رزرو هتل
امام زاده زید بن علی
آرامگاه این امام زاده در بازار قدیمی شهر خرم آباد واقع شده است و قدمت ساخت بنای کنونی آن به سال 1307 هجری قمری می رسد. این آرامگاه نخستین بار به دستور بدر بن حسنویه و در زمان حکومت آل حسنویه در سال 404 هجری قمری ساخته شد.مردم خرم آباد به این امام زاده شریف بسیار علاقمندند و حوائج خود را به شفاعت ایشان برآورده می کنند.

فاصله هتل جهانگردی خرم آباد تا امام زاده زید بن علی 4/3 کیلومتر - 15 دقیقه



استان: لرستان شهر: خرم آباد
آدرس: استان لرستان، خرم آباد، خیابان امام (ره)، دروازه برجی، بازار روز
بقعه دوازده امام
بقعه دوازده امام در محله فهادان یزد از بناهای دوره سلجوقیان است که گنبد آجری آن در شمار آثار مهم تاریخی ایران به شمار می رود. این بنا، بر اساس اسناد تاریخی و شناسنامه ای، قدیمی ترین بنای یزد است و از حیث سبک بنا و نقش و نگار و کتیبه کوفی رنگی، اهمیت خاصی در معماری اسلامی و ایرانی دارد.
بر اساس مدارک و مستندات تاریخی این بنای ارزشمند آجری به ‌عنوان چهارمین اثر تاریخی و دومین گنبد شناسنامه ‌دار ایران شناخته شده است.
کتیبه رنگی موجود بر دیوار گچی این بنا حکایت از این دارد که گنبد به دستور ابو یعقوب و ابو مسعود از سرداران حکومت ابو جعفر علاء الدوله از سلسله کاکویان یزد ساخته شده اما هیچ سندی مبنی بر اینکه در چه زمانی نام آن به دوازده امام تغییر یافته، موجود نیست.
بقعه دوازده امام در ۳۱ تیر ۱۳۱۳ با شماره ۲۰۷ در فهرست آثار ملی ایران به ثبت رسیده است.

فاصله هتل جهانگردی یزد تا بقعه دوازده امام 6/2 کیلومتر - 11 دقیقه

استان: یزد شهر: یزد
آدرس: استان یزد، یزد، محله فهادان
آرامگاه ابوالحسن خرقانی
آرامگاه ابوالحسن خرقانی منسوب به ابوالحسن خرقانی مربوط به سدهٔ ۵ ه‍.ق در ۲۴ کیلومتری شاهرود در تپه‌ای در شمال قلعه نو خرقان قرار دارد.

مجموعهٔ آرامگاه با توپوگرافی جالب به صورت باغ ایرانی است و نهر آبی از کنار آن روان است و در کنار آن مکانی برای استراحت گردشگران در نظر گرفته‌اند.

ساختمان آرامگاه از آجر ساده و لعابدار است. روی قبر خرقانی یک قطعه سنگ مرمر است که اشعاری بر آن حک شده‌است. در کنار این آرامگاه مسجدی بوده‌است که برابر نوشته برخی از مؤلفان دارای گنبدی مخروطی شکل و آراسته به کاشی‌های زیبا و نیز دو محراب بوده‌است. هم‌اکنون از مسجد و گنبد یاد شده فقط یکی از دو محراب آن باقی مانده‌است که بر خلاف مسجدهای دیگر این نواحی رو به باختر است. محراب مذکور دارای گچ‌بری‌های زیبا و استادانه است.

فاصله جهانگردی شاهرود تا ارامگاه ابوالحسن خرقانی 27/3 کیلومتر - 26 دقیقه

استان: سمنان شهر: شاهرود
آدرس: ایران، استان سمنان، ۲۴ کیلومتری شاهرود، قلعه نو‏خرقان

آرامگاه امامزاده محمد باقر اسفيدان
آرامگاه امامزاده محمد باقر اسفيدان از بقاع متبرکه شهرستان بجنورد است که بنای آن احتمالاً در دورۀ صفوی یا قاجار ساخته شده است. پلان این آرامگاه مستطيلي است و گنبدی با ساقۀ بلند سقف آن را پوشش مي دهد. این بنا دو ايوان دارد: ايوان شرقي با پوشش قوسي که با مقرنس­كاري، گچبري و آيينه كاري تزئين شده و ايوان جنوبي با پوشش مسطح که به­روی برخی تخته­های پرواز سقف نام واقف و باني خير براي ساخت و مرمت بنا با مرکب خطاطي شده است. اين بقعه به امامزاده محمد باقر، از اولاد امام سجاد (ع) نسبت داده مي شود.

استان: خراسان شمالی شهر: بجنورد
آدرس: .
آرامگاه بایزید بسطامی
مجموعه آرامگاه بایزید بسطامی را می‌ توان جزو آن گروه از مجموعه‌های آرامگاهی بزرگ با طرح نامنظم دانست که قدیمی‌ترین آثار آن به قرن‌های سوم تا پنجم تعلق دارند، اما بیشترین قسمت‌های آن در دوره ایلخانیان و پس از آن ساخته شده است.


فاصله هتل جهانگردی بسطام تا آرامگاه بایزید بسطامی 1 کیلومتر - 4 دقیقه

استان: سمنان شهر: بسطام
آدرس: ایران، استان سمنان، شهرستان شاهرود، بسطام، میدان آزادی، مجاور مسجد جامع و مدرسه شاهرخیه

آرامگاه حیقوق نبی
آرامگاه حیقوق نبی همدان یکی از بناهای دیدنی این استان است که در شهرستان تویسرکان قرار گرفته است. این آرامگاه یکی از قدیمی‌‌ترین آثار تاریخی ایران است که در خیابان شهید اشرفی اصفهانی در انتهای خیابان حیقوق نبی قرار دارد. ساختمان آرامگاه حیقوق نبی (ع) مربوط به دوره‌ی سلجوقیان، قرن هفتم هجری قمری، است. این بنا بدنه‌ای هشت‌ضلعی شامل هشت ترکه‌ی آجری به‌عنوان ستون‌های اصلی بنا و سقفی مخروطی‌شکل دارد. ارتفاع این بنا از سطح زمین، ۱۲ متر است و سقف آن که گنبدی با انحنا و تحدب کم است، از ارتفاع ۷ متری شروع می‌شود و در قسمت انتهای پیشانی بنا، چندین کنگره‌ی آجری برجسته به‌شکل مثلث دارد. آرامگاه حیقوق نبی (ع) به شماره‌ی ۹۶۹ در تاریخ هشتم اردیبهشت ۱۳۵۳ در فهرست آثار ملی ثبت شد.

فاصله جهانگردی علیصدر تا آرامگاه 129 کیلومتر - 2:18 دقیقه

استان: همدان شهر: تویسرکان
آدرس: ایران، استان همدان، تویسرکان، خیابان شهید اشرفی اصفهانی، انتهای خیابان حیقوق نبی

آرامگاه دانیال نبی
"این آرامگاه دارای گنبدی اورچین و دو پوسته است. این گنبد که در دوره سلجوقی ساخته شده در حدود ۲۰ متر ارتفاع و حدود ۵ متر قطر دارد که در آن از تقسیم نیروها به‌ وسیله آهیانه استفاده شده تا عمر گنبد افزایش پیدا کند.

داخل بنا، در قسمت ضریح دیوارها آینه کاری شده و بقیه قسمتها کاشی کاری شده اند. این آرامگاه دو حیاط دارد که در وسط حیاط اصلی اش حوض و در اطراف آن اتاق هایی برای استراحت زائران قرار داده شده است. سمت غربی آرامگاه پوشیده از کاشی ‌کاری‌های ایرانی اسلامی است و در سمت شرقی آن دو مناره به ارتفاع حدود ۱۰ متر در دو طرف قرار گرفته است. طبق چیزی که بر روی مناره ها حک شده قدمت آن ها به سال ۱۳۳۰ هجری قمری برمی گردد."

استان: خوزستان شهر: شوش
آدرس: .
آرامگاه سید رکن الدین
بقعه سید رکن الدین در قدیم با نام مدرسه رکنیه شناخته می‌شد. این بنای تاریخی بخش کوچکی از یک مجموعه‌ی بسیار وسیع است که شامل مدرسه، رصدخانه، کتابخانه، مسجد، بیت‌الادویه، دارالشفا و خانقاه بوده است. امروزه از این مدرسه قسمت‌های کمی برجای مانده و به نام بقعه‌ی سید رکن‌الدین شناخته می‌شود.
با توجه به نوشته‌هایی که در کتب تاریخی استان یزد وجود دارد، به نظر می‌رسد ساخت این بنای تاریخی در سال ۵۲۷ هجری قمری به پایان رسیده و پس از گذشت قرن‌ها از ساخت آن، با تغییراتی که به مرور زمان در آن اتفاق افتاده است، امروزه و به این شکل، باقی مانده است.
این بنا در خیابان مسجد جامع کبیر، کوچه سید رکن الدین قرار دارد. آرامگاه سید رکن الدین در آذر ۱۳۱۴ ثبت ملی شد."

فاصله هتل جهانگردی یزد تا آرامگاه سید رکن الدین 5/5 کیلومتر - 10 دقیقه

استان: یزد شهر: یزد
آدرس: استان یزد، یزد، خیابان مسجد جامع کبیر، کوچه وقت الساعت

آرامگاه سید شمس الدین
آرامگاه سید شمس الدین باقی‌مانده‌ی مجموعه بنایی در محله چهار منار یزد است. بانی این مکان سید شمس الدین فرزند سید رکن الدین است.
آرامگاه سید شمس الدین از دید تزئینات، یکی از شاهکارهای هنر معماری یزدی محسوب می‌شود که نقشه آن را سید شمس الدین در تبریز کشیده است. در حال حاضر تزئیناتی مانند کتیبه گچ‌بری، کاشی‌کاری‌های معرق، طرح‌ها و گل‌اندازی‌ها و شمسه‌ها و ترنج‌ها از این بنا باقی مانده است.

فاصله هتل جهانگردی یزد تا ارامگاه سید شمس الدین 4/9 کیلومتر - 7 دقیقه

استان: یزد شهر: یزد
آدرس: استان یزد، یزد، محله‌ی چهار منار، جنب حوض ملتکیه

آرامگاه قطب الدین شیرازی
آرامگاه قطب الدین شیرازی که از علمای شیعه قرن هفتم به شمار می‌رفت، از جاهای دیدنی بندر سیراف محسوب می‌شود و در گلزار شهدای این شهر واقع شده است. این عالم، نقش مهمی در گسترش حکمت و فلسفه، علوم طبیعی، پزشکی و هنر داشته است.

فاصله هتل جهانگردی دلوار بوشهر تا آرامگاه قطب الدین شیرازی 244 کیلومتر - 2:56 دقیقه

استان: بوشهر شهر: سیراف
آدرس: استان بوشهر، سیراف، گلزار شهدای بندر طاهری

امام زاده ابراهیم
امامزاده ابراهیم بابلسر، بنايی است که در قرن نهم هجری در مرکز شهر قدیم بابلسر ساخته شده و در واقع یکی از زیارتگاه های مهم و قابل توجه عوام در منطقه‌ی مازندران و از جاهای دیدنی بابلسر به‌شمار می‌رود. گفتنی است که در بین اهالی منطقه، امامزاده ابراهیم به نام "ابوجواب" معروف بوده و محلی‌ها عقیده دارند که امامزاده ابراهیم پسرامام موسی (ع) می‌باشد و مورخان اخوتش با امام رضا (ع) را تائید میکنند. این امامزاده بنایی است ۸ ضلعی، با گنبدی كلاه درويشی كه دارای عظمت خاصی است و ساختمان مسجدی بزرگ و بنایی برای آبدارخانه یا نظایر آن به این بنا افزوده‌اند. داخل بنای اصلی و بر جرز مسجد گچ‌بری‌های ظريفی است كه در نوع خود بی‌نظیر است. این بنا ازنظر دارا بودن آثار تاریخی ارزشمند هنری مانند درهای نفیس، صندوق چوبین و کتیبه‌های متعدد شهرت دارد. در روی درب‌های این بنا سه تاریخ ۸۵۷، ۸۵۸ و ۸۴۱ هجری قمری حک‌ شده است.

فاصله جهانگردی خزرشهر تا امام زاده ابراهیم 43/7 کیلومتر - 47 دقیقه

استان: مازندران شهر: بابلسر
آدرس: ایران، مازندران، بابلسر



امام زاده ابراهیم
امام زاده ابراهیم (ع) از فرزندان امام موسی (ع) و برادر اما رضا (ع) می باشد، مرقد مطهر آن بزرگوار در 30 کیلو متری شفت و در دهستان چوبر در یک منطقه زیبای ییلاقی در دامنه کوه اسلار قرار دارد که دارای یکصد خانوار ساکن و ششصد خانوار فصلی می باشد.این امامزاده شهرت زیادی دارد، طوری که آن را ابوالفضل گیلان می‌نامند دهکده زیبای امامزاده ابراهیم (ع) شهرستان شفت از جاذبه‌های گردشگری و زیارتی استان گیلان است که همه‌ ساله گردشگران بسیاری برای بازدید از این منطقه به گیلان سفر می‌کنند. دهکده امامزاده ابراهیم (ع) منطقه ای خوش آب و هوا در دل جنگل های شفت است که به فاصله 20کیلومتری از شهر شفت قرار دارد. دهکده امامزاده ابراهیم (ع) تنها نقطه ای است که میتوان در آن کوه،جنگل،رودخانه،ییلاق وکوه های پوشیده از برف را در یک زمان مشاهده کرد. معماری خاص این مکان باعث شده که این منطقه شهرت جهانی یابد.ساختمان های تا 6 طبقه که تنها مصالح به کار برده در آن چوب میباشد چشم هر بیننده ای را به خود جلب میکند. وجود بقعه امام زاده ابراهیم در شهرستان شفت این شهرستان را در زمره یکی از شهرستان های زیارتی و سیاحتی گیلان و حتی کشور تبدیل کرده است .که هر ساله بویژه در فصل تابستان پذیرای صدها هزار زائر و گردشگر از گوشه و کنار کشور می باشد.

فاصله هتل جهانگردی لاهیجان تا امام زاده ابراهیم 105 کیلومتر - 2:05 دقیقه
فاصله هتل جهانگردی انزلی تا امام زاده ابراهیم 29/6 کیلومتر - 2:03 دقیقه


استان: گیلان شهر: شفت
آدرس: استان گیلان، شهرستان شفت، منطقه احمدسرگوراب، دهستان چوبر
امام زاده اسماعیل
امام زاده اسماعیل یکی از ۳۴ امام زادهٔ واقع در لواسانات است که در روستای برگ جهان دهستان لواسان کوچک قرار دارد.

هم اکنون یکی از خیرین که از اهالی همان روستاست در حال ساخت گنبد داخلی و آینه کاری این مکان می‌باشد

فاصله هتل جهانگردی میگون تا امام زاده اسماعیل 41/8 کیلومتر - 1:06 دقیقه

استان: تهران شهر: لواسان
آدرس: استان تهران، لواسان، روستای برگ جهان
امام زاده جعفر بروجرد
این بنای مذهبی و تاریخی در قسمت شرقی شهر بروجرد واقع شده است.
به استناد کتیبه های موجود امام زاده جعفر (ع) فرزند امام موسی کاظم (ع) است اما برخی از منابع و متون تاریخی با پنج واسطه نسبت این امام زاده را به امام سجاد(ع) مرتبط می سازند ساختمان گنبد هرمی شکل این آرامگاه نمونه ای بسیار زیبا از هنر و معماری عهد سلجوقی می باشد. داخل حرم هشت ضلعی است ودر وسط آن معجری از چوب و ورشو ساخته شده است این معجر روی قبری که شش پله پایینتر از حرم است قرار دارد .طبقات بقعه غیر از مخروط انتهایی 18 طبقه است.

فاصله هتل جهانگردی خرم آباد تا امام زاده جعفر بروجرد 89/3 کیلومتر - 1:20 دقیقه

استان: لرستان شهر: بروجرد
آدرس: استان لرستان، بروجرد، خیابان جعفری

امام زاده روشن آباد ( عبدالله و فضل الله)
در پانزده کيلومترى جاده قديم گرگان ـ کردکوى و نزديکى روستاى سرکلاته کفشگيرى، بناى امامزاده روشن آباد مدفن عبدالله و فضل الله (ع) وجود دارد. این بنا دارای بقعه بوده که دارای رواق و حرم چهار گوش و گنبد ساقه‌دار و مدور است.ساختمان اصلی این بنا به قرن نهم هجری قمری تعلق دارد.دو لنگه در نفیس آن تاریخ سال هشت صد و شصت و پنج هجری قمری را دارد. این اثر در تاریخ ۲۰ خرداد ۱۳۲۱ با شمارهٔ ثبت ۳۵۸ به‌عنوان یکی از آثار ملی ایران به ثبت رسیده‌است.

فاصله هتل جهانگردی ناهارخوران گرگان تا امام زاده روشن آباد ( عبدالله و فضل الله) 26/8 کیلومتر - 34 دقیقه



استان: گلستان شهر: گرگان
آدرس: گلستان - گرگان - روستای روشن آباد
امام زاده سید جلال (بابا گرگر)
در كنار روستای باباگرگر، آرامگاه يكي از امامزادگان به نام سيد جلال مشهور به باباگرگر وجود دارد، كه در تمام منطقه كردستان مشهور است و حتي از ساير استان‌ ها جهت زيارت آن به اين استان مي‌ آيند. بقعه‌ امامزاده که بنای اولیه‌ آن در دوره‌ صفویه احداث شده، سال ۱۳۸۲ در فهرست آثار ملی کشور به ثبت رسیده است. زیارتگاه بابا گرگر منسوب به امامزاده سیدجلال الدین است که به گفته اهالی از نوادگان امام باقر(ع) است. بقعه باباگرگر روی صخره سنگی حاصل از آب و گازهای معدنی ساخته شده است. در گذشته ورودی بنا به صورت دیوار چینی از خشت و قلوه است و پوشش چوبی دارد و اتاق مقبره دارای گنبد شلجمی است. در ساخت گنبد از سنگ‌ های لاشه ‌ای محلی روی پایه‌ های خشتی و سنگی استفاده شده است. در بازسازی‌ هایی که در سالهای اخیر صورت گرفته بنای ساختمان با استفاده از آجر و سیمان مرمت شده است. در پای بنا سوراخی به قطر ۱۰ سانتی متر وجود دارد که بادی با سرعت زیاد و بوی تند گُوگرد از آن خارج می ‌شود و با انداختن شی کوچک یا سکه‌ ای درون آن، نیاز می گیرند. سپس دهانه سوراخ را محکم گرفته و پس از مدتی رها می کنند گاز در اثر تجمع با فشار زیادی خارج شده و محتویات درون سوراخ را به بیرون پرتاب می کند . زائران را عقیده بر این است که در صورت پرتاب شدن شی، نیاز آن شخص بر آورده می شود.

فاصله هتل جهانگردی سنندج تا امام زاده سیدجلال (بابا گرگر) 123 کیلومتر - 2:00 ساعت
فاصله هتل جهانگردی علیصدر تا امام زاده سید جلال (بابا گرگر) 58/8 کیلومتر - 1:16 دقیقه

استان: کردستان شهر: قروه
آدرس: استان کردستان، قروه، روستای بابا گرگر
امام زاده سید جلال الدین اشرف در آستانه اشرفیه
این امام زاده از نظر زیبایی، شکوهی وصف‌ناپذیر دارد زیرا کاشی کاری‌هایی را مشاهده می‌کنید که با استفاده از رنگ‌های متنوع بخصوص رنگ آبی تزیین شده است.
سقف مربوط به داخل این بنا با استفاده از آینه‌ها آینه کاری شده و همچنین برای مقاوم‌سازی حرم، بخش‌هایی از آن با سنگ مرمر و بخش‌هایی هم با استفاده از کاشی مرمت شده است.

فاصله هتل جهانگردی لاهیجان تا امام زاده سید جلال الدین اشرف در آستانه اشرفیه 9/7 کیلومتر - 17 دقیقه

استان: گیلان شهر: آستانه اشرفیه
آدرس: استان گیلان، آستانه اشرفیه
امام زاده شاهزاده حسین (ع)
آرامگاه امام زاده شاهزاده حسین (ع) که نسبت وی به امام موسی کاظم (ع) باز می گردد، در امامه بالا از توابع رودبار قصران واقع شده است. این آرامگاه یکی از مراکز مذهبی روستای امامه به حساب می آید. بقعه متبرکه شاهزاده حسین (ع) شامل بنای آجری ساده با پوشش سقف شیروانی و ضریح کوچک چوبی است. اگر به بقعه متبرکه شاهزاده حسین (ع) رفتید می توانید از آب گوارای چشمه ای معروف به چشمه حاج کدخدا در مجاورت امامزاده استفاده کنید.
بر اساس کتیبه سر در ورودی، بنای امام زاده در سال 1328 هجری شمسی مرمت شده است. قدمت بنای اولیه این بقعه متعلق به قرن نهم هجری است و در فهرست آثار تاریخی فرهنگی سازمان میراث فرهنگی به ثبت رسیده است.

فاصله هتل جهانگردی میگون تا امام زاده شاهزاده حسین (ع) 16/2 کیلومتر - 28 دقیقه




استان: تهران شهر: لواسان
آدرس: استان تهران، لواسان، روستای امامه
امام زاده محمد کرمان
بقعه و مزار با شکوه امام زاده محمد علیه السلام در محله(شاهزاده محمد)، خیاابان 17 شهریور، چهار راه بهار قرار دارد که مورد احترام مردم شهرستان کرمان است، تاریخچه بنای آستان مقدس امامزاده محمد، متعلق به اواسط دوره صفویه ست، که به صورت مستطیل و به ابعاد22*25 متر ساخته شده است که دارای سه ایوان، گنبد،رواق، صحن و ضریح است. درب اصلی بقعه، از جانب ایوان شرقی باز می شود که آئینه کاری های زیبایی دارد. نمای تمام گنبد هم با کاشی های معرق فیروزه ای تزئین شده است و در نتیجه نمای بسیار زیبایی به بقعه داده است.
درست در زیر گنبد و وسط اتاق، مرقد امامزاده قراردارد و درشمال مرقد، دربی قرار دارد که به شبستان بزرگ حرم می رسد که دو اتاق و یک ایوان و یک سالن بزرگ دارد توسعه قرینه همین فضا در جنوب بقعه تکرارشده و بااین تفاوت که سر درب آن زیبا و با شکوه و تمامآ باکاشی های لاجوردی درزمینه گل و بوته و آیات قرآنی تزئین شده است و از شکوه خاصی برخوردار است زمین زیارتگاه که حدود 5 هزار متر مربع می باشد با جدول بندی درختان سرو و کاج بلند و گل کاری و چمن کاری فضای باطراوتی دارد.

فاصله هتل جهانگردی کرمان تا امام زاده محمد کرمان 14 کیلومتر - 19 دقیقه



استان: کرمان شهر: کرمان
آدرس: ایران - کرمان - خیابان 17 شهریور - چهار راه بهار
امام زاده نور
در محله سرچشمه که قدمتش به سده ها می رسد و در مجاورت راسته نعلبندها و خیابان امام خمینی گرگان، تابلویی قرار گرفته که ورودی امام زاده نور را به نمایش می گذارد. از درب ورودی ساده امامزاده که بگذریم حیاط آجرکاری شده و یک بنای برج مانند به چشمتان می خورد. بنایی دوازده ضلعی که به معماری مقبره های این ناحیه شباهتی زیادی دارد و گرگانی بودنش را به رخ می کشد. بنایی آجری که سقف شیروانی و شیب دار مدرنش در مقایسه با بدنه بنا آنقدر ناملموس است که شما را کنجکاو می کند که قبلا چه شکل و شمایلی داشته است. اما دور تا دور بنای چند ضلعی را که بگردید آجرکاری های حیرت انگیز و بی نهایت زیبا چشمانتان را خیره خواهد کرد.

فاصله جهانگردی ناهارخوران تا امام زاده نور 11/5 کیلومتر - 22 دقیقه

استان: گلستان شهر: گرگان
آدرس: شهر گرگان محله سبزه مشهد خیابان شهید بهشتی خیابان آفتاب پانزدهم

امام زاده هاشم
امامزاده هاشم مهم‌‌ترین جاذبه روستای امامزاده هاشم در استان گیلان به‌ شمار می‌رود و با قرارگیری در فاصله کمی از شهر، از جاهای دیدنی رشت محسوب می‌شود. این زیارتگاه که در بلندترین نقطه از روستا واقع شده است، در جنگ جهانی اول و قیام میرزا کوچک خان جنگلی، متحمل آسیب‌های فراوانی شد. هرچند این بنا بعدها مورد مرمت و بازسازی قرار گرفت؛ اما بافت قدیمی امامزاده از بین رفت. این مجموعه بازارچه، مهمانسرا، مسجد، پارکینگ، پارک، کتابخانه، کشتارگاه و درمانگاه دارد و از پای کوه تا قله امتداد یافته است.

فاصله هتل جهانگردی لاهیجان تا امام زاده هاشم 52 کیلومتر - 59 دقیقه



استان: گیلان شهر: رشت
آدرس: استان گيلان، رشت، کیلومتر ۳۵ جاده رشت- قزوین، بالاتر از پل سفیدرود، امامزاده هاشم

امام‌زاده حسین
امام‌زاده حسین یا شاهزاده حسین در همدان در ابتدای خیابان شهدا قرار دارد. این حرم از آثار ممتاز معماری شهر همدان است که گنبد آجری زیبایی بر بالای آن قرار دارد. ساختمان مقبره شمالی است و یک ایوان کوچک، ورودی و دو حرم با پلان‌های صلیبی دارد. نمای ورودی دو طبقه است. در هر طبقه حجره‌هایی قرار دارد. رسمی‌بندی‌هایی در داخل طاق نما وجود دارد و ضریح‌ چوبی نفیس و گنبدی مرتفع در این بنا ساخته شده است.

با توجه به متن شجره‌نامه این محل مدفن امام‌زاده حسین، از نوادگان امام حسن مجتبی یا پسر امام حسن عسگری است. شواهد نشان می‌دهد که بنای امام‌زاده جدیدتر از دوره صفویه نیست. در طول زمان دخل‌ و تصرف‌هایی در بنا انجام شده است. این بقعه دارای حیاط دلبازی است که درخت توت کهنسالی در آن وجود دارد.

فاصله جهانگردی علیصدر تا امام زاده حسین 74/8 کیلومتر - 1:08 دقیقه

استان: همدان شهر: همدان
آدرس: همدان - میدان امام - ابتدای خیابان شهدای
امام‌زاده شاهزاده حسین
شاهزاده حسین یکی از فرزندان امام رضا (ع) است. در روایات آمده است که وی بهنگام مهاجرت به خراسان، در سن دو سالگی در شهر قزوین فوت شده‌اند که در همانجا به خاک سپرده شده است. بقعه مطهر وی که بنام امام‌زاده شاهزاده حسین در قزوین معروف است، دارای دو ورودی از جنوب و شمال می‌باشد. صحن بزرگ این بقعه، دارای نمایی با طاق‌نما و شش مناره از سمت ورودی شمالی‌ست. کاشی‌کاری‌های زیبای این صحن، جلوه‌ای باشکوه دارد. ایوان‌های مزین به کاشی‌کاری با طرح‌های مختلف در دورتادور صحن به چشم می‌خورند. فضای داخلی بقعه امام‌زاده حسین با کاشی‌کاری‌های خشتی، آینه‌کاری و کتیبه‌های خط ثلث تزئین شده است. رنگ لاجوردی این اثر تاریخی، نمایی بی‌نظیر به آن بخشیده است. قدمت این بنا به دوران ایلخانیان برمی‌گردد. حرم مطهر امام‌زاده شاهزاده حسین در سال ۱۳۱۸ در فهرست آثار ملی به ثبت رسیده است.

استان: قزوین شهر: قزوین
آدرس: .
امامزاده اسماعیل
در ضلع جنوبی مسجد جامع میانه، بقعه ای وجود دارد که به مقبره کمال الدین نیز مشهور است. این بقعه متعلق به امامزاده اسماعیل و دارای گنبدی پوشیده از کاشی های فیروزه ای رنگ است.
از بنای اولیه امامزاده تنها کتیبه ای بر بالای سر در بنای فعلی باقی مانده که تاریخ 1258 ه . ق و اسم بانی بنا، به نام مشهدی بایرامعلی بن عوض بر روی آن حک شده است. مناره ی بلندی به ارتفاع 13 متر در صحن بقعه وجود دارد که دارای دو کتیبه ی سنگی است.

فاصله جهانگردی تبریز تا امام زاده اسماعیل میانه 158 کیلومتر - 2:24 دقیقه

استان: آذربایجان شرقی شهر: میانه
آدرس: استان آذربایجان شرقی، میانه، قسمت جنوبی مسجد جامع میانه

امامزاده ام‌ کبری و ام‌ صغری
بقعه امامزاده ام‌کبری و ام‌صغری از یادگارهای اواخر دوره صفویه در شهرستان اشتهارد است که در تاریخ ۲۳ فروردین ۱۳۴۶ به‌ عنوان یکی از آثار ملی ایران به ثبت رسید. این امامزاده یکی از جاهای دیدنی کرج به شمار می‌رود که به‌ واسطه وجود گلزار شهدای انقلاب اسلامی و جنگ تحمیلی، برای مردم بومی ارزش و اهمیت زیادی دارد.

فاصله هتل جهانگردی دیزین تا امامزاده ام‌ کبری و ام‌ صغری 157 کیلومتر - 2:30 دقیقه

استان: البرز شهر: اشتهارد
آدرس: ایران، استان البرز، اشتهارد، بلوار آیت الله خامنه‌ای، بلوار آیت الله طالقانی، شمال میدان امام خمینی

امامزاده امیرالمومنین دهدشت
این امام زاده که از آن به عنوان یکی از قدمگاه های مولا امیرالمومنین (ع) در ایران یاد میشود ، در جنوب غربی شهر دهدشت و در نزدیکی روستای فیلگاه از توابع دهدشت غربی و در کوهپایه های زیبای خائیز واقع شده است. طبیعت زیبای این روستا و جنگل های بادام آن به همراه نغمه ی تیهو و کبک ها و نوازش باد و رقص پرچم گنبد امامزاده برای هر گردشگری به یاد ماندنی خواهد بود.

فاصله هتل جهانگردی یاسوج تا امام زاده امیرالمومنین دهدشت 188 کیلومتر - 3:11 دقیقه



استان: کهکیلویه و بویر احمد شهر: دهدشت
آدرس: استان کهگیلویه و بویر احمد، دهدشت، دهدشت غربی، کیلومتر 10 جاده دهدشت _ بهبهان
امامزاده بی بی حکیمه
بقعه امامزاده بی بی حکیمه منسوب به خواهر امام رضا(ع) در شهرستان گچساران به صورت طبیعی در دل کوه و در حفره ای محفوظ احداث شده که در طول سال و بخصوص در ایام نوروز زیارتگاه عده زیادی از سراسر ایران و حتی کشورهای حاشیه خلیج فارس است. در نزدیکی امامزاده چشمه آب گرمی وجود دارد که زائرین از آن برای شفا استفاده می کنند. این بقعه در ۱۰۰ کیلومتری جنوب غربی گچساران واقع گردیده و دارای جاده دسترسی آسفالته بوده و بهترین زمان زیارت و بازدید از این مکان زیارتی سیاحتی از ابتدای پائیز تا پایان فروردین (به لحاظ شرایط اقلیمی و هوای گرم) می باشد.

فاصله هتل جهانگردی یاسوج تا امامزاده بی بی حکیمه 154 کیلومتر - 2:23 دقیقه

استان: کهکیلویه و بویر احمد شهر: گچساران
آدرس: استان کهگیلویه وبویراحمد، شهرستان گچساران، بخش مرکزی، دهستان بی بی حکیمه، روستای بی بی حكيمه
امامزاده حسن مجتبی (ع)
امام زاده حسن مجتبی (ع) در روستای باغگلان واقع شده است که محلی برای زیارت و نذورات مردم بومی منطقه می باشد.

فاصله هتل جهانگردی میناب تا امامزاده حسن مجتبی (ع) 12/1 کیلومتر - 26 دقیقه

استان: هرمزگان شهر: میناب
آدرس: استان هرمزگان، میناب، روستای باغگلان
امامزاده حسن کرج
امام زاده حسن کرج یکی از جاذبه های توریستی معنوی این شهر می باشد که از اماکن زیارتی مهم این شهر به حساب میاید. نسبت امامزاده حسن به امام موسی کاظم (ع) می رسد و قدمت این بارگاه در شهر کرج بیش از هفتصد سال تخمین زده شده است. بنای قدیم بقعه با گنبدی از کاشی‌های فیروزه ای و همچنین با خطوط کوفی متعلق به دوره صفویه مزین گشته، و همچنین بعدها این گنبد مرمت شده است. وقتی از صحن امامزاده حسن کرج خارج شوید و به حیاط پشتی آن قدم بگذارید، درخت بسیار کهنی را خواهید دید که مشخص کننده‌ قدمت طولانی این امامزاده می باشد.

فاصله هتل جهانگردی دیزین تا امام زاده حسن کرج 91/8 کیلومتر - 1:26 دقیقه

استان: البرز شهر: کرج
آدرس: استان البرز، کرج، بلوار امام زاده حسن
امامزاده سید دانیال
"بقعه متبرکه امامزاده سيد دانيال (ع) در روستاى خانقاه سادات و در بالاى تپه کم ارتفاعى واقع شده است. اين روستا در ۵ کيلومترى شمال شهرستان خلخال استان اردبیل واقع شده است. شجره نامه این بقعه در زمانهای گذشته از بین رفته است. طبق روايت اهالى امامزاده سيد دانيال (ع) فرزند امام موسي الکاظم (ع)و برادر ناتني حضرت امام رضا (ع)بوده و به روايت ريش سفيدان و اهالى روستا کرامات زيادى در حق مردم روا داشته است. هر سال عده اي کثيري از زائران و مشتاقان اهل بيت (ع) از اطراف منطقه به زيارت مرقد مطهر بخصوص در عيد قربان و ۲۸ صفر و ۲۱ رمضان و ديگر اعياد اسلامي مشرف مي شوند .
این امامزاده به مکه خلخال معروف است به طوری که اگر کسی قصد زیارت مشهد مقدس،عتبات عالیات و یا مکه مکرمه را داشتبه باشد ابتدا باید به زیارت این امامزاده بزرگوار برود.
براساس طرحی مجتمع زیارتی بقعه امام زاده سید دانیال خلخال در زیر بنای به مساحت۱۳۵۶ متر مربع شامل مسجد بقعه ، مهمانسرا ، زائرسرا، کتابخانه ، وضوخانه ، سرویس های بهداشتی و فضاهای سبز و… از سال ۱۳۸۹در حال تکمیل می باشد"

استان: اردبیل شهر: خلخال
آدرس: .
امامزاده سیدصدرالدین
"امامزاده حضرت سید صدرالدین (علیه السلام) یکی از نوادگان امام موسی کاظم(ع) و از امامزادگان شاخص و عظیم الشأن شمال ایران در اردبیل است. آستان امامزاده سیدصدرالدین (علیه السلام) در جاده اردبیل ـ مشکین شهر (۳ کیلومتری اردبیل) واقع شده است. در گذشته این مرقد مطهر دارای گنبد و بارگاه بوده و از اقصی نقاط قفقاز و آذربایجان و گیلان به زیارت آن مشرف می شده اند و مورد توجه همه عالمان وعارفان و قاطبه مردم مسلمان ادوار مختلف بوده و در تمام ادوار احترام خاصی نسبت به بقعه شریف ایشان معمول داشته شده و آباد بوده است.
این امامزاده به عنوان زیارتگاه مورد استفاده عموم قرار می گیرد. همچنین در ایام خاص هیأتهایی در آنجا برگزار می شود.و نیز با توجه به قرارگیری در مسیر مسافرین و زائرین کشور جمهوری آذربایجان همه ساله پذیرای زائرین زیادی از این کشورها می باشد."

استان: اردبیل شهر: اردبیل
آدرس: .
امامزاده شعیب
امامزاده شعیب در روستای دوزال جای دارد. این روستا در 20 کیلومتری شمال خروانق بر فراز کوهی قرار گرفته که مشرف بر رود ارس و مرز جمهوری آذربایجان است. ظواهر امر نشان می دهد که بنای آرامگاه مربوط به اواخر قرن هفتم هجری یعنی دوره حکومت ایلخانی است.
بنای امامزاده شعیب برج هشت ضلعی آجری بلندی است که روی یک قاعده سنگی استوار شده و در هر ضلع آن، طاق نمای بلندی با طاق جناغی به چشم می خورد. در قسمت بالای برج و دور تا دور بنا، حاشیه ای از تزیینات معرق با کاشی های لاجوردی و فیروزه ای به عرض 110 سانتیمتر قرار دارد.
این برج دارای یک گنبد دو پوش است. قسمت غربی برج از طریق اتاقی به مسجد قدیمی دوزال متصل می شود . از همین اتاق می توان به زیرزمین و محل اصلی مقبره وارد شد.آرامگاه موسوم به امامزاده شعیب در سردابه این محل قرار دارد.

فاصله هتل جهانگردی جلفا تا امام زاده شعیب 106 کیلومتر - 2:00 ساعت

استان: آذربایجان شرقی شهر: خروانق
آدرس: استان آذربایجان شرقی، شهرستان جلفا، روستای دوزال

امامزاده صالح
نسب امامزاده صالح به حضرت امام موسي كاظم (عليه السلام) مي رسد .بنا به نظر صاحب «بحر الانساب» یكی از سه اولاد بلافصل امام موسی كاظم (علیه السلام) می باشد كه به این منطقه آمده اند مزار شریفش از دوران های گذشته مورد توجه خاص و عام بوده و خاندان جلیل القدر صفویه نسبت به حضرتش ارادت ویژه داشتند، این بارگاه مقدس مدفن ذریة پاک رسول الله حضرت صالح ابن موسی الکاظم (علیه السلام) است که بنا بر قول مشهور و با استناد به کتب «ریاض الانساب»، «کنز الانساب»، «ناسخ التواریخ»، «حیاة الامام موسی بن جعفر(علیه السلام)» و بسیاری دیگرازکتب تاریخی فرزند بلا فصل امام هفتم شیعیان حضرت امام موسی الکاظم (علیه السلام) به شمار می رود.امام زاده صالح (علیه السلام) از جمله سادات عالی رتبه و از امام زادگان صحیح النسبی است که بعد از شنیدن خبر و لیعهدی امام رضا (علیه السلام) و در اواخر قرن دوم از عراق به سمت ایران کوچ می کند که در محله ملا مؤمن و پشت بقعه شيخ صفى‌الدين، مسجد و مقبره‌اى قرار دارد که امام‌زاده صالح نام دارد. اين حضور از بقاع متبركه اهل بيت حضرت موسي كاظم، سيماي شهر مذهبي اردبيل را جلا وعظمت خاصي بخشيده است. مقبره قديمي و با ارزش اين ‏‏امامزاده در سال ۱۳۸۲ه.ش تخريب شده و ساختمان جديد در ‏‏حال احداث مي باشد‎.‎

استان: اردبیل شهر: اردبیل
آدرس: .
امامزاده طاهر
امامزاده طاهر با ۶ هکتار مساحت، شامل ساختمان حرم، صحن، پارک و فضای سبز، پارک کودکان، پارکینگ خودرو، قبرستان، وضوخانه و بلوار شمالی با آب‌نمایی زیبا می‌شود. ساختمان قدیم بقعه به‌ علت فرسودگی بنا و انفکاک دیوارها، در سال ۱۳۷۴ تخریب شد و ساختمان جدید را با مساحت ۱۴۰۰ متر مربع همراه با گنبدخانه، دو شبستان زنانه و مردانه، دو رواق شمالی و جنوبی، دو گل‌ دسته و یک ایوان الحاقی به‌ جای آن بنا کردند. ضریح جدید را نیز که به‌شکل سنتی ساخته شده بود، در سال ۱۳۷۹ نصب کردند. پارک و فضای بازی کودکان در ضلع جنوبی حرم نمایی تماشایی به این بقعه بخشیده‌ است. گورستان‌ مجاور این امامزاده نیز سرای ابدی جمع زیادی از اهالی موسیقی، نویسندگان، شاعران و افراد مهم و برجسته‌ ایرانی است. از جمله این افراد می‌توان به نعمت‌ الله آزموده معروف به آغاسی، جعفر بدیعی، غلامحسین بنان، شاپور جفرودی، حبیب الله بدیعی، مرتضی حنانه، فاطمه (غزاله) علیزاده، احمد شاملو، حسین قوامی، احمد اعطا با نام ادبی احمد محمود، هوشنگ گلشیری، محمد مختاری، حسن گل‌ نراقی، جلال ذوالفنون و حسن کامکار اشاره کرد.

فاصله هتل جهانگردی دیزین تا امام زاده طاهر 97/5 کیلومتر - 1:30 دقیقه

استان: البرز شهر: کرج
آدرس: استان البرز، کرج، اتوبان کرج - قزوین، بعد از پل مهرشهر

امامزاده عبدالله کندر
امامزاده عبدالله کندر که با نام امامزادگان عبدالله و طاهر کندر نیز شناخته می‌شود، در ۲۲ کیلومتری شمال شرق شهر کرج و در هفت کیلومتری جاده‌ی کرج–چالوس، در روستای کندر قرار دارد و مدفن دو تن از نوادگان حضرت امام موسی کاظم (ع) است. با ۹۰ متر مربع مساحت، بقعه در محیط قبرستانی به وسعت یک هزار و ۱۷۴ متر مربع در مرکز روستا واقع شده است که در آن سنگ قبرهای تاریخی با نقش‌های حک شده در ارتباط با شغل متوفی، جنسیت و... دیده می‌شود. بنای امامزاده با قدمتی که به دوره صفوی باز می‌گردد، از دیدنی های کرج به شمار می‌رود و در تاریخ ۱۸ اسفند ۱۳۸۷، با شماره ثبت ۲۵۳۷۷ به‌‌ عنوان یکی از آثار ملی ایران به ثبت رسید.

فاصله هتل جهانگردی دیزین تا امامزاده عبدالله کندر 86 کیلومتر - 1:10 دقیقه

استان: البرز شهر: کرج
آدرس: استان البرز، ۲۲ کیلومتری شمال شرق شهر کرج، هفت کیلومتری جاده‌ی کرج –چالوس

امامزاده عبدالله یاسوج
بین راه ‏یاسوج در روستایی به نام نقاره ‏خانه بقعه و مزار امام زاده ‏عبدالله واقع شده ‏است. اطراف آن را مزارهایی با قدمت بسیار ‏زیاد فرا گرفته اند. نقوش بسیاری بر روی سنگ قبرها حجاری شده ‏که اینک نیز مشهود است. نقوشی همچون سواران شمشیر به ‏دست در حال رزم با شیر و گاو و نشانه ها و علامت نمادین دیگر همچون ستاره های چند پر، خورشید و اسلحه های سرد و گرم، خطوط آنها نیز اکثرا فارسی و عربی است. ‏علائم و نشانه های سنگ قبر های پیرامون این امام زاده نشانگر جنس مدفون و مقام شجاعت مردان در نبردها می باشد .
بنای امامزاده عبدالله(ع) تا اوائل حکومت پهلوی اول به روش معماری چینه‌ای بوده و تا پیروزی انقلاب اسلامی تنها صورت قبری از آن مشهود بوده است که بر ستونک آن پارچه سبزی نصب شده بود.
مشهور است که شاهزاده عبدالله(ع) فرزند امامزاده شاهزاده فرج‌الله(ع) است که بقعه آن در دامنه جنوب شرقی آبشار یاسوج واقع شده است و به اعتقاد محلیان مزار بی‌بی حلیمه خاتون(س) مادر امامزاده عبدالله(ع) در فاصله دو متری کنار آن بقعه در محل صحن مدفون است.

فاصله هتل جهانگردی یاسوج تا امامزاده عبدالله یاسوج 4/6 کیلومتر - 12 دقیقه

استان: کهکیلویه و بویر احمد شهر: یاسوج
آدرس: استان کهکیلویه و بویر احمد، یاسوج - روستای نقاره خانه
امامزاده قاسم
این بنا در شهرستان ازنا و در دهستان چاپلق واقع شده است . کتیبه کنده کاری شده بر روی در ورودی بقعه و بر حاشیه ضریح ( صندوق قبر ) سالهای 738 و 808 و 850ه.ق را نشان می دهد. قدیمی ترین قسمت بنا را دروازه ورودی و گنبد خانه آن تشکیل می دهد. که دارای مشخصه های زمان ایلخانی و بر روی آن آیاتی از قرآن کنده کاری شده است .گنبد امام زاده که شانزده ترکی است به صورت دو پوشه ساخته شده است. و بر روی گریو گنبد شانزده ضلعی استوار شده است بانی بقعه حضرت سیداحمد المدنی ملقب به میر نظام الدین و سبب انتساب نام امام زاده قاسم، تدفین دو امام زاده بزرگوار و زید طالب ثراه در آن می باشد .بنای مذکور مربوط به دوره ایلخانی ( قرن 8 ه.ق)وبه شماره 1757 در فهرست آثار ملی ایران به ثبت رسیده است .

فاصله هتل جهانگردی خرم آباد تا امامزاده قاسم 46/7 کیلومتر - 55 دقیقه

استان: لرستان شهر: چاپلق
آدرس: استان لرستان، شهرستان ازنا، روستای چاپلق
امامزاده محمدرضا لنگر
بنای امامزاده محمد رضا یکی از یادمانهای مذهبی- تاریخی شهرستان بجنورد است که احتمالاً در دوره تيموري ساخته شده است. كتيبۀ بنا که اکنون مفقود شده تاريخ ساخت مقبره را 876 هـ .ذكر مي­كرده است. این بقعه بارها تعمیر شده و نماي خارجي آن در دوره قاجار كاملاً تجديد شده است. بنا از كف تا بالاي گنبد دوپوش حدود 7 متر ارتفاع دارد. پيشاني ايوان­ها، لچكي­ها و تمام پوستۀ خارجي گنبد با كاشي­هاي فيروزه­اي رنگ پوشش يافته است.

استان: خراسان شمالی شهر: بجنورد
آدرس: .
امامزاده میر محمد حنفیه
امامزاده میر محمد حنفیه در جزیره خارک، مدفن پسر امام علی (ع) است هر چند قطعیتی در این‌‌ باره وجود ندارد. معماری جذاب بقعه در کنار اهمیت تاریخی آن، این مجموعه را به مقصدی تاریخی _ فرهنگی در خارک تبدیل کرده است. بقعه‌ میر محمد حنفیه، یکی از آثار تاریخی و جاهای دیدنی خارک به شمار می‌آید که قدمت آن به قرن هشتم هجری قمری باز می‌گردد. این بارگاه همواره مورد توجه مردم شیعه و سنی بوده است. گفته می‌شود دریانوردان خارجی، به‌ویژه گردشگران اهل هندوستان و پاکستان، به‌دلیل ارادتی که برای محمد حنفیه قائل بودند، احتیاجات بقعه را برطرف و آن را ساماندهی می‌کردند.

فاصله هتل جهانگردی دلوار بوشهر تا امامزاده میر محمد حنفیه 57 کیلومتر - 1:30 دقیقه

استان: بوشهر شهر: جزیره خارک
آدرس: استان بوشهر، جزیره خارک

برج‌ پيرعلمدار
اين‌ برج‌ نزديك‌ مسجد جامع‌ و مدرسه‌ فتحعلي‌ بيگ‌ دامغان‌ قرار دارد. اين‌ مقبره‌ در سال‌ ۴۱۷ هجری قمری بصورت‌ برح‌ مدور آجري‌ با گنبد مخروطي‌ پيازي‌ ساخته‌ شده‌ است‌. اين‌ بنا كه‌ ۱۳ متر ارتفاع‌ دارد، به‌دليل‌ كتيبه‌ خط‌ كوفي‌ مشبك‌ بسيار معروف‌ است‌. ساختمان‌ مذكور مقبره‌ محمد بن‌ ابراهيم‌، پدر ابوحرب‌بختيار، ممدوح‌ منوچهري‌ دامغاني‌ (شاعر) است‌.

فاصله هتل جهانگردی دامغان تا برج‌ پيرعلمدار 1/1 کیلومتر - 4 دقیقه

استان: سمنان شهر: دامغان
آدرس: استان سمنان، دامغان، محله خور، خیابان مطهری، خیابان نزدیک مسجد جامع

بقعه ایوب انصاری
بقعه ایوب انصاری نیز در بالای كوهی به همین نام در 13 كیلومتری جنوب شهرستان تكاب قرار دارد و بنای مستطیل شكل آن مربوط به سده ششم هجری قمری است.
تنها در ورودی بنا در قسمت جنوب شرقی آن قرار دارد و در قسمت های مختلف نمای خارجی، آثار قشری از گچ و آهك دیده می شود.
بنا از سه قسمت اصلی دهلیز یا كفش كن، چهار طاقی و مقبره تشكیل شده و دهلیز در غرب این مجموعه واقع شده و مستطیل شكل است.
سقف بندی آن به صورت پوشش خرپشته ای بوده و این پوشش متعلق به معماری ایران پیش از اسلام است.
چهار طاقی دارای چهار قوس گهواره ای و همچنین فیل گوش هایی است كه تعبیه گنبد عرقچینی را آسان تر می كند.
اتاق مقبره در سمت شمال چهار طاقی ساخته شده و از بیرون به شكل مربع است و پایه گنبد حاشیه ای گچبری دارد كه دور تا دور آن می گردد.
قبرˈایوب انصاریˈدر وسط اتاق مقبره قرار دارد، این بقعه از نظر سبك معماری، مصالح ساختمانی و نیز نقشه، شباهت بسیاری به مقبره سلطان ویس دارد.


فاصله هتل جهانگردی ارومیه تا بقعه ایوب انصاری : 311 کیلومتر - 5:08 دقیقه

استان: آذربایجان غربی شهر: تکاب
آدرس: استان آذربایجان غربی، 13 کیلومتری جنوب تکاب، نزدیک به روستای رودباش
بقعه دیزج
بقعه دیزج تكیه ارومیه نیز مدفن یكی از نوادگان امام موسی كاظم (ع) است و در 15 كیلومتری جنوب شرقی این شهر قرار دارد.
بنای این بقعه از آجر ساخته شده و مربوط به دوره قاجار است و سقفی شیروانی دارد بنا به صورت چلیپا ساخته شده و برای زیباتر كردن فضای داخلی آن از كادر بندی و مقرنس كاری نیز بهره جسته اند.

فاصله جهانگردی ارومیه تا بقعه دیزج 21/7 کیلومتر - 32 دقیقه

استان: آذربایجان غربی شهر: ارومیه
آدرس: جنوب شرقی شهرستان ارومیه، روستای دیزج تکیه
بقعه سید ابراهیم
این بقعه متعلق به سید ابراهیم است. به استناد تاریخ، اولاد الاطهار سید ابراهیم از فرزندان حضرت امام زین العابدین ( ع ) و به استناد برخی کتب علم رجال از فرزندان حضرت موسی بن جعفر ( ع ) است. این بقعه در وسط حیاطی قرار دارد که اخیراً از سوی سازمان میراث فرهنگی مرمت شده است .
در قسمت پایین دیوار جنوبی بقعه، کتیبه ی معروف به سنگ بسم الله تعبیه شده بود که اخیراً برای حفاظت بیشتر به موزه ی آذربایجان منتقل شده و به جای آن، نمونه کاملی ازآن سنگ بازسازی و نصب گردیده است.

فاصله هتل جهانگردی تبریز تا بقعه سید ابراهیم 13/2 کیلومتر - 26 دقیقه

استان: آذربایجان شرقی شهر: تبریز
آدرس: استان آذربایجان شرقی، تبریز، شمس تبریزی، سید ابراهیم

بقعه شیخ زاهد گیلانی
بقعه‌ شیخ انور که با نام شیخ زاهد گیلانی نیز شناخته می‌شود، از جاهای دیدنی لاهیجان در روستای شیخ انور به شمار می‌رود. این بنای جذاب با گنبد فیروزه‌ای خود در میان مزارع سرسبز و دل‌انگیز چای جای گرفته است و از آثار ملی ایران محسوب می‌شود. در این بقعه شیخ تاج‌الدین ابراهیم، ملقب به شیخ زاهد گیلانی دفن شده است. وی از عرفا و دراویش بزرگ و از استادان شیخ صفی‌الدین اردبیلی بود.

فاصله هتل جهانگردی لاهیجان تا بقعه شیخ زاهد گیلانی 3/9 کیلومتر - 7 دقیقه



استان: گیلان شهر: لاهیجان
آدرس: ایران، استان گیلان، لاهیجان، روستای شیخ انبر یا شیخ انور

بقعه علاءالدین شهشهان
آرامگاه علاءالدین شهشهان در محله شهشهان از نواحی بزرگ دردشت شهر اصفهان بنا شده است. این بقعه بر فراز آرامگاه یکی از عرفای قرن نهم هجری قمری به نام شاه علاء الدین محمد بنا گردیده است.
بقعه علاءالدین شهشهان یکی از بناهای تاریخی اصفهان و مربوط به دوره تیموریان است. این بقعه در شمال شهر اصفهان در کنار مسجد جامع در خیابان ابن سینا، کوچه مسجد صفا، فلکه شهشهان واقع شده وبه همین علت، کوی اطراف آن را محله شهشهان می‌گویند. شاردن فرانسوی در سفرنامه خود بعد از شرح مسجد جامع که در محله حسینیه قرار گرفته، اشاره می‌کنند که نام محله حسینیه که این مسجد در آن ساخته شده به مناسبت خانواده ی است که از زمان قدیم در این ناحیه سکونت داشته و خود را از نواده‌های حسین فرزند علی و نوه محمد می‌دانند.

فاصله هتل جهانگردی نایین تا بقعه علاءالدین شهشهان 147 کیلومتر - 1:48 دقیقه



استان: اصفهان شهر: اصفهان
آدرس: استان اصفهان، اصفهان، خیابان ابن سینا، فلكه شهشهان
بی بی دختران
آرامگاه بی‌بی دختران که یکی از مقاصد مذهبی و جاهای دیدنی شیراز است، شمال مسجد مشیر قرار دارد و در زمان زندیه ساخته شده‌ است. بنای مذکور بعدها بر اثر زلزله تخریب شد تا اینکه محمد قلی خان ایلخانی آن را بازسازی کرد. عمارت کنونی مربوط به دوره ایلخانی است. این آرامگاه در کوچه‌ای منشعب از خیابان شهید دستغیب، در پشت مسجد بیت‌العباس و در نزدیکی مسجد ایلخانی قرار گرفته‌ است. این اثر در تاریخ ۲۱ تیر ۱۳۴۷ با شماره ثبت ۴۲۲ به‌‌عنوان یکی از آثار ملی ایران به ثبت رسید.
آرامگاه یا بقعه بی بی دختران یکی از بقاع متبرکه شهر شیراز است که برای یک زن و به دستور یک زن ساخته شده است. بقعه ۲ طبقه ای که به نوه امام سجاد (ع)، بی بی خدیجه (ام عبدالله) اختصاص دارد و زنی از سلاطین دوران زندیه آن را بنا نهاده است. البته ناملایمتی های روزگار باعث تخریب این آرامگاه شده بود و بنای امروزی را متعلق به دوران ایلخانی می دانند. در گذشته دختران دم بخت با بستن پارچه و نخی به ضریح این امامزاده برای اجابت حاجت خود به ام عبدالله متوسل می شدند و برای همین این آرامگاه با نام بی بی دختران شناخته شد. اگر به بازدید از مسجد ایلخانی رفته باشید به این امامزاده نیز سر بزنید.

فاصله هتل جهانگردی شیراز تا بی بی دختران 7/1 کیلومتر - 13 دقیقه

استان: فارس شهر: شیراز
آدرس: استان فارس، شیراز، محله سنگ سیاه، شمال مسجد مشیر

تكیه حضرت ابوالفضل
تكیه‌گاه حضرت ابوالفضل با نام تركی آذربایجانی 'ابوالفضل اوجاغی' در فاصله چند كیلومتری شمال شرقی خوی قرار گرفته كه پس از جدایی بخش قره ضیاءالدین از شهرستان خوی و تبدیل آن به شهرستان، هم اكنون در حوزه استحفاظی این شهر قرار گرفته است.
ساختمان تكیه گاه مربوط به نزدیك ۸۰ سال پیش است و همه ساله افزون بر یك میلیون نفر زائر و گردشگر داخلی و خارجی از آن دیدن می كنند.

فاصله جهانگردی خوی تا تکیه حضرت ابوالفضل 49/3 کیلومتر - 55 دقیقه

استان: آذربایجان غربی شهر: خوی
آدرس: استان آذربایجان غربی، خوی، شهرستان قره ضیاءالدین
حرم امام رضا
حرم امام رضا در مرکز شهر مشهد، استان خراسان رضوی، ایران، مدفن علی‌الرضا است که نزد مسلمانان شیعه به‌عنوان «حرم» گرامی داشته می‌شود و مقدس است. از بناهای پیوسته برجسته‌ی آن مسجد بالاسر (مدفن امام رضا) ( ۴۲۵ ق/۱۰۳۳ م) و مسجد جامع گوهرشاد (ساخته ۸۲۱ ق/ ۱۴۱۸ م) است. حرم امام رضا مجموعه‌ای است با کانون آرامگاه هشتمین امام شیعیان، علی‌موسی‌الرضا که دیگر مسجدها، آرامگاه‌ها، رواق‌ها، صحن‌ها، کتابخانه و موزه‌ها را دربرمی‌گیرد. بزرگ‌ترین مسجد جهان در اندازه (۲۵۰ هزار مترمربع) و دومین مسجد بزرگ جهان در گنجایش (۵۰۰ هزار نفر) شمرده می‌شود.
کهن‌ترین بخش‌های آن، دیرینگی دهه ۶۱۰ قمری/ دهه ۱۲۳۰ م دارد. از دوره‌ی تیموریان که بسیاری از بناهای کهن خراسان در طوس، هرات و نیشابور نوسازی گشت، به این مکان نیز روی آورده شد. بسیاری از سازه‌های این حرم شیعه، از صفویان به ویژه شاه طهماسب صفوی به جا مانده است.
در ادب فارسی روضه به معنی باغ و گلستان و گلزار است و محل مضجع و در برگیرنده پیکر علی بن موسی‌الرضا را روضه منوره می‌خوانند. این مکان شامل فضایی مربع شکل که مساحت آن ۱۸۹/۰۳ متر مربع بوده که از این فضا ۱۷/۱۵ متر مربع آن مساحت ضریح می‌باشد. روضه منوره از طریق چهار صفه بزرگ در چهار جانب به داخل و خارج حرم مرتبط می‌شود.


استان: خراسان رضوی شهر: مشهد
آدرس: .
حسينيه جاجرمي
حسينيه جاجرمي از یادمانهای اواخر دورۀ قاجار در شهر بجنورد است که به استناد کتيبه موجود در سال 1325 هجري قمري به دست استاد غلامرضا بنا يزدي ساخته شده است.اين بنا يک نمونه معماري سنتي از نوع حیاط مرکزی است که نوعي معماري درونگرا قلمداد مي شود و در آن تمام درب و پنجره ها و نورگيرهاي رو به حياط باز می شوند. طرح کلی پلان بنا مربع شکل است و در ضلع شرقی و غربی از دو طبقه تشکیل شده که در مجموع حدود 600 متر مربع مساحت دارد. ورودی حسینیه از طریق یک هشتی به حیاط مرکزی متصل شده که با دو رشته پلکان در گوشه های شمال شرقی جنوب غربی به مهتابی های طبقه فوقانی راه می یابد. سقف هشتي بنا در قسمت ورودي و تمام حجره های طبقه پایین با قوس كليل پوشش يافته و طبقه بالا به صورت تیرپوش است. بخش­هاي مختلف بنا با آرايه هاي معماري از قبيل آجركاري، گچبري، مقرنس­كاري و كتيبه­هايی تزئين شده است. قسمت بالایی دیوار ايوان شرقی یک افریز تزیینی با کتیبه به خط نستعلیق دارد که در آن گزیده ای از ترکیب بند مشهور محتشم کاشانی در مرثیه شهدای کربلا (باز این چه شورش است) گچبری شده است. این اشعار متناسب کاربری اصلی این بنا به عنوان حسینیه و محل عزاداری سوگواران سید الشهدا (ع) است.

استان: خراسان شمالی شهر: بجنورد
آدرس: .
حسینیه نواب
حسینیه نواب بیرجند از آثار مربوط به دوره صفوی است که در شهر بیرجند، مرکز استان خراسان جنوبی واقع شده‌ است. این اثر در تاریخ ۱۱ مرداد ۱۳۷۶ با شمارهٔ ثبت ۱۸۸۴ به‌ عنوان یکی از آثار ملی ایران به ثبت رسیده‌ است. این حسینیه در داخل بافت قدیم و در محله چهار درخت، خیابان منتظری قرار دارد. حسینیه و مدرسه نواب بیرجند در زمان شاه عباس صفوی و به فرمان امیرزاده خاتون ملقب به نواب یا بی بی نواب، از زنان خاندان خزیمه علم ساخته شده‌ است. تاریخ ۱۰۰۱ ه‍.ق موجود در کتیبه سردر ورودی، سال ساخت آن را نشان می‌دهد و در طول تاریخ پذیرای طبقات گوناگون مردم اعم از رجال سیاسی، نظامی، و کسبه بوده‌ است.

فاصله هتل جهانگردی بیرجند تا حسینیه نواب 2/4 کیلومتر - 6 دقیقه

استان: خراسان جنوبی شهر: بیرجند
آدرس: استان خراسان جنوبی، بیرجند، محله چهار درخت
خانقاه زاهدان
خانگاه در لغت به معنای عبادتگاه است این مکان محل زندگی، آموزش و بسیاری از گردهمایی های درویشان بود. دستور ساخت خانگاه زاهدان در دوره‌ی پهلوی اول صادر شد و یکی از مهم‌ترین عبادتگاههای آن دوره به شمار می‌رفت.
معماری این خانقاه ساده و طراحی آن از دوره اسلامی الهام گرفته شده و نمای این مکان با آجربندی و به کار رفتن کاشی‌کاری زینت یافته است.

فاصله هتل جهانگردی زاهدان تا خانقاه 5/2 کیلومتر - 12 دقیقه

استان: سیستان و بلوچستان شهر: زاهدان
آدرس: استان سیستان و بلوچستان، زاهدان، بلوار جام جم
زیارتگاه امامزاده علی صالح
بقعه امام زاده صالح (ع) فرزند عبید الله الاعرج فرزند حسین فرزند امام چهارم حضرت سجاد است . امام زاده علی صالح از معاصرین حضرت امام موسی کاظم (ع) بوده است که همزمان با طغیان خلفای عباسی به ایران هجرت نموده ودر زمان امام رضا (ع) در محل صالح آباد به شهادت رسیده است .در زمان هلاکو خان مغول ساختمانی کوچک بر روی مقبره آن احداث گردیده بود ولی این ساختمان در زمان قاجار به دستور والی ابوقداره تجدید بنا شده وپس از پیروزی انقلاب اسلامی به طور کلی تجدید بنا گردیده است .

استان: ایلام شهر: هجداندشت
آدرس: .
زیارتگاه هاجر خاتون
مسجد هاجر خاتون در شهر سنندج قرار دارد. این مسجد ارزشمند و مهم به وسیله حاج شیخ شکرالله بنا گردیده است. بنا به روایات مختلف، هاجر خاتون خواهر امام رضا (ع) بودند. این زیارتگاه دارای سه حیاط است که به صورت فضاهای مجاور می‌باشند. همچنین آرامگاه بسیاری از بزرگان شهر سنندج در این مسجد قرار دارد. چیزی که این زیارتگاه را به بنایی ارزشمند و جاذبه‌ای پر بازدید کرده است، معماری کردستانی ایوان ستون‌دار مسجد به همراه آیینه‌کاری‌های ظریف و بی‌نقص و گچ‌بری بسیار زیبای آن است. این مسجد در دوره قاجار بنا شده و در سال ۱۳۷۹ به ثبت آثار ملی ایران رسیده است.

فاصله جهانگردی سنندج تا زیارتگاه هاجر خاتون 4/1 کیلومتر - 16 دقیقه

استان: کردستان شهر: سنندج
آدرس: استان کردستان، سنندج، خیابان صلاح الدین ایوبی

شاهچراغ
آرامگاه حضرت شاهچراغ (ع) که در سال ۱۳۲۱ در فهرست آثار ملی ایران به ثبت رسیده، یکی از مقاصد مذهبی و جاهای دیدنی استان فارس است که جایگاه ویژه‌ای بین ایرانی‌ها دارد؛ چراکه ایشان برادر امام رضا (ع) هستند و از طرفی آرامگاه آن بزرگوار در شهر تاریخی شیراز قرار دارد. علاوه بر این، زیارتگاه مذکور از لحاظ هنر و معماری اسلامی و ایرانی از اهمیت بسیاری برخوردار است؛ به‌طوری که هنر آینه‌کاری و کاشی‌کاری آن، فضایی بسیار زیبا و روحانی خلق کرده است. سبک معماری حرم مطهر برگرفته از سبک آذری است که در زمان ایلخانی رواج داشت. آینه‌های ریز رنگی و انواع خط‌های زیبای فارسی و عربی در نمای اطراف آینه‌ها و کاشی‌ها، برای هر بیننده‌ای جذابیت دارد.

فاصله هتل جهانگردی شیراز تا شاهچراغ 7/6 کیلومتر - 15 دقیقه

استان: فارس شهر: شیراز
آدرس: استان فارس، شیراز، جنب میدان احمدی

قدمگاه حضرت ابوالفضل عباس
این زیارتگاه قدمت بسیار طولانی و زیادی دارد. از زمانی که اجداد آنها در این منطقه زندگی میکردند این مکان را بعنوان قدمگاه (حضرت ابوالفضل العباس )میدانسته و زیارتگاهی را بنا کرده اند. وی افزود که در زمان های دور در این مکان چشمه بود که آب آن شفا دهنده و برای امراض گوناگون درمان خوبی بود.ولی کم کم چشمه خشک شد و به جای آن زیارتگاهی ساخته شد.ایشان افزودند بنای ساخته شده به عنوان زیارتگاه، چون از گل و خشت بود و بعد از سالهای طولانی و با ازدیاد جمعیت در اطراف ان و همچنین بر اثر باران های موسمی این زیارتگاه رو به ویرانی رفت. وی گفت در زمانهای قبل از انقلاب شخصی به نام (موسی) این بنا را بازسازی کرد وبا اتاقی سنگی آن را دوباره ساخت و مکانی برای زیارت و نذورات مردم شده بود..این شخص از ان موقع به عنوان بانی این زیارتگاه شناخته شد و بعد از فوت او و از آغاز انقلاب و چند سال بعد آقای باران رنجبر به عنوان بانی و خادم این زیارتگاه شناخته شد. بنا به گفته ایشان برای باز سازی و ترمیم این بنا ازکمک های مردمی و ادره اوقاف استفاده شد تا این زیارتگاه هم مکانی زیارتی و سیاحتی باشد و هم مکانی برای ادای نذورات مردم .وی در ادامه گفت :از آن به بعد همه هزینه های ساخت و باز سازی زیارت از کمکه و نذورات مردمی بوده و هیچ ارگانی و یا شخصی برای کمک اقدام نکرده است.

فاصله هتل جهانگردی میناب تا قدمگاه حضرت ابوالفضل عباس 16 کیلومتر - 30 دقیقه

استان: هرمزگان شهر: میناب
آدرس: استان هرمزگان، شهمرادی، میناب به بندر تیاب
قدمگاه خضر نبی
قدمگاه خضر نبی در هفت کیلومتری شرق آبادان در ساحل رودخانه بهمنشیر و اروندکنار روبروی روستای طرة الحضر (گذرگاه خضر) قرار دارد در سال ۹۲۰ (ه. ق) و به عبارتی ۵۰۰ سال پیش بنا گردیده و به قدمگاه حضرت خضر نبی (مقام خضر) معروف است.

استان: خوزستان شهر: آبادان
آدرس: .
قره کلیسا
قره كليسا يكی از زيباترين و پرنقش‌ونگارترين كليساهای ارمنيان در ايران است که به‌عنوان اولین کلیسای جهان مسیحیت شناخته می‌شود. این کلیسا روی مزار تاتائوس؛ یکی از حواریون حضرت مسیح (ع) احداث شده است و تاریخچه ساخت آن بر اساس اسناد موجود، به بعد از شهادت تاتائوس مقدس توسط جانشین پادشاه ارمنستان، می‌رسد.

این كلیسا در دل شهرها و روستاهای ترک‌نشین و مسلمان‌نشین قرار دارد و تجمع سالانه مسیحیان برای برگزاری مراسم مذهبی با استقبال قابل‌ توجه شیعیان منطقه همراه بوده و برخی از مردم منطقه نیز میزبان مسافران این آیین مسیحی هستند. اين بنای تاريخی و مذهبی به‌دلیل داشتن معماری بی‌نظیر در تيرماه سال ۱۳۸۷ در سی و دومين نشست ميراث جهانی يونسكو در كبک كانادا، به‌همراه دو کلیسای سن استپانوس و زور زور در فهرست میراث جهانی به ثبت رسید.

فاصله هتل جهانگردی ماکو تا قره کلیسا 65/7 کیلومتر - 1:00 ساعت



استان: آذربایجان غربی شهر: چالدران
آدرس: استان آذربایجان غربی، ۲۰ کیلومتری شمال شرقی سیه‌چشمه (چالدران)

مسجد آدینه
از مهم ترین مساجد منطقه می توان به مسجد آدینه روستای جواهرده که در گویش کهن رامسری از آن به دزگا مزگت یاد می شده است اشاره کرد.مسجد آدینه روستای جواهرده از نظر تاریخی از بسیاری از مساجد غرب مازنداران و شرق گیلان از قدمت بیش تری برخوردار است. در حال حاضر کهن ترین مسجد پس از مسجد آدینه مسجد جامع لاهیجان است.
اما از نظر تاریخی مسجد آدینه روستای جواهرده با پیشینه یقینی نهصد ساله از کهن ترین مساجد و قداست ترین آن ها می باشد. هر ساله از گیلان و مازندران شماری از مردم برای زیارت و شرکت در مراسم خاص گل کاری آن گرد می آمدند و با اجرای برنامه های شاد نمایشی و کشتی و مبارزه های مردان به شکل کشتی گیل مردی می کوشیدند تا علاقه خویش را به مسجد نشان دهند.

فاصله جهانگردی چالوس تا مسجد آدینه 114 کیلومتر - 2:46 دقیقه

استان: مازندران شهر: رامسر
آدرس: استان مازندران ،رامسر ،روستای جواهرده
مسجد اتابکان
مسجد اتابکان در سال ۶۰۵ هجری قمری در زمان اتابکان لر بزرگ که در منطقه چهارمحال و بختیاری امروزی حکومت می کردند بنا شده است. ابعاد مساجد ۵/۱۷ × ۱۶ متر می باشد. بنای اولیه مسجد از خشت و گل بوده که در دوران صفویه با نمای آجری مزین گردیده است. مسجد اتابکان دارای دو درب در ضلع شمالی و غربی می باشد که درب شمالی آن در زمان قاجاریه تعویض شده و اصل درب که قدمتی حدود ۸۰۰ سال دارد در موزه شهرکرد نگهداری می‌شود. درب غربی مسجد به طرف امامزادگان حلیمه و حکیمه خاتون باز شده و گنبد مرکزی با ستون های آجری و دهلیزهای محاط بر گنبد و شبستان، این مسجد را از دیگر مساجد متمایز می کند. در سالیان اخیر توجه ویژه ای به این مسجد شده به طوری که چندین بار مورد مرمت قرار گرفته و هم اکنون جز آثار ملی شناخته می‌شود.

فاصله هتل جهانگردی شهرکرد تا مسجد اتابکان 1/6 کیلومتر - 7 دقیقه

استان: چهارمحال و بختیاری شهر: شهرکرد
آدرس: استان چهارمحال و بختیاری، شهرکرد، خیابان ولیعصر

مسجد اسنق
مسجد اسنق که با نام داش مسجد نیز شناخته می‌شود، در بخش مهربان و در مرکز روستای اسنق واقع شده است و قدمت آن به دوره ایلخانی می‌رسد. بنای مسجد در میان حیاطی وسیع واقع شده و دارای چهار ستون سنگی استوانه‌ای یکپارچه است که در دو ردیف قرار گرفته‌اند. علاوه‌ بر این، مسجد شامل یک ایوان ذوزنقه‌ای شکل می‌شود که سقف چوبی آن بر دو ستون سنگی مارپیچی با سرستون‌ها و پایه‌های حجاری شده استوار شده است. مرمت این بنا در سال ۱۳۸۲ توسط میراث فرهنگی، صنایع‌دستی و گردشگری آغاز شد و در سال ۱۳۸۵ به اتمام رسید. این مسجد که در میان جاهای دیدنی سراب قرار دارد، با شماره ۲۵۴۳ در فهرست آثار ملی ایران به ثبت رسیده است.

فاصله جهانگردی سراب تا مسجد اسنق 33/8 کیلومتر - 32 دقیقه

استان: آذربایجان شرقی شهر: سراب
آدرس: استان آذربایجان شرقی، سراب، بخش مهربان، روستای اسنق

مسجد النبی
در راستای بازار قزوین که از آثار مهم تاریخی این شهر است، مسجدالنبی قزوین قرار گرفته است. مسجدالنبی در ضلع جنوبی خیابان امام خمینی واقع شده و با استناد به منابع معتبر، زمان ساخت آن به دوره قاجاریه باز می‌گردد. فرمان ساخت این مسجد توسط فتحعلی‌شاه قاجار صادر شد. مسجد دارای سه ورودی مجزا، شامل درب‌های شمالی، شرقی و غربی می‌باشد. جلوه باشکوه سردر اصلی مسجد که از طرف شمال وارد می‌شود، شکوهی خاص به مسجد بخشیده است. پوشیده شدن سرتاسری ورودی شمالی مسجدالنبی با کاشی‌‌های کتیبه‌ای، اسلوبی و ینایی، خاص بودن معماری مسجد را دوچندان کرده است. نگاشته شدن جلوه‌های زیبایی از خط نستعلیق در پس‌زمینه لاجوردی رنگ کاشی‌ها، گستردگی شبستان مسجد و استواری بالای بنای آن، از ویژگی‌های منحصربفرد آن است. مسجد‌النبی قزوین در سال ۱۳۱۰ توانست نام خود را در آثار ملی ایران به ثبت برساند.

استان: قزوین شهر: قزوین
آدرس: .
مسجد بابا عبدالله
بنای تاریخی مسجد باباعبدالله در شهر نایین استان اصفهان، ابتدا به‌ صورت گنبد مقبره‌ای در دوران ایلخانی بوده و سپس مسجد در کنار آن توسعه یافته است. بر طبق کتیبه‌ای که متعلق به سال ۷۰۰ هجری قمری است، گفته می‌شود که این مسجد در اواخر قرن هفتم یا اوایل قرن هشتم هجری قمری ساخته شده است.

فاصله هتل جهانگردی نائین تا مسجد بابا عبدالله 1/4 کیلومتر - 5 دقیقه

استان: اصفهان شهر: نائین
آدرس: استان اصفهان، نائین، محله نوآباد
مسجد جامع
مسجد جامع گرگان با مناره‌ای آجری، منبر منبت‌کاری عهد تیموری و دو لنگه در چوبی معرق‌کاری، موزه‌ای از ادوار گوناگون تاریخ استرآباد (گرگان) از دوره سلجوقی تا امروز را پیش روی بازدیدکنندگان می‌گذارد. این اثر به‌عنوان یکی از جاهای دیدنی گرگان در تاریخ ۱۸ تیر ماه سال ۱۳۱۱ هجری شمسی با شماره سند ۱۸۱ در فهرست آثار ملی ایران به ثبت رسید.

فاصله جهانگردی ناهارخوران تا مسجد جامع 10/7 کیلومتر - 20 دقیقه

استان: گلستان شهر: گرگان
آدرس: ایران، استان گلستان، گرگان، خیابان امام خمینی،‌ جنب بازار نعلبندان

مسجد جامع بابل
مسجد جامع بابل از جاهای دیدنی بابل در یکی از قدیمی‌ترین محله‌های شهر است و از آثار ملی ایران به‌ شمار می‌رود. طبق تاریخ طبرستان، قدمت این مسجد به سال ۱۶۰ هجری قمری بازمی‌‌گردد و در دوره‌های مختلف، به‌ویژه عصر صفوی، بازسازی شده است. در دوران فتحعلی شاه قاجار، این بنا بر اثر زلزله تخریب و مجددا بنا شد. مسجد دو سر در، در شرق و غرب دارد که هرکدام به یک هشتی متصل می‌شوند و بالای آن‌ها آیات و عباراتی بر خشت‌های کاشی به تاریخ ۱۲۳۰ هجری قمری نوشته شده است. در فضای داخلی مسجد نیز دو محراب با کاشی‌کاری جدید و یک محراب قدیمی به‌صورت نیمه‌خراب وجود دارند.

فاصله جهانگردی خزرشهر تا مسجد جامع بابل 27/1 کیلومتر - 41 دقیقه



استان: مازندران شهر: بابل
آدرس: ایران، استان مازندران، بابل، حدفاصل چهارراه شهدا و سه راه فرهنگ

مسجد جامع بردستان
مسجد جامع بردستان از مشهورترین جاهای دیدنی بردستان محسوب می‌شود مسجدی تاریخی که مورخان و کارشناسان آن را کهن‌ترین عمارت متعلق به دوره‌ اسلامی معرفی کرده‌اند. هرچند مسجد فاقد تزیینات متعدد است در عین سادگی، با شکوه، نظر تمام گردشگران را به خود جلب می‌کند. این اثر تاریخی در ۲۹ تیرماه سال ۱۳۷۷ به شماره‌ ۲۰۶۰ به‌ عنوان یکی از آثار ارزشمند ملی کشور، به ثبت رسیده است.

فاصله هتل جهانگردی دلوار بوشهر تا مسجد جامع بردستان 199 کیلومتر - 2:20 دقیقه

استان: بوشهر شهر: بردستان
آدرس: استان بوشهر، بردستان

مسجد جامع بروجرد
مسجد جامع شهر بروجرد نیز از دیگر جاذبه های استان لرستان در این شهرستان است که طی قرن های دوم و سوم قمری در مکان یکی از آتشکده های معروف و بزرگ ساسانیان بنا شده است. مسجد جامع بروجرد به عبارتی یک بنای مجموعه‌ای از، آب انبار، میدان و غریب خانه است. شواهد و قرائن موجود بر این اساس است که در دوره‌های صفویه، زندیه و قاجاریه تعمیراتی مهم و اساسی در بنای مسجد صورت گرفته و قسمت های جدیدی نیز به آن اضافه شده است. یک کتیبه آجری که به خط کوفی نقش شده و در یکی از دیوارهای قسمت جنوبی گنبدخانه و دقیقا در بالای محراب قرار داده شده، نشان دهنده قدمت این مسجد است. بنای مسجد جامع در سال ۱۳۱۴ جزء آثار ملی ایران ثبت شد.

فاصله هتل جهانگردی خرم آباد تا مسجد جامع بروجرد 89 کیلومتر - 1:25 دقیقه

استان: لرستان شهر: بروجرد
آدرس: استان لرستان، بروجرد، محله دودانگه، خیابان جعفری

مسجد جامع چالشتر
مسجد جامع چالشتر در روستای چالشتر، در فاصله ۹ کیلومتری غرب شهرکرد قرار دارد و در دوره قاجار، به دستور حاج محمدرضاخان چالشتری ساخته شده است. با چهار هزار متر مربع مساحت، مسجد شامل ورودی، صحن، رواق‌های شرقی و غربی، ایوان‌های شمالی و جنوبی ، فضاهای جانبی ایوان و شبستان زمستانی می‌شود. از جمله تزیینات بنا می‌توان به آجرکاری و کاشی‌کاری اشاره کرد. این اثر که از مکان های دیدنی شهرکرد محسوب می‌شود، در تاریخ ۱۲ آذر ۱۳۷۵، با شماره ثبت ۱۷۷۹ به‌ عنوان یکی از آثار ملی ایران به ثبت رسید.

فاصله هتل جهانگردی شهرکرد تا مسجد جامع چالشتر 9/2 کیلومتر - 15 دقیقه

استان: چهارمحال و بختیاری شهر: شهرکرد
آدرس: استان چهارمحال و بختیاری، شهرکرد، روستای چالشتر
مسجد جامع خاش
مسجد جامع خاش متعلق به دوره‌ قاجار است و از آثار تاریخی و جاهای دیدنی خاش به شمار می‌آید. این اثر در تاریخ ۶ خرداد ۱۳۷۷ با شماره ثبت ۲۰۲۶ به‌ عنوان یکی از آثار ملی ایران به ثبت رسیده است. این بنا الهام گرفته از معماری سنتی ایران است. مناره از نوع استوانه‌ای مارپیچ و به‌ صورت منفرد است که این بنا دارای بدنه‌ای بلند و کشیده است. این مناره با آجرهای سخت و مقاوم ساخته شده که با آجرهای به‌ هم فشرده و کنار هم چسبیده، پوشیده شده است. مناره داراى پايه‏ اى كوتاه و مدور است كه با آجرچينى با اشكال مختلف و طرح‌هاى هندسى تزئين شده است. بر روى قاعده اين مناره پايه‌‏اى كوتاه با شيبى ملايم كه با شيب داخلى ديوار منطبق گردیده ايجاد شده است. آجر و آجرچينى در مناره و بندكش‏ی‌ها به چند طريق انجام گرفته كه به مناره مسجد خاش ابهت خاصى داده است.

فاصله هتل جهانگردی زاهدان تا مسجد جامع خاش 181 کیلومتر - 2:11 دقیقه



استان: سیستان و بلوچستان شهر: خاش
آدرس: استان سیستان و بلوچستان، خاش، خیابان امام خمینی

مسجد جامع زنجان
مسجد جامع زنجان که بزرگ‌ترین مسجد این شهر به شمار می‌رود، یکی از جاذبه‌های گردشگری مهم کشور است که نمادی از معماری ایرانی و اسلامی محسوب می‌شود. نام این مجموعه که شامل بخش‌های متعددی از جمله کتابخانه است، با شماره ثبت ۱۰۵۶ در فهرست آثار ملی به‌چشم می‌خورد.

این مسجد که در قلب بافت قدیمی شهر و در مکان مناسبی از نظر دسترسی قرار گرفته‌ است، از سمت غرب با بازار قیصریه، از سمت شرق با کوچه مسجد سید و از سوی شمال با خیابان امام خمینی و سبزه‌ میدان در ارتباط است.
تاریخ احداث مسجد و مدرسه جامع زنجان که به «مسجد سید» معروف است، به قرن سیزدهم هجری قمری (سال ۱۲۴۲) در دوره قاجاریه می‌رسد. این مجموعه توسط یکی از پسران فتحعلی‌شاه قاجار به نام «عبدالله میرزا دارا» ساخته شد که مرید «آیت‌الله سیدمحمد مجتهد سردانی» بود. هدف از ساخت این مجموعه نیز همین بود که مرکز تدریس، اقامه نماز و مراجعات مردمی این مجتهد زنجانی باشد. از آن زمان تاکنون، خاندان حسینی زنجانی تولیت مسجد را به عهده دارند. مسجد دارا، مسجد سید، مسجد سلطانی و مسجد جمعه از جمله نام‌هایی است که این مسجد در دوره زندگانی بانی آن داشته است.

فاصله جهانگردی زنجان تا مسجد جامع 5/4 کیلومتر - 15 دقیقه

استان: زنجان شهر: زنجان
آدرس: زنجان، خیابان امام خمینی

مسجد جامع سراب
مسجد جامع سراب یادگاری از قرن نهم هجری قمری است که مناره و گلدسته ندارد و بخش های مختلف آن شامل شبستان، حیاط، منبر، سه محراب، ستون‌های متعدد، طاق‌های جناقی و گنبدهای مدور می‌شود. این مسجد که از جاهای دیدنی استان آذربایجان شرقی محسوب می‌شود، در تاریخ یک فروردین ۱۳۴۷ هجری شمسی با شماره ثبت ۷۹۷ به‌عنوان یکی از آثار ملی ایران به ثبت رسید.

فاصله جهانگردی سراب تا مسجد جامع 1/6 کیلومتر - 4 دقیقه

استان: آذربایجان شرقی شهر: سراب
آدرس: استان آذربایجان شرقی، سراب، خیابان مطهری
مسجد جامع سمنان
مسجد جامع در معماری به مسجدی می‌گویند که در هر شهر برای اجتماع مردم توسط حاکمان تاسیس می‌شده و نمازهای گروهی مهم مانند نماز جمعه و نماز عید در آن اقامه می‌شوند، به همین علت در مقیاس بزرگتر ساخته می‌شوند.


فاصله هتل جهانگردی سمنان تا مسجد جامع 5/1 کیلومتر - 12 دقیقه


استان: سمنان شهر: سمنان
آدرس: ایران، استان سمنان، سمنان، خیابان امام

مسجد جامع سنندج
مسجد جامع سنندج یادگار دوران قاجار و زمان حکومت فتحعلی شاه می‌باشد. این مسجد زیبا که از ارزشمندترین مساجد باقی‌مانده با معماری اسلامی است، یکی از مهم‌ترین جاذبه‌های گردشگری استان کردستان و شهرستان سنندج می‌باشد. مسجد، شبستانی عظیم دارد که ۲۴ ستون آن را احاطه کرده‌اند. این ستون‌ها شکوه و عظمت معماری مسجد را پیش چشمان حیرت‌زده تماشاچیان به نمایش می‌گذارند.علاوه بر لقب هزار تپه که به این شهر داده شده، حضور مساجد بسیار، آن را به شهر مساجد نیز شهره کرده است. از معروف‌ترین و شناخته‌شده‌ترین آثار تاریخی و جاهای دیدنی سنندج، مسجد جامع آن است که در بین مردم به مسجد دارالاحسان نیز شناخته می‌شود.


فاصله جهانگردی سنندج تا مسجد جامع 4/7 کیلومتر - 12 دقیقه

استان: کردستان شهر: سنندج
آدرس: استان کردستان، سنندج، ضلع شمالی خيابان امام

مسجد جامع سیراف
مسجد جامع سیراف با قدمتی که به سده دو ه‍جری قمری باز می‌گردد، از مکان های دیدنی بندر سیراف است. این بنا از مساجد اولیه در صدر اسلام به‌ شمار می‌رود و از نوع مساجد شبستانی است. با قرارگیری در مجاورت ساحل دریا، آسیب‌های زیادی به مسجد وارد شده است. این اثر در تاریخ ۷ مهر ۱۳۸۱، با شماره ثبت ۶۵۰۳ به‌ عنوان یکی از آثار ملی ایران به ثبت رسید.

فاصله هتل جهانگردی دلوار بوشهر تا مسجد جامع سیراف 243 کیلومتر - 2:52 دقیقه

استان: بوشهر شهر: سیراف
آدرس: استان بوشهر، بندر سیراف

مسجد جامع شوشتر
"ساخت مسجد جامع شوشتر مربوط به صدر اسلام و دوره سیزدهمین خلیفه عباسی که در زمان امام حسن عسکری خلافت می‌کرده آغاز شده‌است. مسجد جامع شوشتر در جانب غربی شوشتر قرار دارد و بر طبق نوشته کتب تاریخی، در سال ۲۵۴ ه‍.ق توسط المعتزبالله (خلیفه عباسی) بنیان نهاده شد و سال‌ها بعد توسط المسترشد بالله (خلیفه دیگر عباسی) بنا به اتمام رسید.[۱]

براساس شواهد موجود بنای اولیه مسجد به سبک منسوب به عربی مشتمل بر شبستانی در جانب قبله و شاید رواقی در اضلاع دیگر صحن بوده استساخته شده بود و همچنین بر اساس نوشته تذکره شوشتری، شبستان مسجد تیرپوش بوده تا اینکه در دوره صفوی و در سال ۱۰۸۸ ه‍.ق به جهت فساد تیرهای چوبی، شبستان با طاق‌های آجری بر روی پایه‌های متشکل از قطعات سنگی پوشیده شده‌است و بر این اساس بنای فعلی مسجد، بیشتر از آثار دوره صفوی و بعد از آن می‌باشد و از بنای اولیه، غیر از نقشه ساختمانی، بقایای کتیبه بخشی از دیوار جانب قبله و دیوار شرقی بین گلدسته و منار و خود منار که در قرن هشتم هجری به بنای اولیه افزوده شده، چیز دیگری باقی نمانده‌است."

استان: خوزستان شهر: شوشتر
آدرس: .
مسجد جامع عتیق
مسجد جامع عتیق کهن ترین مسجد شیراز می‌باشد که مسجد جمعه یا آدینه نیز نامیده می‌شود. بنای اولیه این مسجد در سال ۲۸۱ هجری قمری در زمان عمرو لیث صفاری ساخته شده‌ است. بعدها شاه اسحق اینجو در سال ۷۵۲ هجری قمری ساختمانی در میان مسجد بنا کرد که آن را خدایخانه یا دارالمصحف می‌نامند و مکان نگهداری قرآن مجید و مکان تلاوت آن بوده‌ است. کتیبه سنگی آن از نمونه‌های ارزنده هنر خطاطی به‌شمار می‌رود. این کتیبه به خط یحیی الجمالی الصوفی خطاط نامدار زمان شاه اسحق نوشته شده و حاوی جملاتی در شأن قرآن مجید است.
این مسجد اولین هسته مذهبی در شهر شیراز است که جدا از عملکرد مذهبی نقش اجتماعی-سیاسی نیز داشته‌ است و به همین دلیل دارای ۶ ورودی در اضلاع مختلف می‌باشد که مهم‌ترین آن ورودی ضلع شمالی است که در دوره صفویه بازسازی گردیده‌ است.

فاصله هتل جهانگردی شیراز تا مسجد جامع عتیق 4/6 کیلومتر - 11 دقیقه

استان: فارس شهر: شیراز
آدرس: استان فارس، شیراز، بلوار سیبویه، خیابان حضرتی

مسجد جامع قاین
قاین یکی از شهرهای استان خراسان جنوبی است. علاوه بر این به دلیل حضور تپه‌های باستانی فراوانی که در پیرامون شهر قرار دارد و با توجه به کاوش‌ها و تحقیقاتی که روی آن انجام شده است، نشان از قدمت بسیار این سرزمین و بیانگر وجود حیات بشر در آن است. طبق روایات قاین توسط کی لهراسب (پدر گشتاسب) از فرمانروایان بلخی در دوران زرتشت ساخته شده است. با توجه به پیشینه‌ تاریخی این ناحیه از ایران، بدیهی است که بتوان آثار تاریخی و باستانی ارزشمندی را که طبق اظهارات باستان‌شناسان و محققان حدود ۱۷۰ اثر است، مشاهده کرد. آثاری چون تپه‌های باستانی، قلعه‌های تاریخی، خانه‌ها و مساجد کهن، آرامگاه‌ها، غارهای زیبا و بسیار قدیمی، دژهای زیرزمینی و محوطه‌های باستانی که در کنار زیبایی‌های طبیعی می‌تواند این شهرستان را به یکی از مقاصد برتر گردشگری تبدیل سازد. مسجد جامع قاین، یکی از زیباترین، مرتفع‌ترین و محبوب‌ترین بناهای تاریخی و جاهای دیدنی استان خراسان جنوبی ‌در قاین است که در کنار معماری زیبا و تزئینات خیره‌کننده‌ای که توسط هنرمندان ایرانی ایجاد شده است، به دلیل داشتن دو محراب با دو قبله‌، در بین گردشگران داخلی و خارجی، شهرت قابل توجهی یافته است.

فاصله هتل جهانگردی بیرجند تا مسجد جامع قاین 107 کیلومتر - 1:16 دقیقه

استان: خراسان جنوبی شهر: بیرجند
آدرس: ایران، استان خراسان جنوبی، قاین، خیابان امام خمینی

مسجد جامع قزوین
مسجد جامع قزوین با ۳۵۰۰ متر مربع مساحت، از جاهای دیدنی قزوین است. این بنا در هر چهار جهت خود دارای درب‌های ورودیست. صحن‌های مسجد جامع قزوین در هر چهار جبهه آن ساخته شده‌اند که هر یک دارای ایوان بزرگی هستند. یکی از شاهکارهای معماری سنتی و اسلامی را می‌توان در گنبد مسجد و مناره‌های آن مشاهده کرد. معماری مسجد به سبک سلجوقی و صفویه بوده که گنبد فیروزه‌ای و مناره‌های مزین به کاشی آن، ارتفاع بسیار زیادی دارد. در بخش جنوبی مسجد نیز محرابی پوشیده‌شده در سنگ مرمر جای دارد. سوره بقره به صورت کامل در روی چند تا از کتیبه‌های دو سمت محراب نوشته شده است. مسجد جامع قزوین که از مساجد قدیمی کشور است، یکی از آثار تاریخی گردشگری قزوین به شمار می‌آید.

استان: قزوین شهر: قزوین
آدرس: .
مسجد جامع قم
"مسجد جامع قم که در خیابان آذر شهرِ قم و در نزدیکی دروازه‌ ری قرار دارد؛ یکی دیگر از جاهای دیدنی قم است که از نظر گردشگران جذابیت زیادی دارد. در منابع مختلف، نظرات متفاوتی در رابطه با بانیِ اولیه‌ی این مسجد وجود دارد اما آنچه موثق است آن است که بخش‌هایی از بنا توسط فتحعلی‌شاه قاجار، ناصرالدین شاه قاجار و حسین خان نظام الدوله ساخته شده و با استناد به متون معتبر تاریخی، اسکلتِ گنبدخانه‌ی این بنا نیز در سال ۵۲۹ هجری قمری احداث گردیده است.

کاشی‌کاری‌های این مسجد نیز مربوط به زمان فتحعلی شاه (سال ۱۲۴۸ هجری قمری) است که با گذشت زمان این کاشی‌ها شکسته شد و از بین رفت. در سال ۱۳۷۵ هجری قمری، مسجد به طور کامل بازسازی و با ازاره‌ی سنگی مزین گردید. یکی از بخش‌های جالبی که در این مسجد وجود دارد، شاخص سنگی است که یک خط مورب بر روی آن حکاکی شده و با نزدیک شدن آفتاب به وسط آن، زمان نماز ظهر را مشخص می‌کردند."

استان: قم شهر: قم
آدرس: .
مسجد جامع گلپایگان
مسجد جامع گلپایگان یکی از بزرگ‌ترین و با‌ قدمت‌ترین مساجد ایران محسوب می‌شود. این مسجد بخشی از تاریخ معماری دوره سلجوقیان را به خود اختصاص می‌دهد گرچه می‌توان گفت که در مرمت مسجد، جنبه مذهبی آن بر جنبه تاریخی غلبه داشته است. این بنای تاریخی در نهم مرداد ماه سال ۱۳۱۲ شمسی در فهرست آثار ملی ایران به شماره ۱۹۱ ثبت شد.

فاصله هتل جهانگردی گلپایگان تا مسجد جامع گلپایگان 4/4 کیلومتر - 7 دقیقه

استان: اصفهان شهر: گلپایگان
آدرس: استان اصفهان، گلپایگان، خیابان مسجد جامع

مسجد جامع مرند
مسجد جامع مرند بنایی تاریخی و ارزشمند است که ماجراهای زیادی در دل خود دارد. با توجه به بررسی‌های صورت گرفته، این مسجد در طول زمان کاربری‌های زیادی داشته است. در روزگار ساسانی آتشکده‌ای معروف به‌شمار می‌رفت، با سکونت ارامنه در این منطقه به کلیسا تبدیل شد و پس از پیروزى اعراب بر بابک در قرن سوم هجرى و همزمان با اسلام آوردن مردم آذربایجان، به شکل مسجد درآمد. امروزه کف مسجد به اندازه سه پله از سطح کوچه مجاور پایین‌تر است و دالانی به طول ۱۲ متر با سه طاق گنبدی، ورودی را به شبستان‌ها مربوط می‌سازد. در سمت چپ این دالان، شبستان جنوبی با گنبدی کم‌خیز واقع شده ‌است. این اثر تاریخی به‌عنوان یکی از جاهای دیدنی مرند در استان آذربایجان شرقی، در ۱۵ دی ۱۳۱۰ در فهرست آثار ملی ایران به ثبت رسید.

فاصله جهانگردی مرند تا مسجد جامع 4/8 کیلومتر - 10 دقیقه

استان: آذربایجان شرقی شهر: مرند
آدرس: استان آذربایجان شرقی، مرند، خیابان شهید رجایی
مسجد جامع مکی
در اولین نگاه به مسجد جامع مکی احتمال دارد این مسجد را با مسجد سلطان احمد استانبول اشتباه بگیرید. مسجد جامع مکی از مهم‌ترین جاهای دیدنی زاهدان است که بدون شک بیش‌تر، مسافران از این مسجد بازدید می‌کنند. معماری مسجد جامع به حدی خارق‌العاده و حیرت‌انگیز ساخته شده است که وصف زیبایی‌های این مسجد واقعا سخت است.
در سال ۱۳۵۳ مسجد جامع مکی به‌دست مولانا عبدالعزیز با زیربنای ۶۰۰ متر مربع احداث گردید. بنای اولیه جامع مکی دو مناره با ارتفاع ۳۷ متری داشت که بعد از گذشت سال‌ها تغییراتی در بنای مسجد ایجاد شد. مرحله اول بازسازی مسجد جامع مکی در سال ۱۳۷۰ و فاز دوم مرمت در سال ۱۳۹۰ انجام شد.
جالب است بدانید مردم بومی زاهدان داوطلبانه و بدون دریافت دستمزد در ساخت و بازسازی مسجد جامع مکی همکاری کرده‌اند. طراحی بنای مسجد با الهام از مسجد سلطان احمد (نمای بیرونی) و مسجد نبی (نمای داخلی) توسط بهترین معماران ایرانی صورت گرفت.

فاصله هتل جهانگردی زاهدان تا مسجد جامع مکی 4 کیلومتر - 8 دقیقه

استان: سیستان و بلوچستان شهر: زاهدان
آدرس: استان سیستان و بلوچستان، زاهدان، خیابان خیام
مسجد جامع نایین
مسجد جامع نائین یکی از مساجد تاریخی استان اصفهان و از جاهای دیدنی نایین است که آن را با سبک معماری خراسانی بنا کرده‌اند. کتیبه‌های مسجد جامع نائین که با خط کوفی نوشته شده‌اند، جزو زیباترین بخش‌های مسجد هستند. کتیبه‌هایی که روی سردر مسجد حک شده‌اند، از اهمیت بیشتری برخوردارند. این کتیبه‌ها مسجد جامع نائین را از دیگر مساجد متمایز می‌کنند. بنای اولیه مسجد جامع نائین به قرن دوم هجری قمری بازمی‌گردد و قسمت‌های دیگر آن در دوره‌های بعد به بنا افزوده شده است. معماری شبستان مسجد جامع نائین و ستون‌های آن بر زیبایی مسجد افزوده و آن را در زمره برترین مساجد کشور قرار می‌دهد.

فاصله هتل جهانگردی نایین تا مسجد جامع نایین 1/4 کیلومتر - 4 دقیقه



استان: اصفهان شهر: نائین
آدرس: استان اصفهان، نائین، بافت تاریخی نائین، انتهای خیابان نائینی
مسجد جامع همدان
مسجد جامع همدان از بناهای قاجاری این شهر است که دارای دو کتیبه به سال‌های ۱۲۵۳ و ۱۲۵۱ هجری قمری است. قدمت این مسجد به زمان فتحعلی شاه و محمد شاه از پادشاهان قاجار می‌رسد. در حال حاضر در معماری مسجد، تغییراتی صورت گرفته و گچ‌بری‌های ایوان جنوبی آن از بین رفته و از مصالح جدید نیز استفاده کرده‌اند. مناره‌های مسجد نیز از بخش‌های الحاقی و جدید است.

فاصله جهانگردی علیصدر تا مسجد جامع 75 کیلومتر - 1:09 دقیقه

استان: همدان شهر: همدان
آدرس: همدان- ابتدای خيابان اکباتان- نزديک ميدان امام خمينی

مسجد جامع هندوالان
مسجد جامع هندوالان مربوط به دوره تیموریان است و در استان خراسان جنوبی، شهرستان درمیان، روستای هندوالان واقع شده است. این اثر در تاریخ ۱۱ مرداد ۱۳۷۶ به‌ عنوان یکی از آثار ملی ایران به ثبت رسیده است.
این مسجد با شکوه‌ترین بنای تاریخی - مذهبی شهرستان درمیان است و از جمله جاهای دیدنی استان خراسان جنوبی به شمار می‌رود. مهمترین عناصر معماری آن سر در ورودی، صحن، گنبد خانه، شبستان ستون دار و محراب است. گنبد خانه مرکزی با استفاده از فیل‌ پوشها و با مهارت بر روی فضای چهار ضلعی قرار گرفته است. شبستان ستون‌دار در دو طرف گنبدخانه واقع شده و به وسیله طاق و تویزه به شیوه چهار ترک اجرا شده است.
بنا از نظر تزیینات آجری بسیار متنوع بوده و این تزیینات شامل: فیل‌پوشها، گوشواره‌ها، قاب‌های گچی، رسمی‌بندی محراب‌ها و نحوه آجر چینی گنبدها است. این اثر تاریخی در دوره شاهرخ تیموری در حدود سال ۸۵۰ هجری قمری ساخته شده است.

فاصله هتل جهانگردی بیرجند تا مسجد جامع هندوالان 78/6 کیلومتر - 1:03 دقیقه

استان: خراسان جنوبی شهر: بیرجند
آدرس: استان خراسان جنوبی، درمیان، روستای هندوالان

مسجد جامع کرمان
از دیگر جاهای دیدنی کرمان، مسجد جامع کرمان بوده که در حاشیه میدان مشتاق واقع شده‌است. این مسجد که از نوع چهار ایوانی بوده، مربوط به حدود 700 سال پیش و دوران آل ظفر است. بنای این مسجد که در دوران مدرن شدن بناها در زمان صفویه ساخته شده به جای مناره در ورودی شرقی خود دارای ساعت بزرگی است. از جمله زیبایی‌های معماری این مسجد، کاشی‌کاری سردر ورودی آن بوده که به نام خدا و ائمه مزین شده‌است. راه‌های دسترسی به مسجد از میدان شهدا، خیابان دکتر شریعتی و بازار قدمگاه کرمان می‌باشد.

فاصله جهانگردی کرمان تا مسجد جامع 7 کیلومتر - 18 دقیقه

استان: کرمان شهر: کرمان
آدرس: ایران، کرمان، کرمان، غرب میدان مشتاقیه و ابتدای خیابان دکتر شریعتی

مسجد جامع کیان (مسجد محب علی بیگ)
مسجد جامع کیان که با نام مسجد محب علی بیگ نیز شناخته می‌شود، در شهر کیان، از توابع شهرستان شهرکرد قرار دارد و قدمت آن به پیش از دوره تیموری بازمی‌گردد. بنای مسجد چندین بار در طول تاریخ مورد بازسازی قرار گرفت و دارای دو شبستان بهاره و زمستانه است. از ویژگی‌های معماری بنا می‌توان به کاربندی‌های سقف و آجرکاری اشاره کرد. مسجد جامع کیان که از جاهای دیدنی شهرکرد محسوب می‌شود، در تاریخ ۱۶ شهریور ۱۳۷۶، با شماره ثبت ۱۹۱۵ به‌ عنوان یکی از آثار ملی ایران به ثبت رسید.

فاصله هتل جهانگردی شهرکرد تا مسجد جامع کیان (مسجد محب علی بیگ) 6/9 کیلومتر - 14 دقیقه

استان: چهارمحال و بختیاری شهر: کیان
آدرس: استان چهارمحال و بختیاری، شهرستان شهرکرد، کیان
مسجد جامع یزد
مسجد جامع یزد بنای بی‌نظیری است که در سال ۱۳۱۳ ثبت ملی شده است. این بنای بسیار زیبا در ضلع غربی خیابان امام خمینی و یکی از محله‌های قدیمی یزد ساخته شده است. مسجد جامع یزد دارای یک ایوان مرتفع، دو شبستان، دو گرم خانه، گنبدخانه، دو پایاب و یک صحن بزرگ به شکل مستطیل است. مسجد جامع یزد ۶ ورودی دارد و هر کدام در قسمت‌های مختلف مسجد قرار گرفته‌اند.

فاصله هتل جهانگردی یزد تا مسجد جامع 5/6 کیلومتر - 11 دقیقه

استان: یزد شهر: یزد
آدرس: استان یزد، یزد، ضلع غربی خیابان امام خمینی، محله فهادان

مسجد چهار درخت
مسجد چهار درخت یکی از آثار قدیمی و مکان های دیدنی بیرجند در محله چهار درخت است. طبق کتیبه موجود در مسجد، این بنا در سال ۱۳۴۹ قمری مرمت شده و می‌توان گفت این اثر مربوط به اواخر دوره صفویه است. مسجد جامع چهار درخت به‌ عنوان یکی از مساجد معتبر شناخته می‌شود و فقط در حد یک شبستان طراحی و ساخته شده است. این مسجد در سال ۱۳۷۸ از سوی سازمان میراث فرهنگی و گردشگری با شماره ۲۴۰۴ در فهرست آثار ملی ایران به ثبت رسید.

فاصله هتل جهانگردی بیرجند تا مسجد چهار درخت 3/2 کیلومتر - 7 دقیقه

استان: خراسان جنوبی شهر: بیرجند
آدرس: استان خراسان جنوبی، بیرجند، خیابان شهید مطهری، محله چهار درخت

مسجد چهل‌ستون زنجان
مسجد چهل‌ستون زنجان از مساجد تاریخی شهر زنجان است. این مسجد در بافت بازار بالای زنجان در ضلع جنوب شرقی مسجد جامع زنجان در راسته معروف به راسته‌ی حجت‌الاسلام قرار دارد. این مسجد یکی از مهم‌ترین و معروف‌ترین حوزه‌های علمیه ایران در دوره قاجار بوده و توسط یکی از علمای معروف آن زمان به نام ملا علی قارپوز آبادی ساخته شده است. طبق کتیبه‌ای که بر روی پیشانی ورودی بنا نصب شده این بنای در سال ۱۲۸۴ هجری قمری ساخته شده است. این مسجد دارای صحن و شبستان‌های بزرگی است که طاق و تویزه‌های ضربی آن بصورت متقارن بر روی ۳۲ ستون قطور استوار گشته است. محراب این مسجد با رسمی‌بندی و کاشی معقلی آرایش شده و ازاره‌های آن نیز مزین به کاشی‌هایی با طرح‌های گل و بوته (طرح گلدانی) است که متأثر از مکتب کاشی‌کاری دوران قاجار است.

فاصله جهانگردی زنجان تا مسجد چهل ستون 5/5 کیلومتر - 16 دقیقه

استان: زنجان شهر: زنجان
آدرس: .
مسجد حسینیه اعظم زنجان
اگر در روز هشتم محرم گذرتان به شهر زنجان بیفتد سیل خروشان جمعیتی که همه به سوی یک مقصد واحد در حرکتند حتما شما را حیرت زده خواهد کرد. تجمعی منظم و یکپارچه که آرام آرام بر سر و صورت کوبیده و مسیر حسینیه اعظم تا امازاده سید ابراهیم را به عزاداری می پردازد. گاهی اوقات صدای رجز خوانی عزاداران حسینی بلند می شود و زمین زیر پایتان شروع به لرزیدن می کند. امروز یوم العباس است و مردم زنجان بیشتر از یک قرن است که این مراسم باشکوه را برای بزرگداشت مقام حضرت عباس برگزار می کنند. مرکز اصلی این تجمع بزرگ، حسینیه اعظم زنجان است که بر اساس مدارک تاریخی در دوره نادر شاه افشار بنا شده است.

از زمان قدرت گرفتن صفویه و رسمی شدن آیین تشیع ،مراسم عزاداری و تعزیه خوانی نیز شکل منسجم تری به خود گرفته و اولین بار بود که حسینیه ها به وجود آمدند بنابراین گمان می رود که قدمت حسینیه به دوران قبل از نادر شاه افشار باز می گردد اما به هرحال قدیمی ترین سندی که در آن از حسینیه زنجان نام برده شده به دوران نادر شاه باز می گردد. یک کتیبه سنگی باارزش نیز در داخل حسینیه نصب شده است که چند بیت شعر بر روی آن نقش بسته و در انتها تاریخ 1261 هجری قمری را نشان می دهد. بر طبق مضمون این اشعار، حسینیه در این تاریخ مورد مرمت و بازسازی قرار گرفته است.
علم قدیمی حسینیه که سال ها قبل پیشاپیش دسته عزاداری حرکت می کرده است نیز تاریخ 1221 هجری قمری را به نمایش می گذارد. با ممنوع شدن عزاداری در دوران رضا خان متاسفانه بسیاری از ابزار عزاداری که قدمت بالایی داشته اند به سرقت می رود. حسینیه اولیه از تعدای شبستان تشکیل شده که با تکنینک آجرچینی آراسته شده است. اما با اقبال بیشتر مردم، حسینیه گسترش یافته و حالا چیزی در حدود 12000 متر مربع وسعت دارد و شامل درمانگاه، کتابخانه، سالن کنفرانس، شبستان های متعدد، صندوق قرض الحسنه و مهمانسراست. حسینیه اعظم، بزرگترین قربانگاه ایران و دومین قربانگاه جهان است. میزان نذورات جمع آوری شده در حسینیه اعظم بالغ بر چند میلیارد تومان است که صرف امور خیریه، توسعه حسینیه و اشتغال زایی می شود.

فاصله جهانگردی زنجان تا حسینیه اعظم 4/3 کیلومتر - 10 دقیقه



استان: زنجان شهر: زنجان
آدرس: زنحان، خیابان فردوسی، حسینیه اعظم زنجان
مسجد دو مناره سقز
قدمت مسجد دومناره به دوره افشاریان باز می‌گردد. این مسجد در خیابان امام خمینی، محله میان قلعه شهر سقز قرار دارد. مسجد در فضایی باز ساخته شده است. به گونه‌ای که از هر چهار طرف آزاد است. مسجد به صورت مربع است و دو مناره زیبا و دلربای آن سبب شده تا این مسجد به مسجد دو مناره شهرت یابد. این بنای تاریخی در سال ۱۳۸۰ به ثبت آثار ملی رسیده است. در سال ۱۳۹۱ کارگران سازمان میراث فرهنگی خاشاک بام مسجد را سوزانده و آتش را به طور کامل خاموش نکردند. همین امر سبب آتش‌سوزی بام مسجد شد و ایوان چوبی و بخش زیادی از بام چوبی مسجد به طور کامل در آتش سوخت.

فاصله جهانگردی سنندج تا مسجد دو مناره سقز 190 کیلومتر - 3:05 دقیقه
فاصله جهانگردی مریوان تا مسجد دو مناره سقز 141 کیلومتر - 2:41 دقیقه

استان: کردستان شهر: سقز
آدرس: استان کردستان، سقز، خیابان امام خمینی، پشت حسینیه

مسجد ذوالفقار
در بازار اصفهان مسجد کوچکی واقع شده که به نام ذوالفقار خوانده می شود این مسجد در محله نیماورد قرار دارد که در زمان صفویه یکی از محلات آباد و پرجمعیت اصفهان بود. این مسجد در زمان سلطنت شاه طهماسب صفوی دومین حکمران این سلسله شناخته شده است.
کتیبه ای که به خط ثلث با کاشی سفید معرّق بر زمینه لاجوردی بر سر در مسجد نوشته شده به نام شاه طهماسب و ذوالفقار که اسم مسجد است اشاره کرده است و تاریخ آن نیز ۹۵۰ هجری قمری است. خطاط این کتیبه محمد سیاوش است. در این کتیبه نام شیخ محمد صفی که بانی مسجد بوده است نیز آمده است.
بر در قدیمی مسجد ذوالفقار به خط ثلث برجسته اشعاری در مدح و ستایش حضرت رسول (ص) و حضرت علی ابن ابیطالب (ع) منقور است.

فاصله هتل جهانگردی نایین تا مسجد ذوالفقار اصفهان 142 کیلومتر - 1:56 دقیقه

استان: اصفهان شهر: اصفهان
آدرس: استان اصفهان، اصفهان، بازار و محله نیم آورد
مسجد شاه علی
یکی دیگر از مساجد تاریخی زاهدان به اسم مسجد شاه علی است پس بدون معطلی به این مسجد می‌رویم. با رفتن به این مسجد می‌توانید به سال ۸۴۷ هجری برگردید، زمانی که دستور ساخت مسجد شاه علی به حاکم وقت زاهدان داده شد.
همان‌طور که چشمتان نظاره گر فضای معنوی و معماری مسجد است، وجود دو کتیبه سنگی روی دیوار توجه شما را جلب خواهد کرد. اگر به این دو لوح نزدیک شوید، متنی حکاکی شده روی آن‌ها می‌بینید که قدمتشان به قرن نهم هجری برمی‌گردد.
اگر بخواهیم معماری این مسجد را دقیق‌تر برای شما همراهان شرح دهیم، باید بگوییم مسجد شاه علی به کاشی‌کاری سنتی مزین شده که رنگ آبی آن حس شگفت‌انگیزی به بیننده منتقل می‌کند. دو مناره بلند و طاق بزرگ مسجد همچنان شکل اولیه‌اش حفظ شده است و با گذر زمان چیزی از ابهت مسجد شاه علی کم نشده است.
این محل یکی از مساجد مهم و تاریخی زاهدان به حساب می‌آید که هر ساله گردشگران بسیاری را به چشم خود دیده و از زمان‌های گذشته تا به حال پذیرای عاشقان دینی- مذهبی بوده است.

فاصله هتل جهانگردی زاهدان تا مسجد شاه علی 8/3 کیلومتر - 19 دقیقه

استان: سیستان و بلوچستان شهر: زاهدان
آدرس: استان سیستان و بلوچستان، زاهدان، خیابان انقلاب
مسجد شیخ لطف الله
مسجد شیخ لطف الله یکی از مساجد ایران به شمار می‌رود که به‌ واسطه تزیینات بی‌بدیل و معماری فوق‌العاده عالی، بسیار شگفت‌انگیز و تماشایی است. این مسجد در میدان نقش جهان اصفهان قرار دارد و می‌توانید در کنار بازدید از این مسجد، از جاذبه‌های دیگر میدان نقش جهان یعنی مسجد امام، کاخ عالی قاپو و سردر قیصریه دیدن کنید. مسجد شیخ ‌لطف ‌الله با گنبد نخودی‌ رنگ و زیبای خود به‌ دست محمدرضا اصفهانی بنا شده و شاهکار کم‌ نظیری از هنر کاشی‌کاری و معماری است.
استفاده از رنگ‌های زیبا و نور طبیعی دست به دست هم داده‌اند که این مسجد را نزد گردشگران داخلی و خارجی معروف و محبوب کنند هرچه از شگفتی‌های این مسجد بگوییم، تا از نزدیک آن را به نظاره ننشینید، زیبایی‌اش را درک نخواهید کرد.

فاصله هتل جهانگردی نایین تا مسجد شیخ لطف الله 142 کیلومتر - 1:50 دقیقه

استان: اصفهان شهر: اصفهان
آدرس: استان اصفهان، اصفهان، ضلع شرقی میدان نقش جهان

مسجد علی
مناره علی مناره‌ای مدور در شهر اصفهان است که در مقابل آرامگاه هارون ولایت، در اوایل سده ششم هجری و در نزدیکی مسجد جامع اصفهان بنا گردیده و در دوره صفویان جزئی از ساختمان مسجد علی شده‌ است. این سازه از نظر هماهنگی در ابعاد و اندازه‌ها و نیز از لحاظ آراستگی نمای سردر یکی از شاهکارهای معماری مناره‌ها به‌شمار می‌آید.

فاصله هتل جهانگردی نایین تا مسجد علی 141 کیلومتر - 1:56 دقیقه



استان: اصفهان شهر: اصفهان
آدرس: استان اصفهان، اصفهان، گلبهار، میدان امام علی، خیابان هاتف، خیابان مشیر

مسجد فیض الرحمان
مشاهده آثار تاریخی آن هم مساجد قدیمی به‌دلیل ظاهری سنتی و تاریخی، از محبوب‌ترین جاهای دیدنی زاهدان به حساب می‌آید. ساخت مسجد فیض‌الرحمان مربوط به اواخر دوره قاجار و اوایل حکومت پهلوی است. این مسجد با نام‌های مسجد فیض‌الرحمن و مسجد فیض نیز شناخته می‌شود.
کدخدا فیض الله بانی اصلی ساخت بود که به همراه استاد حیدری (از معماران بزرگ ایران) ایده‌ ساخت مسجد فیض را اجرا کرد. تماشای طاق‌بندی قدیمی، ستون‌های سبز رنگ و قالی‌های قرمز پهن شده از زیبایی‌های این مسجد هستند. با ایده معماران هنرمند آن زمان، در میان سقف‌های گنبدی شبستان برای متعادل کردن دمای هوا، پنکه‌های قدیمی کار گذاشته شده است.

فاصله هتل جهانگردی زاهدان تا مسجد فیض الرحمان 3/4 کیلومتر - 7 دقیقه

استان: سیستان و بلوچستان شهر: زاهدان
آدرس: استان سیستان و بلوچستان، زاهدان، خیابان مجدیه
مسجد قبا
مسجد جامع قبا در شهرک بهاران سنندج یکی از منحصر به فردترین مساجد از نظر ساختار و معماری در کردستان است. این مسجد دارای چهار درب ورود و خروج است. هنر کاشی کاری جلوه های زیبا و خاصی را به نمای ساختمان بخشیده است.

فاصله جهانگردی سنندج تا مسجد قبا 4/3 کیلومتر - 10 دقیقه


استان: کردستان شهر: سنندج
آدرس: استان کردستان، سنندج، بلوار علامه حمدی، رسالت
مسجد گنجعلی‌ خان
مسجد گنجعلی‌خان که در سمت شمال شرقی میدان گنجعلی‌خان و در کنار سرای گنجعلی‌خان واقع شده برای عبادت شخص گنجعلی‌خان از حاکمین مشهور سلسله صفویه ساخته شده‌است. شما پس از وارد شدن به مسجد و عبور از یک راهروی باریک به فضای گنبددار شبستان مسجد خواهید رسید. همچنین این عمارت دارای پنجره‌های مشبک، 12 نورگیر در مرکز گنبد و 8 نورگیر در پاکار مسجد بوده که نور مورد نیاز در داخل فضای مسجد از آن‌ها تأمین می‌گردد. از زیبایی‌های هنر و معماری به کار رفته در این مسجد می‌توان به مقرنس‌کاری داخل گنبد، کاشی‌کاری‌های داخل و خارج مسجد، گچ‌بری، حجاری و خطاطی اشاره نمود. این مسجد زیبا به عنوان مجموعه‌ای از هنرهای دوران صفویه در فهرست آثار ملی ایران نیز به ثبت رسیده‌ است.

فاصله جهانگردی کرمان تا مسجد گنجعلی خان 5/4 کیلومتر - 17 دقیقه

استان: کرمان شهر: کرمان
آدرس: ایران، استان کرمان، کرمان، مرکز قدیمی کرمان، کنار بازار بزرگ کرمان، مجموعه گنجعلی خان کرمان

مسجد ملا رستم
این مسجد در ابتدای خیابان قدس مراغه واقع شده است و به دلیل نام میدان ملا رستم که در آن قرار گرفته، به این نام شناخته شده می باشد. قدمت ساخت مسجد ملا رستم به دوران صفویان بر می گردد و در زمره اولین مسجدهایی است که در دوران سلسله صفوی ساخته شده و الگوی آن شباهت فراوانی به دیگر بناهای ستون دار آن دوران مانند عالی قاپو و چهل ستون دارد.
سازه اصلی این بنا از چوب درختان سپیدار است و یکی از مساجد چوبی بی نظیر در آذربایجان محسوب می شود. این مسجد دارای دو شبستان می باشد که یکی از آن ها شبستان اصلی است و بزرگتر بوده، و شبستان کوچک تر که به آن زمستان نشین نیز می گویند در ضلع شمالی شبستان اصلی قرار گرفته است. مصالح اصلی به کار رفته در ساخت مسجد ملا رستم، سنگ سینجان تراشیده شده است که این سنگ تنها در این منطقه از ایران وجود دارد. شباهت و الگوی این بنا به چهل ستون، و همچنین وجود تعداد زیاد ستون هایی که در ساخت آن به کار رفته است، موجب شده تا آن را با نام مسجد چهل ستون مراغه نیز بشناسند.

فاصله جهانگردی تبریز تا مسجد ملا رستم 145 کیلومتر - 2:13 دقیقه



استان: آذربایجان شرقی شهر: مراغه
آدرس: استان آذربایجان شرقی، مراغه، خیابان قدس
مسجد نگل
درباره روستا و نسخه خطی قرآن نگل داستان ها و حکایات بسیار جالبی گفته می شود که شنیدنشان خالی از لطف نیست. داستان پیدا شدن این قرآن و پیدایش روستایی به قدمت اسلام، بسیار شنیدنیست. می گویند که حدود هزار سال قبل، یک چوپان از آبادی های اطراف گوسفندانش را برای چرا به یک دره ای با صفا برده بود. گوسفندان مشغول چرا بودند و چوپان هم در گوشه ای مشغول استراحت کردن. به ناگاه گلی بسیار زیبا و خوش آب و رنگ توجه این چوپان را به خود جلب می کند و چوپان برای چیدن آن از زمین بر می خیزد. این چوپان تلاش می کند تا گل را به طور کامل و بدون هیچگونه آسیبی از خاک بیرون بکشد. همین امر باعث پدیدار شدن چاله ای در خاک می شود. در این هنگام، یک صندوقچه در زیر این گودال پدیدار می شود که چوپان به تنهایی از پس بیرون کشیدن آن بر نمی آید.این چوپان اهالی روستای خود را به این دره می کشاند و همه با هم صندوقچه را که حامل یکی از ارزشمندترین گنجینه های خطی و تاریخی کشور است از دل خاک بیرون می کشند. از این پس اهالی روستا، این مکان را مقدس می شمارند و یک مسجد را در آن مکان احداث می کنند. پس از احداث این مسجد، رفته رفته اهالی روستا خانه هایشان را هم به این مکان انتقال می دهند و روستای نگل شکل می گیرد.قرآن نگل بر پوستی مانند پوست آهو و به زبان کوفی نگاشته شده است.
قرآن نگل در داخل مسجد تاریخی این روستا نگهداری می شود. بنا به عقیده مردم این روستا و برخی کارشناسان، این قرآن مبارک در زمان خلیفه سوم نگاشته شده است و جزء ۴ نسخه ای از قرآن است که در آن زمان به مناطق مختلف دنیا (که یکی از آن ها ایران بود) فرستاده شده است. جنس کاغذهای این قرآن از چرم (پوست آهو) و رنگ آن قهوه ای است. این نسخه با خط کوفی نوشته شده و توسط آب طلا اعراب گذاری و تزئین شده است. نقوش گیاهی زیبایی هم در حاشیه های قرآن نگل مشاهده می شود.


فاصله جهانگردی سنندج تا روستا و مسجد نگل 70/4 کیلومتر - 1:21 دقیقه
فاصله جهانگردی مریوان تا روستا و مسجد نگل 67/6 کیلومتر - 1:27 دقیقه


استان: کردستان شهر: مریوان
آدرس: استان کردستان، ۶۵ کیلومتری شهر سنندج، مسیر سنندج - مریوان

مسجد کبود
مسجد کبود در شهر تبریز از زیباترین نمونه‌های معماری به شمار می‌رود و گردشگران زیادی در طول سال در سفر به آذربایجان شرقی از این مسجد بازدید می‌کنند. قدمت مسجد کبود به قرن نهم هجری بازمی‌شود و به دست سلطان جهانشاه یکی از پادشاهان قراقویونلو ساخته شد. مسجد کبود تبریز یکی از چهار مسجد با تزیینات آبی رنگ در تمام جهان بود. گرچه امروزه بخش‌های زیادی از کاشی‌کاری‌های لاجوردی و فیروزه‌ای در این مسجد از بین رفته‌اند، قسمت‌های باقی مانده نشان‌دهنده شکوه و عظمت این بنا در زمان خود هستند.
مسجد کبود تنها بنای موجود از دوران حکومت قراقویونلوها در ایران است و به همین دلیل اهمیت زیادی در شناسایی خصوصیت‌های معماری مساجد در این دوره دارد. در انتهای شبستان و در بخش سرداب مسجد مقبر‌ه‌هایی برای سلطان جهانشاه و خانواده‌اش تعبیه کرده بودند؛ اما امروزه این قبرها خالی هستند. در حدود ۳۰۰ سال پیش زلزله‌ای شدید بخش‌های زیادی از مسجد کبود را ویران کرد و امروزه دیگر اثری از خانقاه، کتابخانه و بخش‌های دیگر این مسجد باقی نیست. ظرایف معماری این بنا سبب نامگذاری مسجد کبود به نام نگین فیروزه ی بناهای اسلامی شده است. این مسجد در نزدیکی میدان ساعت تبریز قرار دارد.

فاصله جهانگردی تبریز تا مسجد کبود 12/3 کیلومتر - 23 دقیقه


استان: آذربایجان شرقی شهر: تبریز
آدرس: استان آذربایجان شرقی، تبریز، خیابان امام خمینی، نرسیده به میدان ساعت، جنب پارک خاقانی
مسجد کوفه بوشهر
در قرون ۱۲ و ۱۳ هجری قمری، بازرگان‌هایی از منطقه بهبهان به بوشهر مهاجرت کردند و در این شهر ساکن شدند. از آن زمان محله‌ مسکونی این بازرگانان، به محله بهبهانی شهرت یافت. این محله اهمیت تاریخی فراوانی برای شهر بوشهر دارد زیرا آثار تاریخی ارزشمندی در آن جای گرفته‌اند که هر کدام به نوبه خود گوشه‌ای از تاریخ شهر را روایت می‌کنند. مسجد کوفه یکی از قدیمی‌ترین بناهای این محله محسوب می‌شود و قدمت آن به دوره قاجار باز می‌گردد.مسجد کوفه بوشهر یکی از بناهای مذهبی _ تاریخی شاخص در بافت قدیم شهر است و در ۲۸ اسفند ماه سال ۱۳۸۵ هجری شمسی، به شماره ۱۸۷۱۶ در فهرست آثار ملی ایران به ثبت رسید.

فاصله هتل جهانگردی دلوار بوشهر تا مسجد کوفه 2/9 کیلومتر - 5 دقیقه

استان: بوشهر شهر: بوشهر
آدرس: استان بوشهر، بوشهر، بلوار خلیج فارس، نسیم ۲۳ واقع

معبد سیک ها
گودواره سیک ها بنایی است که در سال 1302 خورشیدی ساخته شد و میزبان تمامی جشن ها، سوگواری ها، عبادات و حتی مراسم ازدواج و محل آئین های تدفین سیک ها یا سیک سوزی است. علاوه بر معبد، مدرسه هندی ها، کنسولگری هند، محل کسب و کار و محل سکونت در محله سیک ها قرار گرفته است.

فاصله هتل جهانگردی زاهدان تا معبد سیک ها 3/2 کیلومتر - 9 دقیقه


استان: سیستان و بلوچستان شهر: زاهدان
آدرس: استان سیستان و بلوچستان، زاهدان، خیابان امام خمینی، خیابان کفعمی
کلیسای چوپان یا کلیسای آندره ورتی
کلیسای چوپان یا کلیسای آندره ورتی مقدس یکی از کلیساهای ارامنه‌‌ی ایران در استان آذربایجان شرقی است. این کلیسا متعلق به قرن 16 میلادی است و در میان کوه‌های رسوبی سرخ رنگ واقع شده است. کلیسای چوپان در زبان محلی به «ناخیرچی» مشهور است. طبق روایتی گفته می‌شود این کلیسا محل عبادت چوپان‌های ارمنی منطقه‌ی دره شام بوده است.
براساس روایتی دیگر، دو کلیسا به همت دو برادر چوپان بنا شده که یکی در این سمت رودخانه ارس و دیگری دقیقا رو به روی آن واقع شده بود ولی متاسفانه در سالهای اخیر تخریب شده است. ساختمان کلیسا از خارج مربعی (به ابعاد 7.7 * 5.7) و از داخل به شکل صلیب است، بنابراین جزو کلیساهای کوچک محسوب می گردد. مصالح اصلی بنا سنگ و ملاط است و سطح دیوارهای داخلی با گچ پوشیده شده است.
این کلیسا فاقد هر نوع حجاری است. داخل کلیسا خیلی کوچک است و بیش از ده نفر در آن جای نمی‌گیرد. طاق‌های آن نیز به مانند کلیساهای دیگر جناغی شکل است. کلیسای چوپان در ماه می ۲۰۰۸ میلادی در فهرست آثار یونسکو به ثبت جهانی رسید.

فاصله جهانگردی جلفا تا کلیسای چوپان 15 کیلومتر - 25 دقیقه



استان: آذربایجان شرقی شهر: جلفا
آدرس: استان آذربایجان شرقی، چند کیلومتری غرب جلفا، ساحل رود ارس

کلیسای حضرت مریم (ننه مریم)
کلیسای ننه‌ مریم که با نام کلیسای حضرت مریم، سنت ماری و شرق‌ آشور نیز شناخته می‌شود، یکی از جاهای دیدنی ارومیه است. این کلیسا پس از کلیسای بیت لحم در فلسطین، دومین کلیسای قدیمی جهان به حساب می‌آید. ساختمان کلیسا هیچ‌گونه شباهتی به سایر کلیساها ندارد و بسیار ساده است و شاید همین سادگی باعث می‌شود تا معنویت در این کلیسا بیشتر حس شود. ضمن اینکه به‌ جز چند تابلوی نقاشی و کوبلن‌ دوزی از حضرت عیسی (ع)، حضرت مریم (ع) و حواریون، تزیینات دیگری در کلیسا وجود ندارد. کلیسای ننه مریم یکی از آثار تاریخی آشوریان ارومیه است که در ۲۲ آبان ۱۳۹۲ هجری شمسی در فهرست آثار ملی کشور به ثبت رسید.

فاصله هتل جهانگردی ارومیه تا کلیسای ننه مریم 1 کیلومتر - 4 دقیقه



استان: آذربایجان غربی شهر: ارومیه
آدرس: استان آذربایجان غربی، ارومیه، خیابان امام خمینی (ره)، خیابان خیام جنوبی، پشت کلیسای آنجلیک

کلیسای سنت استپانوس
کلیسای سنت استپانوس یکی از جاهای دیدنی جلفا است که در محلی به نام قزل وانگ یا صومعه سرخ در استان آذربایجان شرقی قرار دارد. این کلیسا در نزدیکی مرز جمهوری آذربایجان و در منطقه آزاد ارس قرار گرفته است و با کرانه جنوبی رودخانه ارس سه کیلومتر فاصله دارد. سنت استپانوس همچنین با شهر جلفا چند کیلومتری فاصله دارد.
قدمت دقیق کلیسای سنت استپانوس مشخص نیست. قدیمی‌ترین منبعی که در آن به کلیسای سنت استپانوس اشاره شده، مربوط به سال ۶۴۹ میلادی است. عده‌ای این کلیسا را به اوایل مسیحیت نسبت می‌دهند. برخی نیز معتقدند در سال ۲۶۶ هجری قمری برابر با ۹۷۶ میلادی و در زمان سلطنت آشوت باگرادونی پادشاه ارمنستان، کاتالیکوس خاچیک، رهبر مذهبی ارمنیان، اسقف اعظم بالکن را به سرپرستی وانگ استپانوس مقدس انتخاب کرد و او با هزینه پادشاه، کلیسایی در این محوطه بنا کرد.

فاصله جهانگردی جلفا تا کلیسای سنت استپانوس 12 کیلومتر - 18 دقیقه

استان: آذربایجان شرقی شهر: جلفا
آدرس: آذربایجان شرقی، چند کیلومتری غرب جلفا، ۳ کیلومتری کرانه جنوبی رودخانه ارس

کلیسای گریگوری استفان
کلیسای گریگوری استپان یا کلیسای گریگوری استفان از مکان های دیدنی همدان است که در قسمت شرقی تپه هگمتانه در محله قدیم ارامنه قرار دارد. این کلیسا در سال ۱۶۷۶ میلادی توسط جمعی از ارامنه اصفهان و نیز مهاجران و تجار ارمنی روسیه که در همدان ساکن شدند، ساخته شده‌ است. داخل کلیسای گریگوری چهار ستون مدور وجود دارد که با قوس‌های جناغی به یکدیگر متصل شده‌اند. این کلیسا در سال ۱۹۳۲ میلادی (۱۳۱۱ خورشیدی) بازسازی و مرمت شد.

اطراف محراب کلیسا نیز به وسیله گچ پوشیده شده بود که در حال حاضر از آن لایه‌برداری شده‌ است. نمای داخلی کلیسا آجری است. در نمای بیرونی، خشت نیز به کار رفته‌ است و دارای طاق‌نماهایی با قوس هلالی برای تزئین است. برج ناقوس این کلیسا به شکل مدور با بهره‌گیری از سبک گنبدهای رک بنا شده‌ است.

فاصله جهانگردی علیصدر تا کلیسا 74/6 کیلومتر - 1:07 دقیقه

استان: همدان شهر: همدان
آدرس: همدان، قسمت شرقی تپه هگمتانه، محله قدیم ارامنه

کلیسای هوانس
کلیسای هوهانس مقدس یا کلیسای سن هوهانس یکی از کلیساهای ارامنه کاتولیک است که جزو جاهای دیدنی استان آذربایجان شرقی محسوب می‌شود. کلیسای هوانس مراغه تنها کلیسای موجود در شهر مراغه است که در سال ۱۳۴۷ هجری شمسی با شماره ثبت ۷۶۶ به‌عنوان اثری ملی به ثبت رسید.
نام آن از اسم یوحنا، یکی از حواریون عیسی گرفته شده است که ارامنه به آن هوانس می‌گویند. بنای مذکور به‌شکل مستطیلی با نمای آجری است.
مرمت این کلیسا از حدود سال ۱۳۹۶ هجری شمسی آغاز شد و تا سال ۱۴۰۰ هجری شمسی بیش از ۱۰ میلیارد ریال برای آن هزینه شد. در سال ۱۴۰۰ قرار است که سه طاق در قسمت سرودخانه و همچنین پوشش کلیسا مرمت شود و بهسازی محوطه نیز در دستور کار قرار بگیرد.

فاصله هتل جهانگردی تبریز تا کلیسای هوانس 197 کیلومتر - 2:46 دقیقه



استان: آذربایجان شرقی شهر: مراغه
آدرس: استان آذربایجان شرقی، مراغه، خیابان امام خمینی (ره)

کنیسه‌ ملا آقا بابا
کنیسه‌ ملا آقا بابا با قدمتی که به دوره حکومت قاجاریان بازمی‌گردد، از بناهای تاریخی و دیدنی های یزد به‌ شمار می‌رود و در خیابان مسجد جامع کبیر، محله چهار سوق قرار دارد. این کنیسه در حال حاضر فعال است و با توجه به اهمیت تاریخی، در ۲۵ اسفند ۱۳۷۹، با شماره ثبت ۳۶۱۶ به‌عنوان یکی از آثار ملی ایران به ثبت رسید.

فاصله هتل جهانگردی یزد تا کنیسه ملا آقا بابا 5/5 کیلومتر - 11 دقیقه

استان: یزد شهر: یزد
آدرس: استان یزد، یزد، خیابان مسجد جامع کبیر، محله چهار سوق

درباره ما
شرکت سرمایه گذاری ایرانگردی و جهانگردی در اواسط سال 1379 با هدف جذب گردشگران و مسافران داخلی و خارجی ، برگزاری تورهای داخلی و خارجی و تورهای ویژه بازنشستگان کشوری ، احداث و بهره برداری از رستوران های شهری و بین شهری ، سرمایه‌گذاری، مشارکت و جلب سرمایه های داخلی و خارجی و .. تاسیس گردید .
این مجموعه اولین و بزرگترین گروه زنجیره ای خدمات اقامتی و پذیرایی کشور با عنوان تجاری «گروه هتل های ایرانگردی...
شرکت سرمایه گذاری ایرانگردی و جهانگردی
تهران، خیابان ولیعصر، روبه روی سه راهی توانیر، بن بست شمس، پلاک 3، کد پستی 1516746313
رزرواسیون هتل ها
فکس واحد اداری
02182475618
پست الکترونیک گروه هتلهای ایرانگردی و جهانگردی
©2024 ITTIC, All Right Reserved