برخی آن را عاشوراگاه هم می‌نامند.

فاصله هتل جهانگردی نائین تا قلعه محمدیه 3/5 کیلومتر - 8 دقیقه

استان: اصفهان شهر: نائین
آدرس: استان اصفهان، نائین، محله محمدیه
قلعه ناصری
قلعه ناصری ایرانشهر به فرمان ناصرالدین شاه قاجار و توسط استاد حسین معمارباشی کرمانی ساخته شده است. پس از گذر سال‌های بسیار، دیوارهای استوار قلعه همچنان در دل شهر استوار هستند و نگاه‌های بسیاری را مجذوب خود می‌کنند.
هرچند فضاهای داخلی قلعه مانند گذشته نیستند و بخش زیادی از آن‌ها تخریب شده‌اند اما همچنان قلعه ناصری مانند نگینی در میان شهر می‌درخشد. این بنای ارزشمند تاریخی در سال ۱۳۷۵ در فهرست آثار ملی ایران به ثبت رسید.

فاصله هتل جهانگردی زاهدان تا قلعه ناصری 325 کیلومتر - 3:45 دقیقه

استان: سیستان و بلوچستان شهر: ایرانشهر
آدرس: استان سیستان و بلوچستان، ایرانشهر، بلوار امام خمینی

قلعه نصوری (عمارت شیخ جبار نصوری)
قلعه نصوری که با نام عمارت شیخ جبار نصوری نیز شناخته می‌شود، از جاذبه های گردشگری بندر سیراف در شهرستان کنگان است. این عمارت به خاندان نصوری تعلق دارد و آن را روی تپه‌ای بلند و مشرف به دریا بنا کردند. بنا دو حیاط اندرونی و بیرونی و یک شاه‌نشین دارد که توسط شیخ جبار دوم، پدربزرگ شیخ ناصر نصوری در اوایل دوره قاجاریه ساخته شده است. گچبری‌های این بنا قدمت ۲۰۰ ساله‌ی آن را تایید می‌کنند. همچنین ۱۸ تابلو بسیار زیبا از مجالس شاهنامه فردوسی در ایوان غربی قلعه نقش بسته است.

فاصله هتل جهانگردی دلوار بوشهر تا قلعه نصوری (عمارت شیخ جبار نصوری) 244 کیلومتر - 2:57 دقیقه

استان: بوشهر شهر: کنگان
آدرس: استان بوشهر، بندر سیراف، کنگان، کوچه نصوری

قلعه کیقباد
در ضلع جنوبی تنگه ای که راه میگون به شمشک از آن عبور مینماید و در جبهه شرقی تنگه ای که همان هملون نامیده میشود و بر بالای صخره های سنگی که مشرف به تنگه هملون و تنگه اصلی ارتباطی شمشک به میگون میباشد و در موقعیت جغرافیایی 35 درجه و 58 دقیقه و 54.9 ثانیه عرض جغرافیایی و 51 درجه و 28 دقیقه و 48.7 ثانیه طول جغرافیایی و در ارتفاع 2560 متر از سطح دریا آثار و بقایای قلعه ای به چشم میخورد که به قلعه کیقباد شهرت دارد .
قلعه شامل دو قسمت است : قسمت اول، سطح قلعه است که در آن آثاری از معماری سنگ و گل دیده میشود. این قسمت از قلعه بر اثر حفاریهای فراوان بطور کامل مضطرب و دگرگون شده و آثاری از هویت اولیه آن قابل رویت نیست .
قسمت دوم آن فضاهای غار مانند سه طبقه ای است که در زیر فضای اولیه وجود دارد. این غارها دارای ابعاد مختلف بوده و رو به سمت شرق دارد. این سه غار دارای پنجه هایی با اشکال نامنظم و ابعاد مختلف میباشند که ضمن تامین روشنایی آنها امکان اولیه آن نا مشخص است. قلعه کیقباد بعلت نوع مصالح بکار رفته در احداث آن به کلی تخریب شده و حفاریهای غیر مجاز در آن نیز موجب مخدوش شدن چهره اولیه اش دارد. با این وضع به نظر میرسد دارای ارزش فرهنگی بوده و ضبط آن میتواند زمینه را برای مطالعات بیشتر و کاوش علمی در آن فراهم نماید .
این قلعه علاوه بر اینکه در مواقع هجوم نا امنی و آشوب به عنوان پناهگاه مورد استفاده اهالی روستاهای اطراف قرار میگرفت، میتوانست در نظارت و بازرسی تردد یکی از راههای رودبار قصران به ناحیه مازندران نقش مهمی ایفا نماید. کنترل تنگه هملون میتوانست امنیت بخش شمالی آن یعنی ناحیه شمشک، دربندسر و سایر ییلاقات منطقه را تامین نماید.
با توجه به نمونه سفالها ی یافته شده از داخل و اطراف قلعه کیقباد قدمت آنرا میتوان حداقل قرون 5و4 هجری تعیین کرد و قطعاً تا زمان حکومت قاجار مورد استفاده بوده است.

فاصله جهانگردی میگون تا قلعه کیقباد 5/2 کیلومتر - 10 دقیقه

استان: تهران شهر: میگون
آدرس: استان تهران، ۳۵ کیلومتری شمال شرق تهران، جاده شمشک به میگون، شهر میگون
قنات اکبرآباد و قاسم آباد
این دو رشته قنات، مجموعاً نزدیک به ۳۵۰۰ متر طول دارند و دِبیِ آن دو، مجموعاً به عددِ شگفت‌انگیزِ ۱۴۷ لیتر بر ثانیه می‌رسد! به‌ طور کلی، ۱۱ رشته‌قنات در سازمان میراث فرهنگیِ جهانی، یونسکو، به ثبت رسیده‌است. هر یک از این رشته‌قنات‌ها ویژگیِ منحصربه‌فردی دارد. طول، یگانگیِ جغرافیایی، ویژگی‌های مربوط به ساخت.. علتِ ثبت قنات اکبرآباد و بروات بم، اول دوقلو بودنِ آن است و دیگر، پرآبیِ آن. در واقع این رشته‌قنات دوقلو، پرآب‌ترین قنات دوقلو در ایران و طبعاً جهان است؛ و به همین دلیل سازمان یونسکو با رأیِ تمامیِ اعضا، این بنا را ذیل میراث «قنات ایرانی» به ثبت رسانده است. خاطره‌ای که بعد از دیدار از شهر بم به یاد می‌ماند، خاطره‌ی شیرینِ بازدید از چنین میراث‌های شگرف و یگانه‌ای خواهد بود.

فاصله جهانگردی بم تا قنات اکبرآباد و قاسم آباد 7 کیلومتر - 11 دقیقه

استان: کرمان شهر: بم
آدرس: قنات اکبر آباد و قنات قاسم آباد در بروات و در بلوار پنجم دی،بلوار رسالت واقع شده است.
قنات زارچ
قنات زارچ قدیمی‌ترین و طولانی‌ترین قنات جهان است و قدمت آن به بیش از ۳۰۰۰ سال می‌رسد. طول این قنات در حدود ۱۰۰ کیلومتر و تعداد چاه‌های آن بیش از ۲۰۰۰ حلقه است. شواهد موجود زمان ساخت این قنات را پیش از ورود اسلام به ایران نشان می‌دهد. قنات زارچ برخلاف دیگر قنات های اطراف آن که مقطعی دایره و بیضی شکل دارند، مربعی است و سه شاخه زیر زمینی جدا دارد. شاخه‌های آب شیرین قنات، امروزه خشک شده‌اند و در حال حاضر تنها شاخه آب شور آن به طول ۷۲ کیلومتر آب دارد.
قنات زارچ به‌همراه ۱۰ قنات ایرانی دیگر در سال ۲۰۱۶، در فهرست میراث جهانی یونسکو به ثبت رسیدند. قدمت، معماری، عمق، طول و دیگر مشخصات ظاهری این قنات‌ها، از دلایل ثبت‌ نام قنات‌های ایرانی در فهرست یونسکو بودند. در حال حاضر به‌ دلیل حفر بی‌رویه چاه‌ها در این منطقه، آبدهی این قنات به‌ شدت تحلیل رفته است. برای بازدید از قنات زارچ باید به ۲۰ کیلومتری شمال غربی شهر یزد بروید.

فاصله هتل جهانگردی یزد تا قنات زارچ 16/8 کیلومتر - 20 دقیقه

استان: یزد شهر: یزد
آدرس: استان یزد، شهر یزد، خیابان سید گلسرخ، محله کوشک نو

كوشك باغ علي آباد
کوشک باغ علی­آباد بنايي است دو طبقه با پلان مستطيلي که در دورۀ قاجار در مرکز باغی ساخته شده است. این کوشک چهار ورودي در جهات اصلي دارد و طرح كلي آن در طبقه همكف شامل يك حوضخانه با سقف گنبدی در مركز و دو اتاق در ضلع شرقي و غربي است. در زیر سقف حوضخانه رسمي بندي و كاربندي­های زیبای گچی وجود دارد. برای رسیدن به طبقه دوم و پشت بام پلکان­هایی در بنا تعبیه شده است. مجموعه باغ و کوشک علی آباد از نمونه های معماری باغ ایرانی در استان خراسان شمالی است.

استان: خراسان شمالی شهر: بجنورد
آدرس: .
گرداب سنگی
این اثر تاریخی که از دوران ساسانیان به جا مانده است، یک سازه ی سنگی مدور است که از سنگ و ساروج ساخته شده تا آب خارج شده از چشمه را ذخیره و سپس آن را از طریق کانال به تمام نقاط شهر باستانی شاپور خواست منتقل کند.در واقع این چشمه درون این گرداب سنگی قرار دارد و تقریبا در بیشتر سال پر آب است این اثر تاریخی در بخش مرکزی خرم آباد و در بافت قدیمی آن، در میدان تختی قرار دارد. با شروع فصل زمستان و بالا آمدن آب چشمه، منظره ی گرداب سنگی بسیار زیبا و تماشایی و یکی از جاهای دیدنی خرم آباد می باشد. این میراث کهن در سال 1355 در فهرست آثار ملی ایران به ثبت رسید.

فاصله جهانگردی خرم آباد تا گرداب سنگی 3/6 کیلومتر - 8 دقیقه

استان: لرستان شهر: خرم آباد
آدرس: استان لرستان، خرم آباد، میدان تختی، ابتدای خیابان 17 شهریور
گرمابه روستای آغشت

گرمابه قدیمی آغشت یکی از دیدنی های تاریخی این روستا است که قدمت آن به دهه ۴۰ شمسی بازمی‌گردد. از این گرمابه تا سال ۱۳۷۰ استفاده می‌شد اما امروزه تنها به‌عنوان یک مکان دیدنی از آن یاد می‌شود. داخل گرمابه ترمیم و بازسازی و دیوار آن نیز به زیبایی آراسته شده است. بازدید از گرمابه روستای آغشت را به‌ هیچ‌ وجه از دست ندهید.

فاصله هتل جهانگردی دیزین تا گرمابه روستای آغشت 121 کیلومتر - 1:57 دقیقه

استان: البرز شهر: ساوجبلاغ
آدرس: استان البرز، شهرستان ساوجبلاغ، دهستان برغان، روستای آغشت

گنبد سرخ مراغه
گنبد سرخ از ارزشمندترین بناهای دوره سلجوقی و از نامدارترین بناهای مراغه محسوب می‌شود که مبین شیوه معماری آن دوره است. تلفیق آجر با کاشی لعابدار برای اولین بار در معماری این بنا باعث شده است که آن را آغازگر شیوه آذری در معماری اسلامی ایران بدانند. این اثر تاریخی که از جاهای دیدنی استان آذربایجان شرقی به حساب می‌آید، در ۱۵ دی ماه سال ۱۳۱۰ هجری شمسی باشماره ۱۳۴ در فهرست آثار ملی ایران به ثبت رسید.
گنبد سرخ یکی از جاهای دیدنی مراغه است که جزو قدیمی‌ترین بناهای دوره اسلامی در استان آذربایجان شرقی محسوب می‌شود که نام بانی بنا و تاریخ احداث آن را می‌توان از کتیبه جبهه شمالی و نام سازنده آن را از کتیبه غربی ملاحظه کرد.
در محوطه گنبد سرخ، ساعتی خورشیدی وجود دارد که با وجود قدمت زیادش، یک نمونه نو از آن ساخته شده است و این ساعت بیشتر جنبه نمایشی دارد. این اثر تاریخی در ۱۵ دی ماه سال ۱۳۱۰ هجری شمسی با شماره ۱۳۴ در فهرست آثار ملی ایران به ثبت رسید. جالب اینکه تزیینات سردر آن روی اسکناس‌های ۱۰ هزار تومانی استفاده شده و آرم شرکت سایپا نیز با الهام از تزیینات کاشی‌کاری آن بوده است.

فاصله هتل جهانگردی تبریز تا گنبد سرخ مراغه 146 کیلومتر - 2:16 دقیقه

استان: آذربایجان شرقی شهر: مراغه
آدرس: استان آذربایجان شرقی، مراغه، کمربندی جنوبی، خیابان ارجمندی

گنبد سلطانیه
این مکان زیبا و تاریخی در مسیر تهران به زنجان با گنبدی آجری و کاشی های فیروزه ای در میان دشتی بسیار زیبا چشم های گردشگری را به خود جلب می کند.
این بنا که بزرگترین گنبد آجری جهان می باشد، به دستور سلطان محمد خدابنده در زمان ایلخانیان ساخته شد و در سال ۱۳۸۴ در فهرست میراث جهانی یونسکو به ثبت رسید.

فاصله جهانگردی زنجان تا گنبد سلطانیه 41/3 کیلومتر - 38 دقیقه

استان: زنجان شهر: زنجان
آدرس: استان زنجان، سلطانیه، میدان علامه حلی، بلوار علامه حلی، خیابان اریباد

گنبد علویان
براساس شناسنامه‌ی فنی بنا، این گنبد یکی از یادگارهای متعلق به اواخر دوره‌ی سلجوقیان در قرن ششم هجری است که توسط خاندان علویان ابتدا به عنوان مسجد، احداث و در دوره‌های بعد، با ایجاد سردابی در زیرزمین به مقبره‌ی آن خاندان تبدیل شده ‌است.علت نامگذاری این بنا به گنبد علویان این است که این بنا در گذشته‌های دور دارای گنبد بوده، گر چه در اثر گذشت زمان، گنبد آن فرو ریخته است. از سوی دیگر، علاقه‌ی شدید مردم به سادات و دوستداران حضرت علی (ع) و مدفون بودن دو تن از خاندان علویان در این بنا، موجب شده که آن را به این نام بخوانند.

فاصله جهانگردی علیصدر تا گنبد علویان 74/2 کیلومتر -1:07 دقیقه

استان: همدان شهر: همدان
آدرس: استان همدان، چهارباغ علویان، نزدیک امامزاده عبدالله

گنبد غفاریه
گنبد غفاریه یکی از گنبدهای شهر زیبای مراغه است که در کنار رودخانه صوفی چای قرار دارد. این اثر که جزو جاهای دیدنی استان آذربایجان شرقی محسوب می‌شود، بنایی آجری بر بالای سکویی سنگی است که در دوره ایلخانیان ساخته شد. این بنا در هفت مرداد سال ۱۳۱۲ هجری شمسی به شماره ۱۳۷ در آثار ملی ایران به ثبت رسید.
گنبد غفاریه در فاصله سال‌های ۷۲۵ و ۷۲۸ هجری قمری در زمان حکومت ایلخانیان توسط سلطان ابوسعید بهادر خان ساخته شد. علت نامگذاری گنبد غفاریه با توجه به متون تاریخی این است که عارفی به‌ نام نظام‌ الدین احمد بن حسین‌ الغفاری در زمان فرمانروایی سلطان یعقوب بن حسن‌ بیگ آق‌ قویونلو هنگام مراجعت از حج، عمارتی در نزدیکی این بنا احداث و املاک و باغی جهت مصارف آن وقف کرد. به‌ همین دلیل این عمارت و بناهای وابسته و همچنین برج مزبور به‌ غفاریه شهرت یافتند.

فاصله هتل جهانگردی تبریز تا گنبد غفاریه 145 کیلومتر - 2:12 دقیقه



استان: آذربایجان شرقی شهر: مراغه
آدرس: استان آذربایجان شرقی، مراغه، خیابان شهید قدوسی، جنب رودخانه صوفی چای، پارک گنبد غفاریه

گنبد قابوس
برج گنبد قابوس بنایی تاریخی از سده چهارم هجری است که در شهر گنبد کاووس، شمال ایران در استان گلستان قرار دارد. سبک معماری بنا شیوه رازی است.
این بنا که بلندترین برج تمام آجری جهان به‌ شمار می‌آید بر فراز تپه‌ای خاکی که نزدیک به پانزده متر از زمین بلندتر است قرار دارد. بلندای بنا به همراه پی آن ۷۲ متر می‌باشد. این بنا در سال ۳۷۵ هجری خورشیدی و در زمان پادشاهی کاووس بن وشمگیر و در شهر گنبد کاووس که پایتخت پادشاهان آل زیار آن دیار بوده، بنا گردیده‌ است.

فاصله جهانگردی ناهارخوران تا گنبد قابوس 102 کیلومتر - 1:36 دقیقه

استان: گلستان شهر: گرگان
آدرس: استان گلستان، گنبد کاووس، خیابان امام خمینی شمالی، بین خیابان جمهوری و قابوس، باغ ملی

گنبد لیشتر
کارشناسان میراث فرهنگی، گنبد لیشتر گچساران را مربوط به سده هفتم و هشتم ه.ق می‌دانند. این گنبد زیبا از دیدنی های استان کهگیلویه و بویراحمد است و در فاصله ۳۰ کیلومتری غرب شهرستان گچساران، و در راه ارتباطی قدیم گچساران، جاده دوگنبدان به بهبهان، در دشت لیشتر قرار دارد. سابقه گنبد لیشتر به احتمال بسیار به دوران حاکمیت تیموریان می‌رسد. این بنا که از آثار زیبای این دوره است، از دل تمدن و معماری عصر خود سر برآورده و نشان از معماری پیشرفته و هنرمندانه معماران این عصر دارد. این اثر معماری ماندگار در ۱۶ آذر ۱۳۷۶ با شماره ثبت ۱۹۳۵ به عنوان یکی از آثار تاریخی ایران، ثبت ملی شد. گنبد لیشتر نام خود را از دهستانی که در آن واقع شده، گرفته است. دهستان لیشتر که از توابع بخش مرکزی گچساران است، بر اساس سرشماری سال ۱۳۸۵ جمعیتی حدود ۸۲۴۱ نفر داشته است. دهستان لیشتر به مرکزیت روستای عرب‌ها، دارای ۵۳ روستا است که گنبد لیشتر شاخص‌ترین اثر تاریخی آن است که در نزدیکی روستای عرب‌ها (علی‌آباد) قرار دارد. فاصله گنبد لیشتر تا شهر گچساران حدود ۲۰ کیلومتر است.

فاصله هتل جهانگردی یاسوج تا گنبد لیشتر 190 کیلومتر - 3:03 دقیقه

استان: کهکیلویه و بویر احمد شهر: گچساران
آدرس: استان کهگیلویه و بویراحمد، گچساران

گنبد مشتاقیه (سه گنبدان)
آرامگاه مشتاقیه که با نام سه گنبدان نیز شناخته می‌شود، از بناهای تاریخی مربوط به دوره‌ قاجار است. این آرامگاه که از جاهای دیدنی کرمان به حساب می‌آید، در گذشته در خارج از شهر و در جوار قبرستان کهنه قرار داشت؛ هرچند امروزه در محدوده‌ شهری جای گرفته است. گنبد مشتاقیه محل دفن مشتاق علی‌شاه، از صوفیان نامی قرن سیزدهم هجری قمری است؛ همان شخصی که مبتکر سیم چهارم سه‌ تار بود که اکنون به سیم مشتاق مشهور است. علاوه بر این، شخصیت‌های بزرگ دیگری همچون کوثر علی‌شاه همدانی و شیخ اسماعیل هراتی نیز در این محل به خاک سپرده شده‌اند.

فاصله جهانگردی کرمان تا گنبد مشتاقیه 6/2 کیلومتر - 18 دقیقه

استان: کرمان شهر: کرمان
آدرس: ایران، استان کرمان، کرمان، میدان شهدا (میدان مشتاق)

گنبد کبود مراغه
گنبد مراغه از دیگر جاهای دیدنی آذربایجان شرقی در مرکز شهر مراغه است. این گنبد تاریخی بر فراز مقبره مادر هلاکوخان، از نوادگان چنگیز و پادشاه ایلخانیان قرار دارد. محل قرار گرفتن گنبد کبود مراغه در نزدیکی مرکز شهر، توجه گردشگران زیادی را به این بنا جلب می‌کند. در نزدیکی این گنبد بنای تاریخی دیگری مشهور به برج مدور قرار دارد که استوانه‌ای شکل است. از زمان ساخت گنبد کبود مراغه اطلاع دقیقی در دست نیست. بنا بر نظر برخی کارشناسان زمان ساخت این گنبد به دوره حکومت سلجوقیان بازمی‌شود و برخی دیگر نیز این بنا را متعلق به دوره حکومت مغولان در ایران می‌دانند. در طول سال‌های اخیر برنامه‌هایی برای بازسازی گنبد کبود مراغه و برج مدور مطرح شده است اما متاسفانه تاکنون پیگیری جدی و مناسب برای حفاظت از این آثار تاریخی ارزشمند انجام نداده‌اند.

فاصله هتل جهانگردی تبریز تا گنبد کبود مراغه : 146 کیلومتر - 2:26 دقیقه

استان: آذربایجان شرقی شهر: مراغه
آدرس: استان آذربایجان شرقی، مراغه، خیابان اوحدی، خیابان موسوی
گنبدخانه تربت جام
گنبدخانه در قلب مجموعه شیخ احمد جامی واقع و چهارنماى خارجى آن توسط بناهاى اطراف پوشیده شده است. دیوارهاى گنبدخانه، در داخل تا حد کتیبه و هشت بخشى گنبد بالا مى‏‌ر‌ود. ساختار معماری گنبد خانه یادآور طرح مقبره سلطان سنجر در مرو است

استان: خراسان رضوی شهر: تربت جام
آدرس: .
گور دختر
گور دختر از جاهای دیدنی بوشهر به‌ شمار می‌رود و در جلگه برپز قرار دارد. این بنای تاریخی، هرچند با معماری بسیار ابتدایی‌تر، شباهت زیادی به آرامگاه کوروش کبیر دارد. از همین رو اکثر باستان‌شناسان آن را بازمانده دوره هخامنشی می‌دانند.در سال‌های ۱۳۸۰ و ۱۳۸۲، علی‌اکبر سرفراز بنای گور دختر و جلگه برپز را مورد بررسی و شناسایی قرار داد و بنای گور دختر را متعلق به شاهان اولیه هخامنشی و کوروش اول پسر چیش‌پش و مقبره بالای آن را مربوط به همسر ایلامی وی یعنی مادر کوروش کبیر شاه ایران می‌داند. البته این تنها یکی از چندین نظر متفاوت درباره فرد مدفون در این ٰآرامگاه است.
گوردختر را ابتدا باستان‌شناس بلژیکی، لویی واندنبرگ، در سال ۱۳۳۹ هجری شمسی کشف کرد. واندنبرگ معتقد بود گوردختر قبر چیش‌پیش یا کوروش یکم (جد کوروش کبیر) است اما سپس علیرضا شاپور شهبازی، آن را آرامگاه کوروش کوچک دانست. گمانه‌ها درباره‌ این بنا فراوان است. آرامگاه ماندانا، مادر کوروش یا آتوسا، دختر کوروش و شهبانوی هخامنشی یا خواهر کوروش برخی دیگر از گمانه‌ها درباره‌ این بنا هستند.
با توجه به ارزش تاریخی، گور دختر به شماره ‌‌١٨٩٧ در فهرست آثار ملی کشور به ثبت رسیده است.

فاصله هتل جهانگردی دلوار بوشهر تا گور دختر 180 کیلومتر - 2:52 دقیقه

استان: بوشهر شهر: دشتستان
آدرس: استان بوشهر، شهرستان دشتستان، دشت میانکوهی پشت پر

گورستان شغاب
گورستان شغاب یکی از آثار تاریخی بوشهر به شمار می‌رود که قدمت آن به ۴۲۰۰ سال پیش، یعنی دوره ایلامیان بازمی‌گردد. در این قبرستان خمره‌هایی با ابعاد بزرگ و کوچک یافت شده‌اند که محتوی اسکلت اموات هستند. همچنین طبق نظر باستان‌شناسان، نمونه‌هایی از آیین‌های تدفینی از دوره‌های دیگر تاریخی از گورستان کشف شده‌اند. همچنین نشانه‌هایی از قبرهای دوره اشکانی و ساسانی در قبرستان یافت شده است.

فاصله هتل جهانگردی دلوار بوشهر تا گورستان شغاب 8/1 کیلومتر - 11 دقیقه


استان: بوشهر شهر: بوشهر
آدرس: استان بوشهر، جنوب بوشهر، کنار پارک شغاب

گورستان صخره ای سیراف
یکی از شگفت‌ انگیزترین جاهای دیدنی سیراف، قبرستان تاریخی آن واقع در دره لیرودی شیلو است گورستانی با قبرهای سنگی قدیمی که علی‌رغم گذر زمان و دو زلزله مهیب در سال‌های دور، همچنان به‌ جای مانده است. از آنجا که این قبرستان در مقاطع تاریخی متفاوت، برای مردمانی با ادیان مختلف مورد استفاده قرار گرفته است کارشناسان آن را قبرستان تمدن‌ها نامیده‌اند.
احتمالا قدمت گورستان صخره‌ای سیراف به دوره ساسانیان و دوره‌های اسلامی بازمی‌گردد و در تاریخ ۷ مهر ۱۳۸۱ با شماره ثبت ۶۵۰۲ به‌ عنوان یکی از آثار ملی ایران به ثبت رسیده است.

فاصله هتل جهانگردی دلوار بوشهر تا گورستان صخره ای سیراف 245 کیلومتر - 3:06 دقیقه

استان: بوشهر شهر: کنگان
آدرس: استان بوشهر، بندر سیراف، شمال غربی بندر سیراف

مجموعه امیرچخماق
امیر چخماق یزد، مجموعه‌ای است از میدان، تکیه، بازار، آب‌ انبار و مسجد که بسیار دیدنی است. قدمت این مجموعه به دوره تیموری (قرن نهم) برمی‌گردد. این مجموعه به دست جلال‌الدین امیر چخماق ساخته شده که در آن زمان حاکم شهر بوده است. تکیه امیرچخماق از این مجموعه، در سال ۱۳۳۰ ثبت ملی شده است.

فاصله هتل جهانگردی یزد تا میدان امیر چخماق 4/9 کیلومتر - 9 دقیقه

استان: یزد شهر: یزد
آدرس: استان یزد، مرکز یزد، شرق میدان امیر چخماق

مجموعه گنجعلی ‌خان
میدان گنجعلی‌خان واقع در بافت تاریخی کرمان و کنار بازار بزرگ آن، از مشهورترین جاذبه‌های تاریخی کرمان می‌باشد. این میدان به شکل مستطیل و مجموعه‌ای شامل بازار، مسجد، مدرسه، کاروانسرا، ضرابخانه، حمام و آب‌انبار بوده و از جمله جاهای دیدنی کرمان است که دیدن آن را نباید از دست داد. این مجموعه برجای مانده از دوران صفویه دارای طرح‌های معماری ایرانی اسلامی از همان زمان و رنگ‌های آبی روشن، نارنجی، زرد و قرمز می‌باشد. مجموعه گنجعلی‌خان در فهرست آثار ملی ایران نیز به ثبت رسیده‌است. برای بازدید از این مجموعه زیبا می‌بایست به مرکز قدیمی شهر کرمان بروید.

فاصله جهانگردی کرمان تا مجموعه گنجعلی خان 5/1 کیلومتر - 12 دقیقه

استان: کرمان شهر: کرمان
آدرس: استان کرمان، کرمان، میدان شهدا، حدفاصل خیابان قدس، شریعتی و امام

مدرسه سعادت
مدرسه سعادت در سال ۱۲۷۸، در دوران قاجار به سبک نوین آموزشی تاسیس شد و از نظر تاریخی، مادر مدارس جنوب ایران محسوب می‌شود. این مدرسه پنجمین مدرسه ماندگار کشور است و از نظر گردشگری، یکی از مهم‌ترین جاهای دیدنی بوشهر به شمار می‌رود. با توجه به اهمیت و ارزش بنا و نقش آن در آشنایی مردم جنوب ایران با مظاهر فرهنگ و آموزش‌های جدید، در میان سایر بناهای بافت قدیم شهر جایگاهی ویژه دارد.

فاصله هتل جهانگردی دلوار بوشهر تا مدرسه سعادت 1/7 کیلومتر - 4 دقیقه

استان: بوشهر شهر: بوشهر
آدرس: استان بوشهر، بوشهر، خیابان امام، روبه‌روی میدان معلم

مدرسه شاهرخیه
مدرسه شاهرخیه بسطام از بناهای مجموعه تاریخی بایزید بسطامی و دیدنی های استان سمنان در بسطام به شمار می‌رود. این مدرسه از آثار به جای مانده از دوران تیموریان است که در شرق مجموعه بایزید بسطامی، در بسطام و در فاصله پنج کیلومتری شاهرود قرار گرفته است. مدرسه شاهرخیه در دو طبقه از ۲۸ حجره، مسجد، ایوان و زورخانه تشکیل شده است. این اثر در تاریخ ۳ خرداد ۱۳۸۶ با شمارهٔ ثبت ۱۹۱۷۲ به‌عنوان یکی از آثار ملی ایران به ثبت رسیده است.

فاصله هتل جهانگردی بسطام تا مدرسه شاهرخیه 1 کیلومتر - 4 دقیقه

استان: سمنان شهر: بسطام
آدرس: ایران، استان سمنان، شهرستان شاهرود، بسطام

مدرسه شوکتیه
مدرسه شوکتیه یکی از بناهای تاریخی شهر بیرجند در استان خراسان جنوبی است. این بنا ابتدا در سال ۱۳۱۲ هجری قمری( ۱۲۶۹ هجری شمسی ) تحت عنوان حسینیه شوکتیه توسط محمد ابراهیم خان علم ( شوکت الملک دوم ) ساخته شد و در سال ۱۲۸۲ هجری شمسی تبدیل به مدرسه گشته و پس از دارالفنون و رشدیه تبریز ، سومین مدرسه آموزش به سبک جدید را در ایران آغاز نمود. بنای این مدرسه از اجزا و عناصر معماری ایرانی از قبیل ورودی ، هشتی، دهلیز ها، ایوان، حجره های اطراف صحن، شاه
نشین و حمام تشکیل شده است.

فاصله هتل جهانگردی بیرجند تا مدرسه شوکتیه 2/1 کیلومتر - 6 دقیقه

استان: خراسان جنوبی شهر: بیرجند
آدرس: استان خراسان جنوبی، بیرجند، میدان شهدا، خیابان خاکی

مدرسه گلستان
مدرسه گلستان مربوط به دوره قاجار است و در بوشهر، محله قدیمی بهبهانیها، روبروی اداره بندر واقع شده و این اثر در تاریخ ۲۵ اسفند ۱۳۷۸ با شمارهٔ ثبت ۲۶۵۹ به‌عنوان یکی از آثار ملی ایران به ثبت رسیده است. از اولین بناهای مربوط به ساختار قدیم بوشهر، مدرسه گلستان است که بر اساس مستندات موجود به وسیله‌ی انگلیسی‌ها ساخته شده است. این بنا در ابتدا محل حکمرانی شیخ نصر بود و بعد از آن به اداره پست تبدیل شد. بعد از مدتی این ساختمان متروکه شد تا اینکه در سال ۱۳۲۲ مدرسه‌ی گلستان در آن برپا شد. قدمت ساختمان اصلی این مدرسه در حدود ۲۰۰ سال و مربوط به دوره قاجار است. درب‌های چوبی این بنا بسیار بزرگ و از جنس ساج می‌باشد. ابعاد این درب‌ها ۳.۵ * ۴ متر مربع است. از جمله مصالح ساختمانی استفاده شده در این بنا می توان به سنگ‌های مرجانی و ملات گچی اشاره کرد. همچنین در این ساختمان از چوب صندل و بوریا برای پوشش سقف استفاده شده است. این بنا به دلیل ارزش تاریخی آن با شماره ۲۶۵۹ در تاریخ ۲۵/۱۲/۱۳۷۸ در شمار آثار ملی کشور ثبت شده است.

فاصله هتل جهانگردی دلوار بوشهر تا مدرسه گلستان 2/7 کیلومتر - 6 دقیقه

استان: بوشهر شهر: بوشهر
آدرس: استان بوشهر، بوشهر، محله بهبهانیها

مدرسه هدایت
مدرسه هدایت ارومیه در ابتدا یکی از خانه‌های قدیمی شهر ارومیه و متعلق به یکی از بزرگان ایل قاجار بوده است که در سال ۱۳۴۷ توسط مالک جدید به مدرسه تغییر کاربری داد. متأسفانه به علت تخریب کتیبه‌های مربوط به بنا، تاریخ دقیق احداث و نام معمار سازنده آن مشخص نیست اما با توجه به نوع مصالح و فرم معماری، تاریخ احداث آن به اواخر دوره قاجار می‌رسد.

فاصله هتل جهانگردی ارومیه تا مدرسه هدایت : 2/4کیلومتر - 8 دقیقه

استان: آذربایجان غربی شهر: ارومیه
آدرس: ارومیه، بافت قدیمی شهر، خیابان امام، کوچه امیرنظمی

مسجد جامع اردبیل
هر کدام از شهرهای این یک مسجد جامع دارد که محل تجمع مردم در گردهمایی های بزرگ می باشد. استان اردبیل هم از این قاعده خارج نیست و یک مسجد جامع یا جمعه مسحد دارد که از جمله جاذبه های مذهبی این منطقه به شمار می رود و دارای قدمت طولانی متعلق به دوران سلجوقیان می باشد. آنچه که در اسناد تاریخی آمده مشخص می کند که در گذشته این مسجد مکان آتشگاه بوده که قدمت آن به دوره ساسانیان باز می گردد و بعد از آن اسلام در قرن پنجم هجری وارد ایران شد این مکان را تبدیل به مسجد جامع یا جمعه مسجد امروزی کردند. قسمت اصلی مسجد جامع در بخش زیرین گنبد یا «گنبدخانه»، قرار دارد که دارای مساحت زیادی است.

استان: اردبیل شهر: اردبیل
آدرس: .
معبد داش کسن
معبد داش کسن متعلق به دوران ایلخانی است و ساخت آن پس از مرگ ارغون‌شاه مغول، به همت و پشتکار الجای‌خاتون، خواهر سلطان‌محمد خدابنده آغاز شد؛ اما متاسفانه عملیات ساخت‌ و‌ ساز آن هرگز تکمیل نشده است. برخی از باستان‌شناسان معتقدند که این معبد در اصل در زمان ساسانیان ساخته شده و پرستشگاه پیروان آیین مهرپرستی بوده است؛ البته هیچ آثاری از آن زمان در معبد باقی نمانده و مهم‌ترین ویژگی معماری این معبد که همان نقوش برجسته دو اژدها محسوب می‌شود، در دوره ایلخانی ایجاد شده است. علاوه بر نقوش برجسته دو اژدها، تمام تزیینات دیگر نیز در دوران ایلخانی در این بنا ایجاد شده‌اند.

داش کسن در زبان ترکی به معنی سنگ تراشیده یا بریده سنگ است. البته برخی از گردشگران، داش کسن را معبد اژدها نامیده‌اند. اژدها در اندیشه ایرانی نماد ظلم و ستم به شمار می‌رود؛ اما با ورود قوم فاتح به ایران، اژدها مانند نگهبان همیشه هوشیار که نماد خیر، برکت و حکومت پایدار است، به نمادی مثبت در فرهنگ ایرانی تبدیل شد. علاوه بر این، ترکیب شگفت‌انگیز معماری ایرانی و چینی در این اثر تاریخی و هنری موجب شده است تا عده‌ای از گردشگران در نگاه اول تصور کنند که داش کسن معبدی چینی است و محیط پیرامون آن را «چینِ ایران» لقب دهند.

فاصله جهانگردی زنجان تا معبد داش کسن 68/8 کیلومتر - 1:10 دقیقه

استان: زنجان شهر: زنجان
آدرس: استان زنجان، ۱۵ کیلومتری سلطانیه، روستای ویر

معبد مهر مراغه
معبد مهر مراغه، نیایشگاه زیرزمینی و محل پرستش خورشید و برگزاری آیین مهرپرستی بوده که در جنوب روستای ورجوی مراغه به‌صورت زیرزمینی و صخره‌ای بنا شده‌ است. این معبد که جزو جاهای دیدنی استان آذربایجان شرقی محسوب می‌شود، در تاریخ ۱۹ دی ۱۳۵۶ هجری شمسی با شماره ثبت ۱۵۵۶ به‌عنوان یکی از آثار ملی ایران به ثبت رسید و باید آن را در ردیف یکی از نخستین سکونتگاه‌ها و معابد بشر پیش از تاریخ، قرار داد.
معبد مهر مراغه با قدمتی بيش از سه هزار سال، ميراثی ارزشمند از پيشينه تاريخ و تمدن كهن خطه آذربايجان است و جزو چهار معبد باقی‌ مانده از دوره اشكانی به حساب می‌آید كه به‌صورت بنايی صخره‌ای در دل زمين كنده شده است. این اثر باستانی در زمان اشکانیان محل عبادت مهرپرستان و پس از ظهور اسلام محل برگزاری آیین‌های مذهبی بود.

فاصله هتل جهانگردی تبریز تا معبد مهر مراغه 151 کیلومتر - 2:19 دقیقه

استان: آذربایجان شرقی شهر: مراغه
آدرس: استان آذربایجان شرقی، ۶ کیلومتری مراغه، جنوب روستای ورجوی

مقبره الشعراء
یکی از دیدنی ‌های تبریز، مقبره الشعرا محسوب می‌شود و هر گردشگری که به این شهر سفر کرده باشد، نام آن را شنیده و از آن دیدن کرده است. این بنا که یادبودی از شاعران و ادیبان مدفون در گورستان خرساب است، به‌عنوان نماد تبریز نیز شناخته می‌شود. در این مکان شاعرانی چون اسدی طوسی، خاقانی شروانی و شهریار دفن شده‌اند. مقبره الشعرا از ۸۰۰ سال پیش محل دفن بیش از ۴۰۰ شاعر، ادیب، عارف و رجال نامی است که در طول دوره‌های مختلف در این مکان دفن شده‌اند و اکنون این بنا یادبودی از این بزرگان است. شاعرانی چون اسدی طوسی، خاقانی شروانی و شهریار از جمله افراد مدفون در مقبره الشعرا هستند.مقبره الشعرا تبریز محل دفن بیش از ۴۰۰ شاعر، ادیب، عارف و رجال نامی است.مقبره الشعرا همچنین، موزه‌ شعر و ادب آذربایجان محسوب می‌شود و شما در کنار بازدید از معماری تماشایی این یادبود زیبا، با شعرا و آثار آن‌ها بیشتر آشنا خواهید شد. در داخل مقبره، تنها قبر شهریار زبان پارسی، استاد محمدحسین بهجت تبریزی به چشم می‌خورد که آخرین شاعر نامی و بزرگ دفن شده در این مکان است.این بنا در سال ۱۳۸۷ در فهرست میراث ملی به ثبت رسیده است.

فاصله هتل جهانگردی تبریز تا مقبره الشعراء 12/2 کیلومتر - 27 دقیقه

استان: آذربایجان شرقی شهر: تبریز
آدرس: استان آذربایجان شرقی، تبریز، خیابان ثقه الاسلام

مقبره باباطاهر
در مرکز شهر خرم آباد و در ضلع غربی قلعه فلک الافلاک و در کنار خانه قدیمی آخوند ابو، مقبره باباطاهر قرار دارد .در گویش لری به باو طاهر معروف است اهالی شهر خرم آباد معتقدند این مقبره مربوط به بابا طاهر شاعر و عارف نامدار و سراینده دو بیتی های معروف لکی و لری است. سبک بنای مقبره، ساده و متشکل از گنبد خانه ای با یک ورودی است.ساختمان مقبره مربوط به دوره خوارزمشاهی است.

فاصله جهانگردی خرم آباد تا مقبره بابا طاهر لرستان 4/9 کیلومتر - 15 دقیقه

استان: لرستان شهر: خرم آباد
آدرس: استان لرستان، خرم آباد، ضلع غربی قلعه فلک الافلاک و در کنار خانه قدیمی آخوند ابو

مقبره های گنبد سبز
"مقبره های گنبد سبز در قسمت شرقی شهر قم و درون باغی به نام «باغ گنبد سبز» که به دروازه کاشان شهرت دارد، واقع شده است. این مجموعه که سه بنای تاریخی با گنبدهای بسیار زیبا دارد و چند تن از امرای خاندان صفوی در آن دفن شده‌اند، از دیگر جاهای دیدنی قم است. بر اساس کتیبه‌های به جا مانده، گنبد جنوبی، محل دفن خواجه اصیل‌الدین و دو تن دیگر از حاکمان دوران صفوی و مربوط به سال ۷۶۱ هجری قمری است.

گنبد مرکزی نیز محل تدفین خواجه علی صفی و سه تن دیگر از فرمانروایان صفوی و مربوط به سال ۷۹۲ هجری قمری است و گنبد شمالی که به دلیل تخریب کتیبه‌ی آن، صاحب مقبره نامعلوم است، متعلق به اواخر قرن هشتم و اوایل قرن نهم است. گنبدهای جنوبی و مرکزی از بیرون به شکل استوانه‌ی منظمِ ۱۲ وجهی و از درون ۸ ضلعی می‌باشند، اما گنبد شمالی از بیرون و درون ۸ ضلعی است. معماری تحسین‌برانگیز و گچ‌بری‌های با شکوه و خاص این بناها چشم‌ها را خیره می‌کند."

استان: قم شهر: قم
آدرس: .
منارجنبان اصفهان
منارجنبان اصفهان یکی از آثار تاریخی این شهر است که عارفی به نام عمو عبدالله کارلادانی در آن به خاک سپرده شده‌ است. نکته قابل توجه دربارهٔ این بنای تاریخی این است که با حرکت دادن یک مناره، مناره دیگر نیز به حرکت و جنب و جوش می‌آید و لازم است ذکر شود هر مناره دارای پهنای نه متری و بلندای هفده متری می‌باشد.
تاریخی که بر فراز سنگ عمو عبدالله نوشته شده است سال ۷۱۶ هجری را نشان می‌دهد که در دوره سلطان محمد خدابنده الجایتو ایلخان مسلمان است. ارتفاع ایوان مقبره عمو عبدالله از سطح زمین بقعه ۱۰ متر و ارتفاع هر یک از دو مناره ۷/۵ متر است. در این ایوان مزار عمو عبدالله قرار دارد و راه صعود به بام و مناره‌ها نیز به وسیله درگاه کوچکی است که با پلکانی مارپیچ به بام مربوط می‌شود. اما چیزی که این بنای کوچک با عرض نه متر و طول هر مناره هفده متر را معروف کرده، تکان خوردن آن است. یعنی با تکان دادن یکی از مناره‌ها مناره دیگر و کل ساختمان نیز تکان می‌خورد. ایوان منارجنبان یکی از آثار تک ایوانی دوران ایلخانی است که به سبک مغول ساخته شده است ولی شکل مناره‌ها نشان می‌دهد که آنها را اواخر دوره صفویه به ایوان اضافه کرده‌اند. دلیل حرکت این بنا مدت هاست برای دانشمندان سؤال بوده و بسیاری هنوز هم می‌گویند هیچ دلیل منطقی ای برای این حرکت وجود ندارد. اما نکته مهم این است که منارجنبان در دنیا تنها بنایی نیست که به این صورت حرکت می‌کند. در عراق و عربستان هم چنین بناهایی یافت می‌شود. به هر حال منطقی‌ترین علتی که برای تکان خوردن مناره‌ها می‌تواند وجود داشته باشد، پدیده فیزیکی تشدید یا اثر دوپلر است. چون مناره‌ها سبک و کاملاً مشابه هستند، تکان خوردن یکی روی دیگری اثر می‌گذارد. جهانگردانی که به نقاط مختلف دنیا سفر کرده‌اند در مشاهدات خود مناره هائی را معرفی کرده‌اند که در نقاط دیگر جهان همین خصوصیت را داشته‌اند. اما قدر مسلم اینکه منارجنبان اصفهان وجه تمایزی با سایر مناره‌های متحرک دارد و آن این است که گذشته از حرکت مناره‌ها سایر قسمت‌های بنا نیز حرکت می‌کند. این ساختمان با کاشی‌های لاجوردی رنگ به شکل ستاره چهار پر و اشکال دیگری به شکل کثیر الاضلاع فیروزه‌ای رنگ زینت یافته است. حمید شاهین پور، سرپرست کمیته پژوهشی انجمن فناوری‌های بومی ایران، تصمیم گرفت علت ارتعاشات این بنا را با فرمول‌های دینامیکی پیدا کند. پژوهش شاهین پور با تمام فرمول‌های پیچیده و آزمایشگاهی اش منجر به رسیدن به این نتیجه شد که: هنگامی که دو نخ مشابه با طول مساوی داشته باشیم و انتهای این نخ‌ها را به یک نخ افقی ببندیم دو آونگ کاملاً مشابه حاصل می‌شود. حال اگر یکی از نخ‌ها به نوسان در آید دیگری هم شروع به نوسان می‌کند. اما اگر یکی از نخها بلندتر شود در صورت نوسان، نخ دیگر دچار نوسان نمی‌شود. حال اگر وزن یکی با دیگری متفاوت باشد باز هم نوسان یکی منجر به اختلال در نوسان دیگری می‌شود. بر همین اساس می‌توان نتیجه گرفت که، ارتعاش یک مناره می‌تواند به مناره‌های بعدی هم منتقل شود. پیش از شاهین پور افراد دیگری هم دربارهٔ منارجنبان کار کرده‌اند اما تا کنون کسی، کار آزمایشگاهی روی این بنا انجام نداده بود. شاهین پور تمام منارجنبان‌های ساخته شده در دنیا را متعلق به فرهنگ ایرانی اسلامی می‌داند. جالب است بدانید منارجنبان‌های دنیا در یک دوره زمانی سی ساله دوره تیموریان ساخته شده‌اند.

فاصله هتل جهانگردی نایین تا منارجنبان اصفهان 157 کیلومتر - 1:58 دقیقه

استان: اصفهان شهر: اصفهان
آدرس: استان اصفهان،‌ ۶ کیلومتری غرب شهر اصفهان، مسیر اصفهان به نجف آباد، محله کارلادان، خیابان آتشگاه

مناره آجری گسکر (مناره بازار )
مناره آجری گسکر (مناره بازار)، یکی از مهمترین آثار تاریخی گیلان زمین و در عین حال با شکوه ترین بناهای برجای مانده از دوره سلجوقی است که در مسیر راه جاده شاه عباسی قرار گرفته است . ودر روستای مناره بازار در فاصله ی 9 کیلو متری غرب شهرستان صومعه سرا بنا شده است. بنای مذکور 9/15 متر ارتفاع دارد و قطر پایه ی آن حدود 3 متر و محیط آن 30/18 متر است . ورودی این بنا در جنوب غربی است که از آجر و ملات ساروج ساخته شده است . راه ورودی به داخل مناره به وسیله ی پلکانی مارپیچ با 49 پله است که در انتها به بام مسطح برج منتهی می شود . تنها تزئین این مناره دو ردیف آجر کاری با نقوش هندسی بوده که به دلیل فرو ریختن قسمت فوقانی آن مشخص نیست در درون بنا ستونی نگهدارنده جای داده اند که پله های مارپیچ به دور آن می چرخد .ساخت این بنا را به چهل گوش چمنی نسبت می دهند . بخش بالایی آن در زلزله 1369 ویران شد. و در حال حاضر بنای مذکور تا حدی باز سازی شده است .ولی از نظر گردشگری متروک مانده است.

فاصله جهانگردی انزلی تا مناره بازار 47/6 کیلومتر - 52 دقیقه

استان: گیلان شهر: صومعه سرا
آدرس: استان گیلان، صومعه سرا، روستای مناره بازار
موزه شه لافتی
را به نوعی می‌توان موزه اولین‌ها نامید. موزه دارای درب ورودی بسیار کوچکی است که برای وارد شدن باید خم شوید. این موزه بسیار مورد توجه گردشگران علاقه‌مند به فردوسی و شاهنامه است. موزه‌ای که بیشتر جاذبه‌اش بسته به یک آدم و عتیقه‌هایی است که دور و بر خود جمع کرده است؛ آدمی که یک‌تنه کار چند نهاد و دستگاه عریض و طویل را انجام می‌دهد و خودش، هم مدیر کل و هم آشپز سازمان است. مرشد رستم قاسمی، کهنه‌سوار پهلوانان خراسان است که حال با موزه فرهنگ پهلوانی‌اش به نامی آشنا برای مشهدی‌ها تبدیل شده است. در گوشه‌ای دنج از زورخانه و موزه که بیشتر به لمکده‌های سنتی می‌مانند، عیارخانه قرار دارد. در وسط عیارخانه جایگاهی است که عیاران فنون خود را بر آن به تمرین گذاشته و نقالان جمع را به شنیدن شاهنامه میهمان می‌کنند

استان: خراسان رضوی شهر: مشهد
آدرس: .
میدان شهرداری رشت
میدان شهرداری رشت در اوایل سلطنت رضا پهلوی (۱۳۰۴-۱۳۲۰) احداث شد و مجموعه آن شامل کاخ شهرداری، موزه پست و ساختمان قدیمی هتل ایران می‌شود. ساختمان شهرداری و برج ساعت آن، نماد شهر رشت است. این بنا هنگام وقوع زلزله مهیب و ویرانگر منجیل در سال ۱۳۶۹ آسیب دید و چندی بعد توسط روبرت واهانیان، به‌صورت سابق مرمت شد.این اثر در تاریخ ۲۶ آذر ۱۳۵۶ با شماره ثبت ۱۵۱۶ به‌عنوان یکی از آثار ملی ایران به ثبت رسید.
اجرای روزانه موسیقی زنده در صبح و هنگام مناسبت‌ها توسط گروه ارکستر شهرداری رشت، روبه‌روی در شهرداری، داخل محوطه میدان و در محوطه مخصوص گروه ارکستر صورت می‌گیرد و این تنها یکی از ویژگی‌های بی‌نظیر میدان شهرداری رشت است. زنگ ساعت مجموعه نیز در هر ساعت برابر با عدد ساعت و هر نیم ساعت یک زنگ به صدا در می‌آید.

فاصله جهانگردی لاهیجان تا میدان شهرداری رشت 46/2 کیلومتر - 1:02 دقیقه

استان: گیلان شهر: رشت
آدرس: رشت، میدان شهرداری

میدان نقش جهان
میدان نقش جهان هم‌ چنین معروف با نام تاریخی میدان شاه و پس از انقلاب ۱۳۵۷ ایران با نام رسمی میدان امام، میدان مرکزی شهر اصفهان است که در قلب مجموعه تاریخی نقش جهان قرار دارد.
بناهای تاریخی موجود در چهار طرف میدان نقش جهان شامل عالی‌قاپو، مسجد شاه (مسجد امام)، مسجد شیخ لطف‌الله و سردر قیصریه است. علاوه بر این بناها دویست حجره دو طبقه پیرامون میدان واقع شده‌ است که عموماً جایگاه عرضهٔ صنایع دستی اصفهان می‌باشند.
میدان نقش جهان در تاریخ ۸ بهمن ۱۳۱۳ به شماره ۱۰۲ در فهرست آثار ملی ایران ثبت شد و در اردیبهشت ۱۳۵۸ به شماره ۱۱۵ جزء نخستین آثار ایرانی بود که به‌ عنوان میراث جهانی یونسکو نیز به ثبت جهانی رسید. يكي از زيباترين ميدان هاي جهان به طول حدود 512 متر و عرض 160 متر است كه در اطراف آن اطاق هائي در دو طبقه با يك اندازه و شكل، احداث شده است . تعداد چهار اثر تاريخي بي نظير در اطراف ميدان قرار دارد. عمارت عالي قاپو/ مسجد امام/ مسجد شيخ لطف اله و سر درب بازار قيصريه ، در وسط ميدان اصلي ، زمين و دو دروازه سنگي چوگان بوده است . ميدان امام امروزي يكي از مراكز خريد صنايع دستي و همچنين محل برگزاري بسياري از مراسم ملي و مذهبي مي باشد . در هر هفته نماز پرشكوه جمعه در اين ميدان برگزار مي گردد.

فاصله هتل جهانگردی نایین تا میدان نقش جهان 142 کیلومتر - 2:00 ساعت

استان: اصفهان شهر: اصفهان
آدرس: استان اصفهان، اصفهان، میدان نقش جهان

نارین قلعه
نارین قلعه یا همان قلعه نارنج، یکی از قدیمی‌ترین جاهای دیدنی نایین است. این قلعه در مرکز بافت قدیمی شهر تاریخی نایین قرار دارد. بر اساس اسناد موجود، قدمت این قلعه به دوران پارتیان و پیش از اسلام باز می‌گردد. نارین قلعه از نظر پلان کلی به شکل چند‌ ضلعی است. در هر گوشه از این قلعه تاریخی، چند برج و بارو به چشم می‌خورد. خوشبختانه از نظر ظاهری، این قلعه به‌ خوبی حفظ شده است. بسیاری از قلعه های تاریخی ایران به‌ صورت کامل ویران شده‌اند اما نارین قلعه به‌ خوبی ظاهر خود را حفظ کرده است. بر اساس ظاهر این قلعه، به احتمال فراوان کاربرد نظامی داشته است. البته برخی دیگر چنین روایت می‌کنند که در گذشته این قلعه به‌ عنوان آتشکده کاربرد داشته است.
نارین قلعه جزء بزرگترین قلعه های تاریخی ایران به حساب می‌آید. دورتادور دیوار اصلی این قلعه، خندقی بزرگ به عمق ۵۰ متر حفر شده بود. قلعه نارنج فقط با خشت خام ساخته شده است. بد نیست بدانید بر اساس اسناد تاریخی، طول خشت‌هایی که در ساخت این قلعه به کار رفت نیم ذرغ و عرض آن‌ها یک چهارم ذرع بوده است. همچنین وزن هر خشت به ۷ الی ۸ من می‌رسید. می‌توان گفت که نارین قلعه یکی از مهم‌ترین قلعه‌های استان اصفهان به حساب می‌آید. هنوز هم می‌توانیم شاهد خانه‌های مسکونی که در کنار این قلعه ساخته شده بودند باشیم.

فاصله هتل جهانگردی نائین تا نارین قلعه 1/4 کیلومتر - 4 دقیقه

استان: اصفهان شهر: نائین
آدرس: استان اصفهان، نائین، مرکز بافت تاریخی نایین، میان محله‌های باب المسجد، کلوان و نوآباد

نقش برجسته هرکول
یکی از جاهای دیدنی کرمانشاه که در دل یک منطقه بسیار زیبا قرار گرفته، نقش برجسته هرکول می‌باشد که بر روی کوه تراشیده شده است. این نقش بسیار زیبا مردی عریان است که زیر سایه یک درخت و روی یک نقش یک شیر دراز کشیده و در دست چپ یک پیاله دارد. همچنین در قسمت پشتی این نگاره کتیبه ها و نقش و نگارهایی وجود دارد که در سال 1337 پیدا شده‌اند. این نقش و نگارها همگی در دوران اشکانیان تراشیده شده‌ و امروز به عنوان یکی از جاهای دیدنی کرمانشاه در بهار شناخته می شود.

استان: کرمانشاه شهر: کرمانشاه
آدرس: .
هتل قو
هتل قو مربوط به اواخر دوره قاجار است و در اهواز، جاده ساحلی، خیابان خسروی واقع شده و این اثر در تاریخ ۲۵ اسفند ۱۳۷۹ با شمارهٔ ثبت ۳۳۵۴ به‌عنوان یکی از آثار ملی ایران به ثبت رسیده‌است.

استان: خوزستان شهر: اهواز
آدرس: .
کاخ چای خوران
کاخ چای‌خوران از بناهای مربوط به دوره پهلوی اول است و در جنوب میدان معلم چالوس و در محوطه کاخ، جنب دادگستری واقع شده است. این اثر در تاریخ ۲۶ اسفند ۱۳۵۳ با شمارهٔ ثبت ۱۰۴۵ به‌عنوان یکی از آثار ملی ایران به ثبت رسیده است. این بنا در محوطه‌ای به وسعت حدود ۴۰۰۰ متر مربع و در یک طبقه و زیرزمین ساخته شده است. دو ورودی اصلی بنا در ضلع‌های شرقی و غربی واقع هستند و فضاهای داخلی ساختمان از دو بخش اصلی و خدماتی تشکیل شده است که توسط راهروی میانی به هم متصل شده‌اند. بخش اصلی این بنا شامل بالکن ستون‌دار شمالی و دو تالار مربع شکل در قسمت جنوبی و یک تالار مستطیلی در جهت شمالی-جنوبی می‌باشد که با تزئینات زیبای گچ‌بری مزین شده است. بخش خدماتی شامل دو اتاق و آبدارخانه و دو ایوان در قسمت‌های شرقی و غربی است. امروزه این مکان تاریخی زیبا به پادگان تبدیل شده است و خود کاخ به صورت کامل نابود شده است .

فاصله جهانگردی چالوس تا کاخ چای خوران 7/9 کیلومتر - 11 دقیقه



استان: مازندران شهر: چالوس
آدرس: ایران، استان مازندران ، چالوس

کاخ سردار امجد
کاخ ییلاقی سردار امجد از مهمترین بناهای حکومتی گیلان در شهر تالش (هشتپر) به شمار می رود. سردار امجد که از اواسط دوره ی ناصرالدین شاه قاجار تا انقلاب مشروطه حاکم کرگانرود تالش بود، از قدرت و نفوذ زیادی در منطقه تالش برخوردار بود و برای قدرت نمایی و تدارک مکانی مناسب برای پذیرایی از بزرگان و درباریان قاجار تصمیم به ساخت این بنا می گیرد. بنابر روایت منابع محلی احداث و تکمیل این بنا ۲۵ سال به طول انجامیده است. سنگ های بکار رفته در بنا از ارتفاعات ییلاقی تالش به این مکان آورده شده اند و کارگران زیادی به طور روزانه در ساخت این بنا مشغول به کار بوده اند. این بنا محل استقرار اطاقسرا نامیده می شد که اکنون در ضلع غربی میدان اصلی شهر تالش ( هشتپر ) واقع گردیده است. این بنای آجری با نمای بیرونی آبی رنگ و به همراه طاق نماها و درگاه های هلالی توجه هر رهگذری را به خود جلب می کند. طبقه اول این بنا، دارای دو درب ورودی بزرگ در شمال و جنوب است که قرینه به صورت چهار پنجره بزرگ در طبقه دوم نیز در چهار جهت تکرار شده است . طبقه سوم دارای چهار کلاه فرهنگی با پنجره های بادگیر است. در سال های اخیر با ترک برداشتن برخی از نماها و نم گرفتن طبقه فوقانی آن، سقف این بنا با حلب پوشانیده شده است.

فاصله جهانگردی لاهیجان تا کاخ سردار امجد 61/9 کیلومتر - 1:11 دقیقه

استان: گیلان شهر: تالش
آدرس: استان گیلان، تالش
کاخ سلطنتی بابل
کاخ سلطنتی بابل که به دوره پهلوی مربوط است، در باغ مصفایی در جنوب بابل قرار دارد و محل فعلی دانشکده پزشکی بابل است. بنای کاخ دو طبقه است، با اتاق ها و سالن های متعدد و مزین به گچبری‌های بسیار زیبا، مصالح عمده ساختمان کاخ را سنگ تشکیل می دهد و نمای خارجی آن عناصر تزئینی بسیار جالب دارد. تزئین داخلی و خارجی کاخ، ویژگی های خاص و منحصر به فردی دارد که مشابه آن در کاخ های دیگر این دوره کمتر دیده می شود.‌

برج کاخ بابل (دیده بانی) هم زمان با کاخ سلطنتی در ضلع غربی محوطه کاخ احداث گردید، بنایی است هشت ضلعی در دو طبقه که طبقه دوم آن کوچکتر از طبقه اول اجرا گردیده است. این اثر در تاریخ ۸ دی ۱۳۵۲ با شمارهٔ ثبت ۱۵۲۸ به‌عنوان یکی از آثار ملی ایران به ثبت رسیده است.

فاصله جهانگردی خزرشهر تا کاخ سلطنتی بابل 31/1 کیلومتر - 42 دقیقه

استان: مازندران شهر: بابل
آدرس: دانشگاه علوم پزشکی بابل

کاخ سلیمانیه
کاخ سلیمانیه بنایی است آجری و متقارن با سقفی شیروانی. تمامی مشخصه‌ها و مولفه‌های سبک معماری دوران قاجار را می‌توان در این بنا دید و آن را از جمله ساده‌ترین، زیباترین و با احساس‌ترین ساختمان‌های دوران خود دانست. تالارها، ارسی‌ها، نقاشی‌ها، آیینه‌کاری‌ها، قوس‌های نیم‌دایره نما، سقف شیروانی و دواشکوبه (طبقه) بودن آن، همگی از جمله خصوصیات بارز کاخ سلیمانیه هستند. این ویژگی‌ها در ترکیب نهایی و بسیار ساده خود و در کنار مجموعه ساختمان‌ها و باغ پیرامونی، منجر به شکل‌گیری ساختمانی دوست‌داشتنی، باهویت و صمیمی شده‌اند. کاخ سلیمانیه در تاریخ ۲ اسفند ۱۳۲۷ با شماره‌ی ثبت ۳۷۰ به‌ عنوان یکی از آثار ملی ایران به ثبت رسید.

فاصله هتل جهانگردی دیزین تا کاخ سلیمانیه 91/4 کیلومتر - 1:23 دقیقه

استان: البرز شهر: کرج
آدرس: استان البرز، کرج، میدان امام حسین به سمت مصباح، خیابان شهید کیانپور، جنب مدرسه استقلال و مسجد اعظم

کاخ شهرداری تبریز
کاخ شهرداری تبریز از بناهای تاریخی شهر تبریز است که ساخت آن از سال ۱۳۱۴ تا ۱۳۱۸ خورشیدی در محل گورستان متروک و مخروبهٔ کوی نوبر، با نظارت مهندسان آلمانی و در زمان ریاست شهرداری حاج ارفع‌الملک جلیلی و با بودجه ۲٫۵۰۰٫۰۰۰ ریال انجام شد. از این بنا، به عنوان تالار شهر و دفتر اصلی شهرداری تبریز، بهره‌برداری شده‌ است. این اثر در تاریخ ۲۹ تیر ۱۳۷۷ با شمارهٔ ثبت ۲۰۵۵ به‌عنوان یکی از آثار ملی ایران به ثبت رسیده‌ است.
کاخ شهرداری تبریز در سال ۱۳۱۸ مورد بهره‌برداری قرار گرفت. در سال ۱۳۸۶ خورشیدی، به مناسبت بزرگداشت یکصدمین سال تأسیس اولین انجمن شهر و بلدیه ایران در تبریز، به نخستین موزه شهر و شهرداری‌های کشور تبدیل و مورد بهره‌ برداری قرار گرفت. در حال حاضر نیز علاوه بر نخستین موزه شهر و شهرداری‌های کشور، شورای اسلامی شهر تبریز نیز در بخشی از این ساختمان مستقر بوده و جلسات رسمی شورا در محل آمفی تئاتر موجود در ساختمان تشکیل می‌شود. شهردار کلان‌شهر تبریز نیز برخی از ملاقات های رسمی و دیپلماتیک را با مقامات عالی‌رتبه در محل این کاخ انجام می‌دهد.
کاخ شهرداری تبریز در مرکزی‌ترین نقطهٔ شهر تبریز و در میدان شهرداری (ساعت) این شهر واقع شده‌ است. کاخ شهرداری تبریز از آغاز ساخت تاکنون، به عنوان ساختمان شهرداری شهر تبریز مورد استفاده قرار گرفته‌ است و امروزه با تقسیم شهر تبریز به ده منطقه، این بنا به عنوان شهرداری مرکزی شهر تبریز محسوب می‌شود. البته امروزه نیز، اکثر امور عمرانی و اداری شهرداری تبریز در این تالار و عمارت متمرکز شده‌ است.
این بنا مساحتی نزدیک به ۹۶۰۰ متر مربع و به زیربنای ۶۵۰۰ متر مربع دارد که در سه طبقه ساخته شده‌ است. کاخ شهرداری تبریز دارای یک برج ساعت چهار صفحه‌ای به‌ ارتفاع ۳۰٫۵ متر است که با طنین موزون زنگ‌هایش، هر ساعت یک‌بار، گذشت زمان را به گوش مردم تبریز می‌رساند. نمای بیرونی این بنا از سنگ تراشیده شده‌ است و نقشهٔ ساختمان شبیه به طرح یک عقاب در حال پرواز می‌باشد که با نمونهٔ ساختمان‌های کشور آلمان، قبل از جنگ جهانی دوم مطابقت دارد.

فاصله هتل جهانگردی تبریز تا کاخ شهرداری تبریز 12/7 کیلومتر - 25 دقیقه

استان: آذربایجان شرقی شهر: تبریز
آدرس: استان آذربایجان شرقی، تبریز، خیابان امام، میدان ساعت

کاخ مروارید (کاخ شمس)
کاخ مروارید که با نام کاخ شمس نیز شناخته می‌شود، در سال ۱۳۸۲ به شماره ثبت ۷۰۶۷ در فهرست آثار ملی ایران به ثبت رسید. با وجود معماری خارق‌العاده و ویژگی‌های تاریخی، این کاخ اکنون در وضعیت نامناسبی قرار دارد و گفته می‌شود به بودجه‌ای معادل ۲۰۰ میلیارد تومان برای بازسازی و مرمت نیاز دارد. ضمن اینکه مالکیت آن هنوز به‌طور کامل مشخص نیست. بیشتر بخش‌های بنا دچار آسیب‌های جدی شده، سقف‌ها نم برداشته‌، جداره‌ و تزیینات سردرها کنده شده‌ و درب‌ها شکسته شده‌ است. قطعی آب نیز سرنوشت تلخی برای درختان نادر آن رقم زده است.
بسیاری از اموال کاخ مروارید نیز قبل از اینکه به میراث فرهنگی تحویل داده شود، به غارت رفته بود و بازگرداندن مجدد این اموال به کاخ امری بعید به نظر می‌رسد.

فاصله هتل جهانگردی دیزین تا کاخ شمس 101 کیلومتر - 1:35 دقیقه

استان: البرز شهر: کرج
آدرس: استان البرز، کرج، مهرشهر، انتهای بلوار ارم

کاخ هشت‌ بهشت
کاخ هشت‌ بهشت یک کاخ تاریخی در شهر اصفهان است که در دوران صفویان و در سال ۱۰۸۰ قمری ساخته شده است. ساختمان این کاخ در دو طبقه در میان باغی بزرگ بنا شده است. سبک معماری این بنا به شیوه اصفهانی است.کاخ هشت‌ بهشت که روزگاری زیباترین کاخ عالم هم نامیده می‌شد در سال ۱۰۸۰ هجری و به روزگار شاه سلیمان صفوی در نزدیکی باغ بلبل ساخته شد. باغ وسیعی که عمارت در آن واقع شده جزئی از باغ بزرگ نقش جهان بوده‌ است که شاه اسماعیل اول احداث کرد و در زمان جانشینان او بخصوص شاه عباس اول به قطعات متعددی تقسیم شد. باغ هشت بهشت در زمان شاه صفی وجود داشته است و در دوره دو شاه بعدی یعنی شاه عباس دوم و شاه سلیمان بر درختان این باغ زیبا افزودند. لازم است ذکر شود کوشک باغ متعلق به زمان شاه سلیمان صفوی می‌باشد که در آن دوره باغ تکمیل و اصلاح گردید و در سال ۱۰۸۰ ه.ق که با سومین سال سلطنت شاه سلیمان صفوی مقارن بود، به اتمام رسید و به گفته برخی تاریخ دانان این باغ نشیمن هشت سوگلی حرم پادشاه بوده است، که ۴ نفر در طبقه همکف و ۴ نفر دیگر در طبقه اول سکنی گزیده بودند. این بنای دو طبقه با طاقهای زیبا و تزئینات فراوان یکی از نمونه‌های درخشان معماری عصر صفویه به شمار می‌رود. این قصر از همان ابتدای احداث کاخ هشت بهشت، هشت به هشت و هشت در بهشت نامیده می‌شده‌ است.بخش مرکزی کاخ به صورت چهار صفه ساخته شده و ایوان آن رو به شمال است. سقفی که بر فراز این بنای ۴ صفه استوار است پوشیده از مقرنسهای گچی خوش رنگ و خوش طرح است.
اتاقهای طبقه اول در چهار گوشه عمارت تزئیناتی از گچبری و نقاشی دارند. در طبقه دوم عمارت نیز مجموعه‌ای از رواق‌ها و اتاقها و طاقها و پنجره‌ها بر زیبائی آن می‌افزایند. این طبقه به راهروها و اتاقهای متعددی تقسیم شده که هر یک تزئینات خاصی دارند. در برخی حوض آب و در بعضی بخاری‌های دیواری تعبیه شده‌اند. دیوارها را نیز آینه‌های فراوان می‌پوشانیده‌اند. تمام سقف‌های کاخ را نیز موزائیک‌های بسیار عالی پوشانیده و دالانها و غلام‌گردش‌های بسیار زیبا و هماهنگ، آنها را احاطه کرده‌اند.
آنچه در این عمارت حائز اهمیت است ارتباطی است که میان فضاها و قسمت‌های مختلف آن پدید آمده‌ است. این ارتباط باعث شده تا این عمارت در عین تنوع و گوناگونی و تعدد فضا از وحدت و یکپارچگی و تزئینات قابل توجه برخوردار شود.تزئینات عمارت در دوران صفویه به حدی باشکوه و هنرمندانه بوده که سیاحان بسیاری زبان به تحسین آن گشوده‌اند. متأسفانه امروز از نرده‌های چوب زرنگار و قابها و جام‌های بلور و آلت‌های شیشه‌ای رنگارنگ ظریف، اثری بر جای نمانده‌ است چرا که در دوره‌های بعد از صفویه و بخصوص در عصر قاجاریان تغییرات بسیاری در آن داده شده‌ است. این تغییرات به حدی است که برخی از سیاحان آن را از دوران قاجار به حساب آورده‌اند.
در اواخر دوران قاجار عمارت هشت بهشت به مالکیت خصوصی اشخاص درآمد و از زیورهای نفیس و گرانبهای دوره صفویه عاری گردید بطوری که امروز از آن همه شکوه و فریبندگی داخل کاخ و آب نماها و جوی‌های آب روان اثری بر جای نمانده‌ است. با همه دخل و تصرفات، زیبایی صفوی این بنا برجای مانده‌ است چنان‌که آندره گدار باستان‌شناس و ایران‌شناس می‌گوید: کاخ هشت بهشت با تالاری که از هر سو باز است و با چهار عمارت کلاه‌فرنگی در چهار گوشهٔ خود هنوز هم ترکیب اصلی و مختصری از لطف و ملاحت روزگاران گذشته را حفظ کرده‌است. ذکر این نکته مناسبت دارد که تزئینات این کاخ هشت‌ گوشه که نشانه روحیه معماری و تزئینات اواخر دوره صفوی است به همراه ساختمان آن که میان باغ واقع شده‌ است بعدها به فراوانی مورد تقلید قرار گرفته‌است.

فاصله هتل جهانگردی نایین تا کاخ هشت بهشت 151 کیلومتر - 1:56 دقیقه

استان: اصفهان شهر: اصفهان
آدرس: استان اصفهان، اصفهان، خیابان باغ گلدسته، پارک شهید رجایی، کاخ هشت بهشت

کاروانسرای بیستون
این کاروانسرا که در فاصله 30 کیلومتری شمال شهر کرمانشاه قرار گرفته، یکی از آثار تاریخی کرمانشاه می باشد که در دوران صفویه و به دستور شاه عباس صفوی ساخته شده است. این کاروانسرا در نزدیکی روستای بیستون و روبروی نقش برجسته مشهور داریوش بر روی کوه قرار گرفته و به عنوان یکی از آثار تاریخی و جاهای دیدنی کرمانشاه در محوطه تاریخی و فرهنگی بیستون شناخته می شود.

استان: کرمانشاه شهر: کرمانشاه
آدرس: .
کاروانسرای تاج آباد
کاروانسرای تاج آباد از کاروان‌سراهای منحصربه‌فرد ایران به شمار می‌رود که در سال ۱۳۷۶ با شماره ثبت ۱۸۷۲ به‌عنوان یک اثر ملی به ثبت رسید. در واقع، برخلاف اکثر کاروانسراهای ایران که پلانی مستطیلی‌ شکل دارند، این کاروانسرا دارای پلانی مدور است که قطر کلی آن ۵۶ متر و قطر حیاط آن ۳۱ متر است. جالب اینکه تنها دو نوع از این مدل کاروان‌سرا در ایران وجود دارد.
کاروانسرای تاج آباد، جدا از بخش رباط که مخصوص نگهداری احشام بود، کاروانسرایی زیارتی به‌حساب می‌آمد که زائران کربلا از آن استفاده می‌کردند. مصالح اصلی که در ساخت کاروانسرا استفاده شده، آجر قرمز و ساروج بوده است.
قدمت کاروانسرای تاج آباد به اواخر دوره صفویه و ابتدای دوره قاجاریه برمی‌گردد. در حقیقت، برای این بنای زیبا محدوده تقریبی زمان ساخت تخمین زده شده؛ ولی هیچ‌گاه زمان دقیقی از ساخت آن ارائه نشده است. دلیل این امر فقدان کتیبه، آجرکاری یا کاشی‌کاری بوده است.

فاصله جهانگردی علیصدر تا کاروانسرای تاج آباد 71/6 کیلومتر - 1:04 دقیقه

استان: همدان شهر: بهار
آدرس: استان همدان، شهرستان بهار، روستای تاج آباد سفلی (رسول آباد)

کاروانسرای تی تی
تی تی کاروانسرا مربوط به دوره صفوی است و در شهرستان سیاهکل، روستای بالارود واقع شده و این اثر در تاریخ ۱۲ آذر ۱۳۷۵ با شمارهٔ ثبت ۱۷۸۴ به‌عنوان یکی از آثار ملی ایران به ثبت رسیده‌است.

تی تی در زبان گیلکی به معنای شکوفه است. «تی تی خانم» هم یکی از شاهان صفوی است که این کاروانسرا را برپا کرد و از آن برای اقامتگاه مسافرانی که از سیاهکل و دیلمان به سوی طالقان می‌رفتند، بهره برده می‌شد. کاروانسرای تی تی از گونه کاروانسراهای برون شهری و دو ایوانی است که در هنگام واپسین روزهای فرمانروایی کیائیان در سیاهکل ساخته شده است. عناصر به کار رفته در آن، میانسرا (حیاط مرکزی)، ورودی، هشتی، ایوان، قوس جناغی، تاق کلمبو و تاق گهوه‌ای و... است. در ساخت دیوارهای این کاروانسرا از قلوه سنگ و در تاق آن از آجر، ملات و ساروج استفاده شده است.

فاصله جهانگردی لاهیجان تا کاروانسرای تی تی 33/7 کیلومتر - 54 دقیقه

استان: گیلان شهر: سیاهکل
آدرس: استان گیلان، شهرستان سیاهکل، روستای بالارود
کاروانسرای خواجه نظر
یکی از جاذبه‌های دیدنی و تاریخی شمال غرب ایران، کاروانسرای خواجه نظر در شهرستان جلفاست. کاروانسراها در گذشته با اهداف مختلف ساخته می‌شدند در این میان کاروانسرای خواجه نظر به منظور استراحت و اقامت کاروانیان در کنار رود ارس احداث شده بود.
کاروانسراها در گذشته نقش مهمی در اقتصاد و تجارت شهرها بازی می‌کردند. این مکان‌ها که با اهداف مختلف بنا می‌شدند نه تنها به لحاظ اقتصادی برای ایران مهم بودند بلکه از لحاظ معماری و اجتماعی نیز بسیار با اهمیت بودند. کاروانسراهای درون شهری اغلب مکان مناسبی برای ارتباط با مردم محلی شهر بود. کاروانسراهای برون‌شهری اما مناسب ارتباط با تاجران و بازرگان‌های مهم کشورهای مختلف بود.
کاروانسرای خواجه نظر که از دوران صفوی در حاشیه رود ارس و در چند کیلومتری شهر جلفا باقی مانده، به منظور استراحت و اقامت کاروانیان که در روی جاده ابریشم تجارت می‌کردند و خارج از شهر، ساخته شده بود. این کاروانسرا در شهرستان جلفا و در نزدیکی پل ضیالملک واقع شده و در سال ۱۳۸۱ به ثبت ملی نیز رسیده است.

فاصله هتل جهانگردی جلفا تا کاروانسرای خواجه نظر 7/9 کیلومتر - 11 دقیقه


استان: آذربایجان شرقی شهر: جلفا
آدرس: آذربایجان شرقی، جلفا، 3 کیلومتری جلفا، کنار رودخانه ارس و پل ضیا الملک
کاروانسرای شاه‌ عباسی پیام مرند
کاروانسرای شاه‌ عباسی پیام مرند در ۵۴ کیلومتری‌ تبریز واقع شده است و قدمت آن به دوره مغول و صفویه می‌‌رسد. این کاروانسرا از مهم‌ترین تاسیسات بین راهی جاده ابریشم بوده است و امروزه یکی از دیدنی های مرند به شمار می‌رود. همچنین از آن به‌عنوان بزرگ‌ترین کاروانسرای شمال غرب کشور یاد می‌شود. کاروانسرای شاه‌ عباسی پیام مرند برخلاف کاروانسراهای کوهستانی، دارای حیاط مرکزی وسیع و از نوع کاروانسراهای چهار ایوانی است. این مجموعه از بخش‌هایی مانند سر در رفیع، گنبدخانه حیاط مرکزی، اتاق‌ها و ایوان‌های مشرف به حیاط برای اقامت کاروانیان تشکیل می‌شود. ساختمان کاروانسرا به شکل مستطیل است و در چهار گوشه آن نیز چهار برج مدور قرار دارد.

فاصله هتل جهانگردی مرند تا کاروانسرای شاه عباسی پیام 12/9 کیلومتر - 14 دقیقه

استان: آذربایجان شرقی شهر: مرند
آدرس: استان آذربایجان شرقی، ۱۳ کیلومتری جاده مرند به تبریز، روستای پیام یا یام

کاروانسرای نصرت آباد
جاهای دیدنی زاهدان فقط محدود به چند مورد نمی‌شود. در دامنه‌های جنوبی کویر لوت درست در ۴ کیلومتری شمال غرب زاهدان، روستای نصرت آباد قرار گرفته که از کاروانسرای معروف نصرت میزبانی می‌کند. این کاروانسرای بزرگ در دوره قاجاریه با معماری ساده از خشت‌وگل بنا و سازه آن از دوران صفوی الهام گرفته شد کاروانسرای نصرت آباد دارای ۶۰ حجره بوده و در هر ضلع ۱۵ اتاق و ۲۳ طاق‌نما قرار گرفته‌ است.
این کاروانسرا ۴ ایوان داشته و قرینه‌سازی به خوبی در ساخت آن رعایت شده است. اکنون این کاروانسرای قدیمی سال‌ها به حال خودش رها شده و از آن هیچ مواظبتی به عمل نمی‌آید. این آثار ملی تاریخی در سال ۱۳۸۲ در فهرست آثار ملی ایران قرار گرفت.

فاصله هتل جهانگردی زاهدان تا کاروانسرای نصرت آباد 108 کیلومتر - 1:23 دقیقه


استان: سیستان و بلوچستان شهر: زاهدان
آدرس: استان سیستان و بلوچستان، زاهدان، ۴ کیلومتری شمال غرب نصرت آباد
کاروانسرای نیستانک
کاروانسرای نیستانک در روستایی به همین نام در ۳۰ کیلومتری جاده نایین به اردستان واقع شده است. این کاروانسرای تاریخی به‌عنوان یکی از زیباترین کاروان‌سراهای دوران قاجار به شمار می‌رود. بنای این کاروان‌سرا به‌صورت چهار ضلعی از بیرون و به‌صورت هشت ضلعی در حیاط است.

فاصله هتل جهانگردی نایین تا کاروانسرای نیستانک 31/3 کیلومتر - 23 دقیقه



استان: اصفهان شهر: نائین
آدرس: استان اصفهان، ۳۰ کیلومتری جاده نایین به اردستان، روستای نیستانک
کاروانسرای کبوتر خان
کاروانسرای کبوترخان از آثار تاریخی و مکان های دیدنی رفسنجان است و در کیلومتر ۳۵ جاده اصلی رفسنجان-کرمان، در روستای کبوترخان قرار دارد. در کتاب کاروانسراهای ایران، از این بنا به‌عنوان کاروانسراهای صفویه یاد شده است. در ساخت بنا از آجر‌هایی با نقش‌های زیبا و برجسته‌ استفاده کرده‌اند. گنجعلی‌خان چندین کاروانسرای معروف به شاه عباسی را در مسیر یزد به کرمان ساخت که کاروانسرا ی کبوترخان از جمله آن‌ها به‌ شمار می‌رود.



فاصله جهانگردی رفسنجان تا کاروانسرای کبوترخان 37 کیلومتر - 30دقیقه

استان: کرمان شهر: رفسنجان
آدرس: ایران، استان کرمان، رفسنجان، کیلومتر ۳۵ جاده اصلی رفسنجان-کرمان، روستای کبوترخان


کاروانسرای ینگی امام هشتگرد
طبق منابع تاریخی کاروانسرای ینگی امام از آثار دوره صفویه است که در دوره‌های بعد، تغییراتی در آن ایجاد شد و آن را به ترکیبی بدیع از مهمان‌خانه و باغ بدل کرد. این کاروان‌سرا در دوره قاجار تعمیر و تجهیز شد و در سال ۱۳۷۷ با شماره ۲۱۷۵ در فهرست آثار ملی به ثبت رسید.
این طور به نظر می‌رسد که ینگی‌ امام جزو املاک علی اصغر خان اتابک محسوب می‌شد اما مشخص نیست که ملک موروثی بود یا او آن را تصرف کرده بود. اسناد موجود در سازمان اسناد و کتابخانه ملی ایران نشان می‌دهند که در سال ۱۳۲۸ شمسی، سه دانگ کاروان‌سرا متعلق به امین‌السلطان و سه دانگ دیگر در تصرف اعتصام‌السلطنه و همسر امیرنظام بوده است.
در سندی دیگر روستای ینگی‌ امام از اموال امین‌الدوله و امین‌السلطان بود که در دوران هرج و مرج به تصاحب روس‌ها درآمد. در زمان ناصرالدین شاه، وی دستور تعمیر کاروان‌سرا را داد و باغ مهمان‌خانه امین‌آباد در این زمان به بنا افزوده شد. گفته می‌شود که امین‌الدوله نصف ینگی‌ امام را در سال ۱۲۹۹ به امین‌السلطان فروخت. کاروان‌سرا در سال ۱۳۲۸ هجری قمری متروکه شد و رو به ویرانی رفت. بعدها این بنا در اختیار نیروهای نظامی قرار گرفت و تا چند سال پیش پاسگاه انتظامی بود. محوطه بیرونی این کاروان‌سرا نیز حداقل برای یک دهه به قبرستان خودروهای فرسوده و اسقاطی تبدیل شده بود. در نهایت شهرداری هشتگرد برای محافظت از این اثر تاریخی، اقدام به دیوارکشی دور آن کرد.
کاروانسرای تاریخی ینگی امام از سال ۱۳۹۹ تا پایان ۱۴۰۰ با همکاری سازمان جهانی یونسکو و کمک هزینه اتحادیه اروپا در حال مرمت بود و دیوارها، گنبدها، هشتی و حجره‌های بخش شمالی مورد مرمت قرار گرفتند. از آنجا که این بنا سال‌ها پیش در دست ژاندارمری و نیروی انتظامی بود، آسیب‌ دیده است و بخش‌های زیادی از آن به مرمت نیاز دارد. درهای کاروان‌سرا در نوروز ۱۴۰۱ برای بازدید عموم باز بود و بعد از تعطیلات نوروز به‌منظور ادامه مرمت مجددا تعطیل شد.

فاصله هتل جهانگردی دیزین تا کاروانسرای ینگی امام هشتگرد 122 کیلومتر - 1:51 دقیقه

استان: البرز شهر: هشتگرد
آدرس: استان البرز، شهرستان ساوجبلاغ، شهر هشتگرد، روستای ینگی امام

کعبهٔ زرتشت
کعبهٔ زرتشت، نام بنای سنگی چهارگوش و پله‌داری در محوطهٔ نقش رستم در کنار روستای زنگی‌آباد شهرستان مرودشت فارس در ایران است. محوطهٔ نقش رستم علاوه بر بنای مذکور، یادمان‌هایی از عیلامیان، هخامنشیان و ساسانیان را نیز در خود جای داده‌ است.
فاصلهٔ کعبهٔ زرتشت تا کوه، ۴۶ متر است و دقیقاً روبه‌روی آرامگاه داریوش دوم قرار دارد و شکلش مکعب مستطیل است و تنها یک در ورودی دارد.

فاصله جهانگردی شیراز تا کعبه زرتشت 63/8 کیلومتر - 53 دقیقه

استان: فارس شهر: مرودشت
آدرس: استان فارس، مرودشت، جاده مرودشت - ساروئی، روستای زنگی آباد، محوطه تاریخی نقش رستم

کلیسای سنندج
کلیسای سنندج با قدمتی که به اوایل دوره قاجار بازمی‌گردد، در محله‌ آغه زمان جنوبی سنندج قرار دارد. از ویژگی‌های منحصربه‌فرد بنای کلیسا می‌‌توان به سر درب ورودی با اتاق‌های نیمه دایره متداخل، دهلیز ورودی و شبستان با سقف منحنی اشاره کرد. در بخش شمالی حیاط، ‌قبرهایی وجود دارد که طبق نوشته‌های روی سنگ، به اقلیت مسیحیان متعلق هستند. سقف شبستان بصورت طاق و تویزه ساخته شده است و ۱۲ طاق، ۶ ستون، محراب و دو قبر مربوط به کشیشان از دیگر بخش‌های شبستان محسوب می‌شوند. با توجه به ارزش تاریخی و معماری، کلیسای سنندج از جاذبه های گردشگری سنندج به شمار می‌آید و در تاریخ ۲۵ اسفند ۱۳۷۸، با شماره ثبت ۲۶۶۳ به‌عنوان یکی از آثار ملی ایران به ثبت رسید.

فاصله جهانگردی سنندج تا کلیسای سنندج 4/4 کیلومتر - 20 دقیقه



استان: کردستان شهر: سنندج
آدرس: استان کردستان، سنندج، محله اغازمان، خیابان نمکی، کوچه کلیسا

یخچال خشتی میبد
در فاصله ۵۰ کیلومتری شمال یزد، یخچال خشتی میبد قرار گرفته که بنایی برای ساخت و تولید یخ بوده است. داخل یخچال‌ها معمولا سه بخش اصلی با نام‌های دیوار سایه‌ انداز، حوضچه‌ی تولید یخ و مخزن یخ وجود داشته است. در ساخت بنای این یخچال، از خشت و گل استفاده شده است. خشت و گل بهترین عایق بوده، چرا که مانع ورود گرما و خروج سرما می‌شده است. یخچال خشتی میبد مربوط به دوره قبل از قاجار (احتمالا صفویه) می باشد و بزرگترین یخچال در نوع خود است.

فاصله هتل جهانگردی یزد تا یخچال خشتی میبد 55/1 کیلومتر - 53 دقیقه

استان: یزد شهر: میبد
آدرس: استان یزد، میبد، بلوار قاضی، روبه‌روی کاروانسرای شاه عباسی و چاپارخانه

یخدان دو قلو
سیرجان در دوره ساسانیان به شهر سیرگان معروف بود که علت آن به وجود قنات‌های زیاد در آن بر می‌گشت. این شهر در منطقه‌ای با آب‌وهوای گرم و خشک قرار دارد و از همین رو، در فصل گرم تابستان غالبا بارندگی آن اندک است. در گذشته مردم این ناحیه به ناچار گرمای زیادی را متحمل می‌شدند. معماران از سرمای شدید و خشک زمستان به‌عنوان راهکاری جهت حفظ و نگهداری مواد غذایی و نوشیدنی‌های خود در فصل تابستان استفاده می‌کردند و با ساخت بنایی مخروطی شکل که توسط پله‌هایی به چندین طبقه در زیر زمین منتقل می‌شد، شرایطی همانند یخچال‌های امروزی به وجود آورده بودند.یخدان‌‌های سیرجان که به یخدان‌های حاج رشید سیرجان نیز معروف هستند، از جاهای دیدنی سیرجان به حساب می‌آیند که در تاریخ ۱۸ خرداد ۱۳۸۴ هجری شمسی در فهرست آثار ملی به ثبت رسیده‌اند. قدمت این بنا مربوط به سال ۱۲۷۴ هجری شمسی در دوره قاجاریه است که گفته می‌شود افراد خیر آن را ساختند تا یخ مصرفی مردم شهر را تامین کند. این یخدان‌ها شامل دو چاله یخ می‌شوند که روی آن‌ها گنبد عظیم خشتی قرار گرفته و یک دیوار (حصار) طویل و مرتفع و سایه‌انداز بین دو یخدان کشیده شده است.

فاصله جهانگردی سیرجان تا یخدان های دوقلو 3/7 کیلومتر - 8 دقیقه



استان: کرمان شهر: سیرجان
آدرس: ایران، استان کرمان، سیرجان، غرب محله باغ بمید، خیابان شیخ فضل‌الله نوری

یخدان مویدی
زمانی که هنوز برق اختراع نشده بود، کرمانی‌ها یخچال‌ها را با استفاده از خشت و گل، احداث کردند؛ بناهای بزرگی که همچنان بسیاری از آن‌ها پابرجا هستند و از جاهای دیدنی کرمان محسوب می‌شوند. این سازه‌ها یخ را در اوج گرمای طاقت‌فرسای تابستان کویر نیز در خود نگاه می‌داشتند. معروف‌ترین یخدان‌های کرمان عبارت‌اند از یخدان چوب مفیدی، یخدان‌های زریسف، یخدان رحیم آباد و یخدان مویدی. بقیه یخدان‌ها تماما از بین رفته‌اند و اثری از آن‌ها باقی نیست. آب این یخدان‌ها از قنوات تامین می‌شد و غالبا فالوده‌فروشان صاحب یخدان‌ها بودند. البته در بعضی موارد یخدان‌ها را وقف عام می‌کردند.

فاصله جهانگردی کرمان تا یخدان مویدی 4/7 کیلومتر - 14 دقیقه



استان: کرمان شهر: کرمان
آدرس: ایران، استان کرمان، کرمان، خیابان شهید کامیاب (ابو حامد)


درباره ما
شرکت سرمایه گذاری ایرانگردی و جهانگردی در اواسط سال 1379 با هدف جذب گردشگران و مسافران داخلی و خارجی ، برگزاری تورهای داخلی و خارجی و تورهای ویژه بازنشستگان کشوری ، احداث و بهره برداری از رستوران های شهری و بین شهری ، سرمایه‌گذاری، مشارکت و جلب سرمایه های داخلی و خارجی و .. تاسیس گردید .
این مجموعه اولین و بزرگترین گروه زنجیره ای خدمات اقامتی و پذیرایی کشور با عنوان تجاری «گروه هتل های ایرانگردی...
شرکت سرمایه گذاری ایرانگردی و جهانگردی
تهران، خیابان ولیعصر، روبه روی سه راهی توانیر، بن بست شمس، پلاک 3، کد پستی 1516746313
رزرواسیون هتل ها
فکس واحد اداری
02182475618
پست الکترونیک گروه هتلهای ایرانگردی و جهانگردی
©2024 ITTIC, All Right Reserved