رزرو هتل
آرامگاه اوحدی مراغه ای
آرامگاه شیخ رکن‌الدین مراغه‌ای یکی از مهم‌ترین آثار تاریخی و آرامگاه‌های موجود در مراغه است که در میان جاهای دیدنی استان آذربایجان شرقی قرار دارد. این آرامگاه در ۳۰ بهمن سال ۱۳۸۶ هجری شمسی با شماره ۲۱۰۸۰ ثبت ملی شد. در کنار آرامگاه، موزه‌ ایلخانیان مراغه قرار دارد که بازدید از آن و آرامگاه می‌تواند برای علاقه‌مندان به تاریخ، ادبیات و شعر، معماری و حتی عرفان جذاب و قابل‌ توجه باشد.
مقبره رکن‌الدین اوحدی، محل دفن رکن‌الدین ابوالحسن مراغی مشهور به اوحدی مراغه‌ای، عارف و شاعر پارسی‌گوی مشهور دوره ایلخانی است که مثنوی معروف جام جم به او تعلق دارد. این آرامگاه در میان باغی سرسبز و زیبا قرار گرفته که بدون شک سبب دلنشین‌ شدن فضا و چشم‌ انداز آن شده است.
مقبره رکن‌الدین اوحدی در سال ۱۳۵۲ هجری شمسی توسط کمیته‌ای به نام تجدید بنای مقبره اوحدی (جمعی از معماران) مورد بازسازی قرار گرفت. در وسط باغ، گنبد زیبایی از بتن به‌جای آرامگاه قبلی ساخته و سنگ مقبره قبلی به موزه کنار آرامگاه منتقل شد. در حال حاضر مکان مقبره در وسط باغ خودنمایی می‌کند

فاصله هتل جهانگردی تبریز تا آرامگاه اوحدی مراغه ای 146 کیلومتر - 2:17 دقیقه

استان: آذربایجان شرقی شهر: مراغه
آدرس: استان آذربایجان شرقی، مراغه، خیابان دانشسرا، روبه‌روی بیمارستان سینا

آرامگاه پیر خاموش
آرامگاه پیر خاموش با قدمتی که به دوره سلجوقیان بازمی‌گردد، مدفن یکی از علما و عرفای قرن هفتم هجری با نام پیرخموش مرند است. در ابتدا محوطه این بقعه ده‌ها هزار متر مربع مساحت داشت که متاسفانه با دست‌اندازی مردم و ساخت‌و‌ساز، این وسعت امروزه به کمتر از ۱۰۰ متر مربع می‌رسد. همچنین بخش‌هایی ارزشمند از بقعه مانند کاشی‌های آن غارت شده است. این اثر به‌عنوان یکی از جاهای دیدنی مرند، در تاریخ ۱۸ اسفند ۱۳۸۷ با شماره ثبت ۲۵۱۹۴ در فهرست آثار ملی ایران به ثبت رسید و در سال‌های اخیر به همت اداره میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری بازسازی شد.

فاصله هتل جهانگردی مرند تا آرامگاه پیر خاموش 4/6 کیلومتر - 11 دقیقه

استان: آذربایجان شرقی شهر: مرند
آدرس: استان آذربایجان شرقی، مرند، خیابان هفت تیر شرقی، کوچه صمصامی
ارگ تبریز
ارگ تبریز (ارگ علی‌شاه) به بازمانده‌های ایوان جنوبی ارگ علیشاه در شهر تبریز گفته‌ می‌شود. بنای نخستین ارگ به سده هشتم هجری بازمی‌گردد که بنای بزرگ ناتمامی با هدف اولیه ساخت مسجد ساخته شد. در سال‌های بعد با استفاده از دیواره‌های به جا مانده از بنای نخستین مسجد، قلعه‌ای نظامی به جای آن ساخته شد که سال‌ها به عنوان باروی نظامی و بخش جنوبی دیوار شهر مورد استفاده قرار گرفته‌ است. استفاده از این بنا به عنوان قلعه نظامی به ویژه در دوران قاجار تا پایان دولت خود مختار مشهود بوده‌ است. در زمان حکمرانی سلسله قاجار با افزودن پیوست‌های گوناگون از جمله کارخانه ریخته‌گری توپ، عمارت کلاه فرنگی و ساختمان سربازخانه بنای نظامی تکمیل شد. بخش‌های اضافه شده به دیوارهای نخستین در دوران پهلوی تخریب شد و بخش‌هایی نیز در دوران پس از انقلاب تخریب گردید.
امروزه تنها دیواره جنوبی ارگ پا بر جا مانده‌ است که در ساعاتی از روز برای بازدید عموم آزاد است.

فاصله هتل جهانگردی تبریز تا ارگ تبریز (علیشاه) 13/6 کیلومتر - 27 دقیقه

استان: آذربایجان شرقی شهر: تبریز
آدرس: استان آذربایجان شرقی، تبریز، ضلع جنوبی تقاطع امام خمینی و خیابان فردوسی، نزدیکی محدوده میدان ساعت

برج مدور مراغه
بناهایی موسوم به گنبد از مهم‌ترین جاهای دیدنی مراغه هستند. یکی از آن‌ها با نام گنبد مدور مراغه از یادگارهای دوره سلجوقی است. این بنا که با نام برج مدور مراغه نیز شناخته می‌شود، در فاصله ده متری شمال گنبد کبود مراغه بنا شده ‌است. از این گنبد به‌عنوان دومین مزار از قبرهای پنج‌گانه مراغه یاد می‌شود که فرد مدفون در آن ناشناخته است. با پلانی مدور، این گنبد شامل دو طبقه سردابه و فضای اصلی می‌شود و با استفاده از مصالح سنگ‌های آهکی و حجاری‌شده، آجرهای خشتی و ساروج ساخته شده است. روی کتیبه برج به خط کوفی، تاریخ احداث سال ۵۶۳ هجری دیده می‌شود اما درباره نام بانی و مدفون داخل آن هیچ‌گونه اطلاعی در دست نیست. درب‌ ورودی‌ برج با نقوشی‌ مشابه‌ نمای‌ اصلی‌ گنبد سرخ‌ مراغه آذین‌ شده‌ است‌ و در آن می‌توان ترقی و تکامل نمای مینایی را طی دوران کوتاه میان زمان احداث این بنا و ساخت گنبد سرخ مشاهده کرد. این اثر ارزشمند در سال ۱۳۱۰، با شماره ۱۳۶ در فهرست آثار ملی ایران به ثبت رسید.

فاصله هتل جهانگردی تبریز تا برج مدور مراغه 146 کیلومتر - 2:15 دقیقه



استان: آذربایجان شرقی شهر: مراغه
آدرس: استان آذربایجان شرقی، مراغه، خیابان موسوی

پل سرچشمه روستای مردق
پل سرچشمه روستای مردق روی رودخانه مردق که از ارتفاعات سهند جاری می‌شود، بنا شده است و از مهم‌ترین و سالم‌ترین پل‌های تاریخی آذربایجان‌ شرقی محسوب می‌شود. این پل در زمان صفویان ساخته شده است اما معماری آن تحت تاثیر دوران ایلخانی است. پل مردق سه دهانه دارد که دهانه‌ میانی بزرگ‌تر از دهانه‌های دو طرف است و طاق جناغی آن را با آجرهای قرمز بومی ساخته‌اند. خود پل نیز از سنگ‌های بومی این منطقه بنا شده است که از معدن سنجان استخراج شده‌اند. در این پل به‌منظور عبور آب‌های طغیانی و زیبایی بیشتر، دو چشمه طاق کوچک هم وجود دارد. در گذشته، پل مردق راه ارتباطی مراغه با شهرهای میانه و هشترود بود و امروزه یکی از دیدنی های مراغه به شمار می‌‌رود. این پل تاریخی دارای ۴۲ متر طول، ۴.۵ متر عرض و ارتفاع ۶.۸ متر از کف رودخانه است. این اثر در تاریخ ۱۷ اسفند ۱۳۸۱، با شماره ثبت ۷۵۴۰ به‌عنوان یکی از آثار ملی ایران به ثبت رسید.

فاصله هتل جهانگردی تبریز تا پل سرچشمه روستای مردق 162 کیلومتر - 2:32 دقیقه



استان: آذربایجان شرقی شهر: مراغه
آدرس: استان آذربایجان شرقی، مراغه، ۱۲ کیلومتری جاده قدیم مراغه به هشترود، در ضلع شرقی روستا مردق

پل گاودوش آباد اوغان
پل گاودوش آباد اوغان میان روستاهای گاودوش آباد و اوغان قرار دارد و از دیدنی های سراب در استان آذربایجان شرقی به شمار می‌رود. با قدمتی که به دوره صفوی بازمی‌گردد، این پل را با استفاده از مصالحی مانند سنگ و آجر ساخته‌اند. پل گاودوش آباد اوغان ۳۱ متر طول، ۶ متر عرض و ۵.۴ متر ارتفاع دارد و با برخورداری از سه دهنه، چهار میل در دو طرف آن قرار گرفته‌اند. در تاریخ ۲۴ تیر ۱۳۸۲، این پل با شماره‌ی ۹۱۸۳ در فهرست آثار ملی ایران به ثبت رسید.

فاصله هتل جهانگردی سراب تا پل گاودوش آباد اوغان : 11/1 کیلومتر - 28 دقیقه

استان: آذربایجان شرقی شهر: سراب
آدرس: استان آذربایجان شرقی، ۸ کیلومتری شهر سراب، میان روستاهای گاودوش آباد و اوغان
خانه اشرف‌ الملوک نبئی وند
خانه‌ اشرف ‌الملوک نبئی وند که با نام‌های خانه‌ حیدرانلو و خانه اشرف الملوک نبی وند نیز شناخته می‌شود، از جاهای دیدنی مراغه در بافت قدیمی شهر است و در نزدیکی مسجد تاریخی شیخ بابا قرار دارد. با قدمتی که به اواخر حکومت قاجاریان و اوایل حکومت پهلوی بازمی‌گردد، این عمارت دو طبقه با پلانی مستطیل شکل و به‌صورت قرینه ساخته شده است. از جمله زیبایی‌های بنا می‌توان به ستون‌های سنگی تعبیه شده در نمای اصلی اشاره کرد. این اثر در تاریخ ۷ مهر ۱۳۸۱، با شماره ثبت ۶۲۱۹ به‌عنوان یکی از آثار ملی ایران به ثبت رسید.

فاصله هتل جهانگردی تبریز تا خانه اشرف‌ الملوک نبئی وند 146 کیلومتر - 2:17 دقیقه


استان: آذربایجان شرقی شهر: مراغه
آدرس: استان آذربایجان شرقی، مراغه، خیابان خواجه نصیر شمالی، کوچه خان، پلاک ۷۸

خانه مشروطه
این بنا در حدود تاریخ ۱۲۴۷ هجری خورشیدی (۱۸۶۸ میلادی) توسط حاج ولی معمار تبریزی ساخته شده‌ است.
حاج ولی معمار، معمار تبریزی که ساکن روسیه بود، در سال ۱۲۴۷ خورشیدی و پس از بازگشت به ایران، بنای خانهٔ مشروطه را بنیان نهاد. این بنا با ۱۳۰۰ متر مربع مساحت، در دو طبقه ساخته شده‌ است. از ویژگی‌های منحصر به فرد خانهٔ مشروطه می‌توان به پنجره‌های ارسی، درب‌های منبت‌ کاری‌ شده، غلام‌ گردش، کلاه‌ فرهنگی و نورگیر اشاره کرد. تمامی پنجره‌های بیرونی خانه ارسی‌های تمام قدی می‌باشند که با رنگ‌های سرخ و سبز و سفیدشان بازی نور و رنگ را از درون خانه دیدنی‌تر می‌کنند.

فاصله هتل جهانگردی تبریز تا خانه مشروطه 13/9 کیلومتر - 23 دقیقه

استان: آذربایجان شرقی شهر: تبریز
آدرس: استان آذربایجان شرقی، تبریز، خیابان شهید مطهری، روبروی مسجد جامع، خانه مشروطه

روستای تاریخی کندوان
روستای کندوان در دامنه‌های کوهستانی کوه سهند و در جوار رودخانه کندوان قرار دارد. از این روستای دیدنی می‌توان با نام جاذبه تاریخی و طبیعی به‌ طور هم‌ زمان نام برد. پیدایش این روستا در طول سالیان دراز بر اثر فعالیت کوه آتشفشانی و تغییر شکل گدازه‌ها در سرما اتفاق افتاده است و صخره‌های کله قندی شکل در طول زمان، محل استقرار ساکنان مختلف در دوره‌های تاریخی متنوع شده‌اند. منطقه کوهستانی روستای کندوان بسیار زیبا، خوش آب و هوا و سرسبز است و رودها و نهرهای فراوان در اطراف این روستا جریان دارند. روستای کندوان خالی از سکنه نیست و ساکنان آن هم‌چنان در خانه‌های سنگی اقامت دارند. روستای کندوان را با نام روستای کله قندی نیز می‌شناسند از قدمت روستای کندوان اطلاع دقیقی در دست نیست اما بیشترین احتمال به شروع سکونت در این روستا پس از حمله مغولان به ایران تعلق دارد. بنا بر این فرضیه ساکنان روستاهای اطراف کندوان پس از حمله مغولان به لابه‌لای صخره‌های این روستا پناه آوردند و در این مکان مخفی شدند. پس از گذشت سال‌ها افراد زیادی به اقامت در این خانه‌های سنگی ادامه دادند و روستای کندوان به مرور زمان کاملا شناخته شد.
روستای کندوان در ۱۸ کیلومتری شهر اسکو و ۶۲ کیلومتری شهر تبریز واقع است.

فاصله هتل جهانگردی تبریز تا روستای کندوان : 64/8 کیلومتر - 1:13 دقیقه


استان: آذربایجان شرقی شهر: اسکو
آدرس: آذربایجان شرقی، شهرستان اسکو، بخش مرکزی، دهستان سهند، روستای کندوان

طاق و قلعه هلاکو
طاق و قلعه هلاکو بنایی است آجری و متعلق به دوران حکومت مغول‌ها که از مکان های دیدنی مرند محسوب می‌‌شود و در ۲۷ کیلومتری آن قرار دارد. این سازه در دشتی وسیع به نام هلاکو یا الاکی واقع شده است و مردم محلی آن را با نام کاخ هلاکو می‌شناسند. از این سازه مغولی تنها بخش‌های محدودی از جمله پی‌های سنگی، دیوارهای قطور، بدنه‌ای از طاق مدخل و سربنا باقی مانده‌اند. از تزیینات بازمانده می‌توان به کتیبه‌‌ای به خط کوفی و مزین به کاشی‌های فیروزه‌ای و آجر اشاره کرد.

فاصله هتل جهانگردی مرند تا طاق و قلعه هلاکو 5/1 کیلومتر - 11 دقیقه

استان: آذربایجان شرقی شهر: مرند
آدرس: استان آذربایجان شرقی، ۲۷ کیلومتری مرند
قلعه مانداگارانا (تپه یالدور) یا قلعه تاریخی مرند
قلعه مانداگارانا یکی از بزرگ‌ترین نشانه‌های قدمت تاریخی شهر مرند است که در محدوده شرقی شهر قرار دارد و از جاهای دیدنی استان آذربایجان شرقی محسوب می‌شود. این قلعه باستانی ۶ هزار ساله خاک بی‌توجهی مسئولان شهرستان مرند را می‌خورد در شرایطی که گردشگران جهانی به‌دنبال کشف چنین فرصت‌های باستانی هستند، این جاذبه گردشگری در شهر مرند زیر تلی از خاک به فراموشی سپرده شده و رفته رفته به خرابه‌ای تبدیل شده است.
قلعه مانداگارانا یا تپه مرند که با نام تپه یالدور نیز شناخته می‌شود، مربوط به هزاره چهارم قبل از میلاد تا دوران‌های تاریخی پس از اسلام است. این اثر در تاریخ یک فروردین ۱۳۴۷ هجری شمسی با شماره ۷۸۶ به‌عنوان یکی از آثار ملی ایران به ثبت رسید.

فاصله هتل جهانگردی مرند تا قلعه مانداگارانا 5/1 کیلومتر - 10 دقیقه


استان: آذربایجان شرقی شهر: مرند
آدرس: استان آذربایجان شرقی، مرند،‌ چایکنار شرقی، کوی شهید میراسلام سید باقری، کوچه سیدلر
گنبد سرخ مراغه
گنبد سرخ از ارزشمندترین بناهای دوره سلجوقی و از نامدارترین بناهای مراغه محسوب می‌شود که مبین شیوه معماری آن دوره است. تلفیق آجر با کاشی لعابدار برای اولین بار در معماری این بنا باعث شده است که آن را آغازگر شیوه آذری در معماری اسلامی ایران بدانند. این اثر تاریخی که از جاهای دیدنی استان آذربایجان شرقی به حساب می‌آید، در ۱۵ دی ماه سال ۱۳۱۰ هجری شمسی باشماره ۱۳۴ در فهرست آثار ملی ایران به ثبت رسید.
گنبد سرخ یکی از جاهای دیدنی مراغه است که جزو قدیمی‌ترین بناهای دوره اسلامی در استان آذربایجان شرقی محسوب می‌شود که نام بانی بنا و تاریخ احداث آن را می‌توان از کتیبه جبهه شمالی و نام سازنده آن را از کتیبه غربی ملاحظه کرد.
در محوطه گنبد سرخ، ساعتی خورشیدی وجود دارد که با وجود قدمت زیادش، یک نمونه نو از آن ساخته شده است و این ساعت بیشتر جنبه نمایشی دارد. این اثر تاریخی در ۱۵ دی ماه سال ۱۳۱۰ هجری شمسی با شماره ۱۳۴ در فهرست آثار ملی ایران به ثبت رسید. جالب اینکه تزیینات سردر آن روی اسکناس‌های ۱۰ هزار تومانی استفاده شده و آرم شرکت سایپا نیز با الهام از تزیینات کاشی‌کاری آن بوده است.

فاصله هتل جهانگردی تبریز تا گنبد سرخ مراغه 146 کیلومتر - 2:16 دقیقه

استان: آذربایجان شرقی شهر: مراغه
آدرس: استان آذربایجان شرقی، مراغه، کمربندی جنوبی، خیابان ارجمندی

گنبد غفاریه
گنبد غفاریه یکی از گنبدهای شهر زیبای مراغه است که در کنار رودخانه صوفی چای قرار دارد. این اثر که جزو جاهای دیدنی استان آذربایجان شرقی محسوب می‌شود، بنایی آجری بر بالای سکویی سنگی است که در دوره ایلخانیان ساخته شد. این بنا در هفت مرداد سال ۱۳۱۲ هجری شمسی به شماره ۱۳۷ در آثار ملی ایران به ثبت رسید.
گنبد غفاریه در فاصله سال‌های ۷۲۵ و ۷۲۸ هجری قمری در زمان حکومت ایلخانیان توسط سلطان ابوسعید بهادر خان ساخته شد. علت نامگذاری گنبد غفاریه با توجه به متون تاریخی این است که عارفی به‌ نام نظام‌ الدین احمد بن حسین‌ الغفاری در زمان فرمانروایی سلطان یعقوب بن حسن‌ بیگ آق‌ قویونلو هنگام مراجعت از حج، عمارتی در نزدیکی این بنا احداث و املاک و باغی جهت مصارف آن وقف کرد. به‌ همین دلیل این عمارت و بناهای وابسته و همچنین برج مزبور به‌ غفاریه شهرت یافتند.

فاصله هتل جهانگردی تبریز تا گنبد غفاریه 145 کیلومتر - 2:12 دقیقه



استان: آذربایجان شرقی شهر: مراغه
آدرس: استان آذربایجان شرقی، مراغه، خیابان شهید قدوسی، جنب رودخانه صوفی چای، پارک گنبد غفاریه

گنبد کبود مراغه
گنبد مراغه از دیگر جاهای دیدنی آذربایجان شرقی در مرکز شهر مراغه است. این گنبد تاریخی بر فراز مقبره مادر هلاکوخان، از نوادگان چنگیز و پادشاه ایلخانیان قرار دارد. محل قرار گرفتن گنبد کبود مراغه در نزدیکی مرکز شهر، توجه گردشگران زیادی را به این بنا جلب می‌کند. در نزدیکی این گنبد بنای تاریخی دیگری مشهور به برج مدور قرار دارد که استوانه‌ای شکل است. از زمان ساخت گنبد کبود مراغه اطلاع دقیقی در دست نیست. بنا بر نظر برخی کارشناسان زمان ساخت این گنبد به دوره حکومت سلجوقیان بازمی‌شود و برخی دیگر نیز این بنا را متعلق به دوره حکومت مغولان در ایران می‌دانند. در طول سال‌های اخیر برنامه‌هایی برای بازسازی گنبد کبود مراغه و برج مدور مطرح شده است اما متاسفانه تاکنون پیگیری جدی و مناسب برای حفاظت از این آثار تاریخی ارزشمند انجام نداده‌اند.

فاصله هتل جهانگردی تبریز تا گنبد کبود مراغه : 146 کیلومتر - 2:26 دقیقه

استان: آذربایجان شرقی شهر: مراغه
آدرس: استان آذربایجان شرقی، مراغه، خیابان اوحدی، خیابان موسوی
معبد مهر مراغه
معبد مهر مراغه، نیایشگاه زیرزمینی و محل پرستش خورشید و برگزاری آیین مهرپرستی بوده که در جنوب روستای ورجوی مراغه به‌صورت زیرزمینی و صخره‌ای بنا شده‌ است. این معبد که جزو جاهای دیدنی استان آذربایجان شرقی محسوب می‌شود، در تاریخ ۱۹ دی ۱۳۵۶ هجری شمسی با شماره ثبت ۱۵۵۶ به‌عنوان یکی از آثار ملی ایران به ثبت رسید و باید آن را در ردیف یکی از نخستین سکونتگاه‌ها و معابد بشر پیش از تاریخ، قرار داد.
معبد مهر مراغه با قدمتی بيش از سه هزار سال، ميراثی ارزشمند از پيشينه تاريخ و تمدن كهن خطه آذربايجان است و جزو چهار معبد باقی‌ مانده از دوره اشكانی به حساب می‌آید كه به‌صورت بنايی صخره‌ای در دل زمين كنده شده است. این اثر باستانی در زمان اشکانیان محل عبادت مهرپرستان و پس از ظهور اسلام محل برگزاری آیین‌های مذهبی بود.

فاصله هتل جهانگردی تبریز تا معبد مهر مراغه 151 کیلومتر - 2:19 دقیقه

استان: آذربایجان شرقی شهر: مراغه
آدرس: استان آذربایجان شرقی، ۶ کیلومتری مراغه، جنوب روستای ورجوی

مقبره الشعراء
یکی از دیدنی ‌های تبریز، مقبره الشعرا محسوب می‌شود و هر گردشگری که به این شهر سفر کرده باشد، نام آن را شنیده و از آن دیدن کرده است. این بنا که یادبودی از شاعران و ادیبان مدفون در گورستان خرساب است، به‌عنوان نماد تبریز نیز شناخته می‌شود. در این مکان شاعرانی چون اسدی طوسی، خاقانی شروانی و شهریار دفن شده‌اند. مقبره الشعرا از ۸۰۰ سال پیش محل دفن بیش از ۴۰۰ شاعر، ادیب، عارف و رجال نامی است که در طول دوره‌های مختلف در این مکان دفن شده‌اند و اکنون این بنا یادبودی از این بزرگان است. شاعرانی چون اسدی طوسی، خاقانی شروانی و شهریار از جمله افراد مدفون در مقبره الشعرا هستند.مقبره الشعرا تبریز محل دفن بیش از ۴۰۰ شاعر، ادیب، عارف و رجال نامی است.مقبره الشعرا همچنین، موزه‌ شعر و ادب آذربایجان محسوب می‌شود و شما در کنار بازدید از معماری تماشایی این یادبود زیبا، با شعرا و آثار آن‌ها بیشتر آشنا خواهید شد. در داخل مقبره، تنها قبر شهریار زبان پارسی، استاد محمدحسین بهجت تبریزی به چشم می‌خورد که آخرین شاعر نامی و بزرگ دفن شده در این مکان است.این بنا در سال ۱۳۸۷ در فهرست میراث ملی به ثبت رسیده است.

فاصله هتل جهانگردی تبریز تا مقبره الشعراء 12/2 کیلومتر - 27 دقیقه

استان: آذربایجان شرقی شهر: تبریز
آدرس: استان آذربایجان شرقی، تبریز، خیابان ثقه الاسلام

کاخ شهرداری تبریز
کاخ شهرداری تبریز از بناهای تاریخی شهر تبریز است که ساخت آن از سال ۱۳۱۴ تا ۱۳۱۸ خورشیدی در محل گورستان متروک و مخروبهٔ کوی نوبر، با نظارت مهندسان آلمانی و در زمان ریاست شهرداری حاج ارفع‌الملک جلیلی و با بودجه ۲٫۵۰۰٫۰۰۰ ریال انجام شد. از این بنا، به عنوان تالار شهر و دفتر اصلی شهرداری تبریز، بهره‌برداری شده‌ است. این اثر در تاریخ ۲۹ تیر ۱۳۷۷ با شمارهٔ ثبت ۲۰۵۵ به‌عنوان یکی از آثار ملی ایران به ثبت رسیده‌ است.
کاخ شهرداری تبریز در سال ۱۳۱۸ مورد بهره‌برداری قرار گرفت. در سال ۱۳۸۶ خورشیدی، به مناسبت بزرگداشت یکصدمین سال تأسیس اولین انجمن شهر و بلدیه ایران در تبریز، به نخستین موزه شهر و شهرداری‌های کشور تبدیل و مورد بهره‌ برداری قرار گرفت. در حال حاضر نیز علاوه بر نخستین موزه شهر و شهرداری‌های کشور، شورای اسلامی شهر تبریز نیز در بخشی از این ساختمان مستقر بوده و جلسات رسمی شورا در محل آمفی تئاتر موجود در ساختمان تشکیل می‌شود. شهردار کلان‌شهر تبریز نیز برخی از ملاقات های رسمی و دیپلماتیک را با مقامات عالی‌رتبه در محل این کاخ انجام می‌دهد.
کاخ شهرداری تبریز در مرکزی‌ترین نقطهٔ شهر تبریز و در میدان شهرداری (ساعت) این شهر واقع شده‌ است. کاخ شهرداری تبریز از آغاز ساخت تاکنون، به عنوان ساختمان شهرداری شهر تبریز مورد استفاده قرار گرفته‌ است و امروزه با تقسیم شهر تبریز به ده منطقه، این بنا به عنوان شهرداری مرکزی شهر تبریز محسوب می‌شود. البته امروزه نیز، اکثر امور عمرانی و اداری شهرداری تبریز در این تالار و عمارت متمرکز شده‌ است.
این بنا مساحتی نزدیک به ۹۶۰۰ متر مربع و به زیربنای ۶۵۰۰ متر مربع دارد که در سه طبقه ساخته شده‌ است. کاخ شهرداری تبریز دارای یک برج ساعت چهار صفحه‌ای به‌ ارتفاع ۳۰٫۵ متر است که با طنین موزون زنگ‌هایش، هر ساعت یک‌بار، گذشت زمان را به گوش مردم تبریز می‌رساند. نمای بیرونی این بنا از سنگ تراشیده شده‌ است و نقشهٔ ساختمان شبیه به طرح یک عقاب در حال پرواز می‌باشد که با نمونهٔ ساختمان‌های کشور آلمان، قبل از جنگ جهانی دوم مطابقت دارد.

فاصله هتل جهانگردی تبریز تا کاخ شهرداری تبریز 12/7 کیلومتر - 25 دقیقه

استان: آذربایجان شرقی شهر: تبریز
آدرس: استان آذربایجان شرقی، تبریز، خیابان امام، میدان ساعت

کاروانسرای خواجه نظر
یکی از جاذبه‌های دیدنی و تاریخی شمال غرب ایران، کاروانسرای خواجه نظر در شهرستان جلفاست. کاروانسراها در گذشته با اهداف مختلف ساخته می‌شدند در این میان کاروانسرای خواجه نظر به منظور استراحت و اقامت کاروانیان در کنار رود ارس احداث شده بود.
کاروانسراها در گذشته نقش مهمی در اقتصاد و تجارت شهرها بازی می‌کردند. این مکان‌ها که با اهداف مختلف بنا می‌شدند نه تنها به لحاظ اقتصادی برای ایران مهم بودند بلکه از لحاظ معماری و اجتماعی نیز بسیار با اهمیت بودند. کاروانسراهای درون شهری اغلب مکان مناسبی برای ارتباط با مردم محلی شهر بود. کاروانسراهای برون‌شهری اما مناسب ارتباط با تاجران و بازرگان‌های مهم کشورهای مختلف بود.
کاروانسرای خواجه نظر که از دوران صفوی در حاشیه رود ارس و در چند کیلومتری شهر جلفا باقی مانده، به منظور استراحت و اقامت کاروانیان که در روی جاده ابریشم تجارت می‌کردند و خارج از شهر، ساخته شده بود. این کاروانسرا در شهرستان جلفا و در نزدیکی پل ضیالملک واقع شده و در سال ۱۳۸۱ به ثبت ملی نیز رسیده است.

فاصله هتل جهانگردی جلفا تا کاروانسرای خواجه نظر 7/9 کیلومتر - 11 دقیقه


استان: آذربایجان شرقی شهر: جلفا
آدرس: آذربایجان شرقی، جلفا، 3 کیلومتری جلفا، کنار رودخانه ارس و پل ضیا الملک
کاروانسرای شاه‌ عباسی پیام مرند
کاروانسرای شاه‌ عباسی پیام مرند در ۵۴ کیلومتری‌ تبریز واقع شده است و قدمت آن به دوره مغول و صفویه می‌‌رسد. این کاروانسرا از مهم‌ترین تاسیسات بین راهی جاده ابریشم بوده است و امروزه یکی از دیدنی های مرند به شمار می‌رود. همچنین از آن به‌عنوان بزرگ‌ترین کاروانسرای شمال غرب کشور یاد می‌شود. کاروانسرای شاه‌ عباسی پیام مرند برخلاف کاروانسراهای کوهستانی، دارای حیاط مرکزی وسیع و از نوع کاروانسراهای چهار ایوانی است. این مجموعه از بخش‌هایی مانند سر در رفیع، گنبدخانه حیاط مرکزی، اتاق‌ها و ایوان‌های مشرف به حیاط برای اقامت کاروانیان تشکیل می‌شود. ساختمان کاروانسرا به شکل مستطیل است و در چهار گوشه آن نیز چهار برج مدور قرار دارد.

فاصله هتل جهانگردی مرند تا کاروانسرای شاه عباسی پیام 12/9 کیلومتر - 14 دقیقه

استان: آذربایجان شرقی شهر: مرند
آدرس: استان آذربایجان شرقی، ۱۳ کیلومتری جاده مرند به تبریز، روستای پیام یا یام

درباره ما
شرکت سرمایه گذاری ایرانگردی و جهانگردی در اواسط سال 1379 با هدف جذب گردشگران و مسافران داخلی و خارجی ، برگزاری تورهای داخلی و خارجی و تورهای ویژه بازنشستگان کشوری ، احداث و بهره برداری از رستوران های شهری و بین شهری ، سرمایه‌گذاری، مشارکت و جلب سرمایه های داخلی و خارجی و .. تاسیس گردید .
این مجموعه اولین و بزرگترین گروه زنجیره ای خدمات اقامتی و پذیرایی کشور با عنوان تجاری «گروه هتل های ایرانگردی...
شرکت سرمایه گذاری ایرانگردی و جهانگردی
تهران، خیابان ولیعصر، روبه روی سه راهی توانیر، بن بست شمس، پلاک 3، کد پستی 1516746313
رزرواسیون هتل ها
فکس واحد اداری
02182475618
پست الکترونیک گروه هتلهای ایرانگردی و جهانگردی
©2024 ITTIC, All Right Reserved